Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guraczkaaa

Zakładacie w domu kapcie do eleganckich ubran??np w swieta??

Polecane posty

Aaaa i z tym plebsem niedokształocony to nie do mnie :D Pudło, pudło i jeszcze raz pudło :D Ale co Wy możecie wiedzieć.... gdyby nie moja praca to bym na tym forum nie gniła tak jak Wy ... 🖐️

Gość jfghdgflhjvg
ludzie dom ma być domem a nie muzeum, a jak macie stoły z modnym teraz blatem szklanym to każecie gościom zakładać białe rękawiczki żeby śladów na blacie nie pozostawiali?

Gość eleganckie buty sa elementem
eleganckiego ubrania -tak jak nie przyjmuje sie przciez ludzi w papilotach czy w szlafroku. Że podlogi sie brudz? to juz "wliczone" w goscinnosc. Pozmywac tez po gosciach musisz, jesli cos zjedza czy wypiją. Nic bardziej idiotycznegoo jak facet w garniaku i w kapciach albo boso. Kapcie mozna nosic do szlafroka dresu czy innego typowo domowego, luznego stroju. Dlatego zarezerwowane sa na zwykle dni i dla domownikow ew,czasem dla bliskiej rodziny czy przyjaciolki, ktora sie za przyjecie w takim stroju nie obrazi..

Gość jfghdgflhjvg
tak samo tu gnijesz jak i my gnijemy

Gość eleganckie buty sa elementem
mąz i zona - jesli nie wierzysz w to, co tu piszemy, poradz sie autorytetow w sprawach dobrego wychowania - wystarczy wejsc na linki z savoir vivre , gdzie wypowiadaja sie spece ( chocby dyplomaci, ktorzy znajomosc tych tematów maja wpisane w zawód).

mąż i żona nie ble ble ble tylko jesteś wieśniarą,ale co zrobic zasady dobrego wychowania wynosi się z domu.a tu wiocha i słoma z butów wystaje:(

Gość jfghdgflhjvg
"Z kapci! Z kapci ta sloma wystaje!" heheheheheehhh heheheheheeheheh heheheheehh

mąż i żona a jakie kapcie zakładasz do stroju wizytowego,ew.tzw.garsonki? włochate z misiami,tradycyjne plaskacze,czy może klasyczne z pomponikiem;( ?

Gość arakdzien
Pewnie, że nie - chociaż zależy jeszcze od tego jaka jest pogoda. Mam takie wysokie kozaki Merg, brązowe, prawie do kolan. Nie wyobrażam sobie siedzenia w nich w domu, w cieple, co to za przyjemność? Czasami po prostu trzeba mieć kapcie ;-0

Gość gość
W moich stronach w gościach ZAWSZE ściągało się buty. W mojej rodzinie, u moich znajomych, od dziecka mnie uczono, że się buty zdejmuje. Nie wiem, może to jakaś hamerykańska moda przyszła, bo w za komuny to normalnie buty się zdejmowało i dostawało papcie. Co do savoir vivre to jakaś nowomyślna moda i tyle ;) Wejdźcie sobie do Japończyka do mieszkania w butach, to będzie ujma na całą waszą rodzinę. W Ameryce w butach, to nawet na łóżku leżą, w Japonii buty ściągają wszyscy. My jesteśmy gdzieś po środku, więc niech każdy sobie wybierze jak woli i ewentualnie nie odwiedza ludzi u których się zdejmuje/nie zdejmuje obuwie. Dodam jeszcze, że w moich stronach buty się zdejmuję - moi pradziadkowie pochodzili ze wsi, więc pewnie stąd to, że jak wracali z pracy w polu, to ściągali obuwie w przedsionku. Możliwe, że mieszczanie jak np robili sobie wieczorki poetyckie u szlachty, to wątpliwe żeby damy ściągały pantofelki :)