Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjkjkkuio

Szkoda mi ofiar pedofili,szkoda ze nie ma zadnego boga

Polecane posty

Gość gbfgnfnhfnh
Ludzie chyba wcale nie ewoluowali Owszem,teraz jest duzo morderców i zboczenców.To juz postep.Kazdy moze zabijac.Szatan uciekł przerazony.

Gość zdecyduj się
chuj mnie obchodzi co luter twierdził

Gość nie wstydze sie jezusa
Podczas dogłębnego studium tekstu Mowy Eucharystycznej (por. J 6,22-71) Scott zrozumiał, że Jezus nie posłużył się co do Eucharystii przenośnią, jak cały czas był przekonany. Świadczą o tym Jego słowa oraz wielkie oburzenie i zgorszenie słuchaczy, którzy mówili: "Jak on może nam dać swoje ciało do jedzenia?" (w.52);"Trudna jest ta mowa. Któż jej może słuchać?" (w.60). Wymowa słów Jezusa jest jednoznaczna: "Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim" (ww. 55-56). Jezus w sposób jednoznaczny mówił o sowjej rzeczywistej obecności w Eucharystii. Przez pierwszych tysiąc lat nikt z chrześcijan tej prawdy nie kwestionował, wszyscy w nią wierzyli. To również doktryna Kościoła katolickiego. Liturgia i sakramenty powinny odgrywać pierwszorzędną rolę w Kościele.

Gość Boga nie ma
Stop kurwa :O

Gość dorajudorajku
Ola,9lat.Zgwałcona i uduszona przez ojca. Pan Bóg widział ale nie pomógł.

Gość Boga nie ma
:O 🖐️

Gość zdecyduj się
Ola,9lat.Zgwałcona i uduszona przez ojca. Pan Bóg widział ale nie pomógł. CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEGO TAK SIĘ STAŁO ?

Gość dorajudorajku
Pawełek,5at.Zgwałcony i zadzgany nozem przez bandyte. Pan Bóg widział ale nie pomogl.

Gość Boga nie ma
Bo Boga nie ma

Gość Boga nie ma
zdecyduj sie ---- no napisz, jak ty to rozumiesz

Gość dorajudorajku
Szatan uciekł przerazony. Ludzie czynią takie zło o jakim mu sie nie sniło.

pare stron był dla czego tu masz wyjaśnienie dlaczego ludzie cierpią Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca.

Gość dorajudorajku
Tomek,6lat.Zgwałcony i uduszony przez znajomego rodziców. Pan Bóg widział ale nie pomogl.

Gość zdecyduj się
PRZECZYTASZ STARY TESTAMENT TO SIĘ ZAŁAMIESZ, TYLE TAM BYŁO ZABIJANIA

Gość dorajudorajku
Pan Bóg widział ale nie pomogl. Nie oczekuj pomocy od czegoś co nie istnieje.

Gość Boga nie ma
Szatan uciekł przerazony. W sumie to prawda, jeśli na początku szczytem zła miałoby być zerwanie jabłka :O [czesc

jezeli tego nie rozumiesz to trudno sie muwi widocznie bóg obdarzył ciebie mniejsza ilorazem inteligencji

Gość dorajudorajku
Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony.-chore brednie i nikomu to nie pomogło,chyba ze mordercy,ulzył se ,kanalia

Gość Boga nie ma
Szatan uciekł przerażony, a Bóg z nim :O 🖐️

Gość dorajudorajku
Szatan uciekł przerazony. Na tym padole to juz on nie ma co robic. Ludzie sami potrafia zabijac i czynic wszystko co tylko najgorsze.

