Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daga_Julka

Ma ktos ochote na pogaduszki przy kawce??

Polecane posty

Gość azezam
mi tez sie ten pomysl bardzo podoba

Gość azezam
ja urodzilam sie w polsce w stargardzie szczecinskim wychowalam w niemczech pozniej wyjechalam do anglii a 2 miesiace temu przeprowadzilam sie do hiszpanii

Gość ttooooooooooo i jaaaaaaaaaaaaa
ja o tej porze na kawkę się nie skuszę ale muszę się wygadać, bo mnie ta sytuacja cholernie męczy. A więc tak: z teściową moje stosunki są " niby " poprawne nie ma otwartej wojny, ale jest lodówa, wieje chłodem. Przed urodzeniem dziecka było podobnie ale nie aż tak źle. Mój synio jest marudnym egzemplarzem chociaż powoli z tego wyrasta. Jak miał kilka tygodni męczyły go straszne gazy, kolki. Nigdy nie usłyszałam dobrej rady od teściów, słów pocieszenia o pomocy przy dziecku mogę pomarzyć. Staram się jasno ale grzecznie wyrażać swoje zdanie, ale one nie jest respektowane. Wg teściów płacz dziecka jest moją winą. Mieszkamy przez ścianę a oni tygodniami potrafią do małego nie zajrzeć. Dałam się wpędić w jakieś durne poczucie winy, że to przeze mnie mimo że i tak na wile rzeczy przymykałam oko. Zazdroszczę wszystkim kobitkom które mogą normalnie powiedzieć swoje zdanie i nikt nie bierzę ich od razu za kretynki. Zazdroszczę wszystkim którzy się nawet pokłócą z teściami ale potem dojdą jakoś do porozumienia. U mnie tego nie ma jest jeden wielki fałsz i atmosfera napięta do granic możliwości.

Gość azezam
co jest z tymi tesciowymi?? jak bysmy sie nie staraly to i tak jestesmy zlymi synowymi....

Bardzo przepraszam czy moge tu zapytac na temat zasilku macierzynskiego ??? Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi, a na konkretnym temacie nikt nie odpisuje :)

Gość azezam
a pewnie pytaj jak tylko wiem to sluze pomoca

Bardzo dziekuje ;) 1. Jeśli mam umowe zlecenie i jestem w ciazy to czy pracodawca moze mnie zwolnic ????? 2. Co jesli jestem na umowie zlecenie termin porodu mam na pazdziernik czy idąc na L4 np w czerwcu pracodawca moze mnie zwolnic ?? Czy bede miala prawo do zasilku macierzynskiego na umowie zlecenie i bedac na l4 ??? 3. Jesli dostane umowe o prace np do sierpnia, lub do pazdziernika-do dnia porodu i bede na l4 to czy po ustaniu umowy o prace bedac na l4 mam prawo do zasilku macierzynskiego ???

Dokladnie mnie tez obwiniano,ze mala ma kolke przeze mnie (dzieci tesciowej nie mialy) Alergia to tez moja wina (w tej rodzinie nikt nigdy nie mial alergii) Mala urodzila sie z krwiakiem podkostnym -wynik ciezkiego porodu - (oczywiscie moja wina bo to ja chcialam sie meczyc 12godzin.

Gość azezam
czy umowa zlecenie masz na mysli praca tymczasowa przez agencje pracy?

azezam niezła Twoja historia :) t i j ćwicz się w wytrwałości, jak ze wszystkimi ćwiczeniami - przyniosą skutek DJ - Łódź - ładne miasto - byłam kiedyś służbowo - może znów się trafi ;)

Gość ooooooooooooo jojojojjjjj
Przepraszam ale odniose sie do wypowiedzi niejakiej ofermy .... z godz.22.09 bogajze. Nie nam sie nie zdarzylo ale Tobie to chyba nie tylko mama ,ale i pielegniarki i doktor nawet zrobili to swinstwo ,bo jakas taka zasrana osoba jestes. Miemam ze byc moze nawet i wiadrem przez leb zdzielono :O Co za czlowiek :O:O

Gość azezam
w jakim sensie niezla? mysle ze w dzisiejszych czasach to zupelnie normalne popapranie :)

Gość ttooooooooooo i jaaaaaaaaaaaaa
a wiecie o czym ja marzę o tym żeby pogadać z teściową jak kobieta z kobietą przy kawce o pierdołach i duperelach nie czuć że każde słowo które wypowiem będzie użyte przeciwko mnie. Może to głupie ale marzą mi się dobre relacje z nimi wkoću to rodzice mojego męża. No cóż do tanga trzeba dwojga... moje chęci się na nic nie zdadzą jeśli z ich strony nie ma żadnej inicjatywy.

Nie nie to nie jest praca przez agencje pracy, to praca w firmie prywatnej ktora sama znalazlam

Gość ooooooooooooo jojojojjjjj
Pracodawca nie jest zobligowany do przedłużenia umowy-zlecenia do dnia porodu. Osoba zatrudniona na podstawie umowy-zlecenia nie korzysta z gwarancji prawnych związanych z rodzicielstwem przewidzianych w przepisach prawa pracy. Pracownikiem jest bowiem osoba zatrudniona na podstawie umowy o pracę, powołania, wyboru, mianowania lub spółdzielczej umowy o pracę. Podstawa prawna: art. 2 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz. U. z 16 lutego 1998 r. Nr 21, poz. 94 ze zm.). Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. Podstawa prawna: art. 177 1 i 3 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz. U. z 16 lutego 1998 r. Nr 21, poz. 94 ze zm.).

Gość azezam
szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia ja bylam na self employed wiec wyglada to nieco inaczej ale jesli jest umowa o dzielo i na czas okreslony to cos mi sie wydaje ze zleceniodawca nie placi macierzynskiego ale mozez sie o nie starac w job centre poza tym pamietaj po 25 tyg wez forme od midwife i zloz o 192 funty zaraz przy narodzinach dostaniesz forme na rodzinne do 3 miesiecy zloz o becikowe forma z kazdego job centre dostaniesz tez voucher dla dziecka aby zalozyc konto

ooooooooooooo jojojojjjjj bardzo bardzooo Ci dziekuje naprawde :) a powiedz mi jeszcze jesli umowa o prace jest przedłuzona do dnia porodu i np urodze 15 pazdziernika to po ustaniu tej umowy mam pelne prawo do zasilku macierzynskiego ??

Gość azezam
ja teraz zwariowalam czy pytasz o prawo pracy w polsce czy uk?

Gość azezam
tak wypalilas z pytaniem ze bylam pewna ze jestes w uk heheh