Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama czerwcowa 2011

terminy na czerwiec :)

Polecane posty

a ja myślałam że to tylko moja Gabi tak robi :) są dni kiedy je pięknie co 3 godziny i spokojnie śpi , ale coraz częściej właśnie ,,świruje'' tzn pociągnie sobie z cycka 4 razy i zasypia, a jak ją odkładam do łózeczka to znów domaga się piersi... na szczęście robi tak tylko w dzień , bo gdyby jeszcze zaczęła w nocy to chyba będę chodzić nieprzytomna... jutro kończy 2 tygodnie i mam nadzieję że z każdym dniem będzie coraz lepiej jesli chodzi o karmienie. Dobrze że mam pokarmu tyle że conajmniej trojaczki by się wykarmiło :D

ala14 czerwiec i olamary - gratuluję kochane :) w końcu mamy już swoje upragnione skarby :) czy któraś z was też ma takie cudowne dziecko które nie płacze w ogóle?? moja Niunia chyba nie umie , jak cche jeść to pochrumkuje :D jak się złości to wydaje różne dzwieki dziwne ale płaczu nie ma...

Gość mama czerwcowa 2011
hej no moj synek tez jest cudowny :p płakac to płacze przy przewijaniu jak chusteczkami nawilzonymi go wycieram, a tak to jak jesc itd nie ma tak ze z niczego krzyczy. no ale z tym snem ciezko u nas, chce tylko na rekach... i teraz babcia go rozpieszcza ja juz sie boje ze jak ona wyjedzie to ja bede znowu siedziala i trzymała go non stop. była u nas połozna mowi ze maly troche zółty ale ja tego nie widze... mnie zbadala i wszystko ok, powiedziala ze mam naprawde duzo mleka no ale co z tego jak on nie raczy dlugo ciągnąć od mamusi , wygodny szkrabik :p

Gość mama czerwcowa 2011
widze ze wszystkie mamusie zajęte macierzyństwem :p ja teraz mam fajnie jak mama jest bo naprawde duzo pomoze. opowiadajcie o swoich skarbach :) czy tylko mój tak nie da sie wyspac w nocy ehh ale w dzien ostatnio ładnie spi trzeba go bedzie przestawic ale nie wiadomo jak :p

Gość mama czerwcowa 2011
widze ze wszystkie mamusie zajęte macierzyństwem :p ja teraz mam fajnie jak mama jest bo naprawde duzo pomoze. opowiadajcie o swoich skarbach :) czy tylko mój tak nie da sie wyspac w nocy ehh ale w dzien ostatnio ładnie spi trzeba go bedzie przestawic ale nie wiadomo jak :p

Gość olamary
Hej,hej dziewczyny.Mój Kuba w nocy fajnie zje co 3godz. i idzie spać, gorzej w dzień zjada trochę, pośpi pół godziny i znowu chce jeść dopija trochę i znowu idzie spać.Nie za bardzo też podobała mu się kąpiel, ale wczoraj coś mu się odmieniło i był bardzo zadowolony, nawet dał się posmarować, wyczyścić uszka i oczka i ogólnie zrobić wszystko co trzeba i był bardzo zadowolony.Ja niestety karmię butelką bo w szpitalu brałam antybiotyki i nie mogłam go karmić, a teraz jak chcę go przystawić to nie wie co zrobić z tym cyckiem po dwóch tyg. butelki w szpitalu.Jak tam Wasze dzieciaczki?Pozdrowionka dla Wszystkich mamuś i tych czekających jeszcze na swoje bobaski:)

witajcie.ja juz swiruje,nadal NIE urodzilam,bylam w poniedzialek w szpitalu na ktg,niby z mała wszystko ok,ale u mnie nic sie nie dzieje i mnie pogonili do domu :( martwie sie cholernie.teraz ide do szpitala 4 lipca i nie dam juz sie wygonic.tyle czasu po terminie???chyba ze w ciaze zaszalam pozniej niz by sie wydawalo...stąd takie "opznienie" w porodzie. nie wiem juz co mam myslec.pozdrawiam mausie :)

Witam wszystkich po długiej przerwie:) W końcu się udało i jestem szczęśliwą mamą Zuzi śpioszka-niejadka;p PS Jeśli któraś zastanawia się jaki szpital wybrać Police czy Zdroje to niech się wybierze do Polic... Ja akurat trafiłam chyba na zła zmianę w Zdrojach... PS1 Przysiady robią cuda!!! Polecam;)

