Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lipsss

Ile płacicie od osoby za "talerzyk"? na rok 2011-2012

Polecane posty

Gość lilijeczkaaa
dodam ze ja mam mala rodzine i beda same bliskie osoby z ktorymi utrzymuje bliski konktati ode mnie beda 54 osoby, a od niego 130. (plus 10osob obsluga zespol fotograf itp)

U mnie 100 zł za talerzyk, ale musimy kupić sobie sami ciasto, tort, wódkę, owoce, napoje. W tej cenie mamy 5 dań gorących, przystawki oraz kawę i herbatkę w dowolnej ilości.

Nha O kurcze to wy strasznie tanio płacicie... My płacimy 280zł od osoby ( wesele +poprawiny) bez napojów ciasta alkoholu rzecz jasna" bo na kaffe zawsze sie mało płaci,nie wiesz o tym Ja też mogę napisać że płacę 50 zł od osoby w tym mam wszystko :) zasad jest taka że jak lokal jest "fajny" ładny i nowoczesnie urządzony sa jakieś dobre standardy i w miarę dobre menu,lokal jest znany i ceniony w danym miescie to nie ma bata ale na rok 2011 od osoby ceny zaczynaja sie od 180 zł /osoba ! Oczywiscie że sa podrzędne bary,restauracyjki i knajpki które oferuja wielkie bum w postaci wesela i wtedy można i płacic 100 zł od osoby Kto co woli ...

To zależy też od regionu, w naszych okolicach 200 zł to sporo, zwykle są to kwoty okolo 150 zł. My akurat mamy zniżkę ze względu na to, że w "naszej" restauracji mój brat jest szefem kuchni. I wiele razy tam bywałam i jadłam i nikt mi nie powie, że nie jest smacznie, mimo, że kwota od osoby nie wygórowana.

Warszawa, 220 zł z alkoholem. 5-6 dań, wędliny, ciasta itd. tort dodatkowo płatny, szampan na powitanie tez

Gość ja ze śląskiego
u nas najtaniej 140 zł bez napoi i ciast z tymi rzeczami to prawie po 200 zł , drogo jak CHUJ

Gość ale ja też
łódzkie 150 - 250 zł 2 dni

Gość Paulisiaaaa
Sierpień 2012 - 170 zł od osoby w tym 5 dań gorących, ciasta, napoje. Alkohol we własnym zakresie, stół wiejski płatny, pokój dla PM też Dom weselny nowoczesny i bardzo elegancki. Miasto 90 tys. w mazowieckim.

Gość impresja_12
Regres jak zwykle uszczypliwy :) w kazdym miejcu można miec wspaniałe wesele...podrzedna restauracyjka?? jesooo nie tak dawno byłam na weselu w pałacu w Brunowie ..280-300 zł za tak zwany talerzyk..ciasto, alkohol, tort we własnym zakresie czyli spokojnie na osobę wychodzi 350 zł wielka plama... poprawiny owszem bo mlodzi zorganizowali grilla ale oczywiscie piwo było ich. Nie ma nic do rzeczy miejsce.. i cena. Na tym za 350 zł musiałam jeść co mi dali, a i tak byłam głodna, nie wspomnę, że zmuszona byłam jeść to czego nie lubię..na innym za 100 zł.. wszystko było super...

Gość woj śląskie
Podnoszę wątek, ile płacicie od osoby organizując wesele ?? Mnie wyjdzie ok 300 zł może 310 od osoby. Wydaje mi się że dość drogo :/ Jak u was przedstawiają się ceny ??

Gość Bralismy ślub w 2011
I płaciliśmy od osoby 170 zł . W cenie był chlebek, szampan, 4 cieple dania, wiejski stół, owoce, ciasta i napoje. Musielismy dokupić tylko tort i alkohol.

Gość woj śląskie
Tak od osoby czyli para 600 zł. Do Zakochana Ania :] a jakim woj mieszkasz bo u nas nie ma takich cen jak piszesz że 150 zł. Zaczynają się od 180 zł wzwyż plus trzeba doliczyć alkohol, ciasto itd.

