Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjkjkkuio

Szkoda mi ofiar pedofili,szkoda ze nie ma zadnego boga

Polecane posty

Gość tajne dane ujawnione
Długo oczekiwane dane ujawnione: zastraszająca liczba przypadków molestowania seksualnego w tzw. kościołach protestanckich Trzy amerykańskie firmy ubezpieczeniowe ujawniły dane, z których wynika że ilość zgłaszanych przypadków molestowania seksualnego dokonywnych przez pastorów i pracowników tzw. kościołów protestanckich, jest większa niż w Kościele katolickim. Z danych opublikowanych przez jedynie trzy firmy ubezpieczeniowe: Church Mutual Insurance Co., GuideOne Insurance Co. i Brotherhood Mutual Insurance Co, specjalizujące się w usługach ubezpieczeniowych obejmujących różne tzw. kościoły protestanckie, wynika, że otrzymują one około 260 zgłoszeń rocznie dotyczących przypadków molestowania seksualnego osób poniżej 18 roku życia przez pastorów, pracowników, wolontariuszy czy członków tychże zborów. Te długo oczekiwane, bardzo trudno dostępne dane, są cały czas w dużym stopniu niepełne, gdyż nie ukazują sytuacji we wszystkich denominacjach protestanckich. W przeciwieństwie do spójnego Kościoła katolickiego, brakuje danych ze wszystkich, obecnie aż ponad dwudziestu-paru tysięcy protestanckich odłamów. Pomimo tych braków, dane wskazują na występowanie tych zjawisk na znacznie większą skalę niż w Kościele katolickim. W latach 1950-2007 w Stanach Zjednoczonych zanotowano ponad 13 tysięcy zgłoszeń przypadków molestowania seksualnego przez osoby duchowne i pracowników Kościoła katolickiego. Liczba ta, dając średnią około 228 przypadków rocznie

Gość tajne dane ujawnione
Jahwe a tu pedofilia u świadków świadkowie jehowi to nie lepsi Bill Bowen, który spędził całe swe życie jako Świadek Jehowy, i przez prawie dwadzieścia lat był starszym, powiedział, że Organizacja roztacza ochronny parasol przyzwolenia na seksualne nadużycia, co dokonuje się poprzez fakt, że trzyma się w tajemnicy bazę danych tyczącą się tychże nadużyć. Źródła Bowena wskazują, że zgodnie z taką poufną bazą danych odnośnie nadużyć seksualnych wśród Świadków Jehowy, w Organizacji znajduje się 23.720 przestępców, którzy są chronieni przez system. - Oni (Świadkowie Jehowy) nie chcą, żeby ludzie wiedzieli iż także wśród Świadków Jehowy istnieje taki problem - powiedział Bowen Panoramie - Poprzez ukrywanie tego krzywdzi się po prostu osobę. Z drugiej strony, poprzez ujawnienie tego pokrzywdzeni narażą na szwank wizerunek Organizacji. Gdy Alison Cousins została wykorzystana przez swego ojca, postąpiła wedle procedury jakiej jej nauczono - zwróciła się do jednego ze starszych. Nie wiedziała wówczas, że jej siostra również zgłosiła identyczny przypadek wykorzystania przez swego ojca. Pomimo tego, że przez 3 lata było wiadomo, iż ojciec Alison jest pedofilem, ci sami starsi odesłali ją z powrotem do domu, gdzie nadal była seksualnie wykorzystywana. W końcu Alison poszła na Policję, a jej ojciec został skazany na 5 lat więzienia. Policja została o całej sprawie poinformowana dopiero na końcu. Śledczy Sierżant Wallace Burgess policji miasta Strathclyde powiedział: "Poszkodowani zanim trafili na Policję skarżyli się wielu ludziom, ale ludzie ci nie poinformowali ani Policji, ani innych władz społecznych. Mamy obowiązek chronić, jeśli jednak nic się nam nie powie, nie będziemy w stanie nikomu pomóc".

