Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak to prawda hehehe

Lady Love czy twoj tatuś ktory odprowadzi Cię do ołtarza

Polecane posty

Gość markovv
Portugalia finansowo nie jest biedna , ale tez nie jest bogata . Na pewno nie jest bogatsza od Polski . Natomiast przyznaje ze jest tam ciepło , a Polska jest zimnym krajem i jesli ktos lubi gorąco to moze tam zamieszkac . Przyszłosc Portugalii jednak jest w czarnych barwach . NIe sa bankrutem jak Grecja , ale jednak jest to kraj ktory sie zatrzymał w miejscu .

wybacz ale ja tu mieszkam i wiem jak jest mamy mieszkanie dwupoziomowe z ogrodkiem, 3 ma pokojami ( jedno duze podzielone na 2 ) z 2 ma lazienkami metraz nie wiem, ale ponad 100m2 a to jest kawalerka! znajdz mi taka kawalerke w polsce.. mam widok na ocean, mieszkam w miasteczku turystycznym, ceny w sklepach sa podobne do cen z polski przeliczajac na zlote.. a wiadomo ze tutaj sie troche inaczej zarabia, za wode placimy nie wiecej niz 20 euro.. za reszte pierdol ponad 100.. nie ma czynszu ( jedynie placisz roczne ) a my jako ze mieszkamy w pieknym miejscu wynajmujemy na 2 tygodnie mieszkanie ludziom za 800 euro.. i mamy wtedy na zaplate roczna i jeszcze nam zostaje z tego kasa tutaj wszyscy maja markowe rzeczy, kazdego stac.. bo co to wydac 30 euro za spodnie, czy 15 euro za bluzke.. beznyna jedynie drozeje teraz ok 1,38 za litr.. wiekszosc ludzi ma ootiwerane swoje wlasne male firmy, ludzie zarabiaja na rybach, jest w ciuu rybakow ktorzy szastaja kasa na prawo i lewo.. jest mnostwo bogaczy.. turystow coraz wiecej, ba ile w tym czasie z polski przyjechalo, ostatnio rozmawialam z 20osobowa grupa z polski wszystko jest tutaj na +

Gość markovv
nie wiem dlaczego tak mam, ale lubie bol, jestem odniego uzalezniona chodzi o bolesny masasz tłuczkiem do miesa ?

na dziecko dostajesz pieniadze do ukonczenia 16roku zycia przez niego, nie jest to jakas duza kwota ale zawsze cos. jak potrzebowalam antybiotyki dostawalam je za darmo bo byly refundowane, poziom w szkolach tez jest wysoki pozatym ludzie sa przemili, przesympatyczni, zawsze ci pomoga.. nie patrza sie na ciebie krzywo, wolaja z daleka dzien dobry, jak sie masz.. poszczegolne miasta organizuja co jakis czas imprezy, parady.. tutaj ze zyje na spokojnie i bez nerwow

Gość markovv
Zostaliśmy oficjalnie najbiedniejszym z najbogatszych krajów świata. ONZ zaliczył Polskę do państw "wysoko rozwiniętych" - na przedostatnim miejscu W czwartek ONZ opublikował po raz 20. doroczny raport o rozwoju - Human Development Index. Polska została w nim zaliczona do państw wysoko rozwiniętych - tej samej kategorii, w której są Stany Zjednoczone, Niemcy czy Szwajcaria. nasze HDI jest dokładnie na poziomie Portugalii, a więc kraju "starej" Unii; * wyprzedzają nas Czechy (28 miejsce), Słowacja (31) i Węgry (36); * za nami jest Litwa, Łotwa, Rumunia i Bułgaria; * ranking układano na podstawie danych z 2008 r., a więc dziś nasza pozycja jest prawdopodobnie wyższa;

ll zgrywa damulke, a wiesz co robi? SPRZEDAJE W SKLEPIE RYBNYM, taka kariere tow Polsce tez mozna zrobic :o

Gość markovv
to są dane ONZ- organizacji narodów zjednoczonych , a nie moje z pretensjami do ONZ

markovv czytaj ona sprzedaje w sklepiku rybnym, olej ta pozerke :)

pewnie i co z tego? zarabiam na tym, mam pol dnia wolnego, cala niedziele i poniedzialek.. o 15 jestem juz w domu.. jak moj m ma na rano to wychodzimy na plaze, do knajpy, na karaoke, na basen sklep jak sklep, nie martw sie moj jezyk jest coraz lepszy juz niedlugo zmienie prace na cos lepszego:) pozatym pomagam tesciowej :P

moja mama w biurze rachunkowym tezpracje odrana, weekendy wolne. moj brat 7-15,weekend wolny, ojciec ma nieregulowany czas pracy, sam ustala. wiec czym ty sie chwalisz, przeciez to nic welkiego :)

a Ty co robisz? siedzisz na dupsku i zbijasz baki ja nie mam zamiaru siedziec i niczego nie robic tak jak Ty

