Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawda o tym wszystkim

ciekawe czy znow tepaki pojda zaglosuja na PO a pozniej beda sie dziwic ze sa p

Polecane posty

ofermo, nie potrafię ocenić szczegółowych rozwiązań, faktem jest, to przynaje też sam Tusk, że na przykład biurokracja rozrosła się ponad miarę. Jak pisałem wcześniej, Platforma nie jest święta i trzeba jej błędy wytykać. Ale to nie znaczy, że należy popierać partię obchodzącą rocznicę śmierci prezydenta na burdach pośród faszystowskich i komunistycznych symboli. Platforma to ludzie poczytalni, PIS to albo psychole albo cynicy, grający nienawiścią. PIS jest tak pochłoniety nienawiścią, że nawet gdyby miał możliwości, to nie potrafiłby władzy sprawować skutecznie. Dzisiaj popierać PIS oznacza firmować kłamstwa, że Tusk to zdrajca, że był zamach, a nie katastrofa, itd.

Gość |oferma
to ty jesteś "pochłonięty nienawiścią" a nie PIS. lecz się człowieku. ciebie poza "nadawaniem na pis" nic nie obchodzi. jak w łodzi fanatyczny platformowiec przyszedł i zastrzelił marka rosiaka i poderżnął gardło pawłowi kowalskiemu to przecież "nic takiego", prawda? bo dla ciebie "pis to psychole albo cynicy" z definicji, po prostu z założenia. a PO to może nie tylko bluzgać, nie tylko pluć i kopać, nie tylko wprowadzać cenzurę ale nawet i mordować a ty ciągle będziesz powtarzał że to "obrońcy demokracji" przed "kaczystowskim totalitaryzmem". możesz mi pokazać te "faszystowskie i komunistyczne symbole"? bo już mam dosyć tych propagandowych kłamstw o tym "jacy to z pisu faszyści", szczgólnie rozpowszechniachych przez tych co to "nie potrafią ocenić szczegółowych rozwiązań" ale nienawidzić pisu i nadawać na nich cały czas, bez względu na to do jakiej nędzy doprowadza nas obecny rząd to potrafią.

oprócz tego mam do PISu pretensje o szczucie na moje państwo. Obecny prezydent został demokratycznie wybrany, obecny premier legalnie i demokratycznie mianowany. Jak sobie przypomnę szyderstwa pod adresem śp. Lecha Kaczyńskiego (często nieładne) to jednak to było nic w porównaniu z tym, co dziś ludzie z Pisu i wokól Pisu wygadują o prezydencie i premierze. Lecha Kaczyńskiego nikt nie oskarżał o bycie zdrajcą, nikt nie nazywał agentem innego państwa. Trzeba było dopiero powiewu PIsoswskiej nienawiści, żeby takie słowa usłyszeć w Polsce o prezydencie.

Gość |oferma
wbrew platformerskiej propagandzie to nie tylko pis protestował przeciwko polityce rządu na krakowskim przedmieściu. konserwatywni liberałowie z "kolibra" też tam byli. a im na pewno nie jest po drodze z socjalistami z pisu. tylko że są sytuacje w których dla każdego kto nie jest zaślepiony propagandą konieczność przerwania skandalicznych poczynań PO jest oczywista. i choćbyśmy mieli zamienić ich na pis to i tak będzie to zmiana na lepsze. bo rządy gorsze niż PO to sobie w sumie trudno nawet wyobrazić. wojna z kaczyzmem i "wyciskanie" obywateli to jedyne co robią od początku kadencji. traktują polskę dosłownie tak jak komuniści.

Ofermo w niedzielę pod pałAcem prezydenckim był wielki transparent, gdzie w nazwisku Tuska był sfastyka, a Komorowskiego sierp i młot. Prezes kACZYŃSKI stał na podwyższeniu przemawiając, musiał go widzieć i się od tego nie odciął. Zresztą nikt z działaczy PISu po tym jak mogli rzecz na spokojnie zobaczyć w telewizji i tak się od tego nie odciął, zupełnie tak, jak by faszyzm i stalinizm był spuścizną Lecha Kaczyśńkiego. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd.

to porównaj jak niwinnie brzmi kaczyzm, czy dwa kartofle w porównaniu z epitatami "zdrajca", "zabójca", "ma krew na rękach", "Komoruski" itp.

