Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkanka samotna

nie umiem być w związku,męczę się

Polecane posty

Gość ten cały Egoist31 mógłby tu co
dodać :D:D, dokładnie :D

Gość mam podobnie poniekąd
są różni ludzie, ja doskonale rozumiem autorkę bo mam podobnie z tym że u mnie to wynik tego, ze ja zawsze musze mieć wszystko po swojemu i tak jak ja chce, choćbym była nie wiem jak zakochana nie mam zamiaru poświęcać się czy chodzić na kompromisy, nawet jeśli chodzi o pierdoły muszę mieć np. zawsze w nocy otwarte okno, (a jak jest zimno to przynajmniej uchylone) dla mojego faceta było zbyt zimno, więc jak przychodził do mnie na noc nie spaliśmy razem, on spał w osobnym pokoju ;) bardzo cenię sobie prywatność, nie znoszę gdy ktoś np. czyta co co piszę na komputerze(i naprawdę nieważne jak bardzo będzie mi bliski) i wie gdzie jakie mam hasla czy niki, żaden z moich facetów nie znał hasła do mojego laptopa - a z jednym byłam 2 lata, dłużej nie wytrzymałam sama odeszłam, tylko on traktował to poważnie i miał nadzieję że mi się odmieni i że nabiorę chęci na bardziej oficjalny związek - lecz tak się nie stało niby pierdoły, ale tego typu sytuacji jest mnóstwo, nie wiem może odznaczam się jakimś skrajnym introwertyzmem w niektórych sytuacjach-bo ogólnie to naprawdę jestem towarzyska i lubię zapraszać/odwiedzać innych, ale równocześnie cholernie potrzebuję spokoju i prywatności, a czyjaś codzienna obecność na dłuższą metę mnie męczy, nawet w niewiadomo jak wielkiej miłości, niektóre rzeczy byłyby dla mnie nie do przeskoczenia i tego nie zmienię, poza tym wolne związki odpowiadają mi bardzo, nie potrzebuję słyszeć ''kocham cię'' ani zapewnień o dozgonnym uczuciu ani tymbardziej widzieć faceta codziennie

Gość zgadzame sie zgadzame
''Bo kurva nie mam ochoty ciagle dawac d**y rano krolewiczowi, ktory mnie budzi,bo mu sie teraz zachcialo. Kiedy mam na 8 rano do pracy, a ten chce seksu. I tak dalej...'' hah! dokładnie, 100% poparcia!

Gość muszę się z wami zgodzić
dziewczyny :-) mam dokładnie to samo. Mieszkałam kiedyś z facetem rok i jak już się w końcu wyprowadziłam to poczułam, ze zyję :-( chłopak był naprawde dobry, miły, opiekuńczy, ale ja nie umiałam zyć z kimś w jednym miejscu. teraz od 6 lat mieszkam sama i nie zamierzam tego zmieniać. Znajdę sobie faceta marynbarza albo podróżnika i będzie git :-D

nie cierpię jak ktoś kręci mi się po domu grrrrr nawet jak odwiedzają mnie rodzice, to ciesze się bardzo, ale po godzinie mam ich dość, bo czuję się zmęczona :-O w pracy mam tak samo, uciekam od ludzi jak tylko mogę, męczą mnie bezsensowne rozmowy bab o gwiazdach,że ubrała dziwną bluzkę itp :-O o fryzujrach, modzie, nasmiewanie z innych kolezanek :-O śmiechy, chichy ponad przecietne dopuszczalne decybele :-O jak przekraczam próg swojego domu to jestem najszczęśliwsza na świecie, robię do jedzenia to, na co mam ochotę, uwalam się na kanapie, odpalam kompa, TV, muzykę. czasem otwieram winko i czuję wtedy że zyję :-) Uwielbiam wracać do pustego, cichego i spokojnego domku

Gość feministka_______________
hahahaha i już się faceciki oburzają ale sami to możecie być zmęczeni kobietą bo przecież to taaakie normaaaalne że facet czuje się zmęczony babą i ma prawo być zmęczony,bo przecież facet czasem musi odetchnąć i to przecież wcaaale nie znaczy że jej nie kocha ale kobieta nie może być zmęczona facetem, a jeśli jest to znaczy ze na bank go nie kocha i tylko udaje uczucia :O hipokryzja i szowinizm to wasze drugie imię tępe kmioty !!!

Gość ajhuf
"Znajdę sobie faceta marynbarza albo podróżnika i będzie git " żeby go zdradzać ? :O

ja nie zdradzam :-O nie mierz wszystkich swoją miarą :-O

oj laski, laski! przecież nie musicie każdej chwili spędzać z facetem każde z Was może mieć swoje pasje, hobby swój kąt , który się przytdaje gdy sie chcę od siebie odetchnąć rozumiem Was , po prostu nie lubicie czuć się osaczone cenicie sobie wolność jako jednostki a może to wynik tego, że macie mało dośw związkowych i nie potraficie myśleć "MY"|??

