Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna pani z forum

Pytanie o zasilki w UK-prosze osoby kompetentne !

Polecane posty

Gość umciaramciaaa
Odpowiedz na moje pytanie!!!!

Gość plokoddddddddcccccc
Żeby dostać benefity w UK,to musicie: -obciągnąć z połykiem staremu Angolowi -dać analnie Murzynowi z waszej fabryki,magazynu,zmywaka -potem zrobić minetę pani w urzędzie od zasiłków No, i już można za te 300 funciaków lecieć na Dominikanę

Gość bananowa malina
a ktore to pytanie wlascicielko 1500 nickow??

Gość hahahaldfskjgdlg
ZAZDROSC. to ich boli. Tak dobrze maja w polsce ze zapierdalaja ciezko zeby co kolwiek kupic do domu. Oczy bola jak widza ze ktos wyjechal i mu lepie. Zaklamany narod , ciesze sie ze wyjechalam z tego podlego kraju, i cale szczescie nie mam w poblizu tak zalosnych ludzi jak ten ktos co mu tak dobrze w pl hahah.

Gość umciaramciaaa
to nie bylo do ciebie malina tylko do tego co mieszka w polsce hahaha

Gość mieszkam w Polsce nie narzekam
Mów za siebie,ja do domu ostatnio kupiłam nowy dom i dwie działki budowlane.Za tydzień idę do notariusza spisac akt,bo kupiłam ziemię pod moja nowa inwestycję.Więc sorry,nie wyjeżdzaj mi tu z tekstem,że cokolwiek trudno mi kupić.Na wakacje na dominikanie za zarabiam swoja pracą,a nie zasiłkami kurwa!!!

Sorry,miało być,że kupiłam nowy dom,a nie do domu.

Gość bananowa malina
no i?? takas bogata a zal ci, ze dostajemy cos od panstwa?? Buhahahaha zalosna jestes. Dominikane to pewnie ogladasz palcem na mapie

Na Dominikanie byłam raz i więcej tam nie pojadę,nie mam ochoty oglądać spasionych Niemców na emeryturze.Wolę inne miejsca-ostatnio Australia i Galapagos.

W tym roku Tajlandia,Malezja i Chiny.

Gość bananowa malina
a umiesz je na mapie poszukac:D

Gość umciaramciaaa
Dominikana piekna jest ale polecam ci barbados jeszcze ladniejsze;) , iprosze nie pytaj za co tam bylam :D:D:D

Na Barbadosie też byłam,ogólnie całe Karaiby zwiedziłam. Za swoje pieniądze,a nie wyłudzone od Brytyjczyków.

Gość fjkdshfjhdsf
Czy ty zdajesz sobie sprawe z tego ile przeceitna rodzina ma tych benefitow???Z tego co widze to nie bardzo :]

Gość bananowa malina
mieszkam w Polsce wiesz co, tak sobie mysle, ze jakbys zarabiala takie pieniadze o jakich piszesz, to te grosze co dostajemy od panstwa nie robilyby na tobie az takiego wrazenia. No bo to co dostajemy to przeciez godzina twojej pracy, prawda?? Poza tym wyludzamy?? Uczciwie pracujemy i jesli mozemy sie starac o pomoc to dlaczego nie? Takze pisz sobie co chcesz, ale zal ci dupsko sciska. Widac po stylu pisania. Wielka, wredna "byznesswoman" a siano z butow

Kurde sie porobilo, no ale nic nowego. Zawsze sie znajdzie jakas menda co musi swoje wsadzic tam, gdzie niestety najmniej wie.Olac takich z gory.....;) :-)

Gość yi8u7
Hahahaha, ale sie beneficiarze wkurwiaja. Jeszcze troche i UK nie bedzie mialo kasy na wasze benefity.

Myślcie sobie o mnie co chcecie,mam to gdzieś.Mnie nie ubędzie..... Nie interesuje ile jest tych benefitów,chodzi o sam fakt,że ktoś wyciąga łapę po jałmużnę. Zasiłki państwowe powinny być dla ludzi naprawde w potrzebie,jak są chorzy,,jak im dziecko zachoruje,jak umrze mąż /żona,jak tornado zmiecie dom,ja powódź zaleje,itd. A nie tak,że młode byczki,dzieci sobie narobią,siedzą w obcycm kraju i jeszcze żebrzą,żeby sobie na wakacje pojechać,no kurwa!!!]Czy Wy nie widzicie,że to jest paranoja?! I nie,nie jest mi żal,jest mi wstyd za rodaków.