Gość markovv
nie jestem koneserem ryb , ale niektorzy chyba lubią ich zapach :/

mylisz sie, dorabiam sobie w zakladzie chronionym. oceniasz,a nie znasz :)

Gość czantoria
wasze picze mają zapach kutra rybackiego

pewnie ze nie zbyt ladnie pachnie, ale to sa swieze rybki wiec nie jest tak sle, pozatym woda i mydlo tez istnieja :D no i ciuchy specjalne tez sa ;) nie mowie ze mi sie to podoba, nienawidze tej pracy i jestem zla na siebie.. ale coz najpierw musze jezyk podszkolic i pozniej myslec o czyms lepszym, jestem tutaj rok.. nie jestem alfa i omega, jakos sobie trzeba radzic a tesciowa starsza kobieta jest tam sama, wiec ma przynajmniej pomoc ode mnie..

wachalas juz moja picz ze wiesz jak smierdzi? ;) chcesz moge ci ja do noska przytkac.. :O:O

akoro wolisz kiepska praceza granica i tesciowa od matki to pozostawie to bez komentarza :) szkoda mi ciebie, idz juz spac bo won rybek z rana cie czeka 🖐️

daj mi juz spokoj, ja swoja mame kocham nad zycie i jakos nie miala ze mna problemow.. za to Ty stwarzasz twojej mamie pewnie wiele przykrosci.. z pewnosca sie martwi ze ma corke ktora ma zdiagnozowane 3 choroby psychiczne juz mowilam mam swietna rodzine, widocznie tego nie pojmujesz.. a ja za nimi moglabym w ogien wskoczyc oni sa szczesliwi bo ja jestem szczesliwa i na odrwot proste

znam taka jedna co z anglikiem siedzi. tez brzydki i gruby, do tego duzo staszy. tyle ze bogaty na maxa. inie pochwalam tego, ale przynajmniej wiem, dlaczego onaz takim siedzi. a ciebie nigdy nie zrozumiem, ale moze ja inacze jestem wychowana, dla mnie rodzina to swietosc i zawsze chce zyc z nimi w jednym miescie 🖐️

moja matka kocha mnie taka jaka jestem, zycie nie jest idealna. ale zawsze ma we mnie wsparcie i przytulenie, brat i reszta tez. nie wytrzymalabym bez nich, to nie dla mnie 🖐️

Gość jshoshjfvklerw
lady, nie przejumj sie, sama mieszkam tez za granica i nikt mnie nie przekona do powrotu do Polski. Polske kocham, a i owszem, ale to tak, jak by ktos mial zryta matke-kochasz, bo matka, ale gdybys mogl wybrac od poczatku to wybralbys kogos innego;) do Polski nie wroce, bo przeszkadza mi caly tam panoszacy sie syf. tak, SYF. i zasciankowosc ludzi. tu zyje na poziomie, pracuje w zawodzie, znam super jezyk i czuje sie jak w domu. z reszta moje miasto jest tak multi kulti ze kazdy chyba by sie czul tu jak w domu. a najbardziej mnie smiesza opinie ludzi, ktorzy pojecia o swiecie nie maja a sie wypwiadaja, ze jesli ktos jedzie za granice to zaraz musi myc cudze kible. ja pracuje w zawodzie i zarabiam godnie. ale bez jezyka tez bym tak nie mogla. dlatego trzymam za ciebie kciuki, zeby twoj portugalski stal sie szybko na tyle dobry, zebys mogla rozwijac skrzydla. wszystkiego dobrego!

Gość jshoshjfvklerw
a Martva na pewien sposob juz jest wlasciwie martwa. jej mi jest naprawde zal. bo obsypuje cie obelgami za to, ze probujesz sobie ukladac zycie na swoj sposob. bo nie mieszkasz w jednym miescie z rodzina jak ona? bo nie gnijesz w tym samym gniezdzie do usranej smierci? parodia. Martva-ty naprawde jestes martwa. i zalosna. dziewczyna moze i teraz pracuje w sklepie, ale wnet nauczy sie jezyka i bedzie sie piac po drabinie swojej prywatnej kariery. a ty co? nosa nie wysciubisz poza swoja rodzinna wioche i tyle bedziesz miec z zycia. taka prawda. ahoj:)