Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z tego forum

zderzenie z dzieckiem na sciezce rowerowej-przeczytajcie prosze

Polecane posty

Gość mama z tego forum
zdarzenie mialo miejsce na trasie rowerowej do Ustronia Morskiego trasa biegnaca wzdluz pasa wydmowego

Gość zielona traffka
xxx jeszcze rozpisz autorce grafik co ma robic w sloneczne dni, no z tym ze w sloneczne dni na zlamanie karku sie nie jezdzi to dałas do pieca.. jezu dziewczyno stuknij sie w łeb, kim ty jestes ze chcesz ustalac kiedy i jak ma ktos spedzac sloneczny dzien?

Gość mama z tego forum
niestety spacerujacych jest tam duzo tak jak pisalam jest odcinek i zaraz wstepu dla przechodniow-bardzo wasko ale piekne widoki-eko park i ludzi wiecej niz rowerzystow spaceruja wczasowicze

Gość zielona traffka
xxxx widze ze i wrózka jestes bo wiesz ze autorka na zlamanie karku gnala :D :D :D :D :D jezu ide stad bo sie posikam Autorko Ty tez lepiej juz idz bo zaraz sie dowiesz jak wygladala ta sytuacja w ktorej to TY uczestniczylas, ale xxx zaraz cos dopowie.. baaa powie Ci tez co wolno a co nie w sloneczny dzien :D

Gość mama z tego forum
haha dzien byl piekny ale nie sloneczny piekny byl dla mnie od rana:0do tego wyjazdu nie bylo slonca,przez moment lalo

Gość fx2fx
Widzisz , pieszy ma prawo przechodzić przez ulicę. I nie tylko na pasach. gdyby doszło do wypadku, policja by sprawdziła prędkość z jaką się poruszałaś. Ale nie w tym rzecz. Ludzie myślący potrafią przewidywać. Często jest tak, że ktoś zakręcony wchodzi prosto pod samochód. Od tego jest kierowca, żeby przeiwdywać takie sytuacje, obserwować okolice toru jazdy i zatrzymać w porę pojazd. Nie wszyscy to umieją, nie wszystkim to się udaje.

Gość zielona traffka
mamusia kretynka... dokladnie, zgadzam sie! to ciałłł bo nie daj boze przeczytam jeszcze spuścizne xxxxxx :D

Gość mama z tego forum
xxxxxxyyy mam wrazenie,ze koniecznie chcesz mnie przekonac do swojej racji i zmieniasz fakty ciebie tam nie bylo slonca u mnie dzisiaj rowniez nie bylo

Gość fx2fx
mi mamuśka--za tą wypowiedź należałoby Ci zabrać prawo jazdy. Jeszcze nie dorosłaś :(

Gość tacy urlopowicze
pseudo rodzice powinni dostac mandat za picie alkoholu w miejscu publicznym

Gość fx2fx
i jeszcze dodam, że jeżeli kogoś potrącisz w tych okolicznościach, to bekniesz za nie dostosowanie prędkości do warunków na drodze

Gość Kiedyś byłam nad morzem
I dosłownie na moich ochach wózek zjechał do kanału portowego:ONa szczeście bez dziecka.Rodzice zajęci byli robieniem zdjęć a wózek zostawili na zjeździe do wody To są rodzice na urlopie

Gość fx2fx
daruj sobię tą filozofię. To zwykły bełkot.

Gość fx2fx
Tak, rodzice są straszni, ale to nie zmienia faktu, że trzeba uważać.

Gość mama z tego forum
Czyli wychodzi na to,ze jedak wine ponosza rodzice w domu opowiedzialam i tez podsumowali,ze to rodzice sa odpowiedzialni i musza myslec za swoje dzieci

Gość mi ostatnio nie tlumacz sie
nie ma sensu, ona i tak nie pojmie. Kierowca nie ma przewidywac czy pieszy np nie ma ochoty wtargnąć na jezdnię bo jest "zakręcony":D:D:D na szczęście policja rozumuje inaczej i stąd połowa wypadków z udziałem pieszych jest z ich winy. Niedawno tir zabił pieszego na autostradzie, ale zdaniem fx2fx kierowca na pewno miał przewidzieć że mu taki zakręcony będzie szedł pasem i zwolnić do bezpiecznych 20 km/h

Gość xxxxxxyyy
mamo z tego forum a ty koniecznie probujesz sie wybielic - oczywsicie jechalas w pochmurny, ale piekny dzien, powolutku, ale tak , ze nie dalas rady wyhamowac, z dala od sciezek spacerowych, ale w miejscu gdzie turystow bylo jak mrowek, ty ostrozna i przewidujaca kontra podpici panowie i beztroskie, rozplotkowane mamuski , a jednak mimo calych swoich zalet wjechalas w dziecko. Jakbys czytala ze zroumieniem , podobnie jak traffka to bys sie doczytala, ze nie pochwalam beztroskiego puszcznia dziecka tam gdzie moze wpasc pod rower, nie uwazam, ze inni, w tym rowerzyscie maja pilnowac mojego dziecka, nie twierdze, ze moje dziecko ma prawo biegac po sciezce rowerowej - wrecz przeciwnie - nie wolno mu - nawet jak jest pusta i przez caly dzien zaden rower nia nie przejechal, ale i rowerzysci czasem powinni myslec i przewidywac sytuacje i widzac, ze jest tloczno, jest duzo spacerowiczow , biegajacych dzieci mogliby nieco zwolnic. Ale do tego trzeba byc czlowiekiem myslacym a nie ROWERZYSTA (nie dotyczy wszystkich posiadaczy rowerow, ale pewnego typu ). Do jakiej kategorii nalezy autorka nie wiem - ale wjechala jednak w dziecko - rozumiem , ze jako matka spacerujac z dzieckiem trzyma je nieustannie za reke lub w wozku , by nie przeszkadzac rowerzystom. Jesli tak to chyle czola - wzorcowa matka.

