Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama czerwcowa 2011

terminy na czerwiec :)

Polecane posty

Gość mama czerwcowa 2011
hej dziewczyny u mnie noc nie przespana... mały jakies akrobacje mi w brzuchu robił zasnęłam dopiero o 7 a 8.20 obudził mnie jakis (jak wtedy myślałam) młot pneumatyczny ... okazało sie ze coś z windą robią tak wiec nie pospałam sobie a z tym czopem to ja juz nie wiem mi tez od paru tyg odchodzi az sie dziwie ze az tyle go jest całą noc brzuch mnie strasznie bolał juz mi sie zdawało ze naprawde okresu dostane ehh 3mamy kciuki za mamy ktore dzisiaj mają swoj wielki dzień :) pozdrawiam

Gość Ania-cn
No dzień doberek w poniedziałkowy dzień:) Mama czerwcowa 2011- ja też mało co spałam, zasnęłam o 3 ale za to wstałam przed chwilą:\ Też miałam pobolewania brzucha, w sumie to od wczoraj tak mam. Za to czopa jak nie było tak nie ma:( jestem chyba zdania, że fakt go przegapiłam...

Gość mama czerwcowa 2011
możliwe ze go nie zauwazyłaś ale moze sie ciesz bo bys tylko nadziei sobie narobiła ze to juz (tak jak ja) :p jestem strasznie nie wyspana i zmeczona ale czekam az moj m wroci z pracy i chyba gdzies go wyciągne , na jakis dłuuuuuugi spacer moze to cos da

Gość mama czerwcowa 2011
wiecie co tak pomyślałam ze tak głośno jest o wczesniejszych porodach, ze nawet jakos mi do głowy nie przyszło ze i takie sytuacje z przenoszeniem są , u nas jak widac masowo :p pojutrze pewnie zaczną sie tel do mnie czy juz urodziłam i to zdziwienie ze jeszcze nie........aj

Gość Ania-cn
Ja co prawda mam jeszcze tydzień ale już dzwonią:D heh Mam nadzieje, że jednak ja do tej masówki z przenoszeniem się nie załapię, choć termin mam wyznaczony tylko za pomocą usg;/ nie mam pojęcia kiedy miałam ostatni okres. Zawsze miałam nieregularny, do tego miałam dieteprzy której schudłam 10kg co i tak się nie opłaciło bo teraz 2 razy tyle przybrałam:( poza tym odłożyłam tabsy. heh zawsze byłam inna:D Ja właśnie czekam aż się chłop zmobilizuje i zabierze mnie chociaż do auchana. Owocki za mną chodzą:D Też jestem niewyspana ale nie chcę się teraz kłaść do łóżka bo wieczorem będę miała powtórkę z rozrywki...

Gość tez mam termin na czerwiec
witam melduje sie ze dwupaku nadal jestem jutro popoludniu mam przyjsc do lekarza i zobaczymy co z tym zrobic :)

Gość mama czerwcowa 2011
hej ja sie wlasnie zbieram na ktg... ale zadnych skurczy nie czuje, śluz nadal rózowy ale co z tego :/ tyle czekalam na ten dzien chociaz wiadomo ze w terminie zadko sie rodzi ale ja juz bym chciala ehhh myslalam ze juz dzis to dzidzi bede miala napewno.. mam nadzieje ze u was lepiej pozdrawiam

WITAM.U mnie tez cisza,stalam sie troche placzliwa,co mnie straszne irytuje.u nas w szpitalu wymyslili akcje,ze tuz po porodzie dziecko przez 2 godziny(!!) lezy na matce-skora do skory.no glupota!!matka moze byc wykonczona,brudna, ale dziecko musi trzymac i koniec..kazali do torby zapakowac jeden recznik wiecej dla dziecka,aby je w tym momencie owinac.u Was tez jest cos takiego??ja swoja starsza corke tez trzymalam,ale chwilke,a potem ja zabrali do mycia,pomiarow i ubrania i poszla sobie spac a ja sobie spokojnie odpoczywalam.musze sie dokladniej dowiedziec co to za akcja :O ja na ktg ide jutro na 8.30.

Gość ala14czerwiec:)
witam w tym magicznym dla mnie dniu hihi i nadal w dwupaku:P jutro będę już przeterminowana. Rozmawiałam z położną i dowiedziałam się, że jeśli nic nie ruszy (odpukać) to 7 dni po terminie zgłosić się do szpitala:O 81anucha u nas na chwilę kładą na brzuch po czym zabierają na ważenie, mierzenie itd Masakra tak przez 2 godz:O nie wiem jaki w tym cel mają pozdrawiam

Ja jestem już 8 dzień po terminie... Jeśli do jutra nic się nie zmieni to wyląduję i tak na oddziale w Zdrojach i mam mieć wywoływany poród... Ale może uda mi się jeszcze dzisiaj wywołać poród choć skurczy w ogóle nie widać;/' Trzymajcie kciuki:)

Gość mama czerwcowa 2011
ktg zadnych skurczy nie wykazało... dziecko ok, płyn owodniowy ok, łozysko tez ehhhh gdzie ten porod :/ śluz z krwią jest wszystko niby juz a jednak nic........ mi tak przedwczoraj na płacz sie zbierało ale juz ok chyba z tej niecierpliwosci takie bezsilne w tym wszystkim jestesmy i nas to irytuje teraz do szpitala za tydz , chyba ze zacznie sie cos dziac , no ale pojutrze na wizyte do ginekologa ide , w sumie to po zwolnienie ale mam nadzieje ze mnie przebadaja

Gość mama czerwcowa 2011
a u nas tez kładą na brzuch ale z tego co wiem na pare minut zeby tej pępowiny tak raptownie nie odcinac cos takiego... a 2 h ehh strasznie długo...

no i jestem przeterminowana mama czerwcowa 2011 a ginekolog zgodził się wypisać ci zwolnienie po terminie? Mój powiedział,że można mieć tylko do terminu porodu, a jeśli się przenosi to idzie już z macierzyńskiego:O Średnio mi się to podoba, bo pewnie z tydzień stracę jak tak dalej pójdzie,a teraz niby komu mam matkować, jak dziecko nadal w brzuchu Czerwcowe bobasy coś nie spieszą się na ten świat, pewnie czekają na większe upały:P

Witam, ja jednak myslę że niektore mamy już leża z bobaskami na noworodkach bo się nie odzywają ... pewnie lada dzien będziemy miec informacje z pierwszej ręki :) Co do tych 2 godzin z dzieckiem na piersi to tak byc powinno i ja tak chcialam ale dali mi dziecko tylko na chwile, na przytulenie a ja chcialam dluzej ale mi go zabrali, owineli i polozyli tak bym widziala, w tym czasie bylo szycie, lyzeczkowanie i przeniesienie na inne lóżko - po tym czasie dali mi synka do piersi i tak lezelismy sobie do tych 2 godzin po porodzie. Bylo wszytsko ok, wiec wyslali nas na salę noworodków i tam juz synek był cały czas ze mną. Grzeczniutki bardzo ale mi bylo dosc niewygodnie - chociaz po porodzie to i tak malo sie spi bo jeszcze hormony szaleja. Corke przy pierwszym porodzie zabrali mi na cala noc ... wiec teoretycznie moglam odpoczac ale i tak nie moglam zasnac. Dopiero po kilku dniach wrocilo wsyztko do normy - dzis w nocy naliczylam 4 karmienia ale nad ranem juz przysnelam podczas karmienia i dopiero po godzinie odlozylam malego do lozeczka. Teraz sobie spi :) Jeszcze chwila i wy tez przestaniecie spac w nocy :) Powodzenia

