Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Witam nietoperku:) Klaudia super fotki...Basia mnie powala na kolana:) Slicznie wygladaliscie:) u nas dzisiaj spokojny dzien:) wybrałam sie na miasto bo miałam sobie cos kupic na chrzciny małej ale nie... oczywiscie matka trafiła do 5-10-15 i nakupowała małej...P. mnie zabije jak wróci i zobaczy wykaz z konta:) czekamy do soboty na slubnego...:D:D:D juuuuuuuuuuuuupi nareszcie:D Sylwia to jak ta Hula-kula?mala sie nie boi?

dziewczyny własnie dzwoniła do mnie przyszła chrzestna Kornelki i "NAKAZAŁA" ni wybrac prezent dla małej do 1000zł!!! moim zdaniem przesada ale sie upiera... znalazłam wiec cos takiego http://allegro.pl/promocja-4moms-mamaroo-lezaczek-kolyska-hustawka-i2291180150.html Głupio mi troche ale tak jak Ewa mówi...po pierwsze na biedna nie trafiło a po drugie jak sie upiera to co niech buli:P co sadzicie o tym cudactwie?bo w sumie mała juz ma wszystko albo nawet jeszcze wiecej! moze macie jakies fajne pomysły?do piatku mam jej dac znac...

Cześć Ewa! Wiadomo, że "przygarniemy" i to z miłą chęcią! :))) Jak podczytywałaś, to wiesz, co i jak z naszym mailem... grudnioofki2011@o2.pl Odezwij się na NK lub FB, jeśli będziesz miała ochotę.

Milena A nie wolałabyś czegoś bardziej użytecznego? Wiadomo - bajer niesamowity i to bez dyskusji, ale czy czas jego użytkowania jest wart takich pieniążków? nawet cudzych? Ile taka huśtawka posłuży? Czy dla dziecka najlepszym sposobem spędzania czasu jest tego typu urządzenie? A może jak tu dziewczyny wcześniej rozmawiały - coś do ogrodu? Za 1000 PLN to można już na pewno mini placyk zabaw zakupić... Albo krzesełko do karmienia, tak jak my? Chyba, że nie potrzebujecie. Znowu wyjdzie, że się mądrzę i krytykuję, ale myślę, że Ty nie z tych, co by strzeliły focha o to, że ktoś szczerze napisał, co myśli...

Ja podobnego zdania jak Ewa- bajer fajny ale przudatny na jakis czas. Krzeselko do karmienia posluzy kilka lat. Chyba ze juz macie. Ewa,mnie tez sie to krzeselko z Chicco podoba i sama bym je kupila ale jakues krzeselko mamy dostac. to ktore wkleilas jest mega funkcjonalne i super dostosowane do dziecka w roznym wieku.

Olka Utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam. Miałam już pokusę wymięknąć i poprosić o jakiś gadżet do domu, a potem bym żałowała. Mam nadzieję, że Młody doceni zaangażowanie kuzynostwa i będzie chciał grzecznie zajadać w tym krzesełku. ;)))

Usiłuję się zmusić, do zagospodarowania przedpokoju w naszym gniazdku i idzie mi jak krew z nosa. Do tej pory nie mamy tam zupełnie nic. Ani pół mebelka. Przedpokój, jak przedpokój w bloku - mały, nieustawny, na podłodze grafitowe płytki w siwe pasy, drzwi wejściowe też w odcieniach popiel, ściany i drzwi wewnętrzne białe.... I już sama nie wiem, czy wciskać tam jakąś szafę pod wymiar (wejdzie góra 80 cm szerokości), czy iść po minimalnej linii oporu i znaleźć na allegro jakiś zestaw: wieszak, szafka z siedziskiem, szafka na buty, lustro, szafka na klucze... Macie jakieś pomysły? Zdjęcia fajnych przedpokoi w bloku? Namiary na fajne mebelki? Kompletnie nie mam serca do tego mieszkania. Prędzej chyba uciekniemy na wieś, niż skończymy je meblować...

Hej dziewczyny! Malinowa Ja myślę tak jak dziewczyny, tzn fajny gadżet ale dla młodszego dziecka, a Kornelka to już wkońcu duża dziewczynka i myślę że za długo by Wam nie posłużyło to cudo. My mamy huśtawko-kołyskę, na początku się sprawdzała, ale już dawno z niej nie korzystamy, no może tak raz w tygodniu na 10 minut w ramach atrakcji, czyli spojrzenie na pokój z innej perspektywy:) I też raczej wybralabym jakieś fajne krzesełko do karmienia. Asia GB Dzięki za opinie na temat casuala, skoro tak dobrze się sprawuje to wezmę go pod uwagę, bo bardzo mi się spodobał w sklepie :) U nas dzisiaj super pogoda, więc od razu humor lepszy - mój i synka :) na razie daje spokój Tymkowi z nowościami jedzeniowymi, bo ani marchewka, ani jabłko nie posmakowało :( tylko że to był gerber, więc za kilka dni spróbuję z bobovitą. Zobaczymy czy nadal będzie się krzywił.