Gość |oferma
"Lecha Kaczyńskiego nikt nie oskarżał o bycie zdrajcą" nie no, skąd, tylko o bycie "faszystą". i chyba nie doczytałeś tego co wczoraj pisałem o rosyjskiej prokuraturze. rosyjscy prokuratorzy będą prowadzić w polsce śledztwo, do tego doprowadziła polityka PO. jeżeli to nie jest zdrada, to ja sam nie wiem co to jest. wróciliśmy do sytuacji z PRLu, dla rosjan znowu zrobiło się "kurica nie ptica, polsza nie zagranica". ja nie wiem jak można było doprowadzić do takiej utraty suwerenności. jeżeli to nie jest zdrada polski to co to jest? bo w wypadku PO, w odróżnieniu od pisu nie chodzi o to jak kto ich nazywa, tylko o to co robią. o pisie mówili że to "faszyści" bo marsze z pochodniami organizowali. natomiast poddanie polski pod rosyjską jurysdykcję to znowu dla ciebie "nic takiego", prawda? jak ja mam cię poważnie traktować, chłopie?

ale polscy prokuratorzy też mogą przesłuchiwać i przesłuchiwali zresztą świadków w Rosji. Ty nie bądź naiwny, czy myśłisz, że rezygnując ze współpracy z Rosją cokolwiek więcej by się uzyskało dla potrzeb śledztwa?

Gość |oferma
przypomnę że kaczyńskiego faszystą za te pochodnie nazywał tomasz nałęcz, doradca prezydenta. ty zarzucasz kaczyńskiemu że się "nie odciął" ale to że nałęcz i inni sami twórcami i inspiratorami takich obelg to już OK, tak? że "mohery" maja dosyć lat wyzwisk, lat traktowania ich jak obywateli drugiej kategorii, nazywania ich "faszystami z pisu" tego nie widzisz i nie widziałeś, prawda? za to PO nie odpowiada? tylko widzisz pis.

nie przypominam sobie, by ktoś oskarzał L. Kaczyńskiego o bycie faszystą. Proszę o dowód.

nie Nałęcz nigdy nie nazwał Kaczyńskiego faszystą, mówił co najwyżej że takie marsze z pochodniami przypominają marsze NSDAP. No bo przypominają, mi także. Ale to nie był epietet pod adresem osoby.

Gość |oferma
"Ty nie bądź naiwny, czy myśłisz, że rezygnując ze współpracy z Rosją cokolwiek więcej by się uzyskało dla potrzeb śledztwa? " oczywiście że tak. po tej katastrofie można było wymusić polskie śledztwo w rosji, cały świat był po naszej stronie. tylko że tusk zamiast reprezentować interesy polski wolał wtedy prowadzić "wojnę z kaczyzmem" i realizować z góry przyjętą tezę wyrażoną w smsie o którym mówił petelicki: "Katastrofę spowodowali piloci, którzy zeszli we mgle poniżej 100 metrów. Do ustalenia pozostaje, kto ich do tego skłonił"

Gość |oferma
"nie Nałęcz nigdy nie nazwał Kaczyńskiego faszystą, mówił co najwyżej że takie marsze z pochodniami przypominają marsze NSDAP. No bo przypominają, mi także. Ale to nie był epietet pod adresem osoby." jasne, a lepper "tylko pytał" czy tusk brał łapówki. nie osłabiaj mnie człowieku. to co uprawiasz teraz to tania demagogia, haniebna manipulacja której celem jest właśnie nazwanie przeciwników politycznych faszystami.

I oferma, weź ty się yebnij czymś ciężkim w łeb, bo normalnie JP2 w trumnie się zesrał, gdy się w niebie dowiedział, że ma takich ludzi w Polsce, jak ty posrańcu pisowski.

Ofermo, a jak Ty byś Rosjan zmusił do innego śledztwa? Gromem? Sankcjami? To jest PISowskie myśłenie, postawić się, zrobić wielkie hallo na pokaz i spieprzyć sprawę, a potem powiedzieć to nie nasza wina, to Rosjanie nie chcą współpracować. Problem w tym, że w Smoleńsku zginęłi ludzie nie tylko Z PISu, a rodziny innych ofiar chcą śledztwa skutecznego, a nie po PISowsku na zasadzie dokopać Rosji, żeby pokazać jacy to z nas niezłomni patrioci, a że śledztwo by całkowicei utknęło w miejscu, to nie ma znaczenia. Ważne że my jesteśmy niezłomni.