Gość Ania-cn
Też tak uważam, że niektóre już sobie tulą dzieciaczki:):) U mnie w szpitalu też tylko na chwilke dają dziecko mamie po porodzie. Jeszcze nie słyszałam o tym, żeby aż 2 godziny to trwało:\ Bella zazdroszczę ci:D Kurcze każda z nas chciałaby mieć już maluszka przy sobie. Ja się strasznie w taką pogodę męczę:( To czekanie strasznie wydłużone i nudne:(

Gość mama czerwcowa 2011
ala14czerwiec:)--- a nie wiem czy mi dadza teraz zwolnienie... wydawało mi sie to oczywiste bo dzidzisia jeszcze nie ma :( jutro pojde to sie przekonam czy dostane, a ty co ile teraz masz sie zgłaszac na wizyty i ktg ? no inne mamusie od nas juz z dzieciaczkami pewnie, mam nadzieje ze wszystko im poszło ok ze z dziecmi dobrze i one szczesliwe. Bella to juz mama na medal :) ja to pewnie bede sie bała zasnąc przy karmieniu zebym krzywdy dziecku nie zrobiła ale moze to takie wrazenie tylko :) a moj mały sie dzis nie rusza jakos, po jedzeniu ma byc powyzej n5 rucjow zaraz bede lezec i macac brzuszek :)

Gość Ania-cn
U mnie też się mało dziś rozpycha:) czasami to mam wrażenie jakby mnie roztargać miało. Ja też bym miała obawy zasnąć, ale jakoś sobie poradzimy. heh ja to się bardziej boję chyba pierwszej kąpieli:P mama czerwcowa 2011 ile ma być tych ruchów po jedzeniu? 5?:)

Gość mama czerwcowa 2011
no mi lekarz powiedział ze od 5 w górę to norma , jak bedzie 4 to nastepna godzina liczenia i jak nic się nie zmieni to się zglościc do szpitala. oj zmartwiłam sie z tym zwolnieniem bo patrzyłam na internecie i faktycznie pisze ze nie dają juz :/ głupota... jakos leniwo mały sie rusza dzisiaj ale puka od czasu do czasu ( musiałam troszke go zaczepić ) pare dni temu u mnie sie tak rozaciągał jakby chciał wyjsc na świat od strony pępka :D a jak tam z tymi wizytami u Ciebie i ktg ? co ile teraz?

Gość mama czerwcowa 2011
Ania-cn a ty masz jeszcze parę dni do terminu :) to zycze zeby zgodnie z o planem sie urodził :) mnie martwi to ze wczoraj mial sie rodzic a nic sie nie wydarzyło :( teraz dni bedą mi się całkiem dłuzyc, juz probuje roznych metod na skurcze :) sex to porazka bo jakos sie nie da tego robic :p jakby nie było tam miejsca ... a brodawki draznie i wtedy czuje skurcze ale przestaje i nic sie nie dzieje , juz mnie rece bolą :p

Gość Ania-cn
Hahaha, ja to jakaś niedoinformowana jestem:D nie wiedziałam, że brodawki mają coś wspólnego ze skurczami:D heh chyba też się za to wezmę:D U mnie z sexem jakoś idzie, choć troszku boli, aleee to też podobno przyspiesza:D Znacie jeszcze jakieś domowe metody? poza myciem okiem bo tego to mi się nie chce robić:)

Gość mama czerwcowa 2011
ja nie znam... okien lepiej nie myś ani takich czynnosci nie robic zeby do góry rąk nie podnosic bo słyszałam ze to niebezpieczne , łozysko moze sie wtedy odkleic. najlepiej spacer, zamiatanie, mycie podług, a kolezanka mówiła ze rowerem sie przejechała i po paru godzinach zaczą sie poród :p ja bym rowerem nie dała rady heh a brodawki naprawde pobudzają skurcze od razu czujesz ze cos tam sie dzieje :) tylko źle ze przechodzi jak sie przestaje je draznic ja to bym najchetniej na ktg po kryjomu wywoływała te skurcze moze wtedy by sie mną zajęli :p he he