Gość zdecyduj się
KK MA DOKTRYNĘ CHREŚCIJAŃSKO - ŻYDOWSKĄ (JUDAISTYCZNĄ). MOIM ZDANIEM JEST W NIEJ DUŻO ZŁYCH INTERPRETACJI

Gość dorajudorajku
a Bog z nim a pewnie,a kto normalny chciałby patrzec na to jak ludzie sie wybijaja,uciekli obaj i rozumiem ich...czesc

bóg oddał władze Maryji Kiedy Maryja wyniesiona została na tron po prawicy swego Najświętszego Syna, Pan oznajmił mieszkańcom dworu niebiańskiego przywileje, jakie posiadała Maryja na mocy nadanego Jej Majestatu. Odwieczny Ojciec, Stworzyciel wszystkich rzeczy, rzekł do aniołów i świętych: „Nasza Córka, Maryja, wskutek naszego odwiecznego wyroku była wybrana spośród wszystkich stworzeń i zawsze była nam miła. Nigdy nie okazała się niegodna imienia i godności Córki, jakiej udzieliliśmy Jej w Duchu Bożym. Maryja posiada prawo do naszego Królestwa; dlatego będzie uznana i ukoronowana jako jego prawowita Pani i Królowa. Wszystkie stworzenia, które stworzyłem i odkupiłem, należą do Mej prawdziwej i cielesnej Matki; Matka moja będzie prawowitą i najwyższą Królową tego wszystkiego, czego Ja sam jestem Królem. Duch Święty rzekł: „Ponieważ Maryja posiada godność mej jedynej, wybranej Oblubienicy i taką zawsze wiernie się okazywała, dlatego na wszystkie wieki należy się Jej korona Królowej. Po tych słowach trzy Boskie Osoby włożyły na głowę Maryi koronę o jasności tak cudownej i wartości tak nieoszacowanej, że żadne stworzenie tego nie widziało i nigdy nie zobaczy. Równocześnie z tronu Boskiego doszedł głos: „Przyjaciółko, Wybranko z wszystkich stworzeń, Nasze królestwo należy do Ciebie; Ty jesteś Królową, Panią i Władczynią serafinów, aniołów i wszystkich innych stworzeń. Według Naszego najwyższego wyroku przekazujemy Ci majestat i najwyższą władzę nad wszystkimi stworzeniami. Chociaż byłaś obdarzona łaskami o wiele bardziej niż inne stworzenia, to jednak w swej pokorze uważałaś, że przysługuje Ci miejsce ostatnie, dlatego teraz otrzymujesz miejsce pierwsze, jakie Ci się należy przyjmij od Naszego Bóstwa panowanie nad tym wszystkim co stworzyła Nasza wszechmocna ręka. Z Twego królewskiego tronu będziesz panowała do środka ziemi, podbijesz piekło, pokonasz szatanów i wszystkich mieszkających tam nieprzyjaciół, którzy będą się Ciebie bali dzięki mocy, jakiej Ci udzielimy. Będziesz panowała nad ziemią, wszystkimi elementami wszystkimi stworzeniami jakie na niej mieszkają. W Twoje ręce i Twojej woli oddajemy siły i skutki wszystkich przyczyn, ich działalność i istnienie, żebyś mogła rządzić wpływami nieba, deszczem i owocami ziemi, żebyś mogła gospodarować nimi wedle swego upodobania; Nasza wola będzie zważała na Twe zamiary L spełniała Twoje życzenia. Masz być Królową i Panią wszystkich śmiertelników; dlatego w Twojej mocy będzie zsyłanie na nich śmierci lub przedłużanie ich życia. Masz być Królową i Panią Kościoła wojującego,jego Opiekunką, Orędowniczką, Matką i Mistrzynią. Jesteś szczególną Opiekunką i Patronką państw katolickich. Jeżeli dzieci Adama będą Cię wzywać zgłębi serca,jeżeli będą Ci służyć i zaskarbią sobie Twoją życzliwość, będziesz im pomagała L pocieszała ich w smutkach i potrzebach. Będziesz Przyjaciółką, Opiekunką i Przewodniczką wszystkich sprawiedliwych. Będziesz ich wszystkich pocieszała, wzmacniała i obdarzała dobrami, odpowiednio do stopnia ich nabożeństwa ku Tobie. W tym celu czynimy Cię Skarbniczką Naszych bogactw i Naszych dóbr; w Twoje ręce składamy Nasze łaski i Nasze dary, abyś je rozdzielała. Swiat wszystko będzie otrzymywał przez Twoje ręce i nie odmówimy ludziom niczego, co Ty im dać zechcesz. Wszędzie będą służyli Ci aniołowie i ludzie, albowiem wszystko co jest Nasze,jest i Twoje, tak jak i Ty zawsze byłaś Naszą własnością. Będziesz z Nami rządziła i panowała po wszystkie wieki. Dla podkreślenia tego cudownego przywileju Maryi jako Pan i Władczyni nieba i ziemi, Pan rozkazał wszystkim mieszkańcom niebiańskiego dworu, aby razem oddali hołd Najświętszej Maryi Pannie i uznali ją jako swą Królową i Monarchinię. Duchy anielskie i dusze świętych oddały natychmiast hołd Królowej niebios, okazując Jej cześć, szacunek i uniżoność. Wszystkie te uroczystości nadały Najświętszej Pannie cudownej wspaniałości, wywołując radość i szczęśliwość u świętych i aniołów, a Trójca Przenajświętsza znalazła w tym szczególne upodobanie; krótko mówiąc, wielka radość zapanowała w całym niebie. Najwięcej udziału w tej radości miał św. Józef, najczystszy oblubieniec Maryi, św. Joachim, św. Anna i tysiąc Jej Aniołów Stróży.

