Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzeszna istota

nie dostałam rozgrzeszenia bo mam wkładkę hormonalną...

Polecane posty

Gość ogniwo ewolucji 2
Nie bardzo wiem, co rozumiesz pod pojęciem "po bożemu". Kołdra i światło nie przeszkadzają mi w seksie.

Gość ogniwo ewolucji 2
Podszywaczy - witaj ponownie. Nie uprawiałam seksu z wikarym ani innym księdzem.

Gość ogniwo ewolucji 2
"Od krzyża" to znaczy jak?

Gość podszywacz :)...
to na pewno z organista, przyznaj, ciagnie cie do kiecunów :)

Gość ogniwo ewolucji 2
Sutanna czy inne przedmioty związane z manifestowaniem wiary nie są dla mnie żadnym fetyszem. Czyli - nie ciągnie mnie do kiecuchów.

Gość zemogniwo ewolucji 2
Zapytam go po powrocie do domu czy wie co znaczy "od krzyża".

Gość diana12345
moim zdaniem antykoncepcja nie jest grzechem

Gość ogniwo ewolucji 2
Mój zdaniem też nie jest grzechem ale Kościół ma inne zdanie na ten temat.

Gość psychofanka
A JA DOSTAŁAM ROZGRZESZENIE ALE nie wiem czy ksiądz wogole słuchał co mówiłam do niego bo nie zareagował na to ze uprawiam seks bez sensu to wszystko:/

Gość .inga87.
No i macie idealne rozwiązanie katoliczki ! Idźcie do przygłuchego księdza i sprawa załatwiona ;]

Postawa Kościoła jest w obecnych czasach odrealniona. Nikt nie ma dziś 10-cioro dzieci, bo nikogo na to nie stać. Nie mówię o patologii, gdzie mają całą gromadę, która wychowuje się na ulicy. We współczesnych czasach każdy chce żyć normalnie. Już dawno temu ludzie kombinowali jak tylko współżyć i nie rozmnażać się na potęgę. Wtedy nie było prezerwatyw, tabletek, wkładek, itp. Czasy się zmieniły, a Kościół nie. Jak można nazwać grzechem uprawianie seksu małżeńskiego z zabezpieczeniem. To się w głowie nie mieści!

Gość do Szybkiego Billa
Znam dwie rodziny, w których wychowuje się po 12-ścioro dzieci. Czyli Twoje 'nikt" nie jest prawdą.

Gość .inga87.
"Jak można nazwać grzechem uprawianie seksu małżeńskiego z zabezpieczeniem. To się w głowie nie mieści!" Mi też to się nie mieści w głowie. A jednak mamy w Polsce 90% ludzi deklarujących się jako katolików - im widocznie się mieści, skoro jeszcze nie wypisali się z tego kościoła. Ale co kto lubi.

Kościól katolicki musi zacząć ewoluować tych sprawach, bo to trochę archaiczne podejście to tematu. Skoro mogą zmieniać modlitwy (np. różaniec), to mogą też inaczej oceniać bezpieczny seks. Słyszalem, że okolo 2050 myślą o zniesieniu celibatu, który był wprowadzony nie przez Jezusa, tylko księży w (chyba) XI lub XII wieku.

Gość w rozdarciu
podziwiam ludzi, którzy maja odwage sprzeciwić się zasadom, które im nie pasują. pomimo złości rodziny i całego świata.

Gość w rozdarciu
do Billa - kościów szczyci się tym, iz od 2 tys lat nic sie w wierze kat. nie zmienilo.

