Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milalila

Luty 2012 - jest już jakaś mamusia?

Polecane posty

Gość varvara
no pieluchy to ja sama kupie bo nawet taniej niz na allgero::) a mnie nie dawno dopadl dziwny bol... lezalam sobie na boku i w pewnym momencie poczulam jak sie cos we mnie rozszeza i niby glowna proboje sie przecisnac tak jakby przez ciasny kanal.... bol byl nieprzyjemny chwilowy ale przyznam ze az mi sie gorcąco zrobilo:/

Gość varvara
tam nie jest glowna tylko "główka":D

Ja już nie chodzę ja już sie toczę... a dłuższe chodzenie to jak bieg w maratonie:(:( Do tego coś mnie prawa stopa boli;/;/ ciagle marudze:P Jutro krew i mocz , sobota USG! :))

Dzis byłam w Częstochowie na Jasnej Górze, pomodliłam sie o zdrowie dla Maluszka i szczęśliwy poród, mam nadzieję że Bozia mnie wysłucha :) w drodze powrotnej pojechalismy do Galerii i mój D. kupił sobie duzo ubrań bo mój facet robi zakupy ciuchowe raz w roku i dziś nadszedł ten dzień. Ja przyznam szczerze chciałam coś sobie kupić ale jakoś wybredna jestem więc nic sobie nie wybrałam:) Jutro chce rano wstać i jechac na zakupy spożywcze bo im bliżej Świąt tym większe tłumy przy kasach, a w sobote bedę pierniczyć...świątecznie:D tzn będę piekła pierniki:) Aha wyobrażacie sobie minę ludzi jak w fast foodzie takim na wagę, na jednym talerzu miałam naleśnika z serem i sosem czekoladowym, obok 3 kluski sląskie z sosem i obok kalmary z żurawiną....:D hihihi

Cześć, Katjusza ja byłam w Częstochowie pod koniec sierpnia :-) Fajna ta strona z promocjami, tylko kurcze w jednym sklepie to jest tańsze a w drugim co innego. Oluskaaa dla mnie wyjście do sklepu i postanie w kolejce to jak maraton, strasznie się męcze. Wczoraj byłam w szkole rodzenia i mieliśmy gimnastykę oraz masaż :-)

:) Hej mamuśki :) widzę, że każda się z czymś boryka :) jeszcze kilka tygodni i koniec :) tak sobie powtarzam sapiąc przy wchodzeniu na 1 piętro po schodach :P Faktycznie trzeci trymestr niesamowicie uciążliwy :/ jak sobie wspomnę to ogólnie ta ciąża jest gorsza od poprzedniej, najpierw ponad 4 miesiące mdłości, sikanie co chwilę, zawroty głowy, później chwila spokoju :) a teraz tak jak większość z nas ledwo wkładam buty, nie mogę przyspieszyć kroku, bo jak nie brzuch się kurczy, to zadyszka mnie łapie :D spać jakoś śpię, choć dzisiaj podzieliłam z kilkoma z was ból kurczy łydek :( przyznam się, że jak któraś z was pisała, ze ma kurcze, to myslałam eeee co tam taki skurcz mięśnia :) kajam się i przepraszam, w nocy złapało mnie dwa razy, najpierw piszczelowy tylny, później strzałkowy, stopą to mi wyginało jak chciało, a ja nic nie mogłam zrobić :( masakra, rozciągnięcie nie pomogło, bo zaraz łapał przeciwny i tak z 10 minut intensywnych ćwiczeń :) a dzisiaj ledwo stoję na tej nodze :( co do porodu :) nie bałam się przy pierwszym :) teraz hmmm bólu się nie boję, chcę być sama w szpitalu, współpracować z położną, wiem czego się spodziewać, to czego się boję to tak jak kajusza - komplikacje, mam nadzieję, że uda nam się bezpiecznie wrócić do domu z maluszkami :) współczuję dziewczynom, które cierpią na infekcje, a także problemów z hemoroidami :( masakra, w poprzedniej ciąży miałam, nikomu nie polecam :P teraz jest względnie. Co do błonnika - zbyt duże ilości też mogą wywoływać zaparcia, żelazo również. Przede wszystkim to co uchroni przed nimi, to dużo pic i ruszać się :) dziewczyny, które leżą i cierpią na hemoroidy, muszą się chyba wspomagać lekami :) tzw błędne koło :/

Gość varvara
hejka:) no a ja juz bylam dzis w rosmanie i kupilam 2 paczki tych pieluch promocyjnych i radze wam sie spieszyc bo jest ich ogolnie mało jesli planujecie kupowac:) No i dzis przeyzlam szoka:D pierwszy raz kasjerka mnie zaprosila na przod kolejki w Leklerku gdzie przede mna bylo z 10 osob:D mowila ze nie byla pewna czy jestem w ciazy:) ja wiem ze mam mały brzuch ale nie do przesady bo tu juz koncowka 33 tygodnia:P zauwarzylam ze z dnia na dzien moje spaceryu staja sie coraz bardziej meczace i wogole ciezko z łóżka mi sie rano wzlec:/

Potwierdzam, pieluchy ida jak świeże bułeczki:) Również kupiłam 2 paczki "jedynek" /bo więcej nie było, a nawet chyba więcej nie będzie potrzeba/ i 1 paczkę "dwójek" od 3 do 6kg - 93szt. za 42zł!!!!!! Kupiłabym więcej tych rozm.2 ale nie było:D

aha i jeszcze jedno: wczoraj poszperałam na allegro i spisałam sobie ceny kosmetyków Nivea Baby, dziś porównałam z tymi rossmanowskimi i wiecie co? róznica jest w zaledwie groszówkach, a niektóre rzeczy były nawet tańsze w rossmanie więc jednak nie będę zamawiać przez allegro. Druga rzecz to nie zamierzam jakoś dużo tego kupować, myślę że: mydełko, płyn do kapieli, krem na każdą pogodę i tyle!!!! Szamponik dokupie jak juz będę Małemu włoski myła, bo podobno myje sie po 1 m-cu życia. a i nie wiem jak ciałko zareaguje na Nivea??? Chusteczki kupiłam kiedyś w tesco w promocji 4 opakowania za 12zł Huggies.

Hej Laski:) Ja po badaniach nawet mam wyniki z moczu pozbyłam się bakterii iinnych dziadostw:) ale z krwia cosmnie martwi bo mam duzo neutrofili i WBC oraz limfocyty obnizone miala ktoras z Was tak? bo sie zmartwilam:(

oluska ja też od pewnego czasu mam podwyższone WBC /ostatnio 11,72/ oraz NEUT% - 74,40, a LYMPH% - 18,10. Myślę że to kwestia lekkiej anemii. Bierzesz żelazo? Ja od października non stop 1 x dziennie Tardyferon+Fol. Myslę że nie ma powodów do obaw tym bardziej że mocz jest ok:D

no wlasnie nie biore i chyba trzeba bd zaczac no nic we wtorek mam wizyte u swojej gin:) a jutro spotkanie z Synciem USG:):)

oluskaaa1 nie martw się tymi neutrofilami. Ja też mam je podwyższone i pewnie większość z nas. Moja gin mi powiedziała, że w ciąży z reguły są wyższe, a w III trym.najwięcej.

aha! oprócz podwyższonych neutrofili, mam podobnie jak Ty niskie erytrocyty, hematokryt i limfocyty. To też ponoć norma w III trymestrze. Byle, żeby nie były za niskie ;)

Ja też czuję sie już jak lokomotywa:o Ciężko mi siedzieć za kierownicą, ciężko sie obracać, jak trzeba mocniej manewrować, do tego codziennie na 3 piętro do rodziców - ufffff, ja nie wiem, jak ludzie otyli z tym żyją! Fajnie, że macie dojście do tych promocji:) Ja mieszkam w małej mieścinie, a do rossmana mam ok. 50 km, więc się raczej nie załapię. Ale może w tesco coś niedługo będzie, bo tam też zdarzają się pampersy w promocji. Mi mocno dokuczają plecy, czego w I ciąży nie miałam. No i obawiam się czy czasem nie będą mnie męczyć te bóle podczas porodu, bo podobno to możliwe. Dzisiaj zaszczepiłam Lenkę przeciwko ospie, bo chodzi do przedszkola, a ja ospy nie miałam i obawiam się o maluszka. Mam nadzieję, że nam sie uda tego uniknąć. Z jednej strony chciałabym aby Lenka przeszła ospę, żeby sama nie miała tego problemu w ciąży, ale z drugiej strony muszę też myśleć o drugim maluszku, ehhh stresuję się tym:o No a ja wizytę mam w środę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Oby jeszcze miesiąc wytrzymać!!!

Gość varvara
witam ponownie! no ja jeszcze dokupilam 2 opakowania tych pampersow z rosmana:P mamuska mi mowila ze maly spokojnie do 2 miesiaca nie wyrosnie z tego rozmiaru. Lubie miec zapas niz pozniej sie martwic czy mi starczą a i tak jedną paczke wezme do szpitala. Kosmetyki tez juz wszystkie mam dla siebie i powoli zaczynam juz je pakowac aby mąż wiedzial co ma brac to chodze za nim i ciagle mu pokazuje bo ja zaczne rodzic gdzies w szczerym polu a on dostanie szoku to roznie z nim moze byc:D dochodze do wniosku ze do szpitala zabiore ze soba mydelko i oliwke Bambino bo slyszalam ze lubia krasc w szpitalach:/ a w domu juz na mnie bedą czekac kosmetki Nivea. Kupilam balsam duzy500ml(14 zl w rosmanie)dla malca,szampon z mydlem 2in1 chusteczek tez juz mam zapas bo kiedys kupilam 5 za 20 pampersa wiec o nic sie juz chyba nie musze martwic:) nawet ostatnio od znajomej dostalam 2 herbatki hip od 1 tygodnia to tez juz czekają:) tak wiec mi już zostalo tylko poprac ubranka ale po swietach bo i tak ciagle pralka chodz bo jak nie firanki to koce itp:P Padam dzis na twarz zrobilam taki spacer ze dziwie sie ze jeszcze nie rodze ale przyznam dobrze mi to zrobilo i mam nadzieje ze w nocy obudze sie raz a nie pieć:D

mialam dzis wizyte. maly wazy 2870gram,lekarz powiedzial "taaaki siusiak " nastepna wizyta 31 grudnia,wtedy tez odstawiamy leki i gin pobierze wymaz, teraz mam skierowanie na badania krwi itp. pozdrawiam

Moniaa a jakie bierzesz leki że masz je odstawić??? a wiecie dziewczyny dzis miałam mały maraton po aptekach gdyż okazało się że Dopegyt który biorę na nadciśnienie w ciąży i to nie mało bo 4 x na dobę producent przestaje refundować i zamiast 12,57 ze zniżką jest już za ponad 24 zł z nową dostawą , tak się wkurzyłam że muszę w poniedziałek chyba wdepnąć do swojej rodzinnej po recepty aby dała mi już do końca ciąży recepty , bo trzeba szukać po aptekach ze starych dostaw , znalazłam koło siebie 1 opakowanie a po pozostałe dwa musiałam lecieć z odpisem recepty 3 ulice dalej , aptekarka mogła to zrobić bo to ta sama filia , najpierw oczywiście zadzwoniła zobaczyć czy mają, a biorę jeszcze do tego wiele innych leków, nospę forte, luteinę , buscopan i witaminy, a i tak wydaję koszmarne sumy w aptece , ten nasz kraj jest coraz gorszy , mam troje dzieci a nic mi się nie należy bo mam trochę więcej niż 504 zł na osobę i ledwo starcza na wszystko ale kogo to obchodzi że czwarte dziecko to też duży koszt , a niestety mój mąż codziennie na piwko mieć musi , sorrrki ale musiałam komuś się wyżalić , dobrze że te leki to tylko do końca lutego bedą mi potrzebne , wezmę najwyżej recepty po jednym opakowaniu i będę szukać resztek w aptekach

dolores biore nospe forte,luteine i asmag b. mam zalozony pessar bo mam rozwarcie i krotka miekka szyjke.

czyli luteinę też odstawiasz? miesiąc przed porodem? pytam z ciekawosci bo ja mam termin miesiąc póżniej niż ty , a pessar też ci ściągną?

Gość varvara
najnowsze wiadomosci z tvn:) od stycznia jeszcze nie beda recepry pelnoplatne ale przychodnia bedzie wymagac od nas napisania orzeczenia ze jestesmy ubezpieczeni,zalosne i tak jak idziemy do lekarza to mamy reuma a tu jeszcze takie cos wymyślają. Bałwany

Gość varvara
i dla ciekowości powiem wam ze nie dawno w moskwie urodziły sie dziesiecioraczki:D 5 dziewczynek i 5 chlopcow ciaza byla donoszona i zdrowa:)

hej :) nic nie czytam, tylko melduję że jakoś żyję. wczoraj o 22.30 zajechaliśmy do Poznania. dziś ok 12 wyjazd dalej. okazało się że u Franusia poniedziałkowe wymioty to była grypa żołądkowa. on wymiotował raz, mnie w nocy z czwartku na piątek złapało, cała noc nad toaletą! ale już jest ok. w domu w Poznaniu też pogrom, obaj bracia złamani i wymiotują. tzn juz przestali (młodszy w środę i czwartek, straszy wczoraj). najlżej Franuś przeszedł! raz zwymiotował i koniec. ja ledwo żyje, potwornie mi się w głowie kręci, non stop czarno przed oczami i nogi jak z waty. ehhh a tu pakowanie..... wczoraj byłam u lekarza! mały waży ok 2 kg i ma ok 47 cm długości :D wszystko z nim dobrze. u mnie tez fajnie. szyjka krótka, ale trzyma porządnie. jesli nic się nie wydarzy, typu stres itp to nie urodzę przez miesiąc jeszcze, wiec dotrzymam do 37 tyg co najmniej :) lekarz od usg powiedział że jeśli urodzę w 40 tyg, jeśli mały utrzyma tempo rozwoju to będzie długi na ok 55-57 cm i ważył nie więcej niż 3200. no zobaczymy jak tym razem pójdzie malemu :P czyżby kolejna długa chuda glisdka mi się szykowała? :D dobra uciekam do mojego pakowania. odezwę się zapewne w poniedziałek. papa

hej dziewczynki ja też skorzystałam z "Rossmanowskich" promocji i kupiłam jednak 2 paczki tych jedynek, miałam zacząć od dwójek ale może nie będą za małe, przynajmniej do szpitala będę miała bo to są małe paczuszki:) Na tą stronkę z promocjami dla dzieci będę lukać bo fajne rzeczy można wychaczyć:) buziaki udanej soboty:)

Gdzie ten śnieg się pytam?:( Leje, ciemno i brzydko buuu! No:D A poza tym to w porządku. Dziewczyny czy Wasze Maleństwa też tak mało kopią?? Bo mój Synuś jakoś tak mało ruchliwy... niby się kręci co jakiś czas więc nie mam powodu do niepokoju(chyba). Ale myślałam, że tego kopania będzie więcej:) No i w nocy daje mi spać nie budzi mnie kopaniem. Póki co zamówiłam rzeczy do porodu. Brakuje mi szlafroka i wkładek laktacyjnych. A kosmetyki dla Maluszka, ręczniki i kocyk to gdzieś po świętach. Dziewczyny jak wstawić te suwaczki?? Bo widze, że niektóre mają to i ja też bym chciała mieć ale nie umiem tego wcisnąć tutaj:D

