Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to zobaczymy

Jaki najbardziej obrzydliwy film widzieliscie? Mam na mysli film, a nie filmik

Polecane posty

Gość hehe33
Przede wszystkim Serbski film jest filmem, ma fabułę, zwroty akcji, ścieżkę dźwiekową i jakiś sens. Końcówka aboslutnie miażdzy. Scena z noworodkiem nie jest aż tak widoczna, mogli sobie ją podarować. W sumie reszta to typowy pojebany i chory film. Bardzo.

nikt nie mialby zaufania do obcego i nie pojechalby znow w to samo miejsce z jednym tylko czlowiekiem wiedzac, ze tamtych jest kilku. Po trzecie rozumiem, ze jej sie udalo uciec, ale gdzie przebywala przez ten czas? Troche sie to kupy nie trzyma Ja sie nie zgadzam, nie każdy sika w gacie na widok lasu. Sama kiedyś pojechałam nad morze rowerem, nocowałam tez sama w namiocie na poboczu.... Jakoś nic mi sie nie stało.. Nie bałabym sie za nic odludnych okolic, tylko tych z ludzmi, bo właśnie ludzi należy sie obawiac. Tak jak okazało sie na filmie. Zachowanie szeryfa było podejrzane od początku, ale ciężko spekulowac czy osoba w szoku musiała koniecznie myślec na tyle trzezwo zeby to zauwazyc. No i pewnie nawet jakby zaczęła protestowac szeryf zmusiłby ją do pójscia z nim... GDzie przebywał anie pokazali celowo, zeby była niespodzianka - większe napięcie. Ale widziałam że w tym pomieszczeniu co torturowała gościa we wannie- był materac i jakieś rzeczy. Jeden z facetów się temu przyglądał z zaciekawieniem. Jedno co było mało realne- to jej zaskakujące powodzenie- nie zawsze jednym uderzeniem uda sie ugłuszyc, itp. Ale inaczej sie chyba nie dało...

Gość no to zobaczymy
a widzisz ja myslalam, ze scena z noworodkiem to cos wyrazistego i najgorszego w tym filmie, bo ludzie sie tym niesamowicie ekscytuja. I w zasadzie jak pisza cos o tym filmie to skupiaja sie tylko na tym noworodku. Ale dzieki, ze mnie uswiadomiles/as. Mam rozumiec, ze polecasz ten film? Bo troche kusi, ale wczesniej noworodek mnie odpychal:P

Gość hehe33
Powiem Ci tak. Ten film to horror w pełnym klasycznym tego słowa znaczeniu. Wywołuje poczucie niepewności co stanie się zaraz. Przy okazji JEST LOGICZNY co jest dziwne jak na takie produkcje. Fajna muzyka. Kilka scen absolutnie zapadnie Ci w pamięć. No i jest w tym jakieś przesłanie(alegoria do sytuacji Serbów i ich rządzących podczas Wojen na Bałkanach). Scena z noworodkiem to takie przejście z początku normlanego filmu do naprawdę pojebanego. Ostrzegam, sporo krwi i seksu.

Gość no to zobaczymy
pupa to sie mozna domyslac, ze tam przebywala, ale jesli tak to film staje sie jeszcze bardziej glupszy:P Bo oni szukali jej i oczywiscie dziwnym trafem tam nie trafili. Ok, rozumiem to tylko film, ale powiedz co jest super w tej historii? Fajne moga byc emocje towarzyszace nam podczas filmu, ale one po seansie schodza na bok, co juz czyni film slabym. Kolejna sprawa to jasne, ze moze byla w szoku, ale bez przesady, ze az w takim, ze dala sie zwiesc w miejsce napasci. Dla mnie to bzdura, aczkolwiek plus dla filmu za lufe w tylku szeryfa:P reszta tortur fajna aczkolwiek naciagana

Gość no to zobaczymy
Logika to podstawa dla mnie. Widze, ze wypowiadasz sie o filmie obiektywnie co mnie cieszy, bo ja czytalam tylko komentarze typu "ja pierdole, nie ogladajcie" itp. Piszesz, ze duzo krwi i sesku, a moge zapytac czy duzo takich naprawde drastycznych scen, bo o ile odcinanie konczyny przezyje o tyle juz nie chcialabym ogladac wyrywania narzadow wewnetrznych zywcem:D

Gość hehe33
Jest nie tyle obrzydliwy graficznie, co odrażający moralnie. Chociaż jest dobrze wykonany. Nie ma tam jakiś flaków, jelit i pakowania w nie wacka.

Gość hehe33
Jest jedna zupełnie niepotrzebna scena, ale bardzo mnie rożsmieszyłą(o dziwo była to jedyna groteskowa rzecz w tym filmie).

Gość no to zobaczymy
w takim razie pokusze sie na Serbski film:P I dzieki za normalna opinie, bo juz myslalam, ze to jakis pedofilski gniot polaczony z ruchaniem wszystkiego co sie da:D

Gość dauedos1485
HOSTEL bije na leb wszystko

Gość dauedos1485
jesli chodzi o wzgledy estetyczne, to wymienilbym pewne sceny w Boracie, ale to juz nie to . . .

Gość no to zobaczymy
pupa stwierdzam smialo, ze final daje satysfakcje, ale niestety na krotko, bo jak wspomnialam potem nadchodzi smiech z powodu nierealnosci. Juz bardziej mi sie podobal "Eden lake" lub "The last house on the left"

Gość hehe33
Ten film jest tylko dla ludzi w klimacie chorych filmów. Dla wielbicieli kina popcornowego nie ma co nawet oglądać traileru.

Gość hehe33
Nawet jak uznasz go za gniota to warto zobaczyć by wyrobić sobie zdanie.

Gość no to zobaczymy
nie Hostel nie bije na leb wszystkiego moim skromnym zdaniem:P

Eden lake był lepszy, to w ogóle jeden z najlepszy thrillerów jakie widziałam. Mam tez wrażenie że I spit był zainspirowany Ostatnim domem na lewo- tzn. tą nową wersją...

Gość no to zobaczymy
a wlasnie Serbski film teraz chce obejrzec by wyrobic sobie zdanie, bo choc zawsze balam sie scen brutalnych to jak obejrzalam kilka filmow o takiej tematyce to chetnie zobacze cos nad czym wiekszosc ludzi krzyczy "chory":D Salo nie boje sie np. ogladac, bo czytalam de Sade i wiem, ze w tamtych czasach nie mogli nic strasznego wymyslic, gdyz im na to technika nie pozwalala. A juz Serbski fil to wspolczesne dzielo i sie obawialam, ale skoro ma logike, potrafi zryc psychike to zobacze, bo czasem wstrzas jest potrzebny.

Gość no to zobaczymy
"I spit on Your grave" to remake filmu z 1978 roku, podomie jak "The last hause on the left" jest remakiem. Moze i byl inspirowany, w sumie to by sie zgadzalo, "Ostatni dom po lewej" byl tak czy siak pierwszy

Martyrs....końcówkę oglądałam z otwartą gębą i nie mogłam jej zamknąć z dobrych 10 min po filmie. Generalnie najbardziej obrzydliwy horror jaki oglądałam.

Gość no to zobaczymy
o nie, "skazani na strach" mnie nie ruszyl w ogole i do dzis nie rozumiem zamieszania wokol tego filmu. A scena obdzierania ze skory przyprawiala mnie bardziej o powatpiewanie dla tej produkcji niz o obrzydzenie

Martyrs był straszny a nie obrzydliwy. Pod względem pokazywania to mogli znacznie gorzej jakby chcieli.

Gość no to zobaczymy
a co strasznego bylo w "Martyrs"? Chcialabym naprawde wiedziec?

Mnie odrzuciła trochę ludzka stonoga, ale bardziej niż sceny boli sama idea filmu. Poza tym scena z podciętymi ścięgnami na nogach w Hostelu była paskudna, poza tym jakoś nie jestem w stanie nic wymyślić.

Gość no to zobaczymy
Canibal Holocauste postawie sobie na 3 miejscu w kolejce do obejrzenia;) Najpierw "Salo", potem "Serbski film", a nastepnie "Canibal"

No właśnie to obdzieranie ze skóry i sam powód a raczej chyba brak powodu(już dokładnie nie pamiętam) dla którego tak postępowali z tymi ludźmi...

Gość no to zobaczymy
Historia straszna? Hmm... z pewnoscia, jak i wiele innych. Widzialach "The girl next door"? Bo szczerze mowiac ta historia wstrzasnela mna bardziej niz "Martyrs".