Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesia

TERMIN MARZEC 2012

Polecane posty

Byłam w szpitalu. Nie przypuszczałam,że droga zajmuje tyle czasu(ponad 30 minut od mojego domku a dziś puste ulice:/)-dobrze,że mam wyznaczony termin cc a nie jedę rodząc:D Szpital wizualnie śliczny,nowy(ma jakieś 4 lata),miła pani w rejestracji(pełnej panów:))-pozwoliła nam wejść na piętro zobaczyć oddział-jednakże nie udało nam się go zwiedzić,bo wszystkie sale były pełne..Zaczęło mnie to martwić..Przeczytałam dziś,że jeśli w szpitalu, w któym chce się rodzić w czasie kiedy dojeżdżamy tam z akcją porodową nie ma miejsc szpital ma obowiązek znaleźć nam inny szpital i dowieźć nas tam karetką..Kurdę boję się,że przyjadę na umówiony termin i nie będzie miejsc...a nie chcę rodzić gdzieś indziej:/Ogólnie wrażenia pozytywne choć w sumie nic nie zwiedziliśmy.. Nie wiem czy czytacie "M jak mama" ale w lutowym wydaniu jest wiele ciekawych artykułów. Między innymi o bezcennych witaminach w ciąży(jak ich niedobór i nadmiar szkodzi), o leczeniu róznych infekcji w ciąży, o konflikcie serologicznym, rozstępach,radzeniu sobie z nudnościami,karmieniu piersią, azs-ie, alergiach,jak radzić sobie z kolkami, o bioderkach ,porodzie,planowanych cc, krwi pępowinowej,połogu,chudnięciu po ciąży:)-podałam chyba cały spis treści:P Lubię tą gazetkę-kosztuje tylko 4,99 złotych a jest naprawde fajna:) Co do pasa poporodowego to jeśli będę mogła nosić go po cc to napewno skorzystam... Nesia--dzięki za rady apropo dużych piersi-ciągle miałam watpliwości co zrobić;) Ja siary nie mam jutro zaczynam 31 tc..mam nadzieję,że będę miała pokarm po urodzeniu:( Myszka-dzięki za adres tej strony-zastanawiam się czy zamówić jeden z alles a drugi ze strony podanej przez Myszkę czy dwa z tej samej firmy-jak myslicie??? Nikaaa87-z racji,że mój synek będzie miał swój pokój chcieliśmy na poczatek kupić kołyskę na kółkach i wstawić do nas do sypialni na noc,żebym mogła spać jak do tej pory-dziś chcemy kupić jakiś fotel rozkłądany i wstawić do synka do pokoju, na którym na pcozatku będę spała.Zmieniliśmy decyzję dlatego,że po pierwsze kołyska starcza na króciutko a nie wiem ile będę musiała spac blisko synka a po drugie ten fotel kiedys będzie nadawał się idealnie do siedzenia w pokoiku synka:)

myszka mysle że nie masz powodów do obaw...skracajaca się szyjka nie daje zazwyczaj żadnych objawów nawet sie tego nie czuje(tak mi gin mówił) moja mała jest ułożona główkowo od 20 tc i ruchy tez czuję bardzo nisko, czasem mam wrażenie że czuje niunie na kości łonowej. Ja kupiłam łózeczko dlatego że jest po prostu praktyczniejsze:)

Aha jeszcze jedno.. Nikaaa87- łóżeczko mielibyśmy tak czy siak-kołyska miała być dodatkowo dla mojej wygody..Jednakże jak już napisałam-łóżeczko zostało a kołyska zamieniona została z fotel do spania dla mnie;)

Hej dziewczyny, Uk dzisiaj normalny dzien pracy, no ale na szczescie juz piatek i juz za raz bede mogla zbierac sie do domu. Czy wszystkim Wam juz cos saczy sie z piersi? U mnie 30tc i nic, i w ogole to mam wrazenie ze od polowy 2 trymestru piersi mi w ogole nie urosly i tez juz wcale nie bola. Mam nadzieje ze to ok. Myszka, mnie to zawsze bardzo dziwilo ze w UK przez cala ciaze nie ma zadnego badnia od dolu. Ja kilka badan mialam ale prywatnie podczas wizyt w PL. No ale z drugiej strony moze to nie jest az tak czeste i sa inne objawy przy tym, inaczej w UK byloby duzo przedwczesnych porodow. Tak sobie tlumacze. Nika, ja strasznie chcialabym kupic na poczatek dla dziecka kosz wiklinowy/ mojzeszowke. Zwlaszcza ze pierwsze 3 miesiace po porodzie spedze u rodzicow w PL, a potem wracam do Londynu i tu juz mam lozeczko. Nie chce mi sie kupowac 2giego lozeczka na Polske i to tylko na te ok 3 miesiace. Ale z tego co sie orientowalam, te kosze sa niezle drogie w Polsce, te co widzialam kosztowaly po 400 - 500zl, proste lozeczko da sie kupic za mniej niz polowe tego. W Uk w mothercare te koszyki sa od ok 120zl, no ale nie bede tego przeciez targac samolotem. Jak znajdziesz gdzies jakas fajna oferte to podeslij koniecznie!

Ja też kupuje łóżeczko takie które można na tapczanik zmienić :) potem dokupie tylko ten bok żeby mala nie spadła i bedzie na dłużej :)

My już właśnie taki kupiliśmy z tym bokiem łóżko-tapczanik 140x70 z szufladą:) Mam pytanko dziewczyny-czy Tantum Rosa można używać także w ciąży?Sorki jeśli pytanie okaże się absurdalne ale jestem totalnym laikiem w tej dziedzinie.. Przez to ciągłe sikanie(myślę,że ponad 20 razy dziennie) zaczyna mnie szczypać krocze w czasie sikania...Mimo tego,że dwa razy dziennie biorę prysznic,podcieram się kilkakrotnie w ciągu dnia papierem toaletowym nawilżonym zaczynam piskać:/ Nie wiecie może co może mi pomóc??? Aaaa i ciągle zapominam:) Szatynko:) Przetestowałam całą kostkę bambino i teraz myję się nivea..i ani na jedno ani na drugie mydełko nie mam uczulenia:):):)Skóra mięciutka..jak dla mnie zapach w czasie mydlenia podobny-choć na poczatku to nivea wydawała mi się ładniejsza:) Jedyny plus jaki zauważyłam jednego nad drugim to to,że nivea się o wiele lepiej pieni:) Choć za to,że żadne mnie nie uczula już daje im 6:)

marcowe a może smaruj się tam Linomagiem? U dzieci tak ladnie łagodzi odparzenia od siuśków. A może masz zapalenie cewki albo pęcherza, że szczypie? To takie czeste w ciąży?

Kurcze właśnie nie wiem-czy to z podcierania się tyle razy dziennie,do tego siusiania czy coś więcej...mam nadzieję,że przejdzie:/ Dziewczyny chwalące Tantum Rosa mówiły,że działa przeciwzapalnie...dlatego pytałam o ten preparat włąśnie..

działa przeciwzapalnie i znieczula. Ale nie wiem czy można w ciąży. Wyjęłam ulotkę z opakowania "przed zastosowaniem w ciąży skonsultuj się z lekarzem"...