Gość Ania-cn
Wzięłam z Ciebie przykład z tymi brodawkami i kurde fakt coś mnie pobolewa brzusio, utrzymuje się jak skończyłam ale czy to good czy cznie to już nie wiem. Jakbym okres miała dostać...hmm Zacznę to częściej robić:D

Gość mama czerwcowa 2011
mnie jeszcze po wczorajszym rece bolą ale tez sie za to zaraz biorę :) czuc od razu ze cos sie dzieje wiec działa he he mam nadzieje ze przyspieszy :p

Gość Ania-cn
Pod wieczór pójdę wziąć ciepłą kąpiel, zrobię kilka przysiadów (bo też są podobno dobre) no i znowu się skupię na sutkach:) Weszłam na jakieś forum i pisali tam, że dobra jest herbata z liści malin:\

a ja nie wiem jak się masuje sutki:P więc w zamian myję podłogi i robię przysiady ale nic to nie daje. Mam uszykowaną skakankę ale w internecie nic o skakaniu nie znalazłam więc nie wiem czy można próbować przyspieszyć w ten sposób? mama czerwcowa daj znać czy dostałaś to zwolnienie, jeśli tak to pójdę walczyć:P bo naprawdę mi szkoda teraz macierzyński wykorzystywać Mój lekarz zapisał mnie na piątek (ale jak byłam tydz temu we wtorek to powiedział że NA PEWNO się nie pojawię bo zdążę urodzić) Na ktg położna kazała przyjść 21. chyba że wcześniej coś by mnie niepokoiło. A dziś ona przyjdzie do mnie i posłuchamy serduszka

Gość Ania-cn
ala14czerwiec:) ja bym chyba nie próbowała skakać na skakance;/ podłogi u nas będą lśnić że hej:D Powiedzcie mi dziewczynki ile teraz jest tego macierzyńskiego? 20 tyg czy 22 bo różnie piszą:/

no właśnie się boję skakanki bo niczego nie znalazłam w internecie na ten temat a schodów w domu mam mało więc chciałam czymś to zastąpić:P aaa macierzyńskiego podstawowy wymiar to 20tyg, ale można złożyć wniosek o 2tyg dodatkowego

Gość Ania-cn
skoro nie masz schodów to porób przysiady:) na pewno lepsze to niż skakanka:) ja bym się obawiała:) masuj sutki:)

hej.godzinne ktg wykazalo AŻ jeden maly skurcz :o po badaniu ginekologicznym wszystko ok,pozamykane i wysoko.potem mialam usg i mała wazy 3750.az sie zdziwilam.nastepny monitoring mam 27 czerwca(jesli do tego czasu nie urodze) .termin mam niby na 18 czerwca ale moja gin dala mi zwolnienie do 3 lipca.a co do masowania sutkow,to wyczytalam ze nalezy masowac kazdego po 15 min i tak co godzine.wczoraj caly dzien tak robilam i dupa :p u mnie nie zadzialalo.moze jeszcze dzis sprobuje.pozdrawiam wszystkie czerwcowki. :)

Gość mama czerwcowa 2011
czyli widze ze nie trzeba co 2-3 dni na te ktg , 81anucha-- widze ze Tobie dali zwolnienie na dłuzej wiec mam nadzieje ze i u mnie lekarz nie bedzie robił problemu. Od razu jutro napisze co wynikło czy jestem juz na macierzynskim czy jak :p a ja nie wiem ile moj teraz wazy... w 36tyg było prawie 3kg przed porodem pewnie mi go wymierza, bo wczoraj tylko te płyny mierzyli i sprawdzali łozysko no wiec ja dzis zrobie sobie ciepłą kąpiel , herbate malinową i bede siedziała w wannie masując sutki :p ja wczoraj pare godzin to robiłam ale poza efektem w trakcie nic pozniej sie nie dzialo