Gość logike
Ok, bede wierzyc w kosciol katolicki, bo jest tam przynajmniej mniej pedofili ufff

Gość MartaKrakow
"Gdyby Bóg istniał nie mordowaliby niewinnych istot,dzieci,zwierzat." - to co mówisz, wyklucza wolną wolę, czyli możliwość decydowania, wolność człowieka. Wyobraź sobie, że zamachowiec, który ma zabić jakiegoś dyktatora, nie może tego zrobić, bo jak już ma zabić, to się pojawia aniołek i zabiera mu broń, powiesz, że w takich przypadkach, Bóg powinien pozwolić np. zabić, ale temu dyktatorowi odebrać władzę itd... tylko gdzie jest granica? co wolno, a czego już nie? Załóżmy, że już nie da się mordować, niewinnych istot, dzieci i zwierząt, bo Bóg ingeruje, tak , jak byś chciała. Teraz, ktoś Cię wyzwie, cierpisz i myślisz, że Bóg nie powinien pozwolić nikogo tak krzywdzić, więc jest zakaz i zaden człowiek nie może powiedzieć niczego złego itd... w końcu mogłabyś robić tylko i wyłącznie dobre rzeczy, nie mogłabyś nigdy nikogo skrzywdzić, nawet nieświadomie, w końcu myśli nawet nie miałabyś "złych", bo tutaj się zaczynają czyny itd. Naprawdę chciałabyś żyć w takim świecie? Gdzie byś ustawiła granice?

Gość kolacjagotowa
Teolodzy i naukowcy od dawna spierają się co do przyczyn o podłoża objawień religijnych. Czy są to wytwory psychotycznej wyobraźni? zjawiska przyrody czy prawdziwe objawienia? Bracia Fiebagowie włączają się do tej dyskusji, stawiając prowokacyjną tezę, jakoby w objawieniach manifestowali swoją obecność przedstawiciele inteligencji pozaziemskich.

Gość renka234
Czy Jesteś Osobą Która Jest Naprawdę Gotowa Na Zmianę Swojego Życia? Jeśli Myślisz Poważnie O Zarabianiu W Internecie wejdz na strone www.clicksystem.pl NAJLEPSZE ZARABIANIE W SIECI 100% PEWNIAK ZARABIAM TYM SYSTEMEM JUZ OD 4 MIESIECY EFEKTY SA ZADOWALAJACE JEST WIELE TAKICH STRON W SIECI ALE JESLI CHCESZ NAPRAWDE ZAROBIC TO WEJDZ NA http://clicksystem.pl POLECAM

Gość nie wstydze sie jezusa
Rzekł do nich Jezus: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (Jn 6:53-56). Ten, kto we Mnie nie trwa, zostanie wyrzucony jak winna latorośl i uschnie. I zbiera się ją, i wrzuca do ognia, i płonie (Jn 15:6). Jam jest chleb życia (Jn 6:35). Krwią Jego zostaliście uzdrowieni (1 Ptr 2:24). w Jego ranach jest nasze zdrowie (Iz 53:5). to jest moja Krew Przymierza... wylana na odpuszczenie grzechów (Mt 26:28). a co z komunia

Gość zdecyduj się
JA JUŻ DAWNO SPALIŁEM SWÓJ RÓŻANIEC I ZACZĄŁEM CZYTAĆ BIBLIĘ. NIE MODLĘ SIĘ DO MARYJI, OJCÓW PIO I JANA PAWŁA II TYLKO DO BOGA. JAK MOGĘ CHODZIĆ DO KOŚCIOŁA KTÓRY MI MÓWI ŻE BÓG JEST 3 W1 ?

Gość Boga nie ma
Bo Bóg do naszego świata nie pasuje. Na przykład, niesprawiedliwe zło i "pomoc od Boga" tylko wybranym wyklucza istnienie Boga, a katolicy argumentują to wolną wolną wolą człowieka. Tylko że wolna wola także wyklucza istnienie Boga. Bóg podobno nie jest głupi, więc chyba mógł przewidzieć zachowanie ludzi z wolną wolą. Czyli byłby hipokrytą. A zachowanie Boga w stosunku do Adama i Ewy było prymitywne :D

Gość zdecyduj się
WSZYSTKIE ODPOWIEDZI SĄ W BIBLII

a no tak Najświętsza Trójca Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego (Mt 28:19). Łaska Pana Jezusa Chrystusa, miłość Boga i dar jedności w Duchu Świętym niech będą z wami wszystkimi! (2 Kor 13:13). To mówi Jahwe (Jr 2:5). To mówi Syn Boży(Ap 2:18). To mówi Duch Święty (Dz 21:11). Trzej bowiem dają świadectwo: Duch, woda i krew, a ci trzej w jedno się łączą (1 Jn 5:7-8). Święty, Święty, Święty jest Pan Zastępów (Iz 6:3)

Gość leksys
Nie moge satysfakcjonujaco zyc w tym swiecie w ktorym płec kobieca delektuje sie sexualnie od najmlodszych lat, niedajac skrawka przyjemnosci dla sexualnosci meskiej. Jest to swiat w ktorym potrzeby meskie nieistnieja, choc są tak małe, wysmiewane sa przez kobiety i wykorzystywane, upadlane i stosowane do kolejnego zarzutu, ze mezczyzni nie mają uczuc. Jest to swiat w ktorym kobiety wybudowały imperium wielkiej pogardy dla sexualnosci mezczyzn majac dzieki tej sferze wszystko - kasa drinki bajera przywileje, mozliwosc manipulacji, poczucie bycia płcią piekną, wziecie, zainteresowanie, romantycznosc. Mowicie ze mezczyzni traktuja kobiety przedmiotowo, pytanie czemu wy nas nietraktujecie przynajmiej w ten sposob, co by powodowało ze bysmy czuli sie plcia piekna. Pytanie czemu wy nas traktujecie instrumentalnie jak facetow ktorzy maja was oczarowac. Bo nieoferujecie nam swojego wnetrza, tylko zapadniete w swym egoizmie chcecie byc cenione za wszystko. Mowicie ze nielecimy na wasze wnetrze - bo niereprezentujecie nic po za prozną gadatliwą pokretną egzystencją Mowicie ze myslimy tylko o jednym, dlaczego wy niemyslicie choc o jednej rzeczy dla nas, tylko delektujecie sie tym i wykorzystujecie, to co nam zarzucacie. ______________________ ______________________ Uprawiaja igraszki erotyczne majac plec meska za pozywki sexualne, p1erdolone svki zajete swoimi zabawami erotycznymi nienawidze was, rozstawiły wszedzie sidła w ktore na kazdym kroku wpada plec meska ktora ograniczona swym instynktem nic niewidzi, płacą za to ze maja penisa na wierzchu wypychajac ich skarbonki codziennie ktore zaspokojone dostatnio skupiają sie na tym co jeszcze mozecie im dac, jak upiekszyc sex bo inaczej zastosuja powiedzenie ze jestescie mierni Wypracowały system idiokracji dla kamuflazu, spam, reklamy, rozmowy w toku w ktorych urabiaja was codziennie na prymitywow swinie i wykorzystywaczy, same piejac z zachwytu jak czesza was na drinki i kase niewidzac juz zupelnie swojego obrazu. Kłutnie polityków i całokształt zycia, tak, tym wszystkim steruja kobiety, wyprane mozgi i cwaniaczki - odpowiednie jednostki dla celów kobiet. Zapodaja wam teksty ze myslicie o sexie i lubicie zdobywac, by sobie wygodne zycie zapewniac.

