Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basieńka31

STYCZNIÓWKI 2012

Polecane posty

Gość Rimela
ale Wam zazdroszcze, że partnerzy tak Ws wspierają i tak się cieszą. Mój okazał się kompletnie nieprzygotowany i mimo 13 tyg chyba dalej nie do końca się cieszy, na badanie nie chcał iść :( wczoraj znowu sie pokłóciliśmy, chyba nic z tego nie będzie. Ach..ciężkie to życie czasami. Wazne ze z dzidzia ok. Mam prace, mieszkanie, rodzine i przyjaciół to chyba sobie poradze!

Rimela na pewno sobie poradzisz :) Pozytywne nastawienie to podstawa jak to mi mój P powiedział:) A co do tego mojego rozsądnego myślenia to cóż mi więcej zostało. Głupotę zrobiłam teraz muszę to jakoś naprawiać. Ale nie jest chyba tak źle. Gorzej ze szkołą no i z kasą. Ale najważniejsze że mam swoją drugą połówkę to tak we dwoje a później we troje będzie raźniej.

A tak ogólnie to mama razem z siostrą od początku mnie zbytnio nie wspierały. Mówiły mi o tym żebym usunęła, że będzie łatwiej i w ogóle. Ale po pierwszym usg tak byłam zachwycona tym maleństwem... :) Teraz jest już lepiej chociaż mama mówi mi żebym teraz ślubu nie brała. Tylko po 18 mam wziać cywilny. Co to za radocha jak już zimno będzie jak z wielkim brzuchem w nic się nie zmieszczę :( A jak powiedziałam że teraz byśmy może zdążyli załatwić z księdzem wszystko na wrzesień to stwierdziła, że jej na tej imprezie nie będzie.. I miej tu człowieku jakieś wsparcie w rodzinie.

Rimela przyko mi , ale wiesz moze to jest tak ze on nie potrawfi sie odnaleźć w nowej sytuacji, moj chodzi co prawda ze mna na wszystkie badania i do lekarzy , ale tez widze ze trudno mu sie we wszystkim odnaleźć, chcialabym zeby bardziej sie interesowal w tym sensie zeby wiecej wiedzial o ciazy, ale faceci przezywaja to troche inaczej. do tego wiele rzeczy mu sie na głowe zwaliły, kłopoty z jego matka o których nie bede uz pisala bo bym sie rozpisała, potem ciąża, remont naszego mieszkania , szukania funduszy itd. Przytłoczyło go to wszystko,

Gość Sandra 11
Rimela - widzę ze po wczorajszej wizycie mamy tak sama... wieeeelki spokój iulgę. Dawno nie byłam tak spokojna o dzidziusia jak dziś . To takie cudne uczucie wiedzieć że u niego wszysko ok. Nie da się tego opisać. Sczęście, spokój, .... nie umiem ubrać w słowa. ale jest mi cudownie.

Gość Sandra 11
Socjofobiqe - ode mnie też się rodzina odwróciła jak powiedziałąm ze chce wyjsc za maż. (tyle ze ja miałam 26lat i byłam samodzielna) ale zrobili mi piekło. Wyrzucili mnie z domu jeszcze przed ślubem, straciłam przez nich prace, no i na ślub tez nie przyszli. Nawet ojciec wydzwniał po całej rodzinie zeby nikt z dalszej rodziny nie przychodził. .... Życie Ale nie żałuje Mam cudownego męża, teraz jest i dzidziuś i wreszcie życie sobie ukłądam. Sama musisz zadecydowac co w życiu dla ciebie ważniejsze - czasem nawet wielkim kosztem straty sbliskich . Ale... nie rób nic pochopnie. Mama napewno dużo ci pomoże z dzidziusiem ale nie pozwól zeby zniszczyłą twój związek. Może trzeba z nią jeszcze raz porozmawiac? Ona napewno chce twojego dobra. Trzymam za ciebie kciuki.

rimela ja również będę miała 3 krotne badanaia przeciwciał z powodu konfliktu syrologicznego. mój gi napisał mi, że w 16, 28 i 36tc nie chciałam wcześniej o tym pisać, bo wzięłam to za pracę jelit, ale teraz wiem na 100%, bo przed chwilą znów poczułam łaskotki w brzuchu. jestem w wielkim szoku, bo z pierwszą córcią poczułam jej ruchy dopiero w 17tc, a teraz na początku 12tc :D socjo... na pewno sobie poradzisz. masz wspaniałego chłopaka, skoro cię tak wspiera to widać dojrzały jest. mój mąż to już taka rutyna :P ale pamiętam jak sie wqrzałam, że tak niewiele czyta o ciąży, tak niewiee wie... no ja zrzędziłam, a on biedak czytał :D teraz raz w tygodniu oglądamy sobie tylko ten króciutki filmik z mama zone o rozwoju na każdy tydzień. książki o ciąży leżą na półce. ja tylko przeczytałam zawitkowskiego o pielęgnacji dziecka, a mąż jeszcze o supertacie, bo dostał od swojej mamusi i go rozliczała :P:D mam też wielką księgę od ur do roczku o chorobach i mądrych na to sposobach, o wszytskim, ale chyba jestem leniem, bo wolałam sięgnąć po telefon i zadzwonić do kogoś niz czytać. zresztą wokół było tylu życzliwych, ze nie trzeba mi było studiować, sami podpowiadali. aaa, i jeszcze przeczytałam "zaśnij wreszcie" i zastosowałam metodę nauki samodzielnego zasypiania. najmądrzejsza książka i najlepsze co mogłam zrobic dla mojego dziecka :D

Sandra11 - rozumiem, że chce najlepiej bo ja dla własnego dziecka też bym tego chciała. Może i nie ma co się dziwić nie raz widziała jak po kłótni płakałam przez niego i w ogóle. Już wtedy mówiła, że tkwienie w tym związku nie ma sensu i że mogę być nieszczęśliwa. Teraz sobie między sobą wszystko wyjaśniliśmy. Mogę śmiało powiedzieć, że jestem szczęśliwa z nim:) I nie byłoby żadnego problemu gdyby po prostu powiedziała żebyśmy już wzięli ten ślub i tyle. Później wszystkie wydatki pójdą na dziecko i te dzień nie będzie tak wymarzony. A teraz mogą założyć tą białą suknię i mieć ślub z prawdziwego zdarzenia. Zapowiada się wiele kłótni...

Gość ja też mam termin
co do wizyt to w pierwszej ciąży mąż był ze mną na każdej za wyjątkiem pierwszej. Teraz będzie dopiero na trzeciej. Ale widzę, że się cieszy, gada do brzucha i głaszcze. Mam nadzieję że ułoży się wam dziewczyny z rodzinami. Czasem niektórzy po prostu potrzebują czasu.

Gość Rimela
dzięki dziewczynki, może i go to przytłoczyło, bo reakywował firmę i ma trochę długów ale wszystko fajnie prosperuje a on tylko marudzi i martwi się o pieniądze. Nie jesteśmy małżeństwem więc na mnie wiadomość o dziecku też nagle spadła i potrzebowałm wsparcia, a tu nic :/ i tak jakoś czasam przez to wszystko nie umiem na niego patrzeć :/ myśle ze w końcu dojrzeje do roli ojca i chciałabym żeby wypełniał ją jak najlepiej, ale między nami zycia już nie widze. ale nie będę się dołować, myśle tylko o mojej kruszynce :) damy sobie rade :)

Gość Sandra 11
Socjo - przede wszystkim nie kłótnia... Rozmowa. Kłótnia jest dla zbuntowanych nastolatek. Dorośli potrafią rozmawiać i używać argumentów. Pokaż mamie że jesteś dorosła i potrzebujesz jej. Zobaczysz jak szybko dorośniesz za kilka miesięcy :) Już dzidzia się o to postara. ( gadam jak psycholog) Ale chodzi mi o to że musisz się wykazać dojrzałością. Mażłeństwo to poważna sprawa. Rozmawiaj z mamą. Nie kłóć się bo tylko będzie gorzej. A wogóle czy dopisałaś się do naszej tabelki? idę jej poszukać :)

Rimela - Powiem Ci, że samotne matki sobie radzą. Skoro między wami się nie układa to nic na siłę. Nie będziesz chyba tkwiła w związku bez żadnych perspektyw. Ale lepiej żeby Cię wspierał.. niekoniecznie jako mąż ale jako ojciec maleństwa ;) Moja siostra kiedyś zaszła w nieplanowaną ciążę. Była z chłopakiem przeszło 5lat. Dowiedział się o ciąży i ją zostawił. Teraz mój siostrzeniec ma prawie 6lat. Pyta o ojca, wytłumaczyliśmy mu że po prostu nie był gotowy na rolę ojca. A siostra radzi sobie. Pracuje, Marek chodzi do przedszkola. Sandra 11 - chciałabym, żeby obeszło się bez kłótni, ale czasem moja mama nie potrafi rozmawiać spokojnie. Szczerze mówiąc to ona nigdy nie potrafiła ze mną rozmawiać.. Ale skoro przeżyła myśl o kolejnym wnuczku/ce, przeżyła też fakt jak mój P przyszedł z bukietem kwiatów dla niej i prosił o moją rękę więc chyba i to jakoś przeżyje:) Ale każde takie przeciąganie wszystkiego w czasie trochę będzie opóźniało nam załatwianie wszystkiego. I tym się martwię, że nie damy rady wszystkiego miarę szybko zorganizować..

Gość Sandra 11
dziewczyny potrzebuje porady. Po wczorajszych przejściach poszłąm prywatnie na usg - to wiecie. Dzis zadzwonili do mnie z ubezpieczenia i powiedzieli ze wizyte ginekologiczna i usg mam dzis... hm... myslałam ze powiem odrazu ze pojde tylko na wizyte ( wziac skierowanie na badania wszystkie) a z usg zrezygnuje... no ale sama nie wiem teraz poradzcie czy jak zrobie dzis znów usg to nie zaszkodzi dzidziusiowi - czy lepiej dac spokój Z drugiej strony zawsze to opinia innego lekarza - moze warto sprawdzic? no i poszłabym z mężem. Hm... ale czy robić jak wczoraj miałam? co byscie zrobiły? ( mam dziś dzień filozoficzny chyba )

Sandra, spokojnie idź na usg. Ja w poniedziałek miałam wizytę u swojego ginka i usg, a wczoraj usg genetyczne w Feminie w Katowicach. Nic dzidziusiowi nie będzie :)

Gość Aless
Socjofobiqe - my jak dowiedzieliśmy się o maleństwie od razu zdecydowaliśmy się na ślub. Załatwienie wszelkich formalności to było ok miesiąca teraz już czekamy na ceremonię i dobrą pogodę. Stwierdziłam że chcę brać ślub teraz gdy jeszcze brzuszka nie ma i dobrze się czuję bo nie wiadomo co będzie potem, a teraz już spokojnie mogę poszukiwać słodkich małych śpioszków.

Ja chociaż się zbytnio nie znam to już bym nie przesadzała z tym usg. Czytałam że to może zaszkodzić.

Socjo, dzisiejsza technika poszła naprzód i usg przez ścianę brzucha nie jest szkodliwe dla dziecka. W drugiej ciąży usg miałam co 2 tyg. Więc spokojnie :)

Aless - z tego samego założenia wyszłam. Teraz nawet i suknię bym miała. A jak mnie "wybrzuszy" to raczej nie będę miała specjalnego wyboru. A nie sądzę, że byłoby fajnie iść z ogromnym brzuchem pod ołtarz. Wcześniej myślałam, żeby już mieć ślub razem z chrzcinami. Ale wolimy teraz się zapożyczyć trochę i mieć to z głowy niż później się zamartwiać. Będą inne wydatki na głowie niż myślenie o ślubie. No i gratuluję oczywiście:)

Gość Sandra 11
Dzieki DoniJulia ale wiesz co dla mnie oznacza gdybym dzis poszła tez na usg? musze najpierw mezowi przyznac, że wczoraj miał rację... hm... :) ciężko będzie :)

Sandra- idź spokojnie, tym bardziej że do tej pory nie miałaś ich często , nie licząc wczorajszego chyba wcale tak ? Teraz te aparaty są nowoczesne nie to co kiedyś , nic maleństwu się nie stania i mąż skorzysta :) Może podejdzie Ci lekarz i zostaniesz tam, jak masz to ubezpieczenie to korzystaj z niego , po to płacicie żeby mieć dobrą opiekę , a do starego lekarza możesz sobie chodzić tylko na same wizyty.

Oczywiście takie przez brzuch to tak. Ja narazie mam dopochwowe a to podobno nie jest zbyt dobre, żeby mieć je często.

Gość Sandra 11
dobra ... dzwonie do męża... (będzie bolało) ale cóż... pisałąm wczesniej Socjo o dorosłości... ufff... czasem mąż ma racje i trzeba się przyznac do błędu....

Agniesiulka - to super, zazdroszczę Ci ze już zaczynasz czuć ruchy :) jak się nie mogę doczekać , jestem juz w 15 tygodniu i cisza ale ja mam jeszcze tłuszczyk na brzuchu a i teoretycznie to dopiero ok 17-18 tygodnia powinnam poczuć , więc się na razie nie martwię ale już tak bardzo chcę :):):)

dla mnei usg dopochwowe to jak seks, przynajmniej moj lekarz tak mi mowil. wiec dla mnie to jest bzdura ze cos szkodzi. skoro ci penic w pochwie nie szkodzi to i usg:P

sandra ja miałam usg dzień po dniu, bo tego wymagała sytuacja. jeśli mąż wczoraj nie był to bierz go pod pachę i lećcie. niech zobaczy, co zmajstrował :D mój sie zawsze na usg wzrusza. tzn nie płacze, ale jak patrzę na jego minę... socjo popieram sandrę, rozmowa, nie kłótnia. wiem,z ę to trudne w naszym stanie opanowac nie tylko emocje ale i hormony! ale trzeba. choc rozumiem twoją mamę. wiem dlaczego tak cię od tego odwleka. sama bym tak zrobiła w stosunku do swojej córci. po prostu jestem zdania, że ciąża nie musi sie wiązać ze slubem. szczególnie, ze piszesz, ze się ze swoim chłopakiem nie dogadywałaś... dajcie sobie może czas. a ślub i chrzciny to też fajna sprawa. ja myślę, ze lepiej teraz poczekać niż za 2 lata drzeć koty i się rozstawać. oczywiscie życzę wam jak najlepiej, ale warto czasem spojrzeć z tej drugiej strony. jeśli przez ten rok bedzie miedzy wami ok, to wtedy działajcie. choc z drugiej strony rozumiem, ze chcesz go miec cały czas przy sobie, szczególnie teraz, kiedy spodziewacie sie dziecka... trudna decyzja. rozumiem was obie ;) rimela dasz radę. podjełaś bardzo mądrą decyzję. nie ma co na siłę pchać sie w małżeństwo. najważniejsze teraz to zadbać o jak najlepsze relacje miedzy sobą, tak, by dzidziuś miał wspaniały przykład z was obu. dobrze, ze masz wsparcie w rodzinie i znajomych. sandra uśmiałam sie z tych twoich oporów co do przyznawania mężowi racji :D skąd ja to znam :D:D:D kika, sama sie zdziwiłam, obstawiałam raczej 15tc, bo też nie jestem "szczupła", nie jestem też gruba, ale mam jakieś 6+ niż bym chciała :D no, ale dzisiejsze smyranie było ewidentnym smyraniem Drobinki :D chciałabym już czuć ruchy codziennie :) wtedy człowiek mniej się denerwuje i ma namacalny dowód, zę dzidzia żyje ❤️

Gość angie77777
Rimela...juz kiedys sama stwierdziłaś , ze mamy troche podobna sytuacje jeśli chodzi o facetów...ja juz sie do tego przyzwyczaiłam, ze chodze sama do lekarza i wcale mi to nie przeszkadza....nawet lepiej mi z tym. Od dawna nauczona jestem samodzielności i zaradności...pewnie, ze czasem potrzeba wsparcia i ciepła, ale co ma byc to bedzie - nic na siłę !.....no i dziewczyny maja racje- trzeba mysleć pozytywnie- bo co jak co , ale i tak bedzie dobrze ! :))) Ja mam b.dobrą prace, super rodzinke i przyjaciół. W sumie to ja byłabym dla niego wiekszym wsparciem :)

Gość Aless
Socjofobiqe -i tto jest dobre podejście do tematu. Troszeczkę załatwiania przed ślubem jest a potem możecie nie mieć do tego głowy, a teraz macie czas i ważne żebyś się dobrze z tym czuła. Życzę powodzenia.

No cóż.. kto się nie kłóci. A ja z tym swoim rozchwianiem emocjonalnym to tak mam że zaraz wyję.. :) Dwa lata dobrze nam się w parze współpracuje może to nie dużo.. Ale jest dobrze. Były lepsze i gorsze chwile ale bez tego też się nie obejdzie ;) A skoro już mamy teoretycznie dziecko to można pomyśleć o byciu razem już na dobre. Dzięki dziewczyny za rady! :)

doniajulia co do przesądów to ja powiem, ze w ogóle w to nie wierzę. w ciąży wygladałam pięknie, wszyscy mówili "chłopak", a wyszła dziewuszka :D z tym tętnem by sie zgadzało :P miałam wysokie z teśką i teraz też mam. nie ukrywam, ze marzy mi sie siostrzyczka dla tej mojej małej, ale jak bedzie synuś mimo wielkiego tętna też będę sie cieszyć :D byle było zdrowiuśkie i zostało z nami na zawsze... dziewczyny a ja w weekend chyba nie wyrobię finansowo :P w sobotę mamy chrzciny bratanicy, a w niedzielę 5-lecie slubu szwagierki, i było by ok, ale okazało sie, że szwagierka robi wielka imprezę w restauracji. wiec musimy coś kupić. kompletnie nie wiem co :o pomóżcie