Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Jesteś zalogowana na FB Anusia? Jak tak to patrz teraz uważnie, bo próbuję się do Cię odezwać tam.

dziewczyny przez was jeszcze w piżamie siedze ze by opanować fb no i zdjęcia zgrywam bo jakies trzeba wstawić gdzie moj maz kabelek podłącz tylko który i gdzie ???????????

no dobra sniadanie mozna zjeść na reszcie jak na biore sil to i kabelek do aparatu nie sprawi mi problemu:)

Heja Dziewczyny Kochane!!! Dłuuugo mnie nie było, bo się wprowadziliśmy na nowe i sprzątam bez przerwy...Poza tym Młodemu włączył się chyba syndrom lęku separacyjnego i bez przerwy chce u mnie być.Obojętnie czy stoję czy siedzę czy leżę...Masakra jest... Ja też wolę pisać tutaj, ale cóż...Na fb pisze się mi znacznie ciężej...Mało poukładane jest, no ale...Idę gdzie większość... Oczywiście postaram się nadrobić zaległości:)

Aneta mnie też to w tym miesiącu czeka ale dopiero pod koniec lipca. Jak sobię pomyślę to już mi się nie chce;))) ale skwar u nas. Byliśmy tylko w sklepie i teraz pod domem w cieniu siedzimy. Spacer dopiero późnym wieczorem bedzie.

A ja myślę, że jedno drugiego nie wyklucza... Możemy nadawać i tu, i tam. :))) Tam te "intymniejsze" i bardziej osobiste sprawy, a tutaj tak se ploty, ploty, ploty... Aneta Gratulacje przeprowadzki, współczucie porządków... jak już wspominałam, nasza przeprowadzka odbyła się poza mną, bo w sobotę się przeprowadziłam, a we wtorek urodziłam. :))) U nas ewidentny lęk separacyjny. Cóż poradzisz? Tulamy, głaskamy, mówimy... Przychodzimy na wezwanie. Poczucie bezpieczeństwa nade wszystko. :)))

A Mama zaszalała przy okazji ostatniej wypłaty na dłuższy czas: http://allegro.pl/little-tikes-muzyczny-ogrodek-5w1-nowy-2012-1621-i2445161072.html http://allegro.pl/fisher-price-szczeniaczek-uczniaczek-pol-ang-w1125-i2448244727.html http://allegro.pl/fisher-price-gadajacy-laptop-dwujezyczny-v7000-i2456953222.html Właśnie przyszła paczka i Moje Chłopaki razem montują muzyczny ogródek. Nie wiem, który któremu pomaga, bo z tego, co patrzę nie jest to jednoznaczne...

Ewa bardzo fajne zabawki :) dzieci lubią takie edukacyjne:)przynajmniej moje dziewczyny bardzo : )

Paulina Wiem, że dużo osób by mnie wyśmiało, bo można używane dużo taniej kupić, ale... tak se pomyślałam, że przecież w końcu może będzie dla drugiego. Ostatnia wypłata przyszła, pomyślałam, a niech tam.

Gość mona7777
malinówka dzięki za podpowiedź z lekarzem z wakacji już wróciłam a moja mała po prostu tak intensywnie ząbkowała mąż mówi że jak na wczasach nie jesteśmy u lekarza to cud wcześniej syn miał ospę a teraz mała katar i gorączka a mały wysypka alergiczna nie ma to jak wypoczynek z dziećmi.Pozdrawiam was wszystkie i życzę udanych wakacji

Hej! Ja zaraz dostanę oczopląsu, jestem na fb w dwóch grupach i nie ogarniam tego :D :D musiałabym dziecko na wczasy wysłać :P U nas burza była, teraz leje, ale dalej duchota :O

Wiola No to faktycznie niezła "symultanka" w Twoim przypadku. Ja bym dwóch grup nie ogarnęła. Osiwiałabym. :))) U nas gorąc. Prawie 21 godzina, a tu dalej 27C. Dziecko mi padło spać bez kolacji. :/

