Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flottka1991

Zauwazyliscie, ze osoby, ktore nie rozumieja matmy, sa bardzo malo inteligentne

Polecane posty

Gość Oczywiście że
matematyka wymaga wysokiego IQ.Jeśli przeciętna miałaby wynosić 100 pkt to byłaby to tragedia.Forest Gump miał 96pkt.Ja skończyłem Wydział Elektroniki Politechniki Warszawskiej i z matematyki miałem najwyższą ocenę a według testów moje IQ wynosi 145pkt.I tyle w tym temacie,to jest jedyna /chyba/dziedzina nauki która weryfikuje inteligencję.

Gość uwielbiam twoje tematy:)
to trzeba było szukać kogoś kto pomoże. albo uczyć się z książek, próbować, czytać wskazówki - tak też można. ale łatwiej powiedzieć "nikt mi nie pomógł, jaka ja biedna i poszkodowana, nie umiem"

Gość co za debilne stwierdzenie
"dziś ktoś jest leniwy i też dostanie zaświadczenie, że jest dys... bzdura" a niby jak to sobie wyobrażasz ? ten leniwy idzie na testy do psychologa i psycholog nie potrafi odróżnić dyskalkulii od lenistwa ? to skoro testy psyhologiczne są tak mało miarodajne, to równie dorze możemy podważyć miarodajność testów mierzących inteligencję hmmm jak na osobę nie mającą pojęcia o matmie myślę aż za bardzo logicznie i analitycznie, czyż nie ?

Gość Nie wiem, ja nie byłam nigdy
orłem z matematyki, choć 4 spokojnie wyciągąłam. Wolałam zdecydowanie bardziej chemię i biologię.

tak, tak to sobie wyobrażam. dziś rodzice zrobią wiele by usprawiedliwić swoje błędy i zaniedbania.

Gość co za debilne stwierdzenie
"to trzeba było szukać kogoś kto pomoże. albo uczyć się z książek, próbować, czytać wskazówki - tak też można. ale łatwiej powiedzieć "nikt mi nie pomógł, jaka ja biedna i poszkodowana, nie umiem" " ale ty pieprzysz....znasz jakiegoś samoświadomego sześciolatka, który ma realny wpływ na swoją edukację ? byłam zależna od standardowego systemu szkolego, który jak już wskazałam był niedoskonały i nie przygotowany na uczniów odstających od standardów....dodatkowo byłam zależna od rodziców, którzy też nie mieli pojęcia o czymś takim jak dyskalkulia rodzice pomagali mi w nauce jak mogli, czyli kupowali dostępne zbiory zadań i godzinami dzień w dzień mordowali mnie ćwiczeniami w efekcie potrafiłam zrobić 20 zadań poprawnie razem z ojcem....a gdy miałam zrobić choć jedno samodzielnie znów robiłam źle.... chyba nie muszę tłumaczyć jaką to rodziło frustrację, moją i mojego ojca co jeszcze wiecej mogłam zrobić ?

może brak skupienia?

Gość Navya
Oczywiście że - Forest akurat miał 76 IQ ,a średnia naprawdę wynosi koło 100 .. poczytaj sobie najpierw o tym ,a potem sie wypowiadaj

Gość Oczywiście że
nigdy w Zyciu niepotrzebne Tobie będą całki i pochodne ale tematem jest inna kwesia.

Gość Navya
a ponad 130 IQ mają nieliczne osoby. a Ty robiłeś ten test profesjonalnie u psychologa czy może w necie ,że wyszło ci niby 145? poza tym nie ma coś takiego jak ,,pkt " IQ

Gość Navya
a co do tematu to są różne rodzaje inteligencji dlatego też ludzie mają różne zdolności

Gość Oczywiście że
A niby co to jest konkretna liczba?

Gość Navya
Chodzi o określenie . kto mówi oprócz Ciebie ,, punkty IQ" . Na to sie mówi ,,iloraz " IQ

Gość Navya
tzn źle sie wyraziłam. mówi się iloraz inteligencji czyli w skrócie IQ

Gość ja dostaje emaile
astygmatycy sa inteligentni

Gość zdaje ze sie forest gump
akurat matematyke rozumial swietnie, wiec ktos sobie strzelil w noge ;)

Gość Arthrix85
Wlasnie psycholog nie umie rozroznic dyskalkulii od lenistwa bo psycholog to niepotrzebny pseudozawod, a nie zawod. A z autorem sie zgadzam, ale coz ameryki nie odkryl . . .

Gość Oczywiście że
Do Navja Tak to jest nazywany ilorazem ale finalnie to są jakieś punkty.Dla mnie to nie ma znaczenia..A zastanowiłaś się dlaczego to jest ilorazem?Co tam się mnoży????

Gość Arthrix85
A o ,,humanistach'' dodam iz niezaleznie od plci i wieku maja mentalnosc starej baby, dewoty etc.

Gość Arthrix85
Ponadto wydaje mi sie ze jak ktos jest leniem albo debilem to deklaruje sie jako ,,humanista''

Gość Navya
tak , iloraz to dzielenie ,ale chodzi mi tylko o nazewnictwo

Gość Navya
Arthrix85 - a wg ciebie osoba ,która ma inne zdolności np literackie ,albo artystyczne jest debilem bo nie rozumie matematyki?

Gość Navya
to płytki jesteś jak tak myslisz.. ja nie miałam większych problemów z matematyka choc nie zawsze ja rozumiałam, ale nie uważam tych co mieli z nia duże problemy za idiotow. zwykle mieli jakieś inne uzdolnienia

Gość IMO13831
Już się zlecieli członkowie Mensy. :D