Gość Boga nie ma
Bo Bogiem są kobiety :D

droga protestantów do koscioło katolickiego Kościół katolicki ma słuszność dziewięćdziesiąt dziewięć razy na sto. Jedyną poważną przeszkodą pozostaje Maryja. Przepraszam z góry, jeśli to, co za chwilę zrobię, jest dla Ciebie obrazą Maryjo, jeśli przynajmniej połowa tego, co mówi o Tobie Kościół katolicki jest prawdą, to proszę, zanieś tę konkretną prośbę w moim imieniu do Pana przez tę modlitwę. Potem odmówiłem swój pierwszy Różaniec. Odmówiłem go w tej samej intencji jeszcze kilka razy w ciągu tygodnia, po czym zupełnie o tym zapomniałem. Trzy miesiące później uświadomiłem sobie, że począwszy od dnia, kiedy zmówiłem pierwszy Różaniec, ta pozornie beznadziejna sytuacja uległa kompletnej zmianie. Moja prośba została wysłuchana! Byłem zaszokowany własną ślepotą i niewdzięcznością. Natychmiast podziękowałem Bogu za Jego miłosierdzie, wróciłem do Różańca i od tej pory odmawiam go codziennie. Jest to potężna modlitwa niewiarygodna broń, czerpiąca moc z faktu Wcielenia. Bóg wybrał pokorną, wiejską dziewczynę i wyniósł ją do godności Tej, która dała bezgrzeszną naturę ludzką Drugiej Osobie Trójcy Świętej, aby mógł stać się naszym Zbawicielem. Niedługo potem zadzwonił do mnie stary znajomy z college'u. Ewidentnie usłyszał gdzieś o moim flircie z „nierządnicą babilońską, jak był uprzejmy to nazwać. Nie bawił się w delikatność. http://www.apologetyka.katolik.pl/dyskusje-z-chrzescijanskimi-pogladami/protestantyzm/84/318-v-scott-na-tropie-prawdy

Gość zdecyduj się
a no tak Najświętsza Trójca Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego (Mt 28:19). Łaska Pana Jezusa Chrystusa, miłość Boga i dar jedności w Duchu Świętym niech będą z wami wszystkimi! (2 Kor 13:13). To mówi Jahwe (Jr 2:5). To mówi Syn Boży(Ap 2:18). To mówi Duch Święty (Dz 21:11). Trzej bowiem dają świadectwo: Duch, woda i krew, a ci trzej w jedno się łączą (1 Jn 5:7-8). Święty, Święty, Święty jest Pan Zastępów (Iz 6:3) ŁĄCZĄ SIĘ ALE W JEDNO TJ SYN I DUCH ŁĄCZĄ SIĘ Z BOGIEM. KK WYMYŚLIŁ ŻE CI 3 SĄ 1 BOGIEM I TO JEST ICH LOGIKA HAHA

Przypomnij sobie tylko dwie podstawowe zasady biblijne. Po pierwsze, jak ci wiadomo, Chrystus będąc człowiekiem idealnie wypełnił prawo Boże, łącznie z przykazaniem „czci ojca swego i matkę swoją. Hebrajskie słowo „czcić kabodah dosłownie znaczy „oddawać chwałę. Chrystus czcił nie tylko swego Ojca Niebieskiego, ale także doskonale uczcił swoją ziemską matkę, Maryję, obdarzając ją swoją własną, boską chwałą. Druga zasada jest jeszcze prostsza naśladowanie Chrystusa. Naśladujemy Go nie tylko czcząc nasze ziemskie matki, ale i oddając cześć Tej, której On oddaje cześć oddając Jej taką samą chwałę, jaką On Jej oddaje.

