Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BoJaTakiJuzJestem

Wspomnienia dawnych czasów... ;)

Polecane posty

Gość no wiecie...
Frugo:D Przeczytalam caly topik i az sie lezka w oku kreci. Chcialabym, zeby moje dzieci mialy takie dziecinstwo, ale coz, chyba to nierealne...

Gość promykkk
Witajcie a jednak ktos jeszcze tu jest, milo...

Gość uwielbiam kawę i papierosy
Hej! Widzę że dawno nikogo nie byo, ale natknęłam sie przez przypadek na to forum i nie mogłam nie włączyć się do dyskusji :) Urodziłam się w roku 1987 pochodzę z malutkiej miejscowości i wiele bym oddała żeby jeszcze raz przeżyć dzieciństwo... Czytała wspominałam i...... płakałam.. :) Takie wspomnienia! I taki wielki żal że to się nigdy już nie wróci, bio nie ma takiej opcji patrząc na to co sie teraz dzieje Mam 24 lata im myślę, że przez nastepne 50 lat, o ile dożyję nie zapomne zabaw na podwórku, ciągłej bieganiny od kolezanki do kolezanki w miedzyczasie do sklepu do babci dziadka Poranna zalewajkę na kórą składała się woda z mąką jajka i ziemniaki :D:D:D A jak się wcinało!! Chleb ze śmietaną i cukrem, sam chleb z margaryną, mleko prosto od krowy, jak się leciao za mamą z garnuszkiem :) Zabawy w domek, chodzenie po zaspach, kuligi, zbierało się patyki z calej wsi i robiło ognisko żeby upiec ziemniaki Boże ten smak, osmolone dzieciaki a jakie szczęśliwe.... Spało się w 5 osób w jednym pokoju, tak ciasno a tak szczęślwie... Zabawa w scyzoryk, I chodź jestem dziewczyną nie było podziału dziewczyny chłpaki Wszyscy bawili się razem I nie raz sie oberwało, biło się z kimś obrażało się, ale wszystko wracało do normy A golonki pamiętacie??? A ta tecza po kazdym deszczu? I tak wolno płynąl czas.. Pamietam jak się odwiedzali wszyscy nawzajem, sąsiedzi, znajomi... Jestem ze wsi i kto sie tez tam wychowywał nie zapomni na pewno żniw, zapachu zboża, siana I nawet po ciezkiej pracy mialo sie sily wyjsc na dwór A zielone owoce to sie jadło kilogramami To jest tylko namiastka tych pieknych chwil, ktore juz beda tylko wspomnieniami juz co raz mniej ludzi bo te pokolenia sie starzeja, a te nowe niby takie wspanile czasy nowoczesne są niestety czyms najgorszym czego mozemy doswiadczyc Jak mozna byc szczesliwym z mechanicznym przyjacielem? Nawet jeszcze 10 lat temy było sto razy lepiej Szkoda oj szkoda ze czasu nie mozna cofnąć.....