Hej!!! Niema mnie troche i...jestescie na FB!!!nosz ok-ale dziwinie mi tam..jakos tak mniej intymnie(paradoksalnie?)hhe ale czytam Was na biezaco!!! Serio zjade na zawal przez wakacje!!!!Moja Starszyzna zwyczajnie sie nudzi...Mlodsza Mlodziez niemoze miec 'normalnego rytmy dnia" bo Maja ..rządzi i dokazuje!!!! dzien zaczya sie zwykle ok 6rano i sie dłłllllllluzy bardzo-niemam serio czasu na nic:(przy robocie w domu,w firmie i 2ce dzieci maskara jakas jest!!! Jedynym pocieszeniem jest moment gdy wychodze na ogrod i (jak dzis) zrywam wszystkie warzywa lącznie z fasolka szpar.ii potem moje laski maja wyzerke!!! O ile jedna niejadkiem jest,to mlodsza az sie trzesie jak widzi obiad..kaszki sa be..ale je 2daniowy obiad(zazwyczaj zupa moja +słoik duzy po ok 1h po zupie) Poztym mamy skierowanie do neurologa-powiedzcie jak jest z siedzeniem dzieciaczków Waszych??Umnie Nela ma korygowany mc,ale i tak wg lekarza "cos powinna próbowac"(ur.18.11)-wiec mimo mieszanych uczuc pokulam sie do neuro!!! Jestem na biezaco-mimo ze malo pisze-prosze wybaczcie mi:)

Ewa,mamy te "Twoje" zabawki-wszystkie sprawdzily sie w 100%!!!!etam,nikomu nic do Twojego portfela:p, teraz wszystkie zabawki ktore chcialabym aby Nela miala,a ktorych niemiala Maja-kupuje uzywane-bo szkoda mi kasy na nie-bo tak naprawde wsio jest na "chwile"(unas na dlugo zagoscilo krzselko uczydelko i gąsienica)bo..nie planuje 3go dziecka absolutnie.

i tez mam lyzeczki z hippa jak ola-dlamnie bomba!!mam TT i jeszcze jakies-i chyba bym sie zaorala jakbym miala nimi obiad dawac:P

Marta Ty mnie tu takich nie opowiadaj rzeczy, bo ja się zbieram z nastawieniem psychicznym na drugie bejbi! Masz mi pisać, że się ma wprawę, nic mnie już nie zdziwi, jest człowiek lepiej zorganizowany i wszystko się układa samo! :)))))))))))))))))))) A tak serio: podziwiam! Jeszcze jak się trafią energiczne i psotne dzieciorki, to może być wesolunio! Ale czemu kobieta nie da rady? Kobieta poradzi ze wszystkim... Dobrze, że to nie chłopy rodzą i wychowują, bo by gatunek wyginał. Z tym neurologiem to weź się nie nakręcaj. Ja tam lubię lekarzy, którzy nie każą nic dziecka poganiać. Sprawdzisz i będziesz spokojniejsza. Na stówkę jest wszystko ok. Nie wiem, jak u innych, ale u Szymka te nowe umiejętności, to się pojawiają jak "diabły z pudełka". Wczoraj nie umiał - dzisiaj umie... Tak samo będzie u Was z siadaniem. Cieszę się, że te zabawki "nadajne". My dzisiaj za wiele nie potestowaliśmy, bo gorąc niemiłosierny i jeszcze te "ziemby" nam dają popalić.

Ewa?szczerze? mysle ze ZAWSZE Z 2gim jest łatwiej lzej...bo nie trzesa Ci sie rece i umysl....masz juz jasnosc widzenia a nie..pomrocznosc jasna...bo masz dystans..Oczywiscie zakladam ze mamy dziecko ZDROWE a wszelkaie przypadlosci wieku noworodkowego przyjmujemy za "oczywista oczywistosc"..Umnie Nela jest 'zlota" ale pewnie takze poczesci dlatego ze przyjmuje moj spokój,opanowanie,rozeznanie(co nie jest jednoznaczne z tym ze na dzieciach 'zemby zgubilam"nadal sie ucze)ale czesciej sie usiecham do dziecka,czesciej mam czas dla siebie,prawie zawsze mam spokonna noc... Unas sprawdzila sie w 10000000000000000000000000000000000000000% ze 2gie jest przeciwienstem 1szego..ale tez moje podejscie jest inne...

