Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariola kiepska

Co sądzicie o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej?

Polecane posty

do do bellik- tak, jestem zdecydowanie przeciwniczką in vitro.

Gość do bellik
a co bys zrobiła gdyby trzech brudnych bezdomnych zgwałciło twoja córke i ona by ci płakała, rozpaczała ze nie chce rodzic, chodizc z brzuchem itp?

Gość tak, tak
A belik by odpowiedziała, bóg tak chciał to ma tak być, masz urodzić i koniec, a co się z córką stanie?! nie ważne dziecko ma urodzić! Amen.

Nie pozwoliłabym usunąć, zapisała na terapie do znajomej psycholog ( która właśnie takimi przypadkami się zajmuje i w dodatku póki co bardzo skutecznie). Gdyby córka zdecydowała, że nie chce widzieć tego dziecka na oczy oddalibyśmy do adopcji.

Gość kocikambga
Wrecz nie wierze w to co czytam :O

Gość gkihklnlnnnnnnn
psycholozka razem z ksieżulkiem spiora dziecku mózg w imie boga neich robi nam kolejnych wiernych co beda na tace rzucac a bellik bedzie miala czyste sumienie ze jest "dobra" :o dlatego uwazam ze niektorzy nie powinni byc rodzicami ja pierdole wspolczuje twoim dziecia bellik :o

Gość wuduwudu
Juz dawno oj dawno nie spotkalam sie z czyms / kims tak glupim jak pani bellik:)

Słuchajcie tak na prawdę nie wiem czy będę w takiej sytuacji... nie chciałabym żeby córka przeżyła gwałt w ogóle czy to z poczeciem dziecka czy bez. Nie wiem jakbym się zachowała, ale JA na sumieniu życia dziecka mieć nie chce.... może byłabym skłonna do tego by decyzję podjęła sama z zaznaczeniem, że wg mnie aborcja jest zła i że to może jeszcze bardziej pogorszyć jej stan bo to dziecko jest tak samo skrzywdzone jak ona. Napewno sama do gabinetu bym jej na usunięcie nie zaciągnęła! I na bank zaznaczyłabym, że aborcji jestem przeciwna... a co ona by zrobiła? Cóż.. na pewno na początek rozmowa z psychologiem

Gość tak, tak
tak a psycholozka tak naprawdę gówno pomoże, i dobrze o tym wiesz. Belik, wydaje mi się że ty nie powinnaś mieć dzieci, jeżeli na twoim własnym dziecku Ci nie zależy.

Gość gkihklnlnnnnnnn
no właśnie czyli uważasz że TO ONA POWINNA DECYDOWAĆ? Czy Ty powinnaś, a może ustawa? Odpowiedź jest oczywista... Niewola już się skończyła... Teraz zgwałcona kobieta też dostaje psychologa, może porozmawiać z rodziną, księdzem o swojej decyzji i się zastanowić, przecież to nie jest jakiś kaprys tylko totalna tragedia, rozumiesz to wreszcie???

Gość olaslodzek
najpierw zabierzta sie z akler co dzieci gwałci,niech odpowiedza za to

Gość olaslodzek
pochwa nasz nie wasza- kler do gazu

Gość o kurde nie wierze ze ta
nie wierze ze bellik ma dzici, ale tragedia, wspolczuje im :o

tak, tak tak się składa, że ta psycholog właśnie pomogła wielu dziewczynom w tego typu sytuacjach. I nie mów mi, że na matkę się nie nadaję, bo może idealna nie jestem, ale dziecko wychować umiem. Kocham je nad życie i nie chciałabym, zeby spotkała je taka krzywda. A całemