Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin1994kowalski

Miłość pomiędzy przyjaciółmi?

Polecane posty

Gość Marcin1994kowalski

Witam, mam dla Was oklepany już temat 'przyjaźni damsko-męskiej'. Chciałbym przedstawić wam swoją historię i liczę na jakieś porady :) Otóż z moją przyjaciółką znamy się od jakiś 2-3 lat, świetnie nam się ze sobą rozmawia, spotykamy się, choć często się kłócimy, ale to też w formie przyjaźni. Kiedyś byłem w niej strasznie zakochany, ale przez splot wydarzeń (a raczej inne dziewczyny) udało mi się o niej 'zapomnieć'. Teraz znowu zaczęliśmy spędzać ze sobą dużo czasu, gdyż przeprowadziła się do mojego miasta i czuję, że stare uczucie do mnie wraca. Co więcej wydaje mi się, że ona też może coś do mnie czuć. Tak na marginesie mój kolega przepowiedział mi, żę będziemy razem ;) A poważniej, ostatnio jak się spotykamy często tuli się do mnie, długo patrzy mi w oczy, głaszcze po głowie (nawet w towarzystwie). Wczoraj napisała mi nawet, że z żadną żoną nie byłoby mi tak dobrze, jak z nią ^^ Zastanawiam się tylko, czy dobrze odczytuję te domniemane 'sygnały'. Oczywiście te gesty mogą wynikać z przyjaźni, ale ja po prostu czuję, że to może być coś więcej. Tu moje pytanie skieruję to użytkowników płci pięknej - jak myślicie, czy dobrze interpretuję jej zachowanie?

Gość uhmmmmmm
i ty masz jeszcze watpliwosci? przeciez to oczywiste, ze chce byc dla ciebie kims bliskim

Gość Malinowa Pomarańcza
nie użytkuję płci pięknej, ale ocenię 0/10 potrzebuję lepszej rozrywki.

Gość alians szyszka
Nie będę ci interpretować sygnałów dziewczyny bo wróżką nie jestem ale akurat jestem w temacie bo wyszłam za mąż za mojego przyjaciela to już 8 lat jak żeśmy się związali. Kiedyś jak poczułam coś więcej do niego to myślałam że nie chcę z nim nic kombinować bo jakby coś nie wyszło to to zniszczy przyjaźń. Akurat moja najlepsza przyjaciółka była rok wcześniej w podobnej sytuacji i mi to wyjaśniła że nie ma przyjaźni między facetem a kobietą. Powoli to zaczęłam rozumieć. Wyobraź sobie hipotetyczne sytuacje: - spotykasz się z inną dziewczyną, która dziewczyna przy zdrowych zmysłach będąc w związku, będzie tolerować twoją przyjaźń z dziewczyną która cię dotyka, mizia po główce, albo ona jest w związku z facetem, który facet przy zdrowych zmysłach tolerowałby że jego dziewczyna ma przyjaciela i tak jak wyżej - inna sytuacja ktoś jest smutny nieszczęśliwy, zerwał właśnie z dziewczyną/chłopakiem i komu się wyżalisz, przyjacielowi, kto pocieszy, przyjaciel, a tutaj bądźmy szczerzy różnie się kończą takie historie - jeszcze inna sytuacja, jedno z was się zakochuje. to już chyba się dzieje i to już też nie jest przyjaźń. Dla ścisłości, z moim nic się nie zapowiadało a pewnego dnia wypiliśmy na domówce trochę i zaczęliśmy się całować a następnego dnia mnie spytał czy chcę z nim chodzić. Co do mojej wcześniej wspomnianej koleżanki to z jej przyjacielem też się zaczęło dziać coś więcej i zakończyli to bo "nie chcieli psuć przyjaźni" 2 lata później miała już faceta któremu nie podobało się że ma przyjaciela (sytuacja nr 1 jaką opisałam), nie widują się wcale.

Gość Marcin1994kowalski
Kimś bliskim? Przyjaciel to też bliska osoba. A ja chciałbym czegoś więcej, całkiem możliwe, że ona też. Ale bardzo się różnimy, zaczynając od zainteresowań, na muzyce kończąc. Chyba, że zadziała między nami zasada przeciwieństw ;)