Gość mama czerwcowa 2011
olamary-- a ile ml zjada Kubuś na raz? ja tak chciałam karmic tylko piersią na ale jak mój Piotrus naprawde jest jeszcze glodny mimo ze godzine cyce ciągnie to musze go dokarmiac, połozne mówily ze duzo mam pokarmu i mu starczy no ale jak on sie i tak pozniej rzuca na butelke... juz 60ml dojada na raz. przeciez go nie bede głodzic... :/ 81anucha--3mamy kciuki zeby córcia wreszcie raczyła wyjsc na świat :) masuj brodawki :p agathe2000-- ale Ci fajnie ze Zuzia tak duzo chce spac :p zazdroszcze , mozesz sporo odpoczywac , a co do szpitali to chyba naprawde mozna trafic na złe zmiany , mój był taki zachwalany a ja wcale nie byłam zadowolona z opieki..;

Gość olamary
hej!mama czerwcowa Kuba na raz zjada ok.90-100ml. i tak niby jest dobrze, tak mi powiedziała położna, która dzisiaj u nas była.Popatrzyła i porzucała naszym Misiem i powiedziała, że wszystko ok. skóra bardzo ładna, odruchy prawidłowe i powiedziała żeby nie kąpać takiego maleństwa codziennie, ale kurde nasz od 3 dni tak fajnie po kąpieli śpi i wogóle zaczęło mu się podobać i chyba jednak będziemy go kąpać codziennie, ale nie w każdy dzień w jakimś płynie tylko pomiędzy w czystej wodzie.Gratulacje agathe2000 no fajnie, że mała tak fajnie śpi, nasz Kuba w nocy ok., ale w dzień prawie wogóle.Pozdrowionka dziewczynki piszcie jak tam wasze maluszki:)

Gość mama czerwcowa 2011
naszego kąpiemy co drugi dzien ale dlatego ze mąż ma tak grafik ze czasami wraca w nocy a ja sama nie utrzymam Piotrusia w wanience. my mamy jeszce troche zółtaczke ale wg badan spada mu tu bilburnina (czy jak tam sie to nazywa :p ) w srode znowu kuj a w czwartek wizyta u pediatry , pozdrawiam :)

No wlaśnie niedobrze, że tak dużo śpi bo bardzo spadła na wadze przez niechęć do karmienia;/ Na szczęście jestesmy pod opieką poradni laktacyjnej i pomału zaczyna nabierac na wadze. Niestety musze dokarmiać ją butelką bo piersi za bardzo nie chce:(

Gość mama czerwcowa 2011
mój od kąd ma butelke inaczej ssie... niby mam mleko bo jak sama go 3h nie karmie to mi cieknie ale wczesniej ciagle mu bylo malo mojego, od kad ma sztuczne lepiej na wadze przybiera, zaraz bedzie juz waga ta z ktora sie urodzil a moze nawet juz teraz dobił do tamtej bo wazony byl na poczatku tyg. zawirowanie przy takim maluszku jest, moja mama wraca do domu jutro wiec bedzie troche ciezej bo byla niezastąpiona

Gość mama czerwcowa 2011
wam tez tak ciezko przy maluszkach? ja juz ledwo zyje, nie sądziłam ze bedzie az tak ciezko tym bardziej ze mąż ma zapiernicz w pracy

Gość mama czerwcowa 2011
hej mamusie co tam slychac czego taka cisza tu u nas? ;p ja juz sie przestawilam i zaczynam czerpac radosc ze swojego maluszka, juz nocne wstawania mnie tak nie irytują i wszystko zaczyna byc bardziej kolorowe :) coraz wiecej karmie butelką a nie piersią i moj maly jest bardziej spokojny jak ma taki pelny brzuszek :) i mam pytanie do mam karmiacych butlą czy dopajacie czym maluszki? zycze milego dnia buziaki :*

Hej ... ja jedę razem z moim Bartusiem na cycku. Pięknie mi przybiera - -jestjuz taaaaki duzy. W srode ide na szczepienie to mi go zwazą ale mysle ze ok 6 kg juz moze wazyc ... Pięknie się usmiecha do mamusi i ogólnie jest grzeczny. Juz nie spi non stop jak kiedys ale sobie lezy i rozglada sie, uwielbia kiedy do niego mówię ... Starsza siostra juz go zaakceptowala, tzn jego obecnosc. Ale nie bardzo chce miec z nim do czynienia. Czasami pomoze mi przy kąpieli ale szału nie ma ... za to nie odda go nikomu bo TO NASZ BARTUŚ !!! W niedziele chrzcimy Małego ... I wszystko byłoby pięknie gdyby nie budzil sie w nocy co 2-3 godz a czasami to i co godzine ... ehhhh.... Jak u Was - piszcie !!!