Marcowe_ szczescie ja używałam całkiem niedawno Tantum rossa do podmywania, bo miałam infekcję i mi ulżyło :) Myślę , że nie powinno zaszkodzić :) jedynie nie ma mowy o irygacjach z Tantum... I widzę, że nie tylko ja mam problemy z uczuleniem na rekach.... powodzenia!!! Myszka ja dzisiaj myślałam sobie o tym samym, tzn czy może mi się nie skróciła szyjka, a ja o tym nic nie wiem... W Irlandii podobnie jak nie tak samo prowadzi się ciążę :( wcale mi nie pasuje ten system, wolałam polski :( A! "M jak Mama" też bardzo polecam! jak dla mnie najlepsza gazeta dla kobiet w ciąży! i po ciązy! ale lutowego wydania jeszcze nie mam , musze jutro podskoczyć do Poloneza heheheh :D Piszecie o pasach poporodoweych :) ja mam dwa, ale ie lubiłam ich nosić :D jako, że poród miałam w maju to było już badzo gorąco a jeszcze pas zakładać ufff i miałąm takie wrzenie jakby mi miało przez scisniecie brzucha zaraz wszytsko wypaść ... :P brzuszek pozostal jakiś, ale nie jakiś zwiotczały flak, a normalny brzusio :) w sumie to ja odkąd pamiętam miałam taki brzuszek ciązowy, chociaż wciecie w talii tez było, taka moja uroda brzuchata :D CO się tyczy biustonoszy, to też zgadzam się z tym, Nesiu- dobrze piszesz!że najlepiej już dopasowywać po porodzie i spac w biustonoszu też dobrze :) I też dołącze do klubu stękających, że boli :D bo ledwo wstać z łóżka mogę, coś kłuje to w dole, to w boku , to kość łonowa daje o sobie znać :) no i nie mam już tyle siły co na początku :) już nie moge szybko chodzić, tylko spacerkiem , delikatnie :) Siary u mnie brak :) sucho :/ W poprzedniej ciąży też nic nie było. A pierwsze cokolwiek pojawiło się dopiero po wyjściu ze szpitala i to jak wyciągnęłam laktatorem i to się omęczyłam :D pamiętam jak pompowałam na zmianę z mężem i z moją przyjaciółką! teraz mi się śmiać chcce , ale wtedy nie było mi do śmiechu :) tak więc Loarro może właśnie to znak, że Ty nie będziesz miała takich problemów z laktacją jak ja!! całkiem możliwe.... :) dobra, tyle na dzisiaj! A! dziewczyny wyglądacie wspaniale na zdeciach!!! śliczne z Wasc mamusie!!! tylko jeszcze trudo mi do twarz/brzucha dopasować nika z forum, wiec wybaczcie, że tak ogólnie piszę :) dobrej nocy wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej:) Lilka79-narazie(tfutfu)przestało szczypać więc jakby co zostanę przy częstym podmywaniu a jakby się pogorszyło do poniedziałku to zapytam telefonicznie mojego ginekloga-dziękuję!! Carmen7-dzięki za podowiedx o tantum:)-i prawda,że "M jak mama" świetna?:D Jedyna gazeta (oprócz "Pani" i "Twojego stylu":P), którą czytam od deski do deski:) U mnie z siarą sucho....mam nadzieję,że sie pojawi..cosik:/ Nawet wczoraj znalazłam w gazetce;) fajną stronę z rzeczami dla dzieci:) Strasznie mi się podoba ta pościel:D http://muzpony.pl/produkt,44,174-pepe_poszewka_100x135_40x60_ochraniacz.html

