Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ach to czekanie

Czy ktoś ma dziecko,które późno chodziło?

Polecane posty

Gość parappapa
pamiętam te słowa- nie przejmuj się, przyjdzie czas to pójdzie. tak tylko w głowie siedziało i żadne tłumaczenia nie pomagały. teraz też tak mówię :"P mój synek poszedł jak skończył 15 mies. sam z siebie a od 11 mies. raczkował. pytałam się pediatry czy wszystko ok, a ona widząc jak on raczkuje i wszędzie włazi powiedziała, że to urodzony indiana jones i nie ma się co przejmować tylko cieszyć się, że raczkuje :)

Gość Ach to czekanie
Widzę, że temat powrócił. No mój synek już chodzi. Niedawno założyłam temat, a on już chodzi od prawie 2 tygodni.Coraz częściej rezygnuje z czworaków i porusza się w domu na własnych nogach, na spacerze jeszcze się boi puścić sam, woli za rączkę, ale po domu już śmiga . No i mogę powiedzieć, że mój syn poszedł, jak miał 14,5 miesiąca.

Gość Ach to czekanie
No i tak, mogą ludzie gadać, nie przejmuj się, ale to w głowie siedzi i człowiek się przejmuje, Ale po swoim synu widzę, że nie ma co się zadręczać, bo i tak w końcu to dziecko pójdzie. Owszem, dzieci w jego wieku niektóre wiele sprawniej już poruszają się na nogach, można je postawić np. na podwórku i sobie chodzą, mój jednak jeszcze się boi i są to pierwsze próby, ale jednak zacząl !

Gość magja8
wiem, ze 12,5 to jeszcze nic, ale juz tak by sie chcialo zeby poszedl.... bo jak nie ma wozka pod reka (na dworze) to niestety trzeba go brac na rece, a swoje juz wazy...

Gość lubaaaa
moje pierwsze dziecko zaczelo chodzic w wieku 11 miesiecy, drugie zas dopiero w 21 miesiacu ( samo od siebie ) duzo raczkowal. Teraz mam 3 dziecko ma aktualnie 5 miesiecy i zobaczymy jak z nia bedzie;)