I my się witamy. Malinowa ja tak jak dziewczyny poszlabym w kierunku czegos co posluzy dluzej. Zageszczam Basce mleko na noc kleikiem ryzowym (2lyzeczki) a ona i tak budzi się okolo 2-3 Ale zjadla wczoraj 1/3sloiczka marchewkowej z ryzem i ogladala się żeby keszcze dostac:) Dziś damy jabluszko że slodka marchewka. Mala teraz wyzywa się na gumowej kaczce do kapieli:)jak znudzoi się to wraca do swojego kwiatka:) Razem z Basia i mezem dziekujemy za mile komentarze naszych zdj.

hejoooo :) w temacie pracy to ja narazie tez nie wracam. Bo do zlobka mlodego nie oddam, a zostac z nim tez nie ma kto bo nikogo tu nie mamy. Ewa, hustawka mega wypas :) gorzej by bylo jakby sie rodzicom podobalo a Szymkowi juz nie :) my tak mielismy z Olim...sprzedalismy ;) Krzeselko faktycznie fajna sprawa. Zawsze tez mozecie otworzyc mlodemu konto..i ulokowac pieniazka jak juz macie wszystko :) My w sobote sie chrzcimy...dostajemy m.in. krzesełko do karmienia :) ...reszta rodziny pewnie kase wylozy. I wlasnie dlatego myslimy zeby konto otworzyc i wplacac jakas sume co miesiac. Napewno sie ladna sumka uzbiera jak juz bedzie duziiii ;)

Klaudyna...wiesz dlaczego sie budzi? bo na op. jest 6-7 łyżek na 200 ml :D Ja dalam 2x butle z kleikiem. tez 2 lyzeczki i obudzil sie jak zawsze :) ...wole karmic cyckiem...nawet co 2 h ;P jeszcze miesiac i przeskakujemy na mm.

A my mamy dla mlodej konto oszczednosciowe. Wpolacilismy tam kase z ubezpieczenia za urodzenie dziecka i wszystko co mala dostala na chrzciny. Narazie wszystko ma wiec tam niech sobie lezy- nie zginie. Jeszcze becikowe tam trzeba-ale to do grudnia mamy czas

Tak tylko jak sypne 6 lyzeczek to bedzie trzeba lyzeczka podawac bo przez smoczek nie uciagnie;) a ja chcialam żeby było tresciwsze a tu d.... Dziś damy kaszke brzoskwiniowa dla odmiany

My mamy chrzciny w maju i szukam ubranka dla młodego i nic fajnego nie mogę znaleźć, a chciałabym coś praktycznego. Ewa, z tego co pamiętam to Ty tez szukałaś czegoś bardziej praktycznego, na co się w końcu zdecydowałaś dla Szymka? a w ogóle to nie wiem już całkiem jak go ubrać przy takiej pogodzie.

To samo - mamy subkonto oszczędnościowe dla Szymka na swoim, kaska z chrzcin i wszelkie "obrywy"... :)))

Klaudyna Mój tez jest tylko na mm (niestety) i budził się w nocy na jedzenie tak jak Twoja Baśka ok.2-3, aż tu pewnej nocy, a raczej ranka obudził się dopiero o 6!!! i tak już od tygodnia budzi sie dopiero 5-6, a niczym mu nie zagęszczam mleczka, takze myślę że na Basie też w końcu przyjdzie pora i przestanie się budzić, z kaszką czy bez :)

Ola Ja szukałam z tej firmy. Kupiłam taniej na allegro: http://ubrankadochrztu.com/ Mój był zestrojony na żeglarza: http://ubrankadochrztu.com/CW001_Ubranko_do_chrztu_z_kurtka_76.html Pewnie ten sam strój wykorzystamy na Chrzciny jego siostry stryjecznej. No i każdy element z osobna jeszcze do wykorzystania. Portki na pewno dłużej posłużą, bo spore i można mankiet odpruć. Koszula też z zapasem. Za to sweterek już taki na styk. Ale ogólnie rozmiarówka spora, bo cały zestaw 68 jest, a spokojnie jak 74 z innych producentów.

Starbuck Jakież Wy jesteście CUDNE DZIEWCZYNY obydwie! :))) Oczy tej Twojej Maleńkiej to po prostu poezja! W ogóle jakie Ona ma bystre i takie figlarne spojrzenie!

Baska w sobote skonczyla 4msc. Kupilam kleik ryzowy i kaszke z bobovity taka po 4miesiacu. Problemow zadnych po marchewce i kleiku nie zauwazylam zadnych rewelacji kupsko poszlo, baki też oda wiec ok.

O widze ze nie tylko ja mam konto dla Mlodej;-) Moj Diabelek dzis sobie porozpinal nogawke od pajaca a w laboratorium odpinala rzepy od butow. Nie moge jej upilnowac juz.

Ewa, Dayiel Zdaje się że miałyście takie same ubranko :) i bardzo mi się podoba. Tylko właśnie nie wiem jak z tym rozmiarem. Bo Tymek ma ubranka 68-74, z tym że niektóre 74 przymaławe są, a ma też spodnie 62 które są dobre, więc już nie wiem :( tak jak go sama zmierzę centymetrem (nie rozciągając go za bardzo ;)) to ma ok 69cm.