Hej dziewczyny :) Z tym pasem poporodowym, to jakoś się nie interesowałam jeszcze na tyle, żeby wyrobić sobie opinię, ale widzę że trzeba zacząć :). Ostatnio miałyśmy w SR na ćwiczeniach taką rozmowę i położna powiedziała, że ona sama nie nosiła po ciąży pasa i nikomu nie poleci, że mięsień uciskany i nie używany zanika. W domu mam taki szeroki pas na rzep do ćwiczeń, to takie coś też może być? Loarra wycieków siary też jeszcze nie mam, więc nie wiem czy Ci pomogę. Sama tego nie testowałam, ale koleżanka mówiła że tanie i dobre są wkładki laktacyjne lovi oraz canpol. Ostatnio coś wspominała, że kupiła tez tommee tippy i że też dobre. Co do biustonoszy, to i ja uważam, że najlepiej by było kupić po porodzie, ale u mnie i w klinice i w szpitalu wymagają, więc muszę kupić wcześniej przynajmniej 2 biustonosze - tak jest wymagane. Połozne radziły, żeby kupić najwcześniej 1-1,5 miesiąca przed i żeby dało się luźno rękę włożyć i tej zasady będę się trzymała. Wczoraj trochę biustonoszy na allegro pooglądałam i decyduję się na triumpha mamabel modele micro n oraz plain p. Być może jeszcze do spania kupię sobie triumph mambel easy n. Chociaż to się jeszcze zobaczy, bo ja z tych, co to muszą przymierzyć na żywo :). Pomierzę tez te z Alles w SR. No ale to jeszcze za jakieś min. 4 tygodnie. Marcowe szczęście, a mowiłaś o tym bardzo częstym siusianiu i szczypaniu w trakcie ginekologowi? Nie można robić irygacji z tantum rosa w ciąży i w połogu, a przemywać krocze raczej można - chociaż na ulotce jest napisane, żeby skonsultować się z lekarzem. Co do tych mydełek, to dobrze że Ci tak służą. Ja na razie zastanawiam się nad tym czy kupić oilatum soft emulsję czy balneum. Ostatnio jakoś trudno podejmowac mi decyzje - z czym raczej kiedys nie miałam problemu. Mąż akurat w kwestii kosmetyków dla dziecka też nie jest zbyt pomocny i mówi mi "Ty się naczytałaś, to wiesz lepiej" :). Dobrze, że chociaz pomógł wybrac wózek i łóżeczko, no gadżety i ubranka też pomaga wybierać. Wczoraj oglądając rózne gadżety doszliśmy do wniosku, że chyba potrzebujemy kosz na zużyte pieluszki. Ten co upatrzyliśmy nazywa się sangenic hygiene plus i kosztuje niby około 99 zł. Innych nie widzieliśmy i nie wiem czy są. Kupujecie takie coś? No bo co robić ze zużytymi pieluchami? Do zwykłego kosza jak się wrzuci, to chyba będą smierdzieć co? Co prawda mieszkam w Polsce, ale też mi się nie podoba zagraniczny system prowadzenia ciąży. Taka kobieta jak np. ja - w pierwszej ciąży - potrzebuje tych wizyt u lekarza nawet jak jest wszystko ok. Daje to takie utwierdzenie się w przekonaniu, że jest dobrze lub jak jest źle można coś szybko zdziałać. Lasica29 myslę, że mojżeszówki w takiej cenie (120 zł) nie znajdziesz u nas. Nikaaa87 my kupiliśmy łóżeczko drewniane z szufladą i wyjmowanymi szczebelkami. A jak dziecko będzie już większe - myślę że tak 2-3 latka, to na dzień dzisiejszy zamierzamy kupić takie łóżko dla dzieci - coś takiego jak pisała Nesia. Madzia0808 my z kolei patrzyliśmy oprócz tako jumper też tako laret oraz tako warrior. Tako jumper wygrał dlatego, że ma takie solidne uchwyty do wnoszenia (w ramie). Zamierzam wózek znosić do wózkowni, może czasami do domu, no i czasami poruszać się komunikacją miejską - także dla mnie to było ważne. Poza tym chceliśmy właśnie akurat z tego innego materiału - gt, a producent nam odpisał, że z tego materiału może być właśnie tako jumper lub warrior. O skracającej szyjce wiem tylko tyle, że jest przeciwskazaniem do gimnastykowania się nawet w SR.

Marcowe szczęscie zapomniałam jeszcze dodać, że na podrażnienia i upławy polecam "laktacyd femina plus +". Do higieny codziennej używam zwykłego laktacydu, ale jak zobacze jakiś upław albo po goleniu krocza, używam właśnie tego laktacydu femina plus i na razie pomagało - także mogę z ręką na sercu polecić :) Tantum rosa wcześniej nie używałam, więc wiem tylko tyle co wyczytałam - na pewno nie można robić irygacji.

szatynko nawet nie porównywałam ich :P Laret jak dla mnie śliczny a ja nie musze nosić go nigdzie a autem bede jeżdzić wiec moze być :) a czym się róznią te materiały??

hej jestem po kolejnej wizycie termin mam na 6/7 marca a lekarz mi liczy że jestem teraz w 31 tyg, ciąży wiec ja nie wiem czy on liczy juz ukonczone tygodnie bo według moich obliczen jestem w 32 tyg.jak na razie jest wszystko ok dzieci w miare równo rosną jedno wazy1741g,drugie 1884g ja przytyłam 16 kg. brzuch mam spory i kłopoty ze spaniem ,lekarz skierował mnie do szpitala mam dostac sterydy na rozwój płuc u dzieci w razie wczesniejszego porodu. mam skurcze juz od dawna brzuch sie stawia . wyprawke mam juz praktycznie gotową zostal tylko wózek ale to jak juz sie dzieci urodzą.