Gość fx2fx
mi mamuśka - wybacz, ale bez komentarza.

Gość mama z tego forum
sama jestem mama i powiem Wam,ze to co obserwuje to sie w glowie nie miesci Rodzice na wczasach+urlop od wszystkiego Na plazy co chwile-zginela mala dziewczynka,ktos przyprowadzi do radiwezla ma lat 5 mowi,ze jej mama to Basia a tata... niektorzy rodzice sa dopiero zdziwieni jak np ratownik ich odnajduje bo okazuje sie ,ze nie zauwazyli braku pociechy,a megafonow nie sluchaja

Gość mama z tego forum
Rodzice na wczasach=urlop od wszystkiego

Gość elwinkarzydwa
jydsw: "korzystając z drogi dla rowerów i pieszych" Ale tu jest mowa o drodze WYŁĄCZNIE dla rowerów (ludzik od rowera przedzielony pionowo, nie poziomo)...

Gość mama z tego forum
dziecko sie topi bo mamie nie chcialo sie podejsc do wody:O I tlumaczy,ze z lezaka miala go na oku ale zanim zdazyla dobiec to mamy sie podtopil:O

Gość mama z tego forum
taki wlasnie znak przedielony czyli"nakazuje ruch pieszych lewą stroną drogi, ruch rowerów prawą stroną drogi'

Gość mama z tego forum
czyli to byla sciezka dla rowerow a nie dla rowerow i pieszych tak jak wczesniej pisalam-kazdy powinnien isc po swojej stronie ja nie jestem w stanie przwidziec jak sie zachowa czyjess dziecko

Gość fx2fx
mi ostatnio-- po tym można odróżnić dobrego kierowcę, od głąba depczącego pedały. Może tego nie uczyli Was na kursach jazdy, i pewnie dlatego jest tyle bezsensownych wypadków. Ja zawsze obserwuję pobocze drogi i szerokim łukiem omijam pieszych i rowerzystów. Zawsze jest szansa, że są pijani, albo zamyśleni. Nie mam ochoty nikogo zabijać, mimo że mam do tego prawo (zgodnie z Waszą filozofią) Wolę mieć czyste sumienie. Mi mamuśka też hamowała, mimo że jak twierdzi nie robi tego w trosce o lakier na tylnim zderzaku. Myślę, że temat jest wystarczająco istotny, by unikać zwykłego cwaniactwa. Być może kiedyś kogoś przejedziesz i zobaczysz co to jest sumienie. Dziewczyna potrąciła dzieciaka, i terza szuka Waszego poparcia dla uspokojenia własnego sumienia. I na koniec powiem Wam, więcej życzliwości dla innych ludzi. Dobranoc.

Gość xxxxxxyyy
Wiesz bardzo strasz sie udowodnic jacy rodzice a szczegolnie ci na wczasach sa beznadziejni, czyzby jednak sumienie gryzlo? A abstrahujac od tego konkretnego przypadku , wszedzie sa ludzie i taborety, tak samo jak nie pochwalam beztroskich pieszych spacerujacych po sciezkach rowerowych, tak i nie podobaja mi sie rowerzysci zapierniczajacy po chodnikach przeznaczonych tylko dla pieszych, lub po stronie pieszych, bo im na sciezce za tloczno . Ogolnie glupocie i chamstwu mowie nie, i mimo, ze rowerzysci nie maja obowiazku zwalniac widzac w poblizu sciezki rowerowej dziecko jestem bardzo wdzieczna tym , ktorzy to robia, taka zwykla uprzejmosc, niewiele kosztuje a moze zapobiec nieszczesciu . A nawet jak zwalniaja nie dlatego , ze sa tacy uprzejmi , ale dlatego, ze uwazaja, ze dzieciaki to nieobliczalne glupki, a matki to beztroskie kretynki i w razie kolizji szkoda im wlasnych kolan i rowerow to tez chwala im za to:).

Gość mama z tego forum
Tak masz racje-uspokoilam swoje sumienie bo zle sie czulam Troche sie tez douczylam:)

Gość mama z tego forum
a na przyszlosc po prostu wezwe policje

Gość mnie też raz wylazła kobieta
z wózkiem wprost pod koła samochodu. Do pasów było kawałek, ale jej jak widać nie chciało się iść. Całe szczęście, ze jechałam ok. 30 km/h bo po boku zaparkowane były samochody a ulica była wąska. Gdybym jechała 10 km szybciej nie wyhamowałabym i przypierniczyłabym w wózek :O Tylko raz na w zyciu widziałam kobietę, która na przejściu dla pieszych, gdy widoczność była kiepska, najpierw sama wyjrzała a dopiero potem ruszyła z wózkiem. Miałam ochotę podbiec i ją ucałować.