Gość kolacjazjedzona
Szatan uciekł przerazony. A Bóg razem z nim. Gin,ludzka raso,wybijaj sie i gin.

Gość nienormlana osoba!
Cała banda uciekła pewnie do innej galaktyki, odkręcają tam podobną szopkę, a nóż się uda! Tylko co miałoby się udać? Czy Bóg naprawdę chciałby, żeby cały glob przez pół dnia modlił się do niego? Nie, niby chodzi o to, żeby ludzie byli dobrzy, tak? Dał im wolną wolę, nie wiem po jakiego choooja, ale im ją dał, natchnął w kilku grzeszników którzy na pewno z pewną modyfikacją spisali biblię. Biblię ową uważa się za podstawę chrzescijanstwa. Tylko, ze jest z lekka nieaktualna. To by potwierdzalo fakt, że Bóg uciekł w siną dal :O A szatan? Zostałby? Wygląda na to, że został, bo przez jego osobę defuniuje się zło, tak? A gdzie Bóg? Rzeczywiście sie przestraszył, zostawił burdel szatanowi i poszedł na raki? Wygląda na to, że tak. Czyli Bóg byłby zwykłym człwiekiem?? Bo jak inaczej? Bóg miałby machnąć ręką na wszystko i opuścić swoje "dzieło"?? Nie. Bógiem w takim razie musiałby być zwykły człowiek, grzesznik. A wierzenie, modenie się do zwyłego grzesznika w kościele katolickim byłoby cieżkim grzechem. I jest weiel wiele wiele wiele wiele innych niedorzecznoci w owym kościele. Kurwa.

Gość kolacjazjedzona
Kasia S.(7lat)i Marek S.(8lat),rodzenstwo zamordowane przez nieznanego sprawce.Widoczne slady duszenia,liczne rany kłute. Najwiecej udziału w tej radosci miał...

Gość iinmjuiuu
Czasem mysle,ze Bóg nie moze wyjsc,ze go ktos zamknał..Nie pomoze juz mi (ani nikomu innemu) bo ktos mu zatrzasnał drzwi. Albo,ze go szatan zabił.Taaak,chyba jednak szatan nie uciekł.

bóg zostawił władze maryji i dlatego ci co modla sie do maryji to Maryja im pomaga i dlatego ludzie modla sie na różańcu

Gość iinmjuiuu
ni ma,poooszedł!i tylko wiatr został letni...czesc