Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjkjkkuio

Szkoda mi ofiar pedofili,szkoda ze nie ma zadnego boga

Polecane posty

Gość gcgnvng
Juz ci mowili ze biblie znieksztalcili ksieza!!!!!Dodali swoje a ty tepy w to wierzysz i sie stosujesz do ich nauk,a przeciez tak ich nie lubisz.Slepy jestes. buhaha Biblia to nie katechizm kościoła katolickiego

Gość pppppppppppppppppppppppps
gcgnvng - ty sie zastanów czy kochasz zwierzeta czy je zresz pomordowane? a jesli zresz to pamietaj,ze to wraca.nic nie ginie w naturze i tez pocierpisz i to bardzo

Gość gcgnvng
gcgnvng - ty sie zastanów czy kochasz zwierzeta czy je zresz pomordowane? a jesli zresz to pamietaj,ze to wraca.nic nie ginie w naturze i tez pocierpisz i to bardzo nie mam nic przeciwko zwierzętom. zjadam je gdy jestem głodny

Gość Boga nie ma
Księża i reszta bandy zmienili "se" kościół o 180 stopni od czasów jego powstania. To już zupełnie inna religia.

Gość tyignoranciegcgnvng
gcgnvng jest ignorantem,syneczkiem niemadrej matki, boga nie widział,nie potrafi NIC o nim napisac ale uparcie wierzy w bajki,no to miłego baju baju na dobranoc nadal milczy,widac nie wie nic na temat urojonego bozka,zgadza sie? jak wie,czemuz nie powie? BO KLAMIE ZE WIERZY

Gość gcgnvng
ale co ty chcesz wiedzieć o Bogu ?

Gość topocierpiszmeki
gcgnvng - ty sie zastanów czy kochasz zwierzeta czy je zresz pomordowane? a jesli zresz to pamietaj,ze to wraca.nic nie ginie w naturze i tez pocierpisz i to bardzo nie mam nic przeciwko zwierzętom. zjadam je gdy jestem głodny to nie placz kiedy ciebie neda katowac zeby dogodzic podniebieniu,jestes ignorantem tobie sie wydaje ze myslisz,mylisz sie,utnales w miejscu a scisle mowiac w g...coz...karma sprawiedliwa i cie dopadnie,pamietaj,moze to byc cierpienie twojej rodziny niekoniecznie kiedys tam

Gość Boga nie ma
Co chce wiedziec o Bogu? Napisz cokolwiek, co wiesz :) Ciekawa jestem jak cholera :)

Gość temt
a nie szkoda wam mezczyzn, delikatnych istot ktorym jadowite kobiety odebraly ciepły usmiech, oni juz nic nieczuja, sa tylko marionetkami

Gość Boga nie ma
temt - BÓG TAK WIDOCZNIE CHCIAŁ :)

Gość f hyjyjuk
Karma,jak mu zgwałca matke albo siostre to własnie moze byc karma za zło które gcgn czyni gdyz moze tego nie robic.Wybrał zło i zapłaci za to.Proste.

Gość gcgnvng
Co chce wiedziec o Bogu? Napisz cokolwiek, co wiesz Ciekawa jestem jak cholera interesuja cię cytaty ze źródeł czy moje wnioski ?

Gość alejajcahaaaaaaaaaaa
To udanego gwałcenia matki gcgnvng hihii

Gość Boga nie ma
Interesuje mnie wszystko, co obali moje przekonanie że Boga nie ma :) o :)

Gość prosimyinic
widac nie chce nam napisac o swoim bogu moze nie wie co bo co pisac o czyms co nie istnieje ?

Gość wszyscy sa szczesliwi
Do roku 1947 najstarsze kopie Starego Testamentu, jakie posiadaliśmy to były tzw. kopie masoreckie z roku 895 naszej ery. Podważano więc zgodność dzisiejszej Biblii jaką czytamy z treścią Biblii z przed 2000 lat. Mówiono, że na pewno treść S. Testamentu została zniekształcona I co się okazało? Mianowicie w 1947 r. odkryto prawie 200 sztuk zwojów S.Testamenu datowanych na czas przed Chrystusem. Treść tych zwoi okazała się doskonale zgodna z treścią Biblii jaka dziś jest w naszych rękach. Czyż zachowanie oryginalnej treści Biblii byłoby możliwe bez ingerencji samego Boga? Przyjrzyjmy się bliżej temu fascynującemu odkryciu OBRAZ zwoje, rękopisy znad Morza Martwego (opis) Rękopisy z Qumran (Zwoje znad Morza Martwego, Rękopisy znad Morza Martwego albo Manuskrypty znad Morza Martwego itp.) - zbiór dokumentów spisanych po hebrajsku, aramejsku i grecku, znalezionych w latach 1947-1956 w 11 grotach niedaleko ruin Qumran w Izraelu. Przeprowadzone badania archeologiczne i metodą radiowęglową 14C pozwalają datować rękopisy na okres od III w. p.n.e. do I w. n.e. OBRAZ zwoje, rękopisy znad Morza Martwego (widok grot) Około 800 rękopisów znaleziono w 11 grotach, w tym przeszło 200 manuskryptów biblijnych S.Testamentu, resztę stanowiły tłumaczenia S.T. na j.grecki, komentarze do poszczególnych ksiąg biblijnych oraz inne zwoje niezwiązane z Biblią. Treść tych rękopisów była zgodna z dotychczas posiadanymi kopiami maso reckimi, spisanymi około 1000 lat później. Zobaczmy jak Bóg czuwa nad swoim Słowem, aby pod wpływem czasu nie zostało ono zniekształcone, zmienione. OBRAZ test zewnętrzny dowody archeologiczne i historyczne na wiarygodność Biblii OBRAZ - Graffiti z ukrzyżowanym osłem 2.Z początku III w pochodzi graffiti znalezione na murze rzymskiego Palatynu. Rysunek ten przedstawia krzyż jako drwinę z rodzącego się kultu: klęczący młody człowiek, pod spodem napis: "Aleksander czci swojego boga". Przed Aleksandrem stoi ustylizowany na postać ludzką osioł z przednimi kończynami rozciągniętymi wzdłuż belki krzyża w kształcie litery T. Niechrześcijańscy autorzy potwierdzają szczegóły życia Jezusa. Józef Flawiusz, największy żydowski historyk, tak pisał w 60 lat po śmierci Jezusa: „W tym czasie żył mędrzec zwany Jezusem. Prowadził się dobrze i znane były jego cnoty. I wielu ludzi spośród Żydów i innych narodów stało się jego uczniami. Piłat skazał go na śmierć na krzyżu. A ci, którzy byli jego uczniami, nie porzucili tego uczniostwa. Twierdzili, że ukazał się im w trzy dni po swym ukrzyżowaniu i że był żywy. Być może był Mesjaszem...

Gość gcgnvng
Karma,jak mu zgwałca matke albo siostre to własnie moze byc karma za zło które gcgn czyni gdyz moze tego nie robic.Wybrał zło i zapłaci za to.Proste. Bóg pozwolił zjadać zwierzeta więc nie jest to złem

Gość prosimyinic
Co chce wiedziec o Bogu? Napisz cokolwiek, co wiesz Ciekawa jestem jak cholera interesuja cię cytaty ze źródeł czy moje wnioski ? a moze przestaniesz odpowiadac pytaniem na zadane ci pytanie? swoje swoje czekamy

Gość wszyscy sa szczesliwi
Tacyt (ok. 55-120) najwybitniejszy historyk rzymski, mówca, polityk, adwokat. pisał dwadzieścia lat później: „Chrystus...został stracony z rozkazu prokuratora Poncjusza Piłata za panowania Tyberiusza. Choć na jakiś czas powstzymany, ten zgubny zabobon (chrześcijaństwo) rozprzestrzenił się nie tylko w Judei, u źródeł zła, ale nawet w Rzymie...

Gość wezcie sie
pierdoleni gowniarze i gowniary do roboty albo do nauki i niedyskutujcie na tematy na ktore nie macie pojecia, tepe szmaty i pierdolone huje

Gość prosimyinic
Karma,jak mu zgwałca matke albo siostre to własnie moze byc karma za zło które gcgn czyni gdyz moze tego nie robic.Wybrał zło i zapłaci za to.Proste. Bóg pozwolił zjadać zwierzeta więc nie jest to złem TO NIE BÓG TYLKO KLER TY IGNORANTKO

Gość gcgnvng
Interesuje mnie wszystko, co obali moje przekonanie że Boga nie ma o ok. dlaczego chcesz obalać swoje przekonanie że Boga nie ma ?

Gość prosimyinic
Niestety gcgnvng chyba juz nie wierzy bo nie opisała nam boga.A szkoda.

Gość prosimyinic
gcgnvng krótka piłka-opisujesz albo go nie ma,pospiesz sie!nie bedziemy tu siedziec do nocy!!!!

Gość Boga nie ma
Nie tylko kościół katolicki ma swoje "cudowne" dowody na prawdziwość swojej religii. Ktoś tu kłamie? Ale kto? Bóg tego nie przewidział? ;)

Gość gcgnvng
Bóg pozwolił zjadać zwierzeta więc nie jest to złem TO NIE BÓG TYLKO KLER TY IGNORANTKO Bóg pozwolił żydom zjadać zwierzęta i nic im nie powiedział że poganie tego nie mogą robić. każdy człowiek może to robić i nie grzeszy tym przeciwko Bogu

Gość tycholerojednanawiedz
Tacyt (ok. 55-120) najwybitniejszy historyk rzymski, mówca, polityk, adwokat. pisał dwadzieścia lat później: „Chrystus...został stracony z rozkazu prokuratora Poncjusza Piłata za panowania Tyberiusza. Choć na jakiś czas powstzymany, ten zgubny zabobon (chrześcijaństwo) rozprzestrzenił się nie tylko w Judei, u źródeł zła, ale nawet w Rzymie... Spieprzaj z tym!!!!Nie wiesz kim był i kogo ruchał wiec sie tu nie wcinaj z tym g...bo rzygac sie chce!!!!WON!!!!!

Gość Boga nie ma
Bo chce, żebys wreszcie przedstawił/a swoje argumenty???? :O :O :O

Gość prosimyinic
Widzisz,nie potrafisz opisac swojego wymyslonego boga.Szkoda.

Gość prosimyinic
Co chce wiedziec o Bogu? Napisz cokolwiek, co wiesz Ciekawa jestem jak cholera interesuja cię cytaty ze źródeł czy moje wnioski ? a moze przestaniesz odpowiadac pytaniem na zadane ci pytanie? swoje wnioski, czekamy