Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśkkkaa

Tęczowe rysunki dziecka o czym świadczą ?

Polecane posty

Gość Baśkkkaa

Syn 5 lat, większość rysunków maluje na tęczowo (wszystkimi kolorami). Czy to laurka,czy dom bardzo często syn używa wielu kolorów. Jest tu ktoś kto zna się na psychologii dziecięcej ?

Gość nie macie co robic?
dziewczyno!juz nie przesadzaj! daj mu czarne kredki to na czarno bedzie rysowal. jak ja takiemu dziecku wspolczuje takiej matki:(

...mogę dodać że ja za młodych lat malowałem ponoć wszystko czarno biało aż zacząłem kolorami - kiedy rodzice kupili kolorowy telewizor. Jak widzisz od wielu rzeczy to zależy.

zdrowe radosne dziecko używa wielu barw do podkreslenia otaczajacego go swiata. Sa to pozytywne symptomy nie ma sie czym martwic tylko cieszyc. Gorzej by bylo jakby rysowal Ciebie np. na czarno, szaro, lub gdyby na rysunku przedstawiajacym rodzine byliby wszyscy oprcz np. ciebie....

Tęczowe? Na pewno będzie gejem. O to ci chodzi?

Gość GroszkowaMama
falea:D:D znakomite:D

Gość Baśkkkaa
Kobiety dlaczego w Was tyle złośliwości ? Założyłam temat pytając z ciekawości. Układałam rysunki syna z przedszkola i rzuciło mi się w oczy,że on bardzo kolorowo rysuje. Niemal wszystkie rysunki są we wszystkich kolorach tęczy. Ot i cała filozofia. Kiedyś czytałam artykuł o tym co można wyczytać z rysunków dzieci. To mnie zaciekawiło i tyle.

Powinnaś się cieszyć, że syn ma fantazję, że dobiera kolory, może to świadczyć o dużej wrażliwości. Nie obrażaj się, zbieraj rysunki i jak masz możliwość, to rozwijaj w nim talent.

Gość Baśkkkaa
Cieszy mnie to bardzo. Z tych jego "dzieł" bije taki fajny optymizm :-)

Moja córka tez lubi rysować, też mnie to cieszy, bo fantastycznie koloruje, zbieram wszystkie malowidła i podpisuję datami, będzie fajnie je pooglądać jak już będzie duża :)

Gość wydaje mi sie ze to duza
wyobraznia