Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rozgniecione_truskawki

Staramy sie po raz pierwszy :)

Polecane posty

u mnie to było tak, że trafiłam na dobrego gina - zaczął podejrzewać u mnie endometriozę - miałam torbiel, ale to choroba, którą da się stwierdzić dopiero podczas operacji. No a ja, jak tylko się dowiedziałam, że to może być endometrioza a nie udawało się 5 miesięcy, to nalegałam strasznie na laparoskopię, chociaż nawet gin kazał jeszcze popróbować ze trzy miesiące, bo może to nie to. Ja jednak byłam zbyt przerażona i nalegałam nadal aż dostałam skierowanie do szpitala. Na operacji okazało się, że to aż III stopień choroby i lekarz kazał ostro działać przez pół roku od razu od operacji - powiedział nawet tak bardziej w żarcie, że mam nawet nie czekać aż się zagoi wszystko po operacji.

STARACZKI Nick..................Wiek....Cykl starań....Data nast@.......Miasto Justinkaa25..........25...........???............. ???..............Nowa Ruda monida................32...........???..............???.. ...........mazowieckie bakoma...............21...........???..............???... ..........Toruń vika78................33............6...........20.12.11. ........UK mika_997............???...........???...............???.. ...........??? magdulek1984......28............8.............22.12...... .......Wrocław MAMUSIE Nick.................Wiek...Udany cykl...Ter.porodu......Płeć......Miasto scooby84............27.........???...............???..... .......???.......Poznań aniauu...............26..........2..........06.05.2012... ...M i K......Radom Szarlotka1983......28.........9...............???...... .......???.......Lublin Get-Ur-Freak-On...25........10...............???........ .....???.......Leeds Tyle moge narazie uzupelnic. Bole w dole brzucha mam nadal , ale one nie sa trwale, trwaja po kilka sekund i odchodza. Raczej nie mam mdlosci, nie wymiotowalam jeszcze, ale to wszystko przede mna :) Szarlotko- faktycznie trafilas na dobrego ginekologa. :) Z tego co czytam, to wychodzi na to, ze kazda z nas zaszla, nie liczac. Cos w tym naprawde jest. Ja rowniez uwazam, ze to jest takie szczesliwe forum :) Wszystkie tutaj beda w ciazy :)

Uaktualniłam swoje dane:-) STARACZKI Nick..................Wiek....Cykl starań....Data nast@.......Miasto Justinkaa25..........25...........???............. ???..............Nowa Ruda monida................32...........7..............03.01.12r.. .... woj. maz. bakoma...............21...........???..............???... ..........Toruń vika78................33............6...........20.12.11. ........UK mika_997............???...........???...............???.. ...........??? magdulek1984......28............8.............22.12...... .......Wrocław MAMUSIE Nick.................Wiek...Udany cykl...Ter.porodu......Płeć......Miasto scooby84............27.........???...............???...........???.......Poznań aniauu..............26..........2..........06.05.2012... ...M i K......Radom Szarlotka1983......28.........9...............???...... .......???.......Lublin Get-Ur-Freak-On...25........???...............???........ .....???.......Leeds

Kurcze, szarlotko kochana, to powiem Ci że czapki z głów, dużo się swojego czasu naczytałam o endometriozie i nawet znam kilka osób z tą przypadłoscią i leczą się dłuuuuuuugo w celu posiadania bobasków i nic. Rzeczywiście dobrze, ze trafiłaś na dobrego gina, bo teraz to ze swiecą szukać. Słuchajcie, jak poroniłam to na izbie przyjmował mnie pan ordynator, który wydarł się na mnie że to na pewno moja wina, bo to zawsze kobieta coś nabroi a później płacze...czujecie to?? To tak a propos lekarzy. Szkoda, że wcześniej dupek nie wiedział co przeszłam żeby w tę ciążę zajść... AniuU, bliźniaki?????:))) dopiero teraz popatrzyłam w tę tabelkę.Przefantastycznie!!!!!Trzymam kciuki za nas wszystkie!

