Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mama:)

Karmienie 6 miesięczniaka

Polecane posty

Mój synek skończył 6 miesięcy w poradnikach o żywieniu w 7 miesiącu życia pisze, że mleczko 3 razy dziennie w tym z kaszą manną i z kaszką owocową do tego obiadek i deserek i wiadomo jakieś picie. Możecie mi powiedzieć jak to wygląda w praktyce?? Tzn np. Rano mleczko, później śniadanko: kaszka manna na mleczku później obiadek, daje słoiczki , później jakiś deserek i na kolacje kaszka na mleczku Dziekuję za odpowiedź :)

nikt mi nie odpowie??

przecież juz sama sobie odpowiedzialas jak to ma wygladac :) dokladnie tak jak napisalas :)

Gość tez mamamaaa
moj ma skonczone 6 miesiacy i je: mleko 3 razy dziennie w tym jedno hipp na noc od kilku dni kaszka deserek owocowy 100gr obiadek-marchewka ziemiak piers z kurczaka ugotowane pomielone albo inne warzywa lub sloiczek chodz bardzo rzadko po 8 miesiacu daje sie 2 mleka mam tez synka 2 letniego wiec wiem bo mi pediatra mowila

Gość tez mamamaaa
jak manna na mleku??? normalne mleko z manna mozesz dac najwczesniej po roku dziecko 6 miesieczne ma miec kaszke z mlekiem modyfikowana albo taka co dajesz tylko wode albo co dajesz mleko modyfikowane osobiscie kupuje ta z woda szybciej sie robi

Gość tez mamamaaa
zwykle mleko powoli dawac po roku a wiecej jak skonczy 2 latka

Nie no nie dam przecież dziecku normalnego mleka tzn manny na takim mleku źle sie wyraziłam ;p Ale dziękuje za wszystkie odpowiedzi:) to teraz już wszystko wiem:)

Gość tez mamamaaa
:) bo sa tu matki co daja tak wczesnie zwykle mleko bo modyfikowane jest za drogie ale na kremy lancome maja wiec sorry ze sie unioslam...

hehe wiem, że są takie matki więc się nie dziwie twojej reakcji:) tak samo reaguje:)

no ale czekajcie, przecież jest kaszka manna dla dzieci taka z nestle albo bobo vita od 6 mc ja daję ją mojej (ma 7 miesięcy) bardzo jej smakuje :-)

no jest jest:), ale ja napisałam, ze kaszka manna na mleku więc zabrzmiało jakbym chciała na mleku krowim dziecku zrobić

a jak na obiadek jedzą cały ten duży słoiczek jedzonka i kaszke na śniadanko podajecie z butelki czy łyżeczką??

jak niby chcesz dać dziecku obiadek przez butelkę???????? :D

Gość spitalajjj
Oczywiście że dajemy łyżeczkunią . Dzidziulek w tym wieku potrafi już śliczniusio wszyściutki obiadek ze słoiczka nią zjeść. A mleczusio wiadomo że przez buteleczkę ze smoczusiem :)

spitalajjj - powiedz że żartowalaś lub celowo napisalas "łŁYŻECZKUNIĄ", "dzidziulek", "sliczniusio", "buteleczkę", "smoczusiem" :D masakra :o

Gość kleosia samosia
O czym wy tu piszecie, moja sasiadka od urodzdenia daje córce ktora ma teraz 4 msc mleko krowie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I wierzcie albo nie jest to mleko 2% i Jakos mała zyje:) hehehehe dodam tylko ze maatka wychowała ich dwunastu i teraz przyszło trzynaste:)

gratuluje inteligencji tego kogoś kto w ogóle wpadł na pomysł, że chodzi mi o podawanie obiadków przez butelke. Chyba oczywiste, że chodziło mi o śniadanko i kaszke manne poza tym pisze wystarczy przeczytać ze zrozumieniem...

kleosia samosia- nie dziwie się, że podaje mleko krowie przy takiej ilości dzieci pewnie jej nie stać na modyfikowane, ale to nie znaczy, że robi dobrze

Gość mamaaaaaaa kacpra
Moja fasolka ma 11 miesięcy i dopiero za dwa miesiące będę mu podawała mleczko krowie. Teraz dostaje jeszcze mleczko Bebilon. Oczywiście deserki i soczki. Niedługo dostanie też danonka.

Gość ja pierdo*ę
mleczko, obiadek, deserek, słoiczek, śniadanko - i teraz nich ktoś mi powie, że macierzyństwo nie robi wody z mózgu.

Gość mamaaaaaaa kacpra
Czy któraś z mamusiek też podaje swojej fasolce mleczko Bebilon?

Gość mamaaaaaaa kacpra
Mleczko od krówki można podawać ok. 2 roku życia. Do tego wieku lepsze mleczko modyfikowane, bo później fasolka ma problemy z kupką, z brzusiem i ogólnie ze zdrówkiem.

Gość mamaaaaaaa kacpra
Jest tutaj jakaś mamusia fasolki??

ja jestem mamą chłopczyka a fasolke miałam na początku w brzuchu ;p