Nastraszylyscie mnie ta opieka lekarska w UK ja w przyszłym tyg ide pierwszy raz do poloznej tu, do tej pory chodziłam do świetnego lekarza u nas w Rzeszowie niestety teraz mieszkamy tu bo Mojemu skończył sie kontrakt w Polsce i czekamy na wizę do Nowej Zelandii, przeraża mnie poród tu choć staram sie o tym jeszcze nie myśleć ale sny robią swoje,wiem ze tu w Anglii nie za bardzo lubi sie Polaków i tego sie boje najbardziej ze przez to moge byc zle potraktowana, a pomyśleć ze w Polsce rodzilabym w prywatnym szpitalu... :( Szatynko ja kupiłam śmietnik na pieluchy z tommee tippee coś takiego http://www.tommeetippee.pl/viewproduct/parentcat/4/subcat/11/pageid/18/ słyszałam ze są naprawdę dobre i zawsze to jakiś komfort dla nas zwłaszcza nocą nie musisz lazic gdzieś do kuchni do śmietnika nocą :) Lasica ja mam moses basket na czas pobytu w UK czyli pierwszy mies. w UK łóżeczko popłynie w kontenerze do NZ myśle ze te kosze to wogole super rozwiazani na początek, a nie pomyslalas zeby podać do Polski przez jakiegoś przewoźnika bus czy tym podobne? Kosztuje nie duzo my tak czasami podawalismy cos mojej siostrze do Irlandii. Gosiaczek trzymam kciuki za Twoje córeczki napewno wszystko będzie dobrze, to juz duże dziewczyny :) ja przytylam 11,6 kg i w pon zaczynam 31 tydz. oby to wszystko zrzucić po ciazy :) tak sobie myśle ze u nas juz powoli mija 7 mies i wierze ze juz teraz wszystko będzie dobrze nasze dzieciaczki są juz duże, ja mam kuzyna który 15 lat temu urodził sie na początku 7 mies i ważył tylko kilogram całe szczescie nic mu nie było przeżył nigdy nie chorował nie był słabszy od innych a teraz to juz wogole tak wyrosniety nastolatek :) wiec nasze dzidzie na pewno juz teraz dały by radę no alez wiadomo niech rosną pod naszymi serduszkami jak najdłużej hehe

Madziu0808 materiałoznawstwo nie jest na tyle moją mocną stroną, żeby Ci wytłumaczyć te różnice. Porównywaliśmy na żywo te materiały (z tako jumper x oraz gt i z tako laret) - tak na dotyk i na oko gt wydał nam się najlepszy, poza tym jest różnica cenowa - z tego materiału taki sam model jest droższy. Sprzedawcy też mówili, że jest lepszy - ale ja nie umiem tego wytłumaczyć czemu. Jak bedziesz miała okazje, to najlepiej sama sprawdź :). No ja stety albo nie :) prowadzę dość aktywny tryb życia, w zasadzie od ponad roku najczęściej poruszam się pieszo, a podczas niepogody komunikacją miejską. Samochodem jeździ mąż, ja swojego się pozbyłam, bo uznałam że wszędzie mam blisko, a koszty utrzymania auta oraz mój tyłek stale rosną. Wiadomo jak jest auto, to nawet do kiosku się jedzie po gazetę ;) A tak sama siebie zmusiłam do ruchu i kondycyjnie czuję się o wiele lepiej :) Myślę, że na razie tak pozostanie, dlatego wiem, że będzie mi wygodniej mieć ramę z uchwytami do przenoszenia - czy to do autobusu wnieść, czy do wózkowni, czy do mieszkania, czy po schodkach do sklepu, kościoła itd. Gosia29 duże te Twoje dzieciaczki jak na bliźniaki. Oszczędzaj się kochana. Będzie dobrze. Może jeszcze troszkę posiedzą w brzuchu. Chociaz Ci muszę powiedzieć, że w mojej rodzinie jest dużo bliźniaków i praktycznie wszystkie przyszły na świat troszkę przed terminem, no i miały masy urodzeniowe własnie w granicach 2 kg. Trzymaj się :)