Hej:) ja po usg :) Malutki waży 2 kg i jak to Pani powiedziala najgrzeczniejsze dziecko dzisiejszego dnia:) potwierdzila plec ze to Menius i termin 14.02 :):)

hejka mamusie ja tez zakupilam w rossmanie kosmetyki dla malego z serii nivea ale tej niebieskiej nie wzielam tylko nic do kapieli bo nie wiem czy zel czy płyn 2in1 znajome znowu mowia mi o oilatun ze najlepsze wiec dlatego jeszcze radze sie was? pieluch niestety juz nie dostalam wydarlo je w dzien chyba :) ale wczesniej kupilam jedna pake happy new born i kazdy mi mowi ze jedynek spokojnie paka wystarczy i chyba nastepne kupie 2 tylko nie wiem czy tez happy czy inne .znajome radzą nie zamawiac od razu mega pak bo nie wiedomo czy dziecko nie bedzie mialo na dana firme uczulenia wic trzymam sie tej zasady najpierw wyprobuje pozniej bede gromadzic. Kupilam ostatnio sobie kosmetyki do szpitala brakuje mi tylko tych majtek wielorazowych i szlafroka chociarz koszule mam tylko jedna do karmienia a druga zwykla i nie wiem czy jeszcze jedna trzeba a i nie zakupilam biustu do karmienia bo nie wiem czy rozmiar wiekszy brac czy sie wstrzymac i kupic przed samym porodem????????? zakupilam rozek i przewijak i troszke ciuszkow typu pajacyk i takie spiochy od pasa ale byla moja znajoma u nie wczoraj i powiedziala ze to mega duze wszsytko kupilam wiec sie podlamalam bo mialam oszczedzac:( dziewczynki doradzcie jako my lutowki JAKI ROZMIAR CIUSZKA I ILE MAM PARE 56 ALE DOSLOWNIE 4 PAJACE RESZTE MAM JUZ 62 I NIE WIEM CO DOKUPIC I W JAKIM ROZMIARZE BO CHYBA Z TYM 62 PRZESADZILAM ALE NA KAZDEJ METCE PISZE INACZEJ 1-3 MIESIAC, 3-6 MIESIAC CHOCIARZ ROZMIAR 62 CZY KTORAS MA WOZEK ESPIRIO BO MOJEMU MEZOWI SIE SPODOBAL BO TO JEGO DZIALKA A I CZY DO WANIENKI KUPUJECIE TA GABKE CZY LEZACZEK CZY TO ZBEDNE BEDE WDZIECZNA ZA WSZSYTKIE INFORMACJE JESLI KTORAS MAMUSIA BY NAPISALA JAKIE I W JAKICH ROZMIARACH POTZREBNE SA UBRANKA I ILE

Kwiatuszek ja do wanienki nic nie kupuje bo te gabki, leżaczki to siedzisko dla bakterii, ja podłoże pieluszkę żeby mały się nie slizgał. Ai tak pewnie to całe kapanie mnie przeraża, dlatego ja będę jak z jajkiem:) Co do ubranek tak jak napisałaś rozmiar rozmiarowi nie równy dlatego ja mam dosyć sporo w rozmiarze 56 ale niektóre spokojnie będą na dłużej bo gabarytowo są większe. Ale osobiście uważam że 4 pajace to malutko, ja radziłabym zakupić jeszcze kilka sztuk, właśnie najlepiej pajace lub spiochy. Ja zrobiłam błąd bo kupiłam kilka sztuk półspiochów takich malutkich a przecież teraz jak myslę, to nie założe bo pępuszek się będzie goił więc spiochy i pajace sa najlepsze, tym bardziej że to zima. Inie kupuj nowych, zapytaj koleżankę albo zajrzyj na allegro, ja mam większość ubranek używanych z allegro właśnie za naprawde niewielkie pieniążki. Wiesz, 4 szt pajaców zuzyjesz w ciągu dnia, półtora więc pranie musiałabyś robić codziennie, a co do tej pralki włożysz...tylko te 4 pajace????? wiec lepiej mieć tego wiecej i komfort psychiczny wiekszy, nie bedziesz się martwić czy wystarczy, czy wyschnie itp. a i na zużyciu prądu w czasie prania zaoszczędzisz:D przynajmniej tak moja blond czupryna sobie rozumuje:D jesli doświadczone mamuski sądzą inaczej to czekam na opinie, bo wy lepiej wiecie:)