hej :-) nie było mnie przez kilka dni, a tu takie rzeczy się dzieją...przykre. Widzę, że chcecie przenieś się na FB :-( szkoda... bardzo lubię tu zaglądać i mam nadzieję, że nadal będziecie się tu odzywać. Wyjechałam z mężem i Zośką na weekend do znajomych i stwerdzam, że moja córcia to chyba podróżniczką nie będzie. Jechaliśmy tylko 2 godziny i to w godzinach kiedy Zośka zwykle śpi, a i tak większość drogi popłakiwała. Wszystko przez ten upał. Mamy klimę w aucie, ale przy takim upale to i tak było gorąco, bo nie chcieliśmy przesadzić w drugą stronę. Fotelik też do kitu, bo nie oddychający, więc plecki całe mokre.Mam nadzieję, że większy uda nam się kupić bardziej "oddychający". Olcik dzięki za odpowiedź odnośnie szczepionki. Szkoda, że nie daje się rodzicom wyboru. Chętnie dopłaciłabym te 35zł. Co do zabawek-my mamy mnóstwo po dzieciaczkach z rodziny. Furorę robi muzyczny pilot fisher price'a. Zosia lubi też książeczki-szmaciane, plastikowe-foliowe i te papierowe-ale co do tych ostatnich to trzeba uważać, bo chętnie by je zjadła :-)

Witamy się standardowo:) Mama je , Synek śpi:) Ja dziś dzień zaczęłam o 6, moje dziecko o 5. Już pranie nastawione, gary pozmywane:) Ewa - Zabawki fajne, szczeniaczka tez mamy ale jeszcze stoi nie rozpakowany. Kurcze na allegro tani a w sklepie po 239 zł.... zgroza... Daj znać jak zainteresowanie ogrodem:) Marta - Ty to masz życie w biegu dziewczyno... Aż dziw, że masz tu czas zaglądać. Kitka - Gratulację przeprowadzki:) I pomyśl jak już wszystko zrobisz jak będzie pięknie:)

Blackflower - U nas jak Mały marudzi w samochodzie to mu śpiewam:):) Synek to uwielbia, mąż mniej hehehe

witam co prawda fb przestaje byc dla mnie tajemnica :) to tu mi sie szybciej pisze mala krzyczy na łózku az uszy wiedna pusze isc z nia na spacer bo mi zyc nie da !!!!!!!!! zabawki super ja ma misia krzesełko liczydełko, fortepian i mogła bym tak wyliczac troche tego jest , czopelku moje pranie deszcz zalał bo byłam u dziadka a tu burza pryszla. wogule wczoraj sie wieczorem tak kotłowało ze nie moglam kompa włoczyc zmykam bo moja chce na ten upał

Eeehhhhhhhhhh... Wszystko przeczytałam i chciałabym bardzo odpisać, ale nie teraz! Tak mi jest słabo od rana, że nie widzę na oczy. Jeszcze parę dni tych upałów i naprawdę nie wytrzymam. Aż mi w uszach piszczy... Odezwę się może wieczorem jak ciut zelży ten skwar! :(((

kawa na stole lody pychota :) chwila przerwy i samochodzik musze odkurzyć ale nie wiem czy mi sie uda bo sie burza zbliża moze jednak nas ominie. natalia obiadku dziś nie zjadla za pomnielam ze jej bobovita nie smakuje i jak wyciągłam piers to od razu radość. przed południem dalam jej z gerbera twarożek z jabłek i winogron ojjjj smakowalo pul sloiczka zjadla :)

Hejo :) Starbuck, zapomniałam, że fora też mamy 2! Ożesz...ależ jesteśmy obrotne ;) Moja pannica śpi więc szybko coś skrobnę ;) Od kilku dni zasypianie po 23 :O ale za to wstaje o 10 :D młoda lubi się kłaść z nami i koniec ;) Upa straszny, siedzimy w domu albo pod drzewkiem w cieniu, młoda się w wannie pluska :D Ewa, ja też ledwie zipię w te upały :( Marysia też dokazuje i tak sie męczymy :( Kurcze, zmykam bo coś popłakiwać zaczyna :(

Wiola Ja się na to spanie chętnie zamienię. Szymek pada ostatnio po 19:00 i wstaje... o 4tej! Szit! :(((

Kuźwa! Opisałam się jak głupia i mi zjadło! Wszystko dziś przeciwko mnie! :(((