Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milalila

Luty 2012 - jest już jakaś mamusia?

Polecane posty

Miarka przykro mi :( Dziewczyny jakoś sama zaczynam się martwić... niby widziałam serduszko i niby było ok ale jak widać sytuacja może się diametralnie zmienić :( niby wciąż mam objawy, wciąż mdli, piersi pobolewają, są dość duże, i brzuch pobolewa - i to chyba najbardziej mnie martwi, bo kłucie jest ok podobno, ale ból jak w czasie okresu już nie koniecznie, a mnie tak właśnie pobolewa dziś... mam nadzieję że to nie zwiastuje niczego złego :( jak brałam luteinę 2x2 to było ok, pobolewało ale chwilo a dziś czuje cały czas. mam nadzieję że uda mi się mieć wizytę w przyszłym tygodniu! pozdrawiam Was serdecznie!:)

taka tam aga i miarka - bardzo mi przykro trzymajcie się dziewczyny!! moje dziecko też dziś wyjątkowo do 8.30 ale wczoraj do 23.30 buszowal więc to pewnie dlatego.. jeżeli chodiz o męża to mój lepiej nie mowić codziennie mam ochote strzelić w pyska i sie zabrać! do rodzicow!! u mnie buro i ponuro ale chyba załozymy kaloszki i smigniemy z psem na spacerek... pa

Gość aniawasde
hej. bardzo zazdroszczę tym dziewczynom u których świeci słońce w Wawie nic sie nie zmieniło...zachmurzone niebo i zaraz znowu będzie padać. :/

Załamana >> faktycznie lepiej sie nie nakręcać, odpoczywaj i nie myśl za wiele o tym - będzie dobrze;) Posprzątałam łazienki. Wczoraj po południu tak mnie naszło, że odkurzyłam cały dom, pomyłam podłogi i zrobiłam 4 prania. Ale potem Lenka już się znudziła zajmowaniem się sobą i na kurze nie miałam czasu. Zwalę to dzisiaj na męża:p Tylko jeszcze przerażająco brudne okna się do mnie uśmiechają:o Ja jak mam sprzątać to jestem chora, bo nie dość, że dom wielki to jeszcze wszędzie zabawki Lenki się walają! Wymyśliłam obiad: udka kurczaka w warzywach, do tego kuskus i surówka z pomidorów i ogórków. Tylko muszę się z małą wybrać na zakupy. Współczuję warszawskiej pogody - u nas na dzisiaj 29 st. zapowiadają, słońce świeci, na niebie tylko białe obłoczki.

Miarka... bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, wiem co czujesz... ja sama przechodziłam przez to 2,5roku temu. Prędzej czy później dorobisz się zdrowego maleństwa, będę 3mała za Ciebie kciuki!!! Ja po mojej stracie odechciałam mieć dzieci całkowicie - po prostu zwykły strach... teraz jestem w 8,5tc i jeszcze nikomu nie powiedziałam poza moimi rodzicami... Chociaż już po mnie widać, nikomu nie powiem conajmniej do 12tc. Na domiar złego wnerwiłam sie strasznie juz dzis... Wczoraj miałam badania u pielegniarki pomiar ciała, krew, mocz... i wiecie co??? Pomyliło mi się, że to dzisiaj!!! Zaraz musze dzwonic i umawiac sie na nastepna wizyte...

Kropka ja tak samo jak Ty nauczona doświadczeniem, powiedziałam tylko rodzicom i rodzeństwu. nikt więcej niewie, ale jak będzie wszystko w porządku to dowiedzą się za 2-3 tygodnie, jak będę miałam pewność :) w pracy też nikt niewie... tyle że szefom powiem po wizycie u lekarza, nie chce też zbyt długo czekać, żeby potem nie byli źli że mówię dopiero w 4 miesiącu np ;)

aguniaaa wierzę w to, że tym razem się nam uda :) Ja teraz jestem o 3,5tyg dalej jak wtedy wiec wszystko zmierza w dobrym kierunku - oby! Umówiłam się do pielęgniarki na poniedziałek :/ Wiecie co jest najgorsze... jutro przylatuje do mnie teściowa na 10dni i zastanawiam się jak ukryję ciążę a raczej moje wielkie cyce i lekki brzuszek :/ Może z tym nie byłoby problemu ale jak wytłumaczę nagłe rzucenie papierosów i alkoholu? :/ Nie chce jej narazie nic mówić bo jak powiedzielismy jej za pierwszym razem, że jestem w ciąży i zaznaczyliśmy żeby nie mówiła nikomu ... roztrąbiła wszystkim - a że wyszło jak wyszło, było mi potem trochę niefajnie... :/

coś wymyślicie :) a poprzednią ciążę w którym tygodniu straciłaś i w którym teraz jesteś?

Miarka, Aga bardzo mi przykro :( Trzymajcie się dziewczyny!

aguniaaa USG będę miała dopiero w 12tc :/ Jestem w UK a tutaj ma sie w ciazy 2razy USG w 12tc i w 6mniesiacu... jeszcze zaden lekarz mnie nie badał... tylko moj rodzinny tzn uwierzyl mi na slowo ze jestem w ciazy... w poniedzialek ide do pielegniarki ktora mnie zwazy, wezmie probke moczu i narazie to wszystko....

Miarka, a my tak tu rozmyslalysmy....ahh,,, życie... caroosia... twoja filozofia ma cos w sobie, bo ile kobiet nie chce miec dzieci, pije, pali i ma zdrowe dzieciaki.... Kropka powiedz , ze prztylas przez to ze rzuciłas te fajki... ze myslicie o kolejnym dziecku i teraz chcesz sie przygotować:D:D Kropka moja cera to suche policzki i strefa "T" wg badań takim dziwnym przyrządem, zawsze miałam problem z nosem i wągrami na nim... ;/, tak to cera jasna... Mój pies dzisiaj spał do 11.... po prostu szok:D Mam małego szczeniaczka, 5 mcy i czuje jakby to bylo przygotowanie do dziecka.. pod względem kup i cierpliwości na pewno :D:D heheh

Dziewoje.... mam pytanie?? Wam też tak sutki popękały?? Mi dziś pierwszy dzień... szczypie jak ..... nie wiem co... Czym to posmarować??

mi nie popękały ale za to mam bardzo suche brodawki, tak że czasami skórka schodzi no ale to nie boli.

dziewczatko ja w pierwszej ciazy uzywalam masci MALTAN i pomagalo, ja mozyna stosowac w okresie ciazy i karmienia piersia

dziewczatko... wcale jakoś nie przytyłam po tym jak rzuciłam fajki a rzuciłam wtedy kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy... no i w sumie od kad zaszlam w ciaze to poszczuplałam tylko brzuszek pod pepkiem zrobil mi sie lekko nabrzmiały... Co do moich piersi to jedyne co sie z nimi dzieje to mi urosły i to baaardzo, jesli chodzi o brodawki zadnych zmian nie widze... dziewczatko jesli chodzi o Twoją buźkę rób sobie 1-2razy w tyg peeling ale odpowiedni do Twojego rodzaju cery, enzymatyczny jest do kazdego rodzaju cery wiec jesloi masz problem z wyborem kup sobie ten... nastepnie po peelingu nałóż maske oczyszczającą np.z blotem z dna jezior z AVONU albo z SORAYi taka zielona z glina zieloną... a na koniec nałóż maseczke nawilżającą np z SORAYi maska z rafy koralowej ...

Hej ale dużo piszecie Ja chyba nie nadążam :) Strasznie mi przykro Dziewczyny, nie znam słów, które mogą pocieszyć Z drugiej strony rozumiem Załamaną, że się boi Jak się dużo czyta to strach większy Na sutki dobry jest bepanthen maść Co do rozstepów to ja mam do nich straszną skłonność Jak dojrzewałam to wyszło mi pełno A teraz co bezie to nie chcę myśleć Powiedzcie mi czy też tyjecie w takim zastarszającym tempie?? Mam ogromne piersi, choć zawsze miałam duże, brzuszek już mi lekko wystaje no i ogólnie cięzko mi założyć niektóre rzeczy Bede słoniem??

Dziewczyny które już mają problem z brodawkami. Pamiętam jak na innym forum dziewczyny radziły, żeby już podczas ciąży smarować brodawki kremami do tego przeznaczonymi (np. Bepanthen), by zmiękczyć przed karmieniem. Ja miałam z Leną problemy z piersiami właśnie z powodu brodawek i teraz przypomniałyście mi o tym. Mnie same brodawki ani nie bolą, ani nie pękają, i wtedy też tak było, ale podczas karmienia (mimo, że odwiedziłam poradnię laktacyjną i stwierdzono, że karmię prawidłowo) z dnia na dzień brodawki robiły mi sie coraz bardziej zaczerwienione. W ogóle to już w szpitalu po porodzie mała mi jej tak pościskała, że popękały, ale wygoiłam to szybko, ale zaczęły właśnie się czerwienić, aż powstał mi taki stan zapalny, że musiałam równo po 2 m-ącach zrezygnować z karmienia. Cyce miałam pełne mleka, w przychodni położna mi ręcznie to mleko dusiła z piersi, do tego 2x dziennie tabletki na zatrzymanie laktacji, a same brodawki leczyłam potem jeszcze pół roku. Do tego dół psychiczny, że nie mogę karmić.

Ok, bede cos musiala kupic... na razie sudocremem posmarowalam.... bo tylko to mam.... Potem kupie jakas maść.

dziewczyny czy można brać no-spę? kurde coś troche bardziej boli mnie ten brzuch, po lewej stronie, jakby jajnik, niby nie cały czas, tzn czuje cały czas ale boli raz mocniej raz słabiej:(... martwię się :(

można brać nospę. Moje lekarka zapisała mi na tego typu bóle 2-3 razy dziennie po 1 tabletce (jestem w 9 tyg.)

