Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

berbusia

**** o ktorej godzinie kąpiecie i kladziecie spac wasze 3-4miesięczne dzieci?? *

Polecane posty

Gość tojakieś dziewne dziecko
Kąpałam ok. 19, po kąpieli karmiłam piersią i odkładałam do łóżeczka. Zasypiała sama.

Moja corka jest juz starsza, ale odpowiem na pytanie dotyczace usypiania: Wiec ja nie "usypialam", tylko kladlam do lozeczka i wychodzilam. Bardzo polecam ta metode, bo dziecko szybko sie do tego przyzwyczaja, a rodzice maja wieczorami spokoj i troche prywatnosci.

Przeważnie ok 22 - 23 ma ostanie karmienie do łózeczka i śpi ( zasypia samo ). Ostanio do rana, więc wypas :D 4 miesiące.

Gość mamamamam26
jak miał 3 -4 miesiące to kąpanko o 18 - butla i spanko - do 6 - 7 rano oczywiście z przerwami na jedzenie ze 2 - 3 razy teraz ma 9 miesięcy - kąpanko o 19 - butla i śpi do 6 - 7 rano i raz w nocy je - ale w dzień spi kiepsko ze 2 - 3 razy od 15 minut czasem ponad godzine - to w nocy nadrabia - a i próbowałam kłaść go póżniej to i tak rano wstawał o tej samej porze a wieczór ostawiał masakre bo marudzil jak diabli, nic mu sie niepodobało - dopiero jak zobaczył wanienke to się cieszył więc po co go przetrzymywac - on śpi - my mamy wieczór dla siebie

kapie po 18 potem je i usypiam go w wozku Spi do 6 rano czasem do 7 lub 7:30 Narazie je tylko piers W nocy wstaje 3 razy je prawie na spiaco Wczoraj skonczyl 4 miesiace

kapiel o 19 - 19.30, butla i odkładam do spania. Czasem zasypia od razu, czasem sobie pogada i dopiero idzie spać, śpi do 7-8 i tak jest odkad skonczyla 3 miesiace

Gość gość
Około 19 kąpiel mleko i sen Ja kładę małego na boczku kładąc się obok głaskam po główce mały zasypia w 5 minut :)

Kąpiel o 19:30, a mały spać idzie o północy... No cóż, jak lubi :P Śpi przynajmniej 8-9 godz. i nie robi mi pobudki o 5 rano. Ma 3,5 mca. Sam zasypia, albo po karmieniu (zawsze ma długie karmienie przed spaniem), nie traktuję piersi jak "usypiacza", jak zasypia albo się bawi to zakrywam pierś. Albo potem zaśnie jak go podniosę żeby beknął, jak nie śpi- to łóżeczko, smoczek i przytulanka którą ma do spania- i śpi, czasem trzeba opatulić kocykiem, pogłaskać po czółku...

Gość gooomis
pierwsze jedzonko około 19, potem zabawa i kąpiel, drugi raz przy cycku koło 21 i zasypia po jedzeniu - potem to już ją tylko przekładam do łóżeczka, bez płaczu i krzyków. Od ponad tygodnia przesypia całą noc od 21 (w porywach do 22 czasami) do 5, 6 lub 7 rano bez przerw na jedzenie :) Właśnie skończyła 3 miesiące

21 - 22 ostatnie karmienie w czasie którego zasypia i ni cholery nie daje się obudzić... To nie próbuję :) tylko kładę do łóżeczka i mam spokój do 3.

Moją 4miesięczną córke kąpiemy ok 22. Potem daję jej mleko (pierś), odkładam do łóżeczka i zasypia sama (ma włączoną wtedy karuzelkę z melodią). Śpi tak do 8:30 - 9:30 (przesypia całą noc bez budzenia się na karmienie).

Mój synuś jest kąpany ok 19.00, potem mleczko i odkładamy do łóżeczka. zauważyłam, że kiedy siedziałam przy synku aż uśnie, to nie chciał spać. pewnego wieczora byłam sama z małym i wyszłam do kuchni pomyć butelki- kiedy wróciłam spał. od tej pory rytuał jest taki, że chwilę posiedzimy przy nim i wychodzimy. w nocy budzi się jeden raz ok 4-5 i zasypia jeszcze do 7-8. śpioch z niego za mamą:). ma 3 miesiące

Mój ma 5,5 miesiąca - do około 3 miesiąca zasypiał mi poprostu na ramieniu gey go brałam do odbicia po ostatnim wieczronym posiłku (jest na mm)- ok. 20 - odkładałam do łóżeczka i spał. Teraz nie zasypia od razu, więc - kąpię go ok. 18.30. Potem butla, odbicie, potem zabieram go na obchód po domu - mówimy dobranoc wszystkim domownikom i gościom (jeśli ktoś akurat jest) oraz śwince morskiej, potem kładę do łóżeczka, czytam krótką bajkę (tzn. wierszyki Brzechwy - wiem, że jeszcze nie czai, ale chcę aby się przyzwuyczajał do takiego rytuału), potem śpipewam kołysankę, wstaję, całuję w czółko mówiąc dobranoc i wychodzę. Czasem zasypia od razu, ale czasem zaczyna popłakiwać lekko, to znowu wchodzę głaszczę po głowie, mówię dobranoc i wychodzę - i tak max. 3 razy, a potem zasypia. Czasem budzi się w nocy na karmienie o 3- 4, a czasem śpi do rana.

Gość mamamamamaamijaaa
kapiel o 21,pozniej butla i jako iz moja corka spi ze mna w lozku klade sie obok a ona sobie rozmawia i zasypia sama w trakcie., pozniej karmie ja na spiąco przed pojsciem spac o 1, czasem zje czasem nie wtedy daje pic jak nie chce mleka i spi do 8, pobawi sie i od ok 9 spi do 12.;d

Gość kąpie kolo 19
karmię butlą, potem całus, wkładam do kołyski, ustawiam karuzelę gaszę światło i wychodzę a maluch sam zasypia w ciągu 2 minut.