Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nanananananaaa

Jak mieć ładną cere?????

Polecane posty

Gość Nanananananaaa

Może ktoś mi tutaj poradzi ;] Nie mam problemów z trądzikiem nigdy go nie miałam ale nie mam ładnej cery tzn jest sucha , często są jakieś przebarwienia czase nie wytrzymuje juz i używam fluidu ale staram sie jak najmniej i rzdko uzywac zeby barzej jej nie niszczyc ale jak nałoże fluid niby jest lepiej ale potem po nim wychodza takie male krostki a jakbym uzyla z jakies gorszej firmy to juz w ogole pełno wiec musze kupywac lepsze... Moze znacie jakies fajne maseczki , kremy co kolwiek na ladna cere . Prosze o pomoc :) Z góry dzięki :)

wejdz na topik Adula)) pt"pomoge w dziedzinie kosmetyki i kosmetologi"ona doradzi.na pierwszej stronie jest ,poniżej twojego tematu poszukaj

Gość Ullka
Nie znalazłam tego topiku... Ja myję twarz wodą mineralną, nie palę papierosów (!), unikam trzymania rąk przy buzi, staram się nie przegrzewać, zawsze używam kremów z filtrem w lato (filtr minimum 20), czasem kupuję maseczki ogórkowe (nie pamietam nazwy ale można je dostać w rossie, takie biało-zielona), nawilżam cerę kremem Siquens do cery przesuszonej (wybrałam się do kosmetyczki w celu ustalenia typu cery - niezwykle ważne żeby dobrać krem do typu cery) i ... stara sie wysypiać.Wbrew pozorom jak będziesz robić wszystko a bedziesz niedosypiać, to zmęczenie będziesz miała dosłownie wypisane na twarzy

a moze zrob sobi mikrodermabrazje? zluszczy stary naskorek i skora bedzie jednolita. ewentualnie zapytaj w salonie profesjonalisty - niech obejrzy Twoja skore

Gość pierniczek z rodzynkami
ja robiłam: 1. mikrodermabrazję (ok. 15 zabiegów przez dwa lata) - chwilowe rezultaty, nie pójdę już ma taki zabieg 2. Oczyszczanie manualne - ( około 7 zabiegów raz w tygodniu) nie pójdę wiecej - cera masakra - no moze po kilku dniach ładniejsza ale pory i zaskórniki za kazdym razem sie pojawiały. 3. Kwasy - ok. 6 zabiegów (do 50%) tez wiecej nie pójdę - chwilowy efekt a teraz sama o nią dbam - peeling, maseczka, dobry tonik i krem - niby tylko tyle a skóra się poprawia dodatkowo zamówiłam szczoteczkę do czyszczenia twarzy clarisonic mia i czekam az przyjdzie

Gość rzeczywiście jest tak, że
ja również miałam mikroderm- 2 razy, efekt nijaki kawitacje- minimalne oczyszczenie twarzy kwasy-może przez tydzień cera jaśniejsza, może ale też bez szału no i sama postanowiłam dbać o cere też teraz sobie robie delikatne peelingi 2 x w tyg, tyle kasy co ja wydałam na kosmetyczkę i moją twarz to szkoda nawet a blizny i przebarwienia jak były tak są

Gość kasssiowa2
Ja już 2 mc przyjmuje taki suplement http://porcjapiekna.pl/ Collagen dziala o niebo lepiej niż niejeden krem do twarzy, ponieważ dziala od środka, przez co sprawia ze nasza cera jest piękna, dobrze nawilżona i do tego jeszcze wzmacnia włosy i paznokcie.

Gość gość
Zamiast kolagenu w kapsułkach mozna jesc galaretki owocowe, ryby i miesa w galecie. Efekt identyczny, nie oszukujmy sie :)

Gość gość
Hehe galaretki :) Galaretki to żelatyna, a nie kolagen. Nie oszukuj się. Mocne działanie nawilżające prócz kolagenu posiada też olej z kiełków pszenicy, który też jest w Kolagenie Medica Forte. Zażywam go już drugi tydzień i czekam na efekty. Kapsułki są bardzo małe więc nie mam problemu z ich przełykaniem :) POlecam

Gość gość
Spamerska kretynko, żelatyna to częściowo hydrolizowany kolagen.