Hej laski! Miarka, przykro mi, trzymaj się! Ja już po pracy, zakupach i późnym obiedzie, jeśli takie jedzenie można nazwać obiadem! Zrobiłam sobie cheesburgera i przegryzałam go naleśnikami z dżemem, a potem jeszcze na deser arbuz i jabłko:( A teraz ledwo się ruszam i odbija mi się wszystkim! Masakra jakaś! Co do objawów to u mnie tylko większe, bolące piersi! Żadnych mdłości, nudności ani wymiotów. W pierwszej ciąży też nic takiego nie miałam, więc nawet nie wiem co czujecie:( Jeśli chodzi o tycie to ja mam już ponad 2 kilo na plusie, mimo że wcale się nie obżeram i nie mam nawet zachcianek (dzisiaj to pierwszy raz) i brzuch też dużo większy, a wieczorami to jakbym była w 5 miesiącu! Jak dalej będę tyła w takim tempie to pobiję wynik z pierwszej ciąży, przytyłam wtedy 17 kilo! Powiem Wam, że też zaczynam mieć stresa! Do wczoraj nie dopuszczałam do siebie myśli, że coś może być nie tak z dzidzią, a dziś jakieś czarne myśli mnie nachodzą:( We wtorek kolejna wizyta u gina i kolejne usg! Mam nadzieję, że wszystko będzie ok:) Pozdrawiam Was cieplutko:)

jakaś dziś cisza na tym forum... co sie dzieje dziewczyny? :) mi dzis przyszła dostawa ciuchów, bo w swoje sie juz ledwo mieszcze... piersi wielkie, brzuszek tez coraz wiekszy... no i musiałam dokupic jakies luzniejsze portki bo moje mnie juz cisły...

Gość syll19
laski jestem w 9 tyg... czy to normalne ze mam bole brzucha??? takie nie ostre... wydaje mi sie ze spowodowane sa wzdeciami;/;/

a ja dziś mam dzień serowy :) rano jak zawsze ser biały, dziś całe pół kostki :P z pomidorem, na obiad naleśniki z serem, a teraz w lodówce sernik na zimno się robi :P chyba malec wapnia potrzebuje :) :) :) a ja mleka nie pije odkąd skończyłam...3 miesiące! więc serki, jogurty to moje życie :) syll - bóle brzucha są całkiem normalne na tym etapie ciąży.. jeśli sa bardzo dokuczliwe to należy wziąć no-spę. ja mam dośc silne bóle brzucha wieczorami, czasem no-spa pomaga czasem nie :( ale to przez to że dźwigam w dzień 16 kg klocuszka, ciągle biegam po schodach w te i z powrotem, non stop się schylam i robię masę innych rzeczy.

Pocieszające, że nie jestem jedyna, która tyje w oczach Martwi mnie tylko to że ze starchu jeszcze prawie nikomu nie mówiłam tylko najbliższym, a już cos tam widać Zawsze byłam raczej drobna a tu 4 kilo na plusie Zaskoczyłyście mnie z tą no spa Chciałam zapytać jeszcze dokładnie o te kremy na rozstępy bo chciałam sobie jakiś zakupić i nie kupiłam żadnego Ceny wachają sie od 10 zł do nawet 190 i teraz właściwie nie wiem A możecie mi jeszcze wytłumaczyć co za konkretne badania muszę zrobić przed 13 tygodnie o co chodzi z tym usg 4 d. Przepraszam, że tak pytam, ale jestem kompletnie zielona

Hej Wanda! My chyba mamy zbliżone daty porodu, ja mam na 16 lutego! Co do usg 3,4D, robi się je między 11 tyg a 13tyg,6dni! Bada się wtedy tzw przezierność karku albo inaczej fałd karkowy i sprawdza obecność kości nosowej co pomaga wykluczyć wady genetyczne płodu takie jak zespół downa itp! Ja z pierwszym dzieckiem robiłam to badanie w 12 tyg 4 dni! Polecam wszystkim zrobienie tego badania, ponieważ oprócz przezierności karku oceniana jest także akcja serca płodu, ruchy płodu i w ogóle wszystko tak bardziej dokładnie! Ja planuję zrobić na początku sierpnia jak będę w Pl na urlopie!

A odnośnie kremów na rozstępy to chyba nie pomogę! Przez całą pierwszą ciążę stosowałam specjalną oliwkę przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży a i tak w 9 miesiącu wyskoczyły mi na brzuchu i są moją zmorą do dziś! Wydaje mi się, że jeżeli ktoś ma mieć to będzie miał, mimo stosowania różnych preparatów! Moja kumpela stosowała tą oliwkę co ja, przytyła 8 kilo więcej niż ja i nie ma ani jednego! I jak to wytłumaczyć???

co do kremów to ja obecnie stosuję oliwkę rossmannową dla kobiet w ciąży. tzn stosuję jak mogę, bo rano zapach mi przeszkadza i wieczorem czasem też ale co kilka dni smaruję. jak tylko mdłości przejdą to będę smarowała regularniej :) a odnoście usg to już wszystko Mamapati powiedziała :) ja czekam na męża :) dziś ok 2 przyjedzie :) także zniknę do niedzieli z forum. może wejdę na minutkę ale zasadniczo mnie nie będzie.