Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amellke

Borówki Niemcy

Polecane posty

Gość amellke

Mam pytanie: czy pracował ktoś może w Niemczech, Holandii na zbiorach borówki? Chodzxi mi konkretnie o plantacje w Weeze, HEEs. Granica Holandii I niemiec. jakie warunki, płaca? Dzięki z góry.

Gość amellke
up

Gość amellke
nikt nie jeździ na prace sezonowe???????

Nie jedź tam, bo wrócisz z bakterią i zasiejesz w polsce epidemię ehec :P

Gość ma donna
nie bój się

Gość byłam tam
Byłam tam na zbiorze w sierpniu. Jest fajnie.Dużo młodzieży. Warunki mieszkaniowe dobre. Pracodawca rozlicza zarobione euro na koniec pobytu, ale co tydzień można wziąć zaliczkę. Raz w tygodniu jeździ autobus na zakupy do Holandii. Jeśli chodzi o zbiór borówki to trzeba nabrać wprawy i mieć dużo cierpliwości. Pogoda też musi dopisać a niestety często tam pada. Ogólnie jest spoko.

Gość gość
Byłam na zbiorach borówki właśnie w WEEZE - Niemcy. Warunki mieszkaniowe możliwe. W domku są pokoje, w których mieszka kilka osób. Ogólnie domek zamieszkuje ok.30 osób (same kobiety). Jest 1-na kuchnia wspólna więc jest trochę zamieszania. Jest jeszcze kilka domków kempingowych, które mają oddzielną wspólną kuchnię. Praca wymaga cierpliwości i silnej motywacji. Borówki rwie się cały dzień (cały dzień na polu) nawet jak pada. Trzeba przebierać, pomarszczone, uszkodzone i zgniłe. Płatne od kg ok.1 euro. Przez cały dzień można zerwać bez wprawy ok. 60 kg ale są tacy co zbierają 200 kg - jeśli borówka jest ładna. Jeśli niedojrzała to skubie sie po 1-nej więc mało się urwie. Ogólnie spoko.

Gość gość
Hejka. Mogłabyś mi podać nr. telefonu do osoby mówiącej po polsku na tą plantację, bo nie mogę się DODZWONIĆ.

Gość gość
00491717786581

Gość gość
Potwierdzam. Ten nr. jest aktualny 00491717786581

Gość gość
Czy jest tu osoba która aktualnie tam pracuję?

Gość Pracowałem

Pracowałem tam i nie polecam. Pracownicy są źle traktowani przez kierownictwo, za kg płacą mniej niż 1e 😂 kuchnia na ponad 100 osób -mozesz być pewny że szybko obiadu nie zjesz, cztery pralki na krzyż i są praca czy to deszcz czy upały masz pracować bo jak nie to się żegnają, porażka.