Nie boli,to nie ma nic wspólnego z bolem,tylko wstyd mi,wstyd za nierobów,bo tego nie da się inaczej nazwać! Polacy zachowuja się jak inne nacje pasożytujące na bogatych krajach.W USA Latynosi,we Francji Arabowie,w Niemczech Turcy,w WLK. Brytanii Polacy.Naprawdę uważacie,że to jest ok? Spłodzic dzieci i oczekiwać jeszcze za to gratyfikacji finansowych?

Gość skskskdjdjdjd
Wiesz tak czytam co piszesz , ty naprawde nie wiesz nic o benefitach w uk. Zanim zaczniesz wsad\ac wszystkich do jednego wora, radze poczytac na dany temat. A nie jest ci wstyd za plakow w polsce? Ci dopiero siedza i nic nie robia, pieniadze ktore dostaja za niepracowanie przepijaja. Chbya ze smutku ze tylko na flaszke dostali.Nie wiem czy to przykre czy zalosne. SMIESZNA JESTES NAPRAWDE. Nie z twojego im daja .

nie dociera do twojej zakutej paly, ze oni pracuja?? Ze UK ma dodatki z tytulu niskich zarobkow?? To co, maja mieszkac na kupie albo niedojadac bo wielkiej paniusi sie nie podoba??Najlepiej drzec morde nie majac pojecia o czym sie pisze. Za takich jak ty mi wstyd.

Gość taka sobie jaa
mieszkam w Polsce nie narzekam - co racja to racja. Mieszkam w USA i tu Mesykanie plodza dzieci na potege, zeby dostac zasilaki i food stamps. Chociaz tu i tak nie jest taki socjalistyczny kraj jak UK. Tez mnie wkurza, ze moje podatki ida na takich nierobow. Jeszcze musze placic wyzsze podatki, bo z mezem mamy wysokie dochody.

skskskdjdjdjd Może Twoja rodzina siedzi i chleje w Polsce,moja calusieńka ciężko pracuje.Nie znam żadnego alkoholika w Polsce.Za to mnóstwo ambitnych i honorowych ludzi.Takich,którym nawet jak na chelb zabraknie to nie pójdą do MOPSu,tylko coś zrobią(pójdą trawnik kosić za kasę,przypilnować dziecka,pomóc w porządkach,itd).

Gość koszatniczka12345
Ja wracam do pracy po macierzynskim. Benefitow nie bedzie bo za duzo zarabiamy. Moja wyplata pojdzie cala na przedszkole, wiec bede pracowac za darmo. Ok nie zarabiam duzo (1100 funtow), ale przedszkole i tak jest w kosmicznej cenie.

W Polsce też nie jest tanie,odnosząc do średniej krajowej.Kuzynka płaci 1200 za prywatne przedszkole.I też jak zapłaci za nie,to z pensji niewiele zostaje.Ale pracuje.

do tej co sie za 400 funtow z zasilkow na dominikane wybiera - nie polcem, straszne wiatry jak sie zle miesiac wybierze;-)))))

Gość skskskdjdjdjd
mieszkam w Polsce nie narzekam - Podalam ci przyklad tylko;) . Pochodze z krakowa i zapraszam tam , mozna zobaczyc jak ludzie zyja.Mowie o tych co biora zasilki, i chclaja po sklepami, skoro tego nie widzialas to moze i lepiej dla ciebie.

Gość fjkghdfjkdkklg
wiec lepiej mieszkac w pl, liczyc grosik od miesiaca do miesiaca, bo po oplacie przedszkola, rachunkow , w sumie nie wiele jest na zarcie, mimo iz sie pracuje. czy moze zyc w uk gdzie to samo przedszkole kosztuje fortune niestety, zycie moze troszke tansze, pracujac niestety jedna wyplata idzie na cale przedszkole...i tu masz dodatkowa mozliwosc pobrac od panstwa pieniadze . co robisz?? marnuijesz zycie dziecku w polsce??? czy dajesz mozliwosc godnego zycia, nie martwiac sie o kolejny miesiac .