Klaudyna86 to chyba ten sam kosz, co ja pisałam. Ten co ja widziałam i się zastanawiam, to taki: http://allegro.pl/sangenic-pojemnik-na-zuzyte-pieluszki-3wklady-i2028156249.html Wiesz co klaudyna86 pomimo, że napisałam że mi nasz system lepiej odpowiada, to znam sporo dziewczyn, które rodziły w UK i nie narzekały. Mi bardziej chodziło o opiekę okołoporodową, choć u nas też trzeba dobrze trafić, zeby nie narzekać.

No i za szybko wysłało mi post :) Chciałam jeszcze napisać, że na razie zaopatrzyłam się w paklanki, no bo gdzie pieluszkę gdzieś poza domem wyrzucić? Tak wiem, że to ludzka rzecz zużyte pieluszki, podpaski, tampony, ale nienawidzę i drażni mnie, gdy latają sobie luzem po osiedlu i jestem zdania, że przynajmniej trzeba ładnie opakować, żeby nie śmierdziało i nie straszyło wyglądem, no i nie rozsiewało bakterii - bo to niezłe pożywki :)

Szatynko-nie mówiłam nic mojemu ginekologowi apropo swojego siusiania i szczypania (choć już mineło-tfutfu),bo taki dyskomfort (szczypanie) miałam dopiero teraz i to 2 dni..Zapytam przy następnej wizycie jeśli nie minie..Zastanawiam się też czy noszenie w ciągu dni stringów nie przyczynia się do takich dolegliwości:/ Co do pojemnika na pieluchy to też o tym myślałam i do dziś nie wiem czy kupujemy czy nie:) Myślę,że jak będziemy mieli wreszcie wstawione mebelki wtedy mogę...dopeiszczac pokoik:) Bratowa używała kupowanych w tesco pachnących woreczków na pieluchy-wkładasz zużytą pieluchę do woreczka,związujesz i do kosza..:) Kosztują parę złotych i była zadowolona:) Gosiaczek-oięknie rosną Twoje dziewczynkiL:):):)

witam, dziewczyny, nie wiem jak Wy ale ja nie śpię już od godziny 03:05 :( nie dość, że położyłam się po 23 to po 4 godzinkach obudziłam się wyspana :) ehhh, mała szaleje, czasami mam wrażenie, że urządza sobie dyskoteki :) cieszy mnie jej aktywność bo pamiętam jak martwiłam się gdy były długie przerwy i nie dawała oznak, że wszystko jest dobrze. Cieszę się, że u Waszych dzieciaczków jest wszystko w porządku :) obyśmy wszystkie doczekały zdrowiutkich, pięknych maluszków :) Co do kosza na zużyte pieluchy to ja nie zamierzam kupować, kupię takie opakowania , o których pisze marcowe_szczęście :) to tańsze rozwiązanie a na to konto kupię maluszkowi coś innego aczkolwiek nie potępiam nikogo kto zdecyduje sie na taki zakup, w końcu każdy kupuje co uważa za niezbędne :) w pn lub wt przyjdzie paczka z rzeczami dla maluszka :) juz nie mogę się doczekać :) czekam jeszcze na resztę ubranek od rodziny i znajomych i zaczynam wielkie pranie i prasowanie :) jeszcze tylko skompletuje rzeczy dla siebie do porodu i zostanie nam najmilszy element czyli urządzenie kącika dla małej :D będzie super :) ostatnio oglądałam naklejki ścienne, podoba mi się coś w tym stylu: http://allegro.pl/naklejki-motylki-polana-kwiatki-laka-wyprzedaz-i2008965476.html lub http://allegro.pl/naklejki-scienne-roommates-bajkowe-drzewo-i-sowy-i2043672140.html może się okazać, że wykonamy jakieś inne dzieło na ścianie :) zobaczy się jeszcze :) nie wiem jak Wasi życiowi partnerzy ale mój M jest ostatnio do rany przyłóż :) widzę, że bardzo przeżywa to, że będzie Tatą :) niby nie daje tego po sobie poznać ale ja już wyczuwam, że i on powoli przygotowuje sie do swojej nowej życiowej roli :) w sumie to szczęściara ze mnie :D Marcowe_szczęście: czasami śmieje się w duchu że powinnam mieć nick marcowe szczęście 2 :) miłej niedzieli :)