Scott, jak umotywujesz biblijnie instytucję papiestwa? Doktorze Gerstner, jak pan wie, Ewangelia Mateusza uwypukla rolę Jezusa jako syna Dawida i króla Izraela, posłanego przez Ojca, by zapoczątkować królestwo niebieskie. Sądzę, że Mt 16,17-19 pokazuje, jak Jezus to czyni. Dał On Szymonowi trzy rzeczy: po pierwsze nowe imię „Piotr (czyli Skała); po drugie - obietnicę, że zbuduje na nim swój Kościół; po trzecie klucze królestwa niebieskiego. Szczególnie ten trzeci element wydaje się bardzo zastanawiający. Mówiąc o „kluczach królestwa Jezus nawiązuje do ważnego starotestamentowego fragmentu z Księgi Iząjasza 22,20-22, gdzie król Ezechiasz, spadkobierca tronu Dawida, mianuje Eliakima nowym zarządcą pałacu, zastępując nim dotychczasowego zarządcę, Szebnę. Każdy może łatwo rozpoznać, który z dotychczasowych członków rady królewskiej został nowym zarządcą, gdyż otrzymuje on „klucze królestwa. Zawierzając „klucze królestwa Piotrowi, Jezus ustanowił urząd zarządcy, kierującego sprawami Kościoła będącego Jego królestwem na ziemi. „Klucze są więc symbolem urzędu i prymatu Piotra, przekazywanego kolejnym następcom, jak to miało miejsce w ciągu wieków.

Gość Boga nie ma
:O

Gość zdecyduj się
Przypomnij sobie tylko dwie podstawowe zasady biblijne. Po pierwsze, jak ci wiadomo, Chrystus będąc człowiekiem idealnie wypełnił prawo Boże, łącznie z przykazaniem „czci ojca swego i matkę swoją. Hebrajskie słowo „czcić kabodah dosłownie znaczy „oddawać chwałę. Chrystus czcił nie tylko swego Ojca Niebieskiego, ale także doskonale uczcił swoją ziemską matkę, Maryję, obdarzając ją swoją własną, boską chwałą. Druga zasada jest jeszcze prostsza naśladowanie Chrystusa. Naśladujemy Go nie tylko czcząc nasze ziemskie matki, ale i oddając cześć Tej, której On oddaje cześć oddając Jej taką samą chwałę, jaką On Jej oddaje. I CO TO MA DO BOGA 3 W 1?

Gość Boga nie ma
Smieciarze :O :O

Gość zdecyduj się
hrystus czcił nie tylko swego Ojca Niebieskiego, ale także doskonale uczcił swoją ziemską matkę, Maryję, obdarzając ją swoją własną, boską chwałą. I KAZAŁ SIĘ DO NIEJ MODLIĆ ? CZY PIOTR SKAŁA NAMASZCZONY DUCHEM ŚWIĘTYM WYMYŚLIŁ RÓŻANIEC I MODLITWY DO MARYJI ?

