Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzeslaw

Czy facet może chodzić w spódnicy?

Polecane posty

Będziesz chodził z paragonem na czole? :P Metek w kilcie generalnie nie widać, z wyjątkiem kilku producentów, jak Sport Kilt, reszta metki znaczki firmowe umieszcza na pasie od wewnątrz, a kiltu w miejscu publicznym zdejmować chyba nie zamierzasz? :)

Gość ultimate.-strike
Później sprawdzę, na razie w robocie jestem. To co, zrobisz też podobny Grzesławowi? Po co masz się nudzic, skoro tyle roboty jeszcze do wykonania? :)

cześć, jeansowy kilt jest rozpracowany to znaczy, że rozprułaś go żeby wiedzieć, jak wygląda?:-D

No i? Chodziłem w kilcie, gdy inni się zawinięci w szaliki ogrzewali przy koksownikach, nie ma z tym problemu, chociaż scenka rodzajowa musiała fajnie wyglądać. :) A teraz w Katowicach jest z 15 stopni i na niebie nie ma żadnych chmur.

na zimnie nie ryzykowałam - poizolowałam co się dało i było całkiem ciepło. Zrobiło się ciepło i można nosić tradycyjnie.

Czy zabawnie nie wiem, w każdym razie dość niecodziennie na pewno. :) Nie wiem, czy jestem pod tym względem wyjątkowy ale mi naprawdę w kilcie w zimie było ciepło. O wiele cieplej np. niż w szortach podobnej długości. Komfort termiczny był mniej więcej na tym samym poziomie, co w jeansach. To jak, jesteś gotowa podjąć się bardziej komercyjnej działalności w dziedzinie kiltmakingu? Może uda Ci się Grzesława przekonać do zainwestowania w ten szlachetny strój? :)

Witam :-) Strikemaster mnie nie trzeba przekonywać do tego rodzaju strojów, ale są pewne ale:-) Arnodike ja też będę się na zimę izolować:-), bo lubię ciepło:-)

jak ktoś będzie potrzebował kiltu to mogę mu uszyć na wymiar, chętnych zapraszam na priva - arnodike@interia.pl. Komercyjnie - temat do przemyślenia. Ciekawa jestem warunków termiczno - izolacyjnych w prawdziwym ośmiojardowym 16oz kilcie. Jak trafię na odpowiedni materiał, to pewnie sobie taki sprawię. Prawdopodobnie jest tak, jak mówisz, w końcu to prawie 8 m tkaniny w biodrach. To musi izolować.

Ciekawa jestem termiczno - izolacyjnych w prawdziwym ośmiojardowym 16oz kilcie. Jak trafię na odpowiedni materiał, to pewnie sobie taki sprawię. Prawdopodobnie jest tak, jak mówisz, w końcu to prawie 8 m tkaniny w biodrach. To musi izolować. Ale ile to waży w ciężarze całkowitym?:-)

Gość pchwiomir
Odpowiadam na pytanie: pewnie że może, o ile ma zgodę swojej partnerki zyciowej. :)

"Arnodike, kto Cie matematyki uczył? Ośmiojardówka 16 oz waży 1,6 kg." Strike, masz rację, tyle ważą same jardy, a to przecież idzie przez pół ;-)

myślałam pod kątem przyszłych modeli we własnej kolekcji ;-) ten z ebaja też jest niezły.

Arnodike, nie zastanawiaj się tylko uszyj serię takich kiltów np. po dwa w rozmiarze 32 i 34, po jednym 36 i 38 cali i wystaw na Ebaju za 250 zł +wysyłka. Popatrz, jak szybko rozwija się aukcja, którą podlinkowałem. Standardowo takie kilty u Geoffrey'a kosztują 285 zł wg. dzisiejszch kursów. http://stores.ebay.pl/GEOFFREY-MADE-FOR-SCOTTISH/Utility-Casual-Kilt-/_i.html?_fsub=3086368011&_sid=145044951&_trksid=p4634.c0.m322 A przy okazji, może po tym wątku kręci się ktoś, kto kupił taki: http://stores.ebay.pl/GEOFFREY-MADE-FOR-SCOTTISH/Tartan-Kilt-/_i.html?_fsub=1516042011&_sid=145044951&_trksid=p4634.c0.m322 kilt? Zastanawiam się, czy sobie na upały tego nie sprawić i interesują mnie opinie użytkowników, czy warto. Piszą, ze to 5-jardówka 13 oz ale w takim układzie cena byłaby jakby trochę za niska.