Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karola :)

Sklepik szkolny

Polecane posty

karola ;) spoko ;) to zrob taka jak chce z miesem piersi kurze dokladnie oplucz osusz i pokroj w drobna kostke ;) przypraw papryka ostra papryka slodka sola ziolowa pieprzem kolorowym i klkoma lyzkami sosu sojowego :) dokladnie wymieszaj wio do lodowki ;) ugoruj ryz lub makaron a takze kilka jaj na twardo kuraka jusmaz na tluszczu na chrupiaco zmieszaj z ryzem lub makaronem co chcesz dodaj jaja posiekane na twardo drobniutrenko kiszone ogorki tez drobno posiekane ;) i cebule w drobna kostke czerwona lepsza bedzie ;) daj lyzke majonezu jeszcze raz dokladnie wymieszaj posyp na wierzchu zielona pietruszka ;) do salatki tej mozesz tez dac np groszek zielony czy kukurydze oczywiscie wczesniej odsaczone ;)

a z oprzypraw sol zwykla pieprz kolorowy i jakies ziola albo do salatek albo ziola prowansalskie albbo bazylii torszke :) inna salatka pokroj w drobna kostek kielbaske cebule czerwona ser zolty papryke czerwona i jaja gotowane na twardo wszystko zmieszaj mozesz dac kiszonego lub korniszona ;) troszke majonezu polacz z keczupem niewielezeby ciapy nie bylo ;) przyprawy wg uznania ryba wedzona kiszony jajo na twardo szczypiorek ser zolty :) wszystko pokrajac pociachac rybe qwczesniej z osci oczyscic do michy :)

na studiach mialam faze na takie cos kupowalam serek wiejski odsaczalam z wody kroilam dronbno kielbase papryke i mieszalam dajac sol papryke ostra i oreganio smakowalo mi toto strasznie ;)

Ja zawsze robie taką: *sałata lodowa *kapusta pekińska *pomidor *ogórek *czerwona cebula *dużo fileta z kurczaka *ser feta *sos francuski winegre z knorra :)

a co do kanapek zaserwuj mu np takie cos zwykla kajzerke na pol przekroj ;) posmaruj maslem posiekaj drobno pieczarki posyp buleczke na to plasterek sera zoltego zapiecz w piekarniku na to kropelka majonezu lub keczupu albo kanaopki z duza iloscia skladnikow albo grzaneczki np na kromce chleba ukladasz ser zolty szprotke i pomidora i zapieksz w piekarniku :)

albo tak tunczyk w sosie wlasnym kapusta paekinska ser zolty jajo na twardo tunka odsaczyc dac do michy reszta w koste pokroic wymieszac sol pieprz wystarczy

Gość sluchaj kaci
ja pierdziele - dodaje topik do ulubionych. robi sie prywatna ksiazka kucharska z super przepisami. dzieki dziewczynyyyyyyyyyyy!!!!!

spoko :) ja dziekuje autorka zapewne tez :) sluchaj kaci wejdz na gotowanie dom ogord tam sie czesto udzielam wlasnie dodalam przepisy na topiku margolki podzielmy sie swoja wiedza i doswiadczeniem ;)

hehe cieszę się :) Może masz jakieś pomysły na zdrowe potrawy ? obiady kolacje.. Bo jestem aktualnie na diecie i potrzebuje teraz na weekend jakichś zddrowych pomysłow na obiadki:) Ja myślałam tak: Kalafior w bułce tartej ziemniaczki pieczone w mundurkach w pikarniku filet z kurczaka :)

ooo udalo sie :D przejrzyj moze cos Ci sie spodoba karola ;)

jakby co wal na maila kacia284@wp.pl ;) zreszta po kafe buszuje rozniez codziennie najlepiej jakbys miala pytania umiesc w dziale gotowanie dom ogrod topik do kaci i przybede ;) :D

ma ktos jeszcze jakies pomysły ? i orientuje sie ktos ile mozna zarobic miesiecznie na takim biznesie?

karola czytalas ten topik co Ci podeslalam lnka? :)

