Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lipsss

Ile płacicie od osoby za "talerzyk"? na rok 2011-2012

Polecane posty

u nas w powiecie częstochowskim 220 zł. od osoby na 2 dni,alkohol i napoje nasze,dzieci powyżej 5 l. połowa stawki

Gość to mi się udało
Małopolska, w restauracji: 110 zł za osobę - szampan na powitanie, obiad (trzy rodzaje mięsa do wyboru), dwa ciepłe dania w nocy, owoce, szwedzki stół z sałatkami i wędlinami wiejskimi + rybami, napoje (1,5 l na osobę i całkowicie wystarczyło), kawa i herbata bez ograniczeń). Osobno zamawialiśmy placki i tort (mogliśmy na miejscu, ale chcieliśmy ze sprawdzonego miejsca i by były jak domowej roboty) oraz alkohol (tylko wino zakupiliśmy, żadnej wódki). Goście wyszli objedzeni, a mimo to jedzenia tyle zostało, że nie byliśmy w stanie wszystkiego zapakować i zawieźć do domu.

Gość to mi się udało
Aha, to jest cena za 2011 rok (lipiec, więc w sezonie)

Gość woj śląskie
To macie na prawdę rewelacyjne ceny... Czasem mi się wydaje że w mniejszych miejscowościach więcej sobie liczą za lokale niż w tych większych... Tak przynajmniej zaobserwowałam

Gość to mi się udało
do "woj śląskiego" - ja miałam wesele na obrzeżach takiego średniego miasta (a w zasadzie w jednej z mniejszych i spokojniejszych dzielnic) i tam właśnie jest jeden z najtańszych lokali. Tylko nie każdemu on odpowiada właśnie z tego względu, że nie jest w centrum.

Gość woj śląskie
Mnie nie przeszkadza że lokal jest na obrzeżach. Nawet bardziej podoba mi się jak jest w ciekawej okolicy a nie gdzieś np pomiędzy domami albo bezpośrednio przy drodze.

Gość to mi się udało
Mi też się nie podoba jak lokal jest gdzieś między blokami, lub zaraz przy drodze. Jednak nasz lokal wybrałam głównie z tego względu, że miałam wszędzie blisko - z mojego domu do kościoła i potem z kościoła do lokalu. Tak więc, gdy zaszła taka potrzeba, to w dosłownie 5 minut można było podskoczyć do mnie do domu i coś przynieść lub zanieść. A to, ze właśnie widok z tarasu był na park i mnóstwo zieleni, to dodatkowy atut :D

Stomatoloszka z powołania, cena wydaje się atrakcyjna ale gdyby przeliczyć ile kosztowało by Cię wesele do rana pewnie cena też by podskoczyła do ok 200 zł (bo trzeba było by dodać jakieś dania po północy, napoje, alkohol) sexiflexi, na prawdę tanio. U mnie za takie pieniądze tylko można zrobić wesele w remizie, na pewno nie w lokalu więc tylko pozazdrościć :)

Gość woj śląskie
Patrząc na te ceny są na prawdę korzystne.

Właśnie o to mi chodziło że tylko pozornie wydaje się tanio bo trwa krócej dlatego zaraz zrobiłam przeliczenie na całą noc ale jak piszesz że w hotelu to pewnie nawet w 200 zł byście się nie zmieścili :) My planujemy w hotelu i cena jest dość wysoka.

220zł/os, wesele jednodniowe cena zawiera wyżywienie, napoje, ciasto, tort, alkoho (wódka + wino) bez limitul, stół wiejski, więc chyba rozsądnie

ja płaciłam 150zł ale bez poprawin cista, napojów, alkoholu i owoców robiliśmy wesele w miejscu gdzie rezerwuje się terminy 2lata wcześniej (nam się udało zarezerwować 9miesięcy przed bo ktoś zrezygnował), jedzenie mają PYSZNE!!!! Jakoś obsługi na najwyższym poziomie.Jest to restauracja w małej miejscowości obok mojego miejsca zamieszkania. U nas w mieście ceny zaczynają się od 200zł (ale to co oferują to jedna wielka tragedia, no i doliczają korkowe:))

uwielbiam wpisy regres. my robimy wesele pod Warszaw ą, mój narzeczony jest spod Warszawy i wolę tam to wszystko zorganizować. ceny za talerz w Warszawie i tuż pod są kosmiczne, a miejsca nie są warte tych cen. my wybraliśmy taką jakby karczmę 50km pod Warszawą skąd pochodzi mój narzeczony. cena to uzgodnienia, zależy od menu, dokładnie jeszcze nie wiemy, ale nie przekroczy 180zł/osoba. Do tego dokupujemy tort i alkohol. Miejsce jest magiczne, bo i my tam juz byliśmy wcześniej na weselu i nasi znajomi, i coś poprsotu w nim jest. A zaproszenie gości do super ekskluzywnego hotelu dobrej zabawy nie zapewni. Po swoich doświadczeniach powiedziałabym nawet, że jest wręcz odwrotnie. Lepsze są wesela w imprezach niż w restauracjach, w których są podawane dania w taki sposób, że połowa gości nie wie jak się za nie zabrać

Gość mili oner
my placimy 150 zl za 1 dzien

Gość bez alkoholu i ciast dla gości
płacimy 230 od osoby za 1 dzień

120zł za osobę 5 dań gorących poprawiny 600zł bez znaczenia ile osób białystok

Gość a za łyżeczucie widelczuś
za talerzyk? a za szklanusie, widelczyk, łyżeczusie, nożyk ???? buuuuuuuuuu