Gość jabaabadu
W 2010 roku - 150 zł/os w cenie napoje, ciasta, tort; trzeba było dokupić alkohol; stół wiejski we własnym zakresie; Wesele wyszło doskonałe, jedzenia było dużo i przede wszystkim smaczne dania gorące i ciasta. To, że ktoś zapłaci 300 zł za talerzyk nie zagwarantuje mu, że dania nie będą przesolone itp. Warto przed decyzją który lokal wybierzecie być na jakimś weselu organizowanym przez daną salę weselną. My byliśmy przypadkiem u znajomych i właśnie dlatego wybraliśmy ten lokal.

Gość jabaabadu
Jakbym miała płacić 300 zł za talerzyk to wolałabym wynająć salę weselną i własnych kucharzy - a produkty kupić sama. W wielu miejscach jest taka opcja tylko trzeba poszukać.

ja jestem z łódzkiego A co macie za tą cenę - ile dań gorących? Ja tez bym wolała wynająć wtedy salę i sama organizować. Dużo taniej by wyszło. Chociaż nigdy nie chciałam robić w sali takiej, ale po takiej cenie by mi się zachciało ;)

Gość woj śląskie
Też właśnie byliśmy tam u znajomych na weselu i było bajkowo. Wystrój przepiękny, taki z klasą, czuć było luksus. A jedzenie wyśmienite i przede wszystkim dużo. Niczego nie brakowało. Tylko ta cena... A dodatkowo nie wliczyliśmy w tą cenę stołu wiejskiego i innego alkoholu prócz wódki a będziemy chcieli żeby były jakieś wina.

Gość woj śląskie
Są tańsze lokale np 190 zł od osoby czy 200 zł ale akurat ten lokal wpadł nam w oko. O kucharkach nie ma mowy bo wesele ma być przyjemne a nie stresujące i wyczerpujące bo takie dopilnowanie kucharek, kupno jedzenia wymaga czasu a ja nie mam go za wiele...

Gość woj śląskie
Do Zakochana Ania :] w cenie mamy 5 dań gorących, deser, ciasta, tort, wódka, owoce, zimna płyta, kawa, herbata. W zasadzie wszystko prócz tak jak wcześniej napisałam chcemy dodać jeszcze stół wiejski i wina bo nie każdy pije wódkę.

to w tej cenie macie alkohol już? Bo napisałaś, ze innego nie wliczyliście. No takie wesele z kucharkami jest zajmujące bardzo i bardziej stresujące, bo trzeba pilnować wszytskiego. Dlatego moja mama powiedziała, ze ona chce wesele córki zobaczyć i przeżyć, a nie tylko latać i patrzeć, czy wszytsko oki ... :)

ale na cenę z alkoholem już, to i tak dużo. Mnie się tak wydaje przynajmniej. Moja kuzynka na śląsku miała, tylko 2 lata temu i cenę miała na bank poniżej 200zł. za dwa dni.

Gość woj śląskie
W to wliczyliśmy już wódkę ale powiem szczerze że na styk bo 0.5 na osobę wstępnie policzyliśmy. Ale różnie może się zdarzyć więc jednak będziemy musieli jeszcze dokupić wódkę i wina bo jak rozmawiałam z rodziną i znajomymi to niektórzy woleli by (zwłaszcza kobiety) żeby było winko.

Gość woj śląskie
Zakochana Ania :] zgadzam się z Tobą, każdy chce wesele przeżyć wyjątkowo a nie latać i pilnować czy wszystko jest w porządku. Sama nie dałabym rady tego dopilnować a fatygować rodziców bez sensu bo też chcą się wybawić. Sala z kucharkami zatem odpada. Będziemy musieli jakoś przełknąć tą kwotę :)

Gość my płacimy
160zł za 2dni, dokupujemy tylko wódkę, ślub lipiec 2012 dom weselny małopolska

Gość woj śląskie
To płacicie bardzo mało. U nas nawet w najtańszych lokalach za taką cenę nie zrobi się na jeden dzień.

Gość my płacimy
my nie chcemy wydawać dużo pieniędzy, wesele na 80os, dzieci do 5lat za darmo, 5-9 lat połowa ceny, u mnie ok 10os takich jest,

Gość woj śląskie
Nawet nie wiem ile płaci się za dzieci bo my zadecydowaliśmy że zapraszamy bez dzieci.