Gość vika78
blizniaki i to parka!!! czego chciec wiecej :)

No tak u mnie blizniaki dwujajowe i jak na razie parka- dowiedzialam sie na ostatniej wizycie w 17tc, po swietach mam znow wizyte wiec pewnie juz bedzie ladnie widac :) Mam nadzieje ze wszystkim dziewczynom sie uda, fajnie by bylo jakby u ktorejs z Was tez sie trafily blizniaki :)

Gość vika78
ja nawet mam ieksze szanse na bliznieta bo moj ojciec jest blizniakiem :) fajnie by bylo miec dwa szkraby na raz

Mi marzyly sie blizniaki, ale jak sie dowiedzialam ze beda to przez dobrych kilka dni to do mnie docieralo i bylam w lekkim szoku. Teraz juz nie wyobrazam sobie ze mogloby byc inaczej :) U mojego meza w dalszej rodzinie kiedys byly blizniaki, wiec moze to mialo jakis wplyw, moze nie, nie wiem.

STARACZKI Nick..................Wiek....Cykl starań....Data nast@.......Miasto Justinkaa25..........25...........???............. ???..............Nowa Ruda monida................32...........???..............???.. ...........mazowieckie bakoma...............21...........???..............???... ..........Toruń vika78................33............6...........20.12.11. ........UK mika_997............26...........3 .............15.12.11...........Rzeszów magdulek1984......28............8.............22.12...... .......Wrocław MAMUSIE Nick.................Wiek...Udany cykl...Ter.porodu......Płeć......Miasto scooby84............27.........???...............???..... .......???.......Poznań aniauu...............26..........2..........06.05.2012... ...M i K......Radom Szarlotka1983......28.........9...............???...... .......???.......Lublin Get-Ur-Freak-On...25........10...............???........ .....???.......Leeds

STARACZKI Nick..................Wiek....Cykl starań....Data nast@.......Miasto Justinkaa25..........25...........???............. ???..............Nowa Ruda monida................32...........7..............03.01.12r.......woj.maz. bakoma...............21...........???..............???... ..........Toruń vika78................33............6...........20.12.11. ........UK mika_997............26...........3 .............15.12.11...........Rzeszów magdulek1984......28............8.............22.12...... .......Wrocław MAMUSIE Nick.................Wiek...Udany cykl...Ter.porodu......Płeć......Miasto scooby84............27.........???...............???...........???.......Poznań aniauu...............26..........2..........06.05.2012......M i K......Radom Szarlotka1983......28.........9...............???.............???.......Lublin Get-Ur-Freak-On...25........10...............???.............???.......Leeds

Nie no bomba z tą parką serio:)) hihi! Bracia mojego taty to bliźniacy, ale to chyba byłoby zbyt piękne, żeby było prawdziwe u mnie. Wogóle po tych wszystkich historiach to już zaczynam wątpić czy coś bedzie w pojedynkę, a co dopiero w większej ilosci..:( Pozostaje mi tylko wierzyć w to szczęśliwe forum, w coś trzeba przecież prawda? szarlotko widzę, że u Ciebie to był 10 cykl, ten udany...czyli w sumie też nie tak od razu...nie stresowała się, że coś jest nie tak? Ja jutro idę zrobić betę, bo dziś ostatni dzień luteiny. Niby czuję sie jak co miesiac, może z wyjątkiem takich mega zaparć od paru dni że aż mnie skręca. Ale coś czytałam że to od wysokiego progesteronu, wiecie coś o tym? Brzmi dziwnie...