Gość olamary
Hej dziewczyny!U nas też już coraz lepiej, mały bardzo fajnie przybiera na wadze, a ja cieszę się macieżyństwem:)Mama czerwcowa ja dopajam naszego Kubusia wodą i herbatkami rumiankową i koperkową, teraz jak były upały to nawet pomiędzy każdym karmieniem wypijał ok.50ml.Położna mi powiedziała, że trzeba dopajać dzieci na butli i tak też robię.Pozdrowionka mamusie:)

Gość mama czerwcowa 2011
hej mamusie Piotrus tez budzi sie tak czesto i roznie to bywa, czasami mysle ze mam juz chwilke zeby cos zrobic a on po 15minutach juz wyspany :p moj nie chce pic nic innego niz mleko heh ja pije ten koper wloski i go karmie zeby mial lepsza przemiane materii, a pozniej daje butle a mnie pech dopadl kiedys mialam problemy z kolanem i ostatnio znowu mi cos strzyknelo.....rzepka mi sie zruszyla w pon mam usg kolana, ledwo chodze, tesciowa odwiedza i pomaga przy malym bo mi troche ciezko go podnosic itp

Gość mama czerwcowa 2011
hej kobietki jak tam wasze pociechy? widze ze nikt nie zaglada :( szkoda

Gość olamary
Hej,hej!No nasze pociechy już trochę odchowane, a tu dalej nikt nie zagląda:( U nas wszystko ok. nasz Kubuś rośnie super i wogóle macierzyństwo jest super:)Pozdrawiam dziewczynki, piszcie jak tam wasze maluchy rosną i co tam u Was!

Gość mama czerwcowa 2011
dzieciaczki rosną jak na drozdzach :) nas Piotrus nosi juz rozmiar 68 :) z snem tez wiekszych problemow nie ma ale moglby juz ladniej spac :p ciagle 3 razy wstaje do niego w nocy, juz jakis czas temu calkiem przeszlismy na butle ale moj szkrab sztywno w dzien co 2h je :/ na raz wiekszej porcji nie zje je po 120ml co 2 godziny w dzien a w nocy roznie ale wieksze przerwy niz 3h a jak kubus ze snem i z jedzonkiem?

U nas cudownie. Dalej nie spie w nocy. Wstaje co 3-2 godz, czasem co godzinke. Dokarmiam butelka bo Bartus woli butelkę od cycusia. Pięknie rośnie, bo wazy juz 7300, a ubranka zakladam na 74. Był niedawno z nami na wypadzie do Krakowa ... nawet Aqua Park zaliczył ...:) Piszcie ja u was ... pozdrawiamy

Gość olamary
Hej!Mój Kubuś już przesypia całe noce tzn. jest kąpany ok.20.30 potem wypija bytlę ok.150 czasami mniej i śpi do 6 w dzień wytrzymuje bez mleczka ok.4godz.,ale potem wypija 150 , a czasami nawet 180!Tydzień temu ważył 5600:)Ubranka też już zakładamy przeważnie 68, chociaż ta rozmiarówka mnie kiedyś dobije, różnice są duże w różnych firmach!

Gość mama czerwcowa 2011
no to Piotrus 2tygodnie temu wazyl prawie 7kg teraz nie wiem ale niedlugo do pediatry na wizyte to napewno sie dowiem :) zgadzam sie co do tych rozmiarow... czasami 62 jest wieksze niz 68... trzeba naprawde na oko kupowac. a niekiedy 68 jest poprostu jakies zaszczuple glowa i jedna reka wejdzie druga niestety nie ;p ale Kubus slicznie spi :) moj maly czasami np po spacerze jak przespi jedzonko to potrafi 180ml wypic ale tak na wieczor juz nie... czekam z nadzieją na noc ktorą przespi... No ale BELLA Bartus nie daje Ci pospac... to chyba wszystko zalezy od dziecka :p miejmy nadzieje ze w koncu zdarzy sie i u nas taki maly cud i maluszki wytrzymają do rana bez jedzonka :)