Gość gość
Gdyby ten kolagen byl chociaz wart swojej ceny ale najczesciej sa to ceny z kosmosu wziete. W dodatku zachwalany jest, ze jest rybi itp, a jak spojrzy sie na skład to prawdaawychodzi na jaw - hydrolizowany kolagen - inaczej żelatyna, tania jak barszcz. Wiec powtorze dla nieuswiadomionych jeszcze raz -wystarczy jesc galaretki :)

Gość openeyes
każda z nas marzy o pięknej cerze, ale niestety zauważyłam, że niewiele kobiet może się nią poszczyć, Sama się borykam z problemami skórnymi i szukam najlepszego dla siebie sposobu, ale póki co wypróbowuję sposoby z tego art http://kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i-cialo/jak-skutecznie-pozbyc-sie-tradziku-3-kroki-do-pieknej-cery/vfpwc mam nadzieję, że wkrótce będę mieć piękną cerę.

Gość kerk
jest kilka sposobów na poprawienie kondycji cery. Sama miałam mikrodermabrazję i bardzo pomogła, ale to nie jest tanie rozwiązanie. Niektórzy maja problemy z cerą na tle hormonalnym, ale ja mam skórę wrażliwą na moją dietę. Od miesiąca staram się oczyszczać organizm specjalnymi dietami, nawet pije figure detox - oczyszczanie na wszystkie sposoby ;) ale jak zwykle mnie pomaga.

Gość gość
nic nie zastąpi zdrowego męskiego nasienia oddanego na twarz . To najlepszy balsam i odzywka

Gość gość
jedz dużo owoców i warzyw, pij dużo wody. Jak jesz śmieci, to zawsze będziesz miała brudną cerę.

Gość gość
kerk, s********j spamerze!!!!!!!!!!! GwnA się napij.

Gość gość
Najlepiej wybrać sie do kosmetologa, zawsze dobierze odpowiednie zabiegi i zaleci pielęgnację domową. Często też dowiaduję się jak dieta jest dla mnie najlepsza :)

Gość gość
Na wstępie kilka słów do osób piszących kilka postów powyżej, każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii, a określenia "kretynko" itp świadczą wyłącznie o braku kultury osobistej. Żelatyna to może i owszem kolagen hydrolizowany, ale jakiego pochodzenia? Bo z pewnością nie jest to kolagen rybi, który jest tak doskonale przyswajalny przez ludzki organizm. Mam problemy skórne, moja skóra była zawsze przesuszona, skłonna do wyprysków, jednak dzięki kosmetyczce trafiłam na kolagen z ryb morskich i jestem naprawdę zadowolona z efektów. Stosuje go od 4 miesięcy, a teraz dostępny jest w nowym opakowaniu dodatkowo wzbogacony kwasem hialuronowym sylenem i chyba cynkiem, dla mnie Collagen Noble Health jest naprawdę bardzo dobry.

Gość gość
Ja z kolei zażywam naturalny kolagen Medica w kapsułkach i muszę przyznać,że jest bardzo skuteczny i dodatkowo nawilża moją skóre,więc uważam ze warto.

Gość tamara_tamarka
Na skórę poza kosmetykami ma wpływ to co jemy, mi pomogło jak odstawiłam jedzenie typu gorący kubek i inne tego typu szybkie jedzenie i nie smażę, jem więcej gotowanych i surowych warzyw, różne kasze i nie piję chemicznych napojów i soków. Jak mam ochotę na sok to sobie wyciskam do wody cytrynę i dodaję miodu. Razem ze zmianą diety przestawiłam się na inne kosmetyki. Kupuję takie naturalne z eko certyfikatem. Wcześniej miałam mieszaną cerę z tendencją do tłustej i mega nadwrażliwą i wbrew pozorom że tłustą to przesuszoną powierzchownie. Używałam wtedy nawet przegotowanej wody do mycia twarzy. A teraz nie mam już problemu. Nie mam już wysuszonej skóry i nie świecę się ciągle. Skóra jest jakby wyciszona i czuję że w końcu jest ok. Stosuję kosmetyki Alva naturkosmetik, Green People, AnneMarie Borlind i jeszcze wiele innych firm. Jest tego teraz dużo w internecie bo w sklepach stacjonarnych to niestety głównie chemiczne kosmetyki.

Gość gość
A jaki krem możesz polecić bo nie używałam jeszcze takich bio? Mam cerę właśnie taką mieszaną.

Gość gość
dzięki, fajny ten krem. Lubię takie z glinką i nawet nie kosztuje tak dużo.:)

Gość gość
Dziewczynki,chcecie miec piękną cerę z poswiatą opalenizny bardzo delikatną oczywiście.Polecam,sprawdziłam na sobie i swojej rodzinie,piękna cera młodzienczą i inne dodatkowe walory_pijcie olej z rokitnika_działa cuda