magdulek, stresowałam się i to już po pierwszym nieudanym cyklu :):):) I z tego stresowania biegałam po ginach, którzy zdiagnozowali u mnie III stopień endometriozy :) Zaszłam w 9. cyklu starań, i w 3. cyklu po operacji usuwania zrostów endometrialnych z otrzewnej :) Chyba dosyć szybko przy takiej chorobie, ale to wynika z mojej natury - ja muszę wszystko mieć pod kontrolą, muszę wiedzieć co się dzieje, a jak się coś dzieje to na rzęsach stanę żeby wyjaśnić o co chodzi. No i wybiegałam, wyprosiłam wręcz o operację, bo tak wcześnie lekarze nie bardzo chcieli się zgodzić. Także w szczęście tego forum można wierzyć - ja podobno miałam w ciążę nigdy nie zajść :D:D:D

STARACZKI Nick..................Wiek....Cykl starań....Data nast@.......Miasto Justinkaa25..........25...........5............. 23.12.11........Nowa Ruda monida................32...........7..............03.01.1 2r.......woj.maz. bakoma...............21...........???..............???... ..........Toruń vika78................33............6...........20.12.11. ........UK mika_997............26...........3 .............15.12.11...........Rzeszów magdulek1984......28............8.............22.12...... .......Wrocław MAMUSIE Nick.................Wiek...Udany cykl...Ter.porodu......Płeć......Miasto scooby84............27.........???...............???..... ......???.......Poznań aniauu...............26..........2..........06.05.2012... ...M i K......Radom Szarlotka1983......28.........9...............???........ .....???.......Lublin Get-Ur-Freak-On...25........10...............???......... ....???.......Leeds

Zrobiłam betę...i dupa:( Przeryczałam całe popołudnie. Stwierdziliśmy z M. że nie będziemy czekać w nieskończoność i idę jutro prywatnie na hsg..

Gość vika78
magdulek mi tez sie nie udalo w tym mc, to juz 6 raz. Wlasnie dostalam okres i po raz pierwszy sie poplakalam z tego powodu :((

Przykro mi Vika:( za nas obie:( za wszystkie wogóle... Kurcze zastanawiam się ile jeszcze. Już wogóle tracę nadzieję, że kiedykolwiek będę matką. Cały czas rozważamy inseminację...

Wiem jak to jest, jak bardzo to boli, kiedy bardzo chcemy a nam sie nie udaje. Wezcie jednak pod uwage, to co napisalam wczesniej, o nienastawianiu sie. Nasza psychika ospowiada naprawde za mnostwo rzeczy. W tym przypadku tez tak jest. Im bardziej sie stara, tym mniej wychodzi. Ja naprawde w tym cycklu w ogole stwierdzilam, ze na pewno jestem jakas chora i w lutym, kiedy minie rok od starania to ide sie leczyc :) I mialam takie bole krzyza, ze juz bylam swiecie przekonana, ze nic z tego. Okazalo sie inaczej :)

No dobra wiecie co....mam już całkiem wode z mózgu. Poszłam na to hsg, końcówka cyklu, gin mi jeszcze badanie wstepne z usg robi i mówi że nie zrobimy badania bo tam jest pęcherzyk:|ja mówię że betę z krwi dzień wczesniej oznaczałam i jest ujemna więc to niemożliwe ...nic nie powiedział i kazał czekać...no to czekam. Nie podniecam się bo to przecież niemożliwe żeby się udało przy takim wyniku bety sprzed 24 godzin.....niemożliwe..prawda?

hmmm, magdulek dziwna sprawa... hsg robią zazwyczaj w pierwszej części cyklu, przed owu, kiedy nie ma podejrzenia ciąży, mi robili na laparoskopii mimo że miałam już ciałko żółte (czyli było po owulacji), bo ich tam wybłagałam, wypłakałam, zarzekałam się, że ciąży nie ma, bo mąż palcem mnie nie tykał ze względu właśnie na planowaną operację. Poza tym jak zobaczyli ile mam zrostów endometrialnych podczas operacji to i tak pewnie stwierdzili że ciąża jest niemożliwa i mi to hsg zrobili. Lekarzowi na pewno chodziło o pęcherzyk w macicy? Bo to jak na końcówkę cyklu też właściwie nierealne żeby był już widoczny pęcherzyk. Może chodziło mu o ciałko żółte? Że jest ono, czyli że owulacja była i że nie może teraz zrobić hsg? Nie wiem. Póki co się nie stresuj, ja betę robiłam dzień po oczekiwanej @, ile masz jeszcze do @?

