Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podróżniczka_autokarowa

Przekąski na długą podróż-nie mam pomysłu?

Polecane posty

Jadę za niedługo na drugi koniec Europy-autokarem.Wiadomo upał,w przydrożnych barach nie mam zamiaru jadać,co mogę wziąć ze sobą żeby się nie zepsuło a zaspokoiło głód?

hallo

Gość koikji
tylko blagam - nie z wedlina. Czy wy polaczki naprawde myslicie, ze jak odpakujecie taka kanapke to nie wali wedlina?:O

Gość kilkaliterdlapseudo
najleiej weś jakąś paczkowaną wędline i ieczywo i rób kanaki na bierząco, albo jakieś konserwy, to się naewno nie zesuje a będzie lesze od jakiś słodyczyzaychaczy.

Gość sziszaaaa123
Suchary :) a pozatym mozesz kanapki z pieczonym mięsem-nie zepsuje sie szybko, ale zjedz je w pierwszej kolejności. Kanapki z serem topionym Może upiecz sobie ciasto i weź kawałek-niezdrowe ale w podróży ciężko o zdrowy posiłek Bezpiecznej drogi :)

Gość tiko
kto ma warunki w autokarze żeby robić kanapki?

wedlina jak wedlina,ale najlepsze jest to,ze ZAWSZe jest ktos z gotowanym jajkiem-to dopiero wali :P a szczerze-kanapki sa najlatwiejsze niestety.mozesz sobie w barze kupic herbate,wez tez jablka,moze tez jakies ciastka bez czekolady. u mnie najlepiej sie sprawdzaja niestety chipsy...szybko syca i sie nie psuja...ale potem pic sie chce :o

A czy robienie kanapek zajmuje tak dużo miejsca że w autokarze nie można???? W czym problem przekroić bułkę, włożyć ser żółty czy posmarować topionym?????

Gość kilkaliterdlapseudo
tiko - dla chcącego nic trudnego, naewno będą mieli jakieś postoje. chleb można kuić okrojony wędline też, bez masła może się obejdzie odczas tej podruży.

Ja bym wzięła zupę w termosie lub jakieś danie typu gulasz, najlepiej z mięsem. Jak staniecie w drodze wystarczy przelać taką zupę do plastikowej miski i zjeśc z chlebem. W ogóle weź bochenek chleba i na stacjach dokup jakiś twarożek, bo kanapki po 30 godzinach w upale będą nieświeże. Choć na pierwszy dzień podróży warto przygotowac kilka, np. z serem i warzywami. A do autokaru możesz wziąć jakiś chrupki chlebek, np. ryżowy lub macę, jakieś papryki lub marchewki, dobre są też kabanosy, bo nie wydzielają tak intensywnego zapachu jak zwykła kiełbasa.

eee..a co to za problem zrobić sobie kanapkę? Bierze się plastikowe sztućce i talerze (kosztują grosze), na stacji benzynowej dokupuje jakiś twarożek, następnie wystarczy wyjąć kromkę chleba, posmarować i zjeść. Talerzyk i nożyk można wyrzucić, nikt nie każe tego myć:)

nie robić kanapek, tylko wziąć wędlinę w jednorazowych opakowaniach tych miękkich, typu mielonka czy pasztet - zjeść za jednym razem z pieczywem (zamiast masła - serek topiony - nie rozpuści się (twardszy - np. hochlanda)) ja zawsze biore banany, dobrze zaspokajają głód, ale nie obciązają żołądka no i przede wszystkim dużo picia, coś słodkiego i wodę (picie np, cytrynowe - jest orzeźwiające) jak lubisz słodycze, to jakiś niekruszący się batonik czy sezamki, można suszone owoce, śliwki czy morele pogryzać nie zapomnij o mokrych chusteczkach do przetarcia dłoni przed i po jedzeniu plus jakaś ściereczka czy serwetka na kolana czy stół na parkingu

To może ja jednak nie będę zbyt dużo jeść,bo nie uśmiecha mi się jedzenie kabanosów,albo chipsów...może faktycznie lepsze będą jakieś suche ciastka,owoce....

Gość wether
na twoim miejscu wziąłbym przede wszystkim dużo picia zarówno herbaty do termosu jak i wody mineralnej, nic tak nie zapewnia rozrywki w podróży jak pilna potrzeba wysiusiania się w autokarze, który ma postoje raz na ileś godzin

autorko ja na podroz robie sobie czasem koreczki są pyszne i pozywne (ser,papryka,ogorek,kabanos,co ta chcesz) albo - bardzo to lubie robic- kup ciasto francuskie w lidlu np mozna kupic za ok 3 zlote,smarujesz cale cienko musztarda,tniesz w kwadraty,zawijasz cienką białą kielbaske,pieczesz 15-2min, bardzo pyszne i syte zarowno na zimno i cieplo

Gość cvdfvbftgrbrba
jajka na twardo i podwawelską

jaja na twardo, podwawelską, kanapke z paprykarzem i wędzoną makrelę. nie zapomnij o cebuli,mozesz jesc jak jablko:)

Gość a tak pytam
TYLKO NIE BIERZ JAJEK BO KURDE POTEM ŚMIERDZI CAŁY AUTOKAR BABCIE LUBIĄ JAJKA NA TWARDO GOTOWAĆ I W PODRÓŻ ZABIERAĆ POTEM CAPI OKROPNIE CAŁY AUTOKAR

Gość kasia 78
mozesz zabrac "gorący kubek" albo inne danie tego typu. W autokarze mają przeciez gorącą wode. Zalejesz . Masz ciepłe danie i jestes syta na jakis czas. Wiem z doświadczenia :)

Jak dziewczyna nie chce jeśc w barach to pewnie zupka z proszku tez jej nie usatysfakcjonuje.

Dzięki za wszystkie podpowiedzi na pewno coś wybiorę :)

Gość Krecikowa00
Musy dla dzieci w tubkach do wyciskania! Może nie starczy na pełen obiad, ale w towarzystwie buły zaspokoi pierwszy głód:) ja wybieram musy owocowe Holle - bardzo fajna sprawa, warto spróbowac:)

Gość natural.woman

Jeśli już ktoś wywołał Holle do tablicy, to ja bym raczej polecała ich paluszki - przynajmniej suche i wbrew pozorom wcale się tak nie kruszą. pachną neutralnie, trochę ziołowo no i na pewno się nie zepsują w drodze...