Gość mama czerwcowa 2011
oczywiscie pomylilam wage malego heh dopiero jak spojrzalam na pudelko pampersow to sie zorientowalam ;p prawie 2tyg temu wazyl 6,5kg jeszcze troche pieluszek nam zostalo rozmiaru 2 ktory byl do 6kg ale jakos jeszcze je wykorzystalismy... teraz pewnie wazy z 7 :P

cześć dziewczyny!! mama czerwcowa naprawdę duży już Piotruś :) i jak wysoko trzyma główkę :) moja Gabi jest dalej taką kochaną przytulanką - waży 6 kilo i za 2 tygodnie będzie miała 3 miesiące :) ale ten czas leci! Karmię tylko piersią i teraz idzie nam to bardzo fajnie , chodź 2,3 razy w nocy trzeba jeszcze wstawać do malutkiej. W dzień je co 2,5 godz, odkąd zaczęła się głośno śmiać i gaworzyć to często zamiast ssać patrzy mi się w oczy i zaczyna ,,gadać'' zamiast jeść :P na początku miałam obawy czy najada się, ale tyje i rośnie książkowo , ma dwa podbródki i nóżki jak cherubinek tłuściutkie :D ostatnio wszystko co trzyma w rączce pakuje to buźki , zaczyna już ssać gryzak jak jej trzymam i mocno się ślini.. czyżby to pierwsze oznaki wyżynania się ząbków?

Gość mama czerwcowa 2011
własnie nam tez maluszek się slini jak go trzymam w pionie to jestem cała w jego ślinie :p przez dziąsła przeswituja mu ząbki trzonowe ale pediatra mowil ze tak czasami jest ze zaczyna sie juz tak wczesnie ale pozniej zabki sie zasuszaja i ruszaja dalej ok 4-5miesiąca sigurka gratulacje co do karmienia piersią, naprawde Ci zazdroszcze ze Ci sie udało i skoro Gabi i tak rzadko sie budzi w nocy-bo tak jak moj Piotrus 2-3 razy :p to znaczy ze masz naprawde sycące mleczko i nic jej nie brakuje :) mnie martwi ze moj tak czasto je...w dzien doslownie co 2h w nocy pierwszy sen 4-5h a pozniej tez tak 2-3h ale nie wiem co mam zrobic zeby ta przerwa w dzien byla dluzsza wypija tak 120ml czasami troszke zostawi i juz nie chce a za 2h znowu eh Tak, naprawde szybko rosną nasze dzieciaczki ...co dziennie cos nowego sie u maluszka spostrzeze mojemu z tego gaworzenia wychodzi śpiew :p a podoba mi sie to ze jak uslysze u niego Gi to znaczy ze cos mu nie pasuje i zaraz moze wybuchnac placzem wiec zapobiegam wczesniej :) pozdrawiam mamusie i maluszki :*

czyli ,,Gi'' i ,,Gu'' to pierwsze słowa chyba wszystkich maluchów :) Gabi jak jest czymś zachwycona to mówi ,,Gieeeeeee'' :) Dziś moją sąsiadkę odwiedziła córka z synkiem 4-miesięcznym i spotkałyśmy się na spacerze , oczywiście nie obyło się bez porównań :P no i sobie nasze pociechy pogugały razem :)

co do dłuższych przerw między karmieniami w nocy to czytałam gdzieś, że jeśli dziecko budzi się do jedzenia o północy, potem o 2 i 4 rano to trzeba wyeliminować te dwa karmienia z 24.00 i 4 rano a więcej mleka dać o 2. W czasie gdy dziecko płacze to ma się je czymś zabawić ... pomysł moim zdaniem daremny, bo nie wyobrażam sobie żeby głodzić dziecko! a noc i tak byłaby nieprzespana z płaczu maleństwa. Skoro się budzi na nocne karmienia to znaczy że tego potrzebuje i już. takie uroki macierzyństwa :) Mama czerwcowa nie martw się, jak żołądeczki naszych pociech powiększą się trochę, to maluchy będą w stanie przesypiać noce. Wypiją sobie więcej wieczorkiem i dłużej będą syte. a narazie cieszmy się że dzieci zdrowo rosną :) pozdrawiam gorąco i buziaki dla mamusiek i pociech :)