Czytałam, tak :) Super jest :P wiele pomyslów z których napewno skorzystam :)

dzieki karola ;) wlasnie mnie jada na innym topiku :D

Gość kbhkbuyfctxct
w moim liceum sprzedawane sa zupy dnia - to krupnik to ogorkowa. poza tym placki ziemniaczane, kanapki, salatki i jakies fastfoody. nauczyciele do domow kupuja zupki dzieciakom na obiad ;)

wznawiam temat :) Podkreślam że to sklepik w podstawówce :) Do liceum tez mam wiele pomyslów ale wsumie zalezy mi na opini waszej co sądzicie, czy jest to opłacalny biznes i czy idzie na tym zarobić czy raczej kiepsko :) czy jest sens sie w to bawić prowadzic własna dzialalnosc czy lepiej poprostu poszukac sobie pracy hehe :)

Gość Michał 789
Moim zdaniem jest duży sens aby bawić się we własną działalność,a przede wszystkim taki że sama jesteś sobie szefem. Uważam to za bardzo duży plus. Wiele ciekawych informacji znajdziesz na portalu http://www.e-b2b.org/

Gość myśląca o własnym sklepiku
podbijam :) Karola :) - udało Ci się otworzyć taki sklepik? powiedz mi jak rozwiązałaś kwestię robienia kanapek i sanepidu? bo przecież mają jakieś wymagania względem takie produkcji. jak szukać szkoły, w której nie ma sklepiku?

Gość gość
Sama prowadzę szkolny sklepik w szkole podstawowej połączonej z gimnazjum.Jestem na studiach zaocznych więc w ten sposób zarabiam na studia i mieszkanie .W szkole ,w której mam sklepik jest 1020 uczniów .400-podstawówka,620-gimnazjum .Sklepik się opłaca ;) .Wymienię ci co sprzedaję Napoje :Roko , tymbarka ,kubusia play, wodę niegazawoaną zwykłą i smakową (cytrynową ,truskawkową ,jabłkową) , wody gazowane nałęczowianka itp . Wiadomo jakieś słodycze,bułeczki np drożdzówki.U mnie można znależć coś ciepłego np hamburgera ,schaba z bułką ,pizzerki itp .Sprzedaje również jogurty pitne ,mieszanki orzechów,suszonego awokado,rodzynki ,suszone cząstki mandarynki to zazwyczaj kupuja nauczycieli i dziewczyny z pięciu klas 3 ;D Sklepik się opłaca a i w poblizu nie ma sklepu .Oczywiście w kwietniu maju i czerwcu sprzedaję lody ,które trzymam w lodówce sanochodowej są bardzo tanie bo po 40 gr sopelki mam również lizaki lodowe za 50 gr ;* .Mi sie opłaca ale ja mam duży ilość dzieciaków .Możesz robić jakieś kanapki w domu i je przewoźic do sklepiku

Gość kartonikowo
Witamy serdecznie, Zapraszamy Państwa do zapoznania się z naszą ofertą, która idealnie wpasuję się w asortyment sklepiku szkolnego. Są to produkty ekologiczne, wykonane ze sklejki, które dzieci mogą w sposób bardzo kreatywny zdobić i przyozdabiać. Zaletą tych produktów jest niewątpliwie ich niska cena jak również trwałość. Pełna nasza oferta znajduję się na stronie: www.kartonikowo.pl i jest to oferta detaliczna. Przy stałej współpracy oferujemy stały rabat na nasze produkty. Realizujemy również projekty indywidualne na różne uroczystości szkolne i sportowe w formie statuetek. Zapraszamy zainteresowane osoby do kontaktu. Tel: 693-615-656 E-mail: kontakt@kartonikowo.pl Zapraszamy.

Gość unicz
Ja prowadzę sklepik szkolny i bardzo lubię swoją pracę. Dzieciaki są miłe i kulturalne ale to zależy od szkoły. W tej, w której ja pracuję kładzie się duży nacisk na kulturę osobistą. Jeśli chodzi o biznes to prowadzę go sama więc dostawą asortymentu zajmuję się samodzielnie. Sklepiki szkolne asortyment mają generalnie dość okrojony, ja wychodzę temu na przeciw i staram się aby moja oferta była zróżnicowana, nawet można znaleźć u mnie zdrową żywność na przekąski dla dzieci :)