Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady_margarett

mamusie, proszę o rade

Polecane posty

Gość lady_margarett

dziewczyny, @ spóźnia mi sie równy tydzien, mam bóle w podbrzuszu, bolace piersi i duże ilości biało-mlecznego sluzu. czy to może być ciąża? dodam że byłam jakieś 2 tyg temu u gienia i powiedział mi że mam jakieś rozpulchnione coś (nie dosłyszałam co). nie wiem co mysleć dlatego proszę o rade doświadczone juz kobietki

Gość zrób test to się dowiesz
no chyba, że chcesz gdybać ;)

Gość kup test i zrob
mam zrozumeic ze stosunek mialas w tym cyklu i dl;atego sie obawiasz? zabezpieczalicie sie?

Gość SMOKULAS
a ten kwas foliowy to na co dziala?

Gość lady_margaret
tzn staramy sie juz pół roku o dzidzie. temp ciała 37,2. zrobiłam dzis test i wyszedł negatywny. ale to był test za 5 zł i zrobiłam go po południu i czytałam duzo o tym ze testy sie myla wiec zrobie nastepny. dodam że w zyciu @ nie spóxnił sie wiecej niż 3 dni

Gość a ten pobity to ten chlopak
rozpulchniona szyjka - na ciaze - powtorz test

Gość Mama Ali
Powtorz test. Ja swoj kupilam za 12zl,tez robilam po poludniu, 6 dni po spodziewanym terminie @ i od razu mialam pozytywny.

Gość lady_margarett
też jestem takiego zdania ze test muszę powtórzyć tym bardziej że dużo sie naczytałam o tym że testy sie mylą w jedną strone tzn nie kłamią tylko wtedy gdy są pozytywne. biust nadal strasznie boli i nadal duże ilości białego czegoś

lady_ Margaret, kochana ja mam zawsze 28 dniowe cykle nigdy w zyciu nawet jeden dzien nie spoznil mi sie okres zrobilam test ciazowy ktory kosztuje 10 zl mozna go robic w pierwszym dniu spodziewanej miesiaczki i tak tez zrobilam od razu wyszedl mi pozytywnie, lekarz moja ciaze wykryl juz w 2tyg po zaplodnieniu. Wiec zrob test i nawet jak wyjdzie negatywnie to przejdz sie do gino. test nazywa sie SURE CHECK dokladnosc jest powyzej 99% zastosowanie o kazdej porze dnia od pierwszego dnia spodziewanej miesiaczki.

ale tydzień po spodziewanej miesiączce testy sikane juz mozna robić o różnej porze dnia i wychodzi wynik, tydzień po spodziewanej to już musiałoby byc po zagnieżdzeniu, więc bardziej jakiez zmiany hormonalne niz ciąża, zespół napięcia ma takie same objawy jak na ciążę wiec bolącymi piersiami i bólem brzucha się nie sugeruj, to są zawsze objawy przedmiesiączkowe, a sluz, kobiety!! śluz nie jest objawem ciąy może być lub nie być,wkręcasz sobie, czekaj cierpliwie lub powtórz test jutro

Gość lady_margarett
wiara_nadzieja dziękuje za odpowiedź. w sobote mam usg, do ginia pójde dopiero w poniedziałek jeśli nadal nie będe mieć @. ale czuje ze juz nie będe miec:) myslałam ze może jakaś cysta czy cos takiego ale poczytałam na forach że jeżeli sie ma coś nie tak tam to @ występuje normalnie tylko że jest dużo obfitszy niż zwykle. temp ciała taka jak wczoraj, 37,2mierzona pod pachą.

temp przy starankach nie mierzy się pod pacha, bo okołookresowa to nawet 37, 5 testy sikane tydzień po okresie rzadko wskazują błąd bo sa bardzo czułe, ciąża to wartość dla 3 tyg 50 hcga testy już mają czułość 10...idz dop przychodni i zrób z krwi betahcg, wynik tego samego dnia, koszt ok 30 zł a juz nawet tydzień ciązy będziesz miała wskazany, do poniedziałku daleko, a nawet jak jesteś w ciązy to co ci ginekolog powie w tak wczesnej ciązy

Gość lady_margarett
Grays zmiany hormonalne zawsze maja jakoś ważną przyczyne np cukrzyca itd, u zdrowych ludzi nie zdarząją sie takie przypadki a jeśli juz to odczuwa sie je na całym ciele

Gość lady_margarett
moja okołookresowa to góra 36,9. obserwuje się dokładnie od pół roku

tym bardziej jeśli już 2 tyg temu stwierdził rozpulchnienie to test wyszedłby już na 100% a nie wyszedł, nie można być w ciązy a nie ma moźliwości wykryć tego poziomem hormonów

ale okołookresowej nie mierzys się pod pachą wiec co za znaczenie czy 36.9 czy 37, 5 zawsze wyjdzie ok 37, ty nie chcesz rad, chcesz żeby ktos ci powiedział , że jesteś w ciązy, bo jak na razie to wkrecanie sobie, tydzien po testy sie nie mylą, idz na test z krwi

Gość lady_margarett
Grays masz racje, tylko że naczytałam się o tym że testy lubią kłamać, do tego szwagierka mi wczoraj powiedziała ze robiła 3 testy a dopiero po wizycie u ginia wyszło ze jest w 15 tc więc to wszystko jakoś sprawiło że nie wierze testą na 100 %. a co do tej wizyty w przychodni to eeeh wyprowadziłam się z dużego miasta na prowincje czego bardzo żałuje więc dostać sie tu gdziekolwiek wymaga strasznie dużej cierpliwości i czasu

Gość lady_margarett
grays ja nie wiem czy mam czekać na okres i wybić sobie z głowy prawdopodobieństwo ciąży czy podjąc sie wyzwaniu i przebić się przez stado starych dewot w poczekalni u ginia :P

kochana nie ma co sie stresowac moja kolezanka dowiedziala sie w 4 mc ciazy, bo miala taka mala macice ze nikt nic nie widzial i nie wiedzial urodzila zdrowego synka spora kluche, badz dobrej mysli, trzymam kciuki;*

a może szwagierka ubarwiła? może robiła na samym poczatku 3 testy a potem wcale i dopierow 15 sie dowiedziała, co jest dla mnie małoprawdopodobne test quick vue rzadko się myli

ale gin tez ci nie potwierdzi tak wczesnej ciązy, lepiej labolatorium i zrobienie betyhcg, bo w taki sposób jeszcze miesiąc możesz być w niepewności, nawet usg przed 7 tyg moze wykazać pusty pęcherzyk

Gość lady_margarett
mój mądry M kupił mi Pink test za 4,90 :P więc mu wogóle nie wierze. Rada_nadzieja jestes kochana:*

Gość lady_margarett
Grays czyli tylko betahcg da mi 100% pewności? tzn wizyte u gienia mogę sobie przed tym badaniem odpuścić?

co ty gadasz ze jej nie potwierdzi tak wczesnej ciazy!!!!!!!!!!!! mi wykryl ciaze 19 kwietnia a 18 mialam dostac okres i go nie dostalam, nie strasz dziewczyny Lejdi kochana mi ginekolog wykryl 2tyg ciaze po zaplodnieniu nie sluchaj glupich opini bo mnie to az irytuje!!!!!!!!