Wiesz co, mi lekarz powiedział, że nie ma znaczenia dzień cyklu tylko byle by w ciąży nie być. No to sądziłam, ze jak robiłąm już betę i nic nei wyszło no to luz. Na pewno to był pęcherzyk w macicy, on mi w pierwszej chwili powiedział że to ewidentnie wygląda jak bardzo wczesna ciąza, ale ja mówię że to niemożliwe bo beta ujemna. Wydaje mi sie że powinna być choć minimalnie dodatnia nawet jakby...Powiedział mi że rzeczywiście nie pasuje mu coś ten wynik i ze mam czekać..dziś mam 29 dzień cyklu i narazie cisza:/ Bety nie powtórze, bo za duzo mnie stresu kosztuje to badanie, no chyba ze spóźniałoby mi się z tydzień;>

no właśnie, skoro widać już by było pęcherzyk, to by oznaczało, że zagnieżdżenie już nastąpiło, to beta już też powinna wskazywać na ciążę, wcześniej nawet niż cokolwiek widać na usg. Czekaj spokojnie na rozwój wydarzeń kochana, odetchnij trochę, na tyle na ile to możliwe.

ajjj staram się...na prawdę. W tej sytuacji jestem raczej sceptycznie nastawiona,aż w takie cuda to nie wierzę. No ale strasznie pokręcona sytuacja i wybiła mnie z rytmu jakoś...

Wesołych świąt dziewczynki:):), przede wszystkim spełnienia marzeń, oby nam się wkońcu wsz. udało:):)

Dziewczyny chcialabym zyczyc Was wesolych i pogodnych Swiat Bozego Narodzenia spedzonych w cieplej, rodzinnej atmosferze pelnej radosci i szzescia :) Oby Wasze najskrytsze marzenia spelnily sie jak najszybciej :)

Cześć dziewczynki:) tak chciałam Was tylko spytać o wasze zdanie. Dostałam wczoraj wieczorem @ dość niespodziewanie, bo myślałam że dostanę dzisiaj albo jutro. Wogóle nie bolą mnie piersi a wcześniej ich dotknąc nie mogłam, poza tym @ jest taka słabiutka że jestem w szoku. Bolał mnie tylko lekko brzuch wczoraj i nic więcej, czuję się normalnie jakbym nie miała @ Niewiem czy to normalne ale trochę mnie to zdziwiło, że tak dziwnie. Może tak czasami bywa ale trochę się zmartwiłam. Tak czy siak zaczynam w tym cyklu kurację z CLO. Trzymajcie kciuki no i oczywiście jak będziecie miały chwilke to napiszcie co o tym sądzicie. Wesołych Świąt i wszystkiego dobrego:* Trzymajcie się:*

Jesli jest to zywa krew to moim zdaniem jest to okres. Ja tez juz podczas @ robilam test, bo wydawalo mi sie , ze jestem w ciazy :D W ogole stracilam dzisiaj prace, ale wcale sie tym nie przejmuje :) Uwazam nawet, ze tak mialo byc :) Mam wielka nadzieje, ze uda mi sie zalapac na kurs stylizacji fryzur, czyli cos co zawsze chcialam robic. Moze bede miala mniej 'swoich' pieniedzy przez jakis czas, ale wiem, ze dobrze sie stalo, bo musze myslec teraz bardziej przyszlosciowo :) Wesolych dziewuszki!!! :*

Get-ur-freak-on - jak się czujesz? wiesz już coś o tych dolegliwościach? skąd ta krew? napszze się coś bo szczerze się martwię:-(