Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flottka1991

Zauwazyliscie, ze osoby, ktore nie rozumieja matmy, sa bardzo malo inteligentne

Polecane posty

Gość humanistkaaaa
ja deklaruje wlasnie, ze jestem humanistką. Dlatego, że z Językiem polskim, historią, angielskim nigdy nie miałam problemów. Nie musiałam spędzać kilku godzin na nauce, kuci. Wszystko zostawało w głowie. Czas ten poświęcałam fizyce i matematyce, co nie znaczy, że należę do głupich, bo na koniec wypracowałam sobie z tych przedmiotów po 4. Chociaż moją pasją matematyka nigdy nie była. Mimo, że jestem humanistką nie uwazam się za mało inteligentną osobę. Mature z matematyki napisalam na 85% w zeszłym roku. Jak na nie - umysł ścisły poradzilam sobie swietnie. A co do przydatnosci w zyciu mstematyki liczyc, mnozyc, wyliczac podatek, obniżkę %, podwyżkę itd na pewno każda osoba kończąca podstawówkę juz potrafi. Więc każdy sobie w zyciu poradzi nawet z podstawową wiedzą matematyczną.

Gość IMO13831
belle de jour 1982 "no bo wszyscy musza wielbic matme, co nie?" Ty nie rozumiesz, ale to naturalne u osób słabych z matematyki. Przecież wiadomo, że jak matmy nie rozumiesz, to jesteś GUPI i chuj! :classic_cool:

Gość Navya
IMO13831 - tak samo można powiedzieć o osobie ,która nie potrafi się składnie wypowiedzieć ,albo napisać poprawnie 2 zdan ,że jest głupia i chuj

Gość IMO13831
Navya - :D:D:D:D:D:D:D

Gość Navya
albo taka ,która nie jest się w stanie nauczyć jeżyka obcego ,albo o takiej która świetnie rozumie matematykę ,ale beznadziejnie radzi sobie w zyciu przez swoje postepowanie. można tak powiedzieć o takiej np co nie potrafi inteligentnie rozmawiać z ludźmi ,a z matematyki miała same 5

Gość lkjlkjslkj
moj przyjaciolka jest piekielnie inteligentna. juz w podstawowce pisala takie eseje ze wszytskich mrozilo. ma na koncie pokazna ilosc opowidadan, feleitonow , skonczyla polonistyke z wyroznieniem, jest meg zdolna, w dodatku prowadzi wlasna firme, i zarabia kupe kasy. z powodu matmy ledwo przechodzila z klasy do klasy. i MOJA PRZYJACIOLKA JEST PIEKIELNIE INTELIGENTNA A Z MATMY JEST TAK LEWA JAK SIE TYLKO DA. Z DRUGIEJ ZAS STRONBY JEST NIESMOWICIE LEBSKA, OBROTNAI ZARADNA. PROWADZI WLASNA FIRME, ZARABIA MEGA HAJS NO ALE SKORO MATMY NIE UMIALA TO PODOBNO NIE POTRAFI LIGICZNIE MYSLEC...WIEC CHYBA COS TU NIE GRA...WNIOSEK TAKI ZE AUTOR G. WIE NA TEMT INTELIGENCJI

Gość czy logiczne myslenie
dotyczy tylko matematyki??????

Gość Oczywiście że
Oczywiście,osoby inteligentne używają dla podkreślenie swoich ,wyimaginowanych racji słowa chuj.Sprawdż w googlu co to jest inteligencja.

Gość IMO13831
O ironio! :D

Gość tralalallalalal
Moj prpfesor byl kapletnym kretynem;)Debil debil i jeszcze raz debil!I uczyl maty..zero inteligencji typowy prostak!

Gość Oczywiście że
nie należy tylko do matematyki.Ale ten topik dotyczy matematyki.Natomiast kwestia zrozumienia matematyki jest nierozłącznie związana z logicznym myśleniem.

Gość matematyka stosowana
bo matmę, chemię czy fizykę trzeba rozumieć. a historii każdy potrafi się nauczyć, to jest pamięciówka.

Gość czy logiczne myslenie
to było pytanie retoryczne - nie wymagające odpowiedzi.

Ja w szkole nienawidziłem matematyki, a po jej skończeniu zorientowałem się że to banalny przedmiot :) To chyba wina nieodpowiednich nauczycieli. Wg mnie ważniejsza w życiu nie jest sama matematyka, a logika matematyczna.

słyszałam, że matematyka słuzy głównie do ćwiczenia umysłu, a nie liczenia. Skoro to prawda, to osoby, ktore umysłu nie ćwiczą maja prawo byc mniej inteligentne. Zauważyłam też, że to samo dotyczy krzyżówek. :) Czasem warto poćwiczyć myslenie po prostu.

Zależy o jakiej matmie mówimy. Są ludzie którzy mają podwyższone IQ matematyczne, a w każdym innym temacie to po prostu debile. Są też ludzie którzy matmy nie lubią, ale jak się zawezmą to dadzą radę to pojąć.

Gość IMO13831
Ewentualnie jeśli nie ćwiczą umysłu poprzez logiczne podejmowanie decyzji i rozumieniu konsekwencji z nimi związanych. Na przykład samotne matki - mało inteligentne. :classic_cool:

Gość IMO13831
O nie! Ruda przyszła...

Gość IMO13831
Oh! Fuck! Co to za niezidentyfikowane kłęby kłaków na fotkach! Ratowniczka - wytłumacz te anomalie!

Gość Arthrix85
Powiem tak wiedza humanistyczna dotyczy ludzkich uczuc, gustow, subiektywnych odczuc, dlatego jako wiedza jest bezuzyteczna. natomiast matma to fundament calej ,,zdrowej nauki'' zarowno tej w sensie wspolczesnym, jak i okultystycznej

Gość Arthrix85
Dlatego powiem wiecej. jak ktos napisal esej to nie znaczy ze ktos jest inteligentny a nawet swiadczy przeciw sugeruje bowiem ze jest dupa wolowa interesujaca sie poezja

Gość Oczywiście że
Sięgnijcie do definicji inteligencji.Ludziom się wydaje że czytając literaturę Światową stają się inteligentni,a to o co całkiem innego chodzi.Oczywiście prędkość przyswajania wiedzy świadczy o wyższym poziomie IQ.Jeśli zapytasz kogokolwiek o jego "inteligentność" to każdy ci odpowie że jest bardzo inteligentny.

Gość Arthrix85
I z drugiej manki jak ktos popelnia bledy gramatyczne to wcale nie znaczy ze nie jest inteligentny, bowiem jezyki ewoluuja i to czy ktos popelnia blad jest pojeciem wzglednym

Gość Oczywiście że
Oczywiście,w danej chwili będzie to uznane za błąd.

Gość Arthrix85
Ale te bledy sa pojeciem wzglednym, poza tym ich popelnianie nie swiadczy o inteligencji. jezyk jest tworem ludzkim a matematyka to uniwersalne prawa dane przez Boga

Gość Arthrix85
Dlatego czlowiek ktory jest zaradny w tej sztuce pokazuje ze na podobienstwo Boga jest uczyniony