Basiolek ja tez się obudziłam po 3 i mi się spac już nie chciało, za to kolo 4 jeść poszłam hehe płatki nesquik z mlekiem i oglądałam rozmowy w toku :) a co do naklejek ja zamowiłam http://allegro.pl/kubus-puchatek-cars-naklejki-scienne-180cm-x-100cm-i2036421107.html ten nr 1 z pociągiem 180x100 na innych aukcjach były dużo droższe :)

Hej dziewczyny u mnie 2 ostatnie noce całkiem przespane a dziwie się bo u teściów spałam heheh... Poza tym odkryłam super "środek" na zgagę mianowicie lekko ciepłe mleko( ale nie zagotowane) do tego troszke gałki muszkatałowej i szczypta tymianku. Smak: ohyda ale działa juz po 5 min przynajmniej na mnie:) Z kosza na pieluchy tez nie mam zamiaru raczej korzystać tylko woreczki do pieluch:)

Hej:) Wróciliśmy z WOŚP i mimo deszczu i chodzenia przez 3 godziny nie czuję zmęczenia...nie miałam zadyszki:)-chęć pomocy uskrzydla:):):) Basiolek-ja podobnie jak Loarra dwie ostatnie nocki super przespałam...ale do tej pory była masakra...ciągłe budzenie się w nocy i parę godzin w sumie snu.. Co do ozdabiania ścian to mój mąż wykazał wenę twórczą i namalował drzewo:)Kiedy przywiozą nam meble to zrobię fotkę i wrzucę na pocztę:) Co do cudowności naszych panów to nie chcę krakać ale mam podobnie:)-mąż jest do rany przyłóż-tfutfu-mimo,że to nie wyczekiwana przez niego córcia to dba o nas,opiekuje się i jest cierpliwy jak po byku;) Nigdy nie byłam "łatwa" w obyciu ale teraz to powinnien dostać medal za cierpliwość:) Basiolku pięknie byłoby Ci i z tym drugim nickiem:):):) Madzia śliczne te naklejki:)

mi się to drzewo i sowy bardzo podoba. My na razie nie urządzamy kącika, łóżeczko wstawiamy do salonu, w ktorym też śpimy. A po pół roku chcemy przenieść mlodszą do starszej do pokoju i wtedy wszystko obmyslimy. Na razie będzie kacik w salonie niestety. kupilismy taki jakby parawan z IKEA, żeby zasłonić malucha od światła jak będzie spała. I móc normalnie funkcjonować. Starsza bez problemu spała w umiarkowanym szumie, więc mam nadzieje, że i tak będzie tym razem. Ja mam jutro USG - cieszę się. My jedziemy na WOŚP na 20 popatrzeć na fajerwerki. Pogoda nie nastraja, chyba że do snu... ja mogę spać non stop. Cała noc i pół dnia. Gdyby nie dziecko;-) No a jutro do roboty, eh.

Witajcie mamy marcowe;) Ja mam do Was takie może troche głupie pytanie-jaki rozmiar koszuli do porodu i karmienia kupujecie??? Bo nie wiem czy wziąść L/Xl czy Xl/XXl bo teraz mimo że mam rozmiar L to nie wiem ile brzuszek mi urośnie żeby do porodu do koszuli wejść ,a chciałabym już coś kompletować:)

Madziu ja generalnie od początku mam niby podwyższone ale to na ogół tak miałam przed wizytą :) 140/80, teraz kiedy mała już daje o sobie znać ciśnienie się uspokoiło przy wizytach i mam 120/70 :) lekarz kazał mi mierzyć ciśnienie żeby sprawdzić co i jak i w domu zawsze mam w normie :) a czemu pytasz?

ja mam zazwyczaj 140/70 koszule kupiłam XL żyeby luzna była teraz mieszcze sie smiało w L