debatę na temat doktryny czyśćca. Postanowiłem więc, że tak powiem, przetransponować tę doktrynę na przystępniejszą tonację, wyrażając ją językiem teologii przymierza. - Kimberly, Biblia ukazuje, jak wiele razy Bóg objawiał się swemu ludowi w ogniu, by odnowić z nim swoje przymierze. Jako „dym [] wydobywający się z pieca i ogień niby gorejąca pochodnia Abrahamowi w Księdze Rodzaju 15,17; w płonącym krzewie Mojżeszowi w Księdze Wyjścia 3; w słupie ognistym Izraelowi w Księdze Liczb 9; w ogniu niebieskim spalającym ofiary na ołtarzu Salomonowi i Eliaszowi w Pierwszej Księdze Królewskiej 8 i 18; w Językach jakby z ognia Apostołom w dzień Pięćdziesiątnicy w Dziejach Apostolskich 2,3 W porządku, Scott przerwała Kimberly mów, o co ci chodzi. Czułem, że jest to moja jedyna szansa wyjaśnienia sprawy: Po prostu o to, że gdy List do Hebrajczyków 12,29 opisuje Boga jako „ogień pochłaniający, niekoniecznie dotyczy to Jego gniewu. Istnieje ogień piekielny, ale nieskończenie gorętszy ogień płonie w niebie jest nim sam Bóg. Ogień wyraża więc nie tylko wieczny gniew Boga, ale o wiele bardziej Jego nieskończoną miłość. Natura Boga jest jak szalejąca otchłań ognistej miłości. Innymi słowy, w niebie musi być o wiele goręcej niż w piekle. Nic dziwnego, że Pismo Święte określa aniołów najbliższych Bogu mianem serafinów, co po hebrajsku znaczy dosłownie „ci, którzy płoną. Dlatego też św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian 3,13 pisze, że wszyscy święci muszą przejść przez próbę ognia, w której Jawne się stanie dzieło każdego: odsłoni je dzień ; okaże się bowiem w ogniu, który je wypróbuje, jakie jest Paweł nie może mówić tu o ogniu piekielnym, ponieważ to święci są tu sądzeni. Mówi o ogniu, który ma ich przygotować do wiecznego życia z Bogiem w niebie; cel ognia jest więc oczywisty: objawić, czy ich uczynki to czyste „złoto i srebro, czy też nieczyste „drzewo, trawa lub słoma. Wiersz 15 stwierdza jednoznacznie, że niektórzy przeznaczeni do nieba święci przejdą przez cierpienie ognia: „Ten zaś, którego dzieło spłonie, poniesie szkodę: sam wprawdzie ocaleje, lecz tak jakby przez ogień. Ogień ma więc na celu oczyszczenie świętych. Dlatego też nazywa się ogniem czyśćcowym. Takim, który wypala brud i przygotowuje świętych, by mogli przebywać na wieki w pochłaniającym ogniu miłującej obecności Boga.

Gość zdecyduj się
IDŹCIE SIĘ POMODLIĆ DO JPII

Gość gbfgnfnhfnh
ale sie napruli!!!!!!!!!!!hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość Boga nie ma
Ludzie chyba wcale nie ewoluowali :O

Gość gbfgnfnhfnh
k...a debil wkleja jakies gówna fanatyk sp...nikt tego nie czyta pijaku jeden!!! kłotnie debilu prze u zwykle !!!!!!!!!!!!!!tuman!!!!!!!!!!!!!!

Gość gbfgnfnhfnh
Gdzie byłes Boze gdy Kawka gwałcił syna swego?

Scott Hahn, urodzony w tradycyjnej protestanckiej rodzinie odkrył, że Kościół katolicki jest jego rodzinnym domem, w którym Jezus Chrystus zaprasza do wspólnoty ze sobą wszystkich bez wyjątku grzeszników. Luter i Kalwin twierdzili, że usprawiedliwienie dokonuje się tylko przez samą wiarę, a nie przez wiarę, która działa przez miłość, wyrażającą się w uczynkach, jak naucza Kościół katolicki. Luter dokonał manipulacji w swoim niemieckim przekładzie Listu do Rzymian 3,28. W tekście oryginalnym czytamy bowiem: "człowiek osiąga usprawiedliwienie na podstawie wiary", a Luter dodał "samej" wiary, co jest oczywistym nadużyciem i zafałszowaniem tekstu. Usprawiedliwienie nie jest prawnym dekretem. Bóg jest przede wszystkim Ojcem, a nie sędzią. W Chrystusie daje nam uczestnictwo w swoim życiu i czyni nas swoimi dziećmi. Święty Paweł podkreśla w Ef 2,8-10, że wiara jest całkowicie niezasłużonym przez nas darem Boga, nie pochodzi z uczynków, ale daje nam możliwość czynienia dobra. Nasza wiara jest tylko wtedy żywa, gdy pełnimy dobre uczynki. Bez nich jest ona martwa. W Piśmie św. nie ma nigdzie mowyo tym, że jesteśmy usprawiedliwieni tylko przez wiarę. Jedna z najważniejszych zasad w protestantyźmie okazała się niebiblijna. Scott Hahn zna doskonale hebrajski i greke i czytał biblie w orginale i dla tego wykrył blendy lutra http://www.apologetyka.katolik.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=687&Itemid=63

Gość Boga nie ma
Nareszcie czysta strona :O