Gość osobassssssssssssssssossss
Cześć Wam - gdzie grzeszna istota? Coś się ukryła. Kasy nie da i koniec. Ciekawe co by było gdyby poszła do innego księdza i powiedziała, że żałuje tej wkładki, ale co ma robić ze starym? Możeby z nim pogadał, że w sumie widzi co się dzieje. Bo wiecie - dla mnie to jest tak że małżeństwo to 2 ludzi zawiera, a ona w sumie zawarła to małzeństwo DLA MNIE sama ze sobą. Ale w jednym je przyznaję racje - nie cierpię spowiedzi. To mamy wspólne ze sobą - reszty nie. Ale ciekawe co by jej ten ksiądz poradził - zostawił ją z problemem bo co - niech mu powie, że co - dzieci ma zacząć rodzić i z czego żyć? Pomogą jej? Tak by myślała i możeby ją rozgrzeszył, ale tak się szarogęsiła, że ją pociepnął w tej spowiedzi. Wiecie co jej jeszcze zostaje? RÓZANIEC. Będzie się modliła różaniec i łaziła do tej spowiedzi z tą wkładką to będzie tego żałowała, ale to jest problem rzeka jak dla mnie wiecie. Co to sama jest żoną swojego męża? Czyżby z nią nie zawarł ślubu kościelnego? Nie był ochrzczony? I teraz jest problem - jaki ona miała chrzest ta grzeszna istota bo uważam, że zły. Trzyma się tego kościoła ale TYLKO PAŃSTWO wiecie - nic więcej - no to dawaj kasę bo TO JEST TWOJE PAŃSTWO. Nie - zaś nie. No ale panstwo ma uznane to do pieca na zawsze nie trafi. Jeszcze zależy jaką ma tę rodzinę. Wiecie - ona powinna się CHYBA za tego męża modlić. Zależy jaki on jest zresztą. Nic nie wiemy o nich. W SUMIE - ta spowiedz to chyba jej broń na niego. Bo coś mi tu nie pasuje i tyle. Nie wiem. Powinna modlić się dużo na różańcu i myśleć nad tą spowiedzią i nad sobą. Nie będzie się modliła to do piekła trafi, a szkoda by jej było. No ale tam każdego szkoda lecz cóż... musztarda po obiedzie. :(

W SUMIE zostaje jej różaniec i nie znam się na rozgrzeszeniach za wkładki - ale jak będzie żałować to ją rozgrzeszą. Ale wiecie co - uważam, że jak się dziećmi przejmujesz to tak nie myślisz. No i jeszcze protestanci jej zostają - no to też - bez spowiedzi oni są - jedynie żal za grzechy i tyle. Byle co jej zostaje. I różaniec u katolików - dużo różańców bym jej zaleciła. Może i cały rok codziennie - w pracy zamiast obgadywać to 3 różańce. Przynajmniej nie wyleci, a tak? Ja tyle pracowałam a wiecie w czasie okienek różaniec machnąć i jestem nie do zdarcia, a przejmij się tą Polską i do piekła trafisz. A ja widziałam piekło to ja wiem, że ono istnieje. A w sieci też jest pełno BAJECZEK o piekle. GLORIA POLO - to jest grzeszna istota. Musi sobie to przeczytać - wyzywała zakonnice, księży, aż ją piorun trafił. Taka była. I jak trafiła do piekła to się zaraz poprawiła. A przecież ksiądz czy zakonnica tez do piekła mogą iść. A może nie? Pełno jest potępionych księży i zakonnic. I zakonników też.

Gość Przyznałam się...:)
Jak byłam u spowiedzi przed ślubem i powiedziałam że współżyłam to on powiedział ze naskarży mojej mamie zaczęłam się śmiać hhee ..... ale co dostałam rozgrzeszenie:)

Wkładka działa jak aborcja - zabija dziecko. Wcale się nie dziwię księdzu.

Wcale nie bredzę - gdzie grzeszna osoba? Nie ma jej. Poszła sobie przemyśleć swoje postępowanie bo nieraz tak trzeba. Taka prawda. Ja też raz nie dostałam rozgrzeszenia i dużo myślę nad sobą od tej pory. Właściwie przewartościowałam sobie całe zycie bo co robić? Nie miałam wyjścia. Dowiedziałam się nowych rzeczy - także o sobie. Sporo faktów było szokujących, ale jakoś dałam radę. Oczywiście dzięki Bogu. Teraz inaczej patrzę na swoje życie od jakichś 3 lat zwłaszcza. W SUMIE gdyby nie pewna - nie wiem jak to nazwać - FORMACJA(?) to już dawno byłabym w psychiatryku - nawet nie poza Kościołem. W PSYCHIATRYKU. I tyle. Ale jakoś tak się złożyło, że nie. Że tę - nazwijmy to - formację - spotkałam i miałam to co mi było potrzebne w życiu dzięki niej. A dalej? Dalej miałam ZAINTERESOWANIA po prostu. A ogólnie zawsze miałam ZAINTERESOWANIA. Wiem - miałam mieć pracę, ale to już nie moja wina. Jednak bajeczka o potępieniu wiecznym - to na mnie zawsze działało. Do czasu gdy poszłam bardziej w religię - wtedy się dowiedziałam, ze piekło to bajka dla niegrzecznych dzieci. Właśnie w kościele. No tu bym uważała bo tak nie uważam dziś. DOKŁADNIE tam nie byłam, ale na diabła bym BARDZO UWAŻAŁA. Naprawdę. I to tak ostrzegam ze swojego punktu widzenia bo z pracy musiałam odejść - ześwirowałabym i tyle. No teraz nie lepiej, ale do zawodu już nie wrócę bo się ośmieszać nie będę i KONIEC. I wiecie - modliłam się na tym różańcu i uwazałam, że jestem NIETYKALNA - ale dostałam wciry - naprawdę. Jedynie Miłosierdzie Boże działa na tego debila. Czyli Kościoł i sakramenty. Ale różaniec też nie zaszkodzi. I tak sobie dziś myślę :classic_cool:

Różaniec nic nie znaczy - w piekle można się modlić też różaniec modlić. ZA PÓŻNO. Jedyne co ma sens jak Cię diabeł złapie to jakiś ANIOŁ - ale czy Ci pomoże i BOŻE ULITUJ SIĘ NADE MNĄ. Nic poza tym. Czy anioł pomoże? NIe zaszkodzi. Święci poszczególni, ale ten różaniec. Jakby się jakiś święty pomodlił? Ale widzicie - nie zarzuciłam tego różańca, że g... to warte. No bo nie. Bo wtedy żyje się MĄDRZEJ a Miłosierdzie Boże nie daje człowiekowi mądrości. A ja mam takie życie i takie wiem rzeczy, że od Miłosierdzia Bożego to nie, ale od pewnych książek kościelnych to można oszaleć. Bo ludzie myślą, że życie to książka. No to tam napisali i swoje robili. Jak ten Salomon, ale jednak czytając np. jego księgi nikt jeszcze nie ogłupiał, a świętych katolickich to już gorzej i tyle. Przynajmniej ja tak to widzę. ZALEŻY CO. Ale są książki dopuszczone, a właściwie - co to warte? Pisanina kolejna i tyle.

Wiecie - powiem wam tak - żyłam sobie żyłam ostatnio szło mi raz lepiej raz gorzej, ale jakoś się wszystko kulało i zaczęło się W WIELKI CZWARTEK 2008 gdy postanowiłam obejrzeć sobie CIEKAWY film o Analizie Michael (może go znowu puszczą). POLSKI FILM wiecie - i tam były fragmenty nagrań - co diabeł powiedział i ja NIE ROZUMIAŁAM czemu ona umarła - ta Analiza. I w ogóle nie rozumiałam, że rzeczywiście przez te egozrcyzmy umarła. No i ten film oglądałam, ale coraz gorzej ze mną było jak go oglądałam, a ten film powinien być skasowany przez np. Świętą Inkwizycję bo takiego filmu nie powinno być, te kasety powinny być spalone. I tyle. No ale cóż... Kościół jest jaki jest. Ojej - kiepsko ze mną było po tym filmie. No i wiecie - miałam wyjechać już z Polski kiedy tak się źle zaczęłam czuć , że nie umiałam. Od tego się zaczęło. No i jeszcze rok pracowałam - acha - około października 2008 już było mi lepiej i wtedy mnie porwał diabeł. Jeszcze mnie doprawił. I to był koniec już mojego normalnego życia - ono nigdy nie było normalne, ale to już był koniec wszystkiego DOKUMENTNIE. Już wtedy miałam wyjechać, normalnie żyć, ale nie umiałam. Przykro mi. Może tak miało być? Nie wiem. Ten film jest o tym jak Niemcy zlekceważyli Maryję i tyle. No ale to już jesienią 2008 już się dobrze czułam, ale wiecie - co to warte było? Kiedy znowu mnie porwało. A już wcześniej miałam koszmary - coś strasznego :( I tyle w sumie pożytku z kościoła no ale jest.

No i porwał mnie ten diabeł wiecie tak, że ta Maryja nic nie warta, ten Kościół też, ten mój różaniec nic nie warty - tylko on się liczy i jego psychiatryk. No ale też tak nie można myśleć. Ja w ogóle jak zwykle to samo - idzie 3 wojna światowa i koniec świata. Ze mną się już nie da od tej pory porozmawiać. Wiem to, no ale toteż mam pogląd , że za rok się świat skończy. I tyle. Bo to tak mi pasuje i tyle. Już w 1999 roku byłam przekonana, że świt się skończy za rok, a tu nic, no a teraz to już co zostało? Odliczanie po takim czymś JAK DLA MNIE.

świat się skonczy - tak miałam napisac.

Gość grzeszna istota
Wkładka działa jak aborcja-tak ale ta zwykła a ja wyraźnie zaznaczyłam, że mam hormonalną wiec jeśli ktoś się chce wypowiedzieć to najpierw proponuję poczytać coś na ten temat.