Ofermo między stwierdzeniem, że czyjeś działania w jednym konkretnym przypadku (marsz z pochodniami) przypominają działania partii faszystowskiej, a epitetem faszysta pod czyimś adresem, jest róznica. Przypomnę w Polsce nikt nie nazwał L. Kaczyńskiego: zdrajcą, zabójcą, nikt przetrawestwoał jego nazwiska Kaczoruski, Kaczobucki itp. A środowiska PISowkie powszechnie akceptują i podsycają takie epitety pod adresem obecnego prezydenta.

Gość |oferma
no i pokazał nam raport MAK jak skuteczne było to śledztwo. i przestań opowiadać brednie bo jak na pokazach lotniczych w radomiu rozbił się białoruski su-27 śledztwo prowadziła polsko-białoruska komisja. a chodziło "tylko" o dwóch pilotów. "Jedynie strona białoruska może przedstawić ustalenia polsko-białoruskiej komisji, która badała przyczyny katastrofy samolotu Su-27 podczas tegorocznego Air Show w Radomiu. Taki raport jest już gotowy." "Niektóre ze szczątków rozbitego samolotu zostały już odesłane na Białoruś, inne badane są w Polsce. Właścicielem samolotu byli Białorusini, więc oni zdecydują czy wszystkie sz-czątki Su-27 zostaną wywiezione z Polski po zakończonym postępowaniu powiedział pułkownik Szeląg. - Ambasada nie jest informowana o śledztwie w sprawie Su-27. Wszystko jest w gestii Ministerstwa Obrony Białorusi stwierdził Dmitrij Wybornyj, rzecznik ambasady Białorusi w Polsce." http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091021/AIRSHOW/377652949 tymczasem u nas giną generałowie, prezydent, posłowie a polska stoi cierpliwie przy drzwiach i czeka na ochłapy które przekaże jej rosja. szczątki samolotu spokojnie rdzewieją sobie w rosji a czarnych skrzynek nie mamy w rok po katastrofie.

Gość |oferma
"przypominają działania partii faszystowskiej, a epitetem faszysta pod czyimś adresem, jest róznica." nie, nie ma różnicy. szczególnie jeżeli epitetem "faszysty" szafuje się na podstawie "marszu z pochodniami". hitler podobno był wegetarianinem więc to jest tak jabym ja powiedział że co co nie jedzą mięsa przypominają mi hitlera. patria hitlerowska odpowiedzialna jest za potworne zbrodnie i porównywanie do nich kogokolwiek jest skandaliczne. "nikt przetrawestwoał jego nazwiska Kaczoruski, Kaczobucki" a określenie "kaczyści" to twoim zdaniem nie jest nawiązanie do "faszystów" właśnie? a jest "powszechne w środowisku PO" tak samo jak "wojna z kaczyzmem". i zdaje się że o to pretensji nie masz jakoś choć takie nazywanie zwolenników kaczyńskiego jest normą już od lat. oskarżanie go o totalitaryzm itd.

ofermo, tu zgoda, szczątki, pomijając juz aspekt dowodowy, także ze względów wrażliwości wobec Polaków powinny już być dawno w Polsce, a przynajmniej godniej zabezpieczone. Możliwe, że coś więcej można było stanowczością od Rosjan uzyskać. Ale założenie, że Rosji się ostro stawiamy i albo my prowadzimy śledztwo albo no właśnie co??? Czymś byś zagroził Rosji, ale ta realnie. MOż się było ostetacyjnie pokłócić i mielibyśmy woelkie G. A tak, jednak coś mamy, jak choćby zapis rozmów kontorleró ze Smoleńska między sobą.

Gość |oferma
teraz też mamy wielkie gówno choć udajemy że jest inaczej. nasi eksperci nie mieli żadnego dostępu do dowodów a jedynie do materiałów opracowanych przez rosjan, nie mieli dostępu do świadków. pisałeś że polacy przesłuchiwali świadków w rosji. ja nic o czymś takim nie wiem. mieli dostęp jedynie do rosyjskich przesłuchań które "poprawione" mogli sobie przetłumaczyć. takie śledztwo to są po prostu jaja. i kłamiesz mówiąc że to "tylko pisowi się nie podoba bo to awanturnicy". to jest nieprawda. przed pałacem protestowali także liberałowie z "kolibra" bo jeżeli ktoś ma otwarte oczy to widzi skale poniżenia naszego kraju w tym całym "śledztwie". tylko dla fanatycznych "antykaczystów" każde kwestionowanie działań naszego rządu to "podpalanie polski". wam się marzy powrót komuny. media już opanowaliście a teraz byście chcieli zamknąć usta ludziom.

kaczyzm, kaczyści (tego drugiego sobie akurat nie przypominam) to jest jednak nic w porównaniu z insynuacjami, że to Tusk w porozumieniu z Putinem stoi za śmiercią ludzi z Tupolewa. To jest niesłychane pomówienie. Sorry, nie kupuję tego, że premier mojego państwa jest 96krotnym zabójcą.

nie rozumiem po co tak bardzo potrzebny jest nam wrak Tutka? Do sprzedawania jako relkwie. Wszystko zostało zaraz po wypadku sfotografowane, opisane i ma swoje życie wirtualne, a ten złom co tam leży....po co on komu?

dokładnie nie pamiętam. Mamy prawo wystąpić do Rosji o przesłuchanie świadków na jej terytorium i vice versa - tego jestem pewien.

Gość |oferma
a poza tym jak już pisałem smoleńsk to jest tylko jedna ze spraw. PO od prawie 4 lat niszczy polskę, wprowadza coraz większy zamordyzm, coraz większe podatki, biurokrację itd. jedyna rzecz którą PO zmieniła na lepszą to ułatwienia w powstawaniu przedszkoli i żłobków. wszystko inne zmieniło się na gorsze, prawo na bardziej totalitarne, podatki na wyższe, gospodarka na bardziej kontrolowaną, długi i deficyty na większe. i nie dość że tak się dzieje to PO w ogóle nawet nie wspomina o zmianie tego. wiemy z całą pewnością że to się nie zmieni bo wybory się zbliżają a żadnych pomysłów nie ma, o niczym ważnym się nie wspomina. polecam przeczytanie tego: http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=6619 jeżeli zostało w tobie choć trochę otwartości umysłu, jeżeli jest jakakolwiek szansa na wyjście poza schemat "wojny z kaczyzmem" to może coś do ciebie dotrze. bo naprawdę nie można na "wojnie z kaczyzmem" budować polski.

Gość |oferma
"Sorry, nie kupuję tego, że premier mojego państwa jest 96krotnym zabójcą." ale to że zabójcą jest kaczyński to kupujesz? zresztą obaj bo przecież "zmusili pilotów do lądowania" takie tezy PO i sprzyjające jej media od samego początku forsowały i jakoś przeciw temu nie protestujesz. i to nie ludzie na ulicy lecz "gwiazda" PO, sam pan janusz palikot tak stwierdził: "Janusz Palikot stwierdził, że za katastrofę smoleńską odpowiada Lech Kaczyński i trzeba zbadać, czy w czasie lotu był pijany." http://www.mmlublin.pl/292879/2010/7/5/palikot-lech-kaczynski-winny-katastrofy-w-smolensku?category=news

Gość |oferma
"dokładnie nie pamiętam." no oczywiście, jak przychodzi do faktów to "antykaczyści" zawsze cierpią na zaniki pamięci. dlaczego ja mogę na każde moje słowo podać cytat, link do artykułu itd a wy nigdy nie pamiętacie.

Gość dziunia wrocek
żal mi was ludzie! nie jestem ani za PiSem ani za Po. choć tych pierwszych chyba nienawidzę- za co? za to że na trumnach próbują zbić kapitał, za to że popierają ich takie tępaki którym od nadmiaru cukru za 6 zł zeżarło wszystkie szare komórki w mózgu a nie znając podstawowych zasad gospodarki wolnorynkowej uważają że Tusk winny jest wysokiej cenie paliwa- już nawet moja babcia kuma, że to nie takie proste, ale do ograniczonych umysłowo przecież i tak żadne argumenty nie dotrą...