Gość odrazu ze nie potrafimy
a może po prostu nie chcemy myślec ''MY''? lepiej i wygodniej jest mi z JA niż MY, i zawsze JA będę przekładać ponad MY

Doskonalę Cię rozumiem droga autorko. Ja też najlepiej czuję się sama. Nie cierpię mieszkać z kimkolwiek. Samej jest najlepiej. Nikt Cię nie budzi, nie szturcha, nie chrapie, nie stroi fochów, nie gada bez przerwy o jakichś bzdetach. Ale z drugiej strony czasem człowiek chciałby mieć kogoś bliskiego :(

Gość mieszkanka samotna
up

Mam identycznie jak Wy. Nienawidze jak mi facet cos przestawia, wierci, lubie sobie po pracy polezec, poczytac, poogladac filmik a jak mieszkam z facetem to sie czuje zobligowana do sprzatania, gotowania i prania firanek. A tak jestem sama, moj balagan-moja sprawa:).

Gość Zuzanna AmeIliiia
Ja jestem stara panna 45 letnia

Gość Zuzannaaaaaaaaaaaaaaa
jestes sama bo nie spotkałas nikogo odpowiedniego czy nie mogłas z nikim wytrzymac?

Gość Zuzannaaaaaaaaaaaaaaa
jestes introwertyczka

Devone, to wręcz mu patelenkę i łyżeczkę i powiedz na co masz ochotę. Skoro Ty się czujesz zobligowana, to on tez powinien.

To jest chyba kwestia dopasowania. Kobitki zawsze miałam tak jak Wy i nawet przydługa randka mnie wkurzała, nie mówiąc o mieszkaniu z kimś. A teraz jest inaczej, mój chopek chyba ma tak samo jak ja- tzn. oboje jesteśmy typami samotników i nie odbieramy sobie kawałka przestrzeni i czasu dla siebie, pózniej też bliskość i przytulanie inaczej smakuje i nie przejada się.

bojówka, właśnie o to chodzi, żeby on to rozumiał, że nie można być z kimś 24/h. Ale gdzie takiego znaleźć.

Zapomnij:). Moj luby umie przyrzadzic jedynie kielbaske na cieplo lub chleb w jajku, wszystko jednak przesala, bo nie potrafi sypac soli z solniczki tylko prosto z torebki to czyni:). Kiedy jestem u niego lub kiedy on jest u mnie to normalne ze ja sie zajmuje gotowaniem, on nawet nie wie co jadam na sniadanie.

I właśnie dlatego, ze Ty się zajmujesz, to już zawsze będziesz to robić, a on będzie uważał, ze to normalne i że mu się należy. Rozumiem, ze w takim razie on wykonuje inne obowiązki domowe.

Gość seek&destroy
I jaki z tego wniosek dziewczęta? Może jakiś klub mieszkających samotnie nie-singielek?

no to jak chcesz myśleć tylko Ja to jesteś mega egoistką i egocentryczką związek to jedność dwojga ludzi skoro tego nie łapiesz to faktycznie nei nadajesz się do poważnych stabilnych związków !

Gość seek&destroy
To jest totalne nieporozumienie z tą jednością. Związek to są dwie odrębne indywidualności, a nie jakieś zasrane połówki, jezu.

Gość Supremus Dux
Puki jesteście młode i atrakcyjne to jeszcze komuś się przydacie. Później kupcie sobie kota, Wasze miejsce zajmą kobiety, z podobnym podejściem, tylko młodsze.

ale myśleć powinno się też o drugiej osobie a nie tylko ciągle "ja ja ja" to jest dopeiro neiporozumienie taka osoba po prostu nei jest nauczona do ,życia i mylslenia "MY" bez tego niczego sie nei zbuduje;>

Gość staram sie byc obiektywna
Jestem zdania że to partner powinien mnie zrozumieć, zaakceptować i na nic nie naciskać, ja swoim facetom zawsze pozwalałam żyć tak jak chcą, szanuję bardzo ich prywatność, indywidualność itd. - więc wymagam tego samego od nich, a jak nie to nara, wolę mieszkać z facetem w osobnych pokojach niż udawać że mnie nie irytuje jego zachowanie dlatego właśnie tyle osób się w małżeństwie męczy bo udają że wszystko jest ok, nie są szczerzy, poświęcają się w ''imię miłości'' to jest dopiero niienormalne że niektórzy całkiem zatracają własny ''zdrowy egoizm'' i przez to właśnie później są frustracje, chęć odetchnięcia od siebie i radość z każdej wolnej chwili kiedy partnera nie ma w domu- u osób z podobnym do mojego podejścia do związków nie ma czegoś takiego setunia -nie ma co wnioskować kto się nadaje do stałego związku a kto nie, bo sęk w tym że mamy po prostu inne spojrzenie na związek, nie zrozumiemy się

Gość ja teeeezzzz
tak mam!!!!!!!!!!!!!!! ale co dalej??????????????????????za chwile 40-ska:( Mam byc zawsze sama????????????

Gość mieszkanka samotna
up