Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BoJaTakiJuzJestem

Wspomnienia dawnych czasów... ;)

Polecane posty

Gość TakaJednaKtosia
to jest moj pierwszy topik ze wspomnieniami dziecinstwa!!! pozdarwiam

Czarnuszka wielu ludzi ma takie wspomnienia,a Twoje też są piękne:) Jejjj,gonito,zabawa w chowanego,gra w żyda(ale nazwa hehe),gra w gumę... Kurcze pamietam jak całe dnie siedzialam na dworze,do domu biegłam tylko by mama rzuciła przez okno kanapki,lub zrobione domowe frytki i gnałam dalej sie bawic. Tak bym chciała,zeby moja mała tez tego doświadczyła,ale niestety to nierealne w tych czasach. Lody pinokio, zbieranie naklejek z gumy barbie i oranżada grodziska... hehe

Ach te wspomnienia . Teraz młodzież jest zupełnie inna , jak im się opowiada jak kiedyś było to nie wierzą

BoJaTakiJuzJestem- no naprawde dzieciństwo miałam piękne patrząc z perspektywy przeżytych lat. Mieć takie wspomnienia...bezcenne :) Fajny topik ;) Do kołyski- smutna i piekna piosenka...

Dzidzia.. Ja pamiętam gry w klasy na podwórku i całymi dniami skakanie na skakance... również w gumę od rana do nocy prawie:D

Gość a to ja jestem
to poczytajcie sobie tam - to prawdziwa skarbnica wspomnień dawnych lat... Szkoda że się ...wypalił...:(

Czarnuszka... Racja, teraz młodziez jest inna... mimo iż sam jestem jescze młody, to widzę do czego to wszystko zmierza. Wszystko idzie w złym kierunku

Dzidzia ... wiem że jest snutną piosenką Do kołyski , ale jak się wsłuchać w te słowa ...warto tak żyć :)

BoJaTakiJuzJestem- teraz to dziecko jak napije sie z jednej butelki z koleżanką,to jest afera,ze jak tak można?! A jak nie masz ciuchów HELLO KITTY i innych błyskotek to jestes gorsza...eh.Kiedys to sie chodziło w czerwonych rajtuzach,spódniczce w groszki i szarej bluzeczce i było sie happy a teraz te niektóre dziewczynki to wysztafirowane jak laleczki. Wiadomo każdy chce by jego dziecko ładnie wyglądało,ale prócz tego musi miec cos w główce a większośc z tych "młodych dam" staje się próżna i bezuczuciowa. W moim środowisku sporo jest takich dziewczynek...

Słowa w piosence,jak i sama piosenka-piękne :) Aaaa jeszcze co do tego okna,to lepiej niech nie wygląda,bo wypadnie :P Ale taka anegdota do tego,jak miałam jakies 7 lat wlazłam z kuzynką na dach przez okno od strychu,wychyliłysmy sie,babcia była na dole,zawołałysmy ją i całe uradowane pomachałysmy z tego dachu. Oj,ale lanie wtedy dostałysmy :D:D:D

dzidzia*** Prawda jest taka, że coraz młodsze dziewczyny się po prostu puszczają bo taka "moda". Teraz ciężko o porządną nastolatkę i to niestety postępuje cały czas. Co do dawnych czasów to fakt, kiedyś wychodziło się własciwie byle jak ubranym bo nie to było najwazniejsze.

czarnuszka- dokładnie klasy,guma...poskakało by się :) I jak wszyscy skakali w linkę. Oj oj topie się Tomek Tomek ratuj mnie...na raz na dwa na trzy hehe. Kurcze tęskno za tym...

Gość kopmkilp
oj poplakalam sie sluchajac Kelly,ile lat wtedy mialam?24 o to by ly czasy

Wiecie co drodzy . Najważniejsze jest to co człowiek ma w duszy i jak myśli a nie jak się ubiera . Nic nie jest ważne jak się nie ma tego czegoś w sobie . Może być pięknym i dobrze ubranym , a w środku będzie nikim i to jest najsmutniejsze , że teraz każdy patrzy na wygląd a nie na duszę człowieka:(

kopmkilp 24 ? a ja 5 czy 6 moze 7 ;) Ale pamietam jak je pierwszy raz przesluchalem na YT to doskonale je pamietalem... Piosenki Kelly Familly Maja swoją moc ...

Czarnuszka... Święte słowa. Jestem ciekawy jak to wszystko będzie wyglądało za kilkanaście albo nawet kilkadziesiąt lat. Jak bedzie wyglądała nasza starość? Bo mam nadzieję, że jej dozyjemy... Kurcze mam teraz jakies dziwne , mieszane uczucia co do przeszłości i przyszłości. chyba się trochę podłamałem tym wszystkim, ale to pewnie tylko chwilowe...

Nie wyobrażam sobie starości teraz naprawdę . Widzę jak jest że młodzież nie szanuje starszych osób teraz... A co będzie za dwadzieścia czy trzydzieści lat . Dla mnie to jest nie do pomyslenia

BoJaTakiJuzJestem-głowa do góry,jeszcze przed nami piękne dni,a wspomnienia są czyms,czego nikt nam nie odbierze i wielu może pozazdrościc :)

czarnuszka,wiem ze to nie piosenka dla dzieci :) Ona ma głęboki przekaz,nie każdy też ją zrozumie. A ja tak prawdę mówiąc boję się tej starości...Nie wiem czy chciałabym jej dożyć :(

BoJaTakiJuzJestem- no przygoda fajna,ale co nam sie wtedy za to oberwało to hoho:D Teraz jak to wspominamy,to śmiechu jest co nie miara :)

Gość TakaJednaKtosia
i ja jestem po szybkiej kapieli.. milo uslyszec ze nie ntylko ja sie poplakalam na Kelly F.. a pamietacie plakaty z sandra albo samanta? ja ich nie mialam ale koleznki tak, to byly czasy, pookoj plakatami obwieszony, a takie prowadzenie zeszytow " zlote mysli " to byla doroslasc :)

Gość TakaJednaKtosia
moja przygoda z dziecinstwa z laniem.. to taka ze poszlam z siostra na dziekie czeresnie i zbieralam je dokieszeni spodni a raczej szortow na f-w takie czerwone z niebieskimi i bialymi paskami ze sztucznego materialu, kieszonka byla plaska wiec te czeresnie zrobily sie marmolada, oj bylo lanie ale jaka frajda

dzidzia*** Ale fajnie tak sobie powspominać, nawet te "bolesne " chwile :) TakaJednaKtosia Ja tych plakatów niestty nie kojarze, ale może dlatego, że jestem zbyt młody ;) Pamiętam, jedynie jak moja starsza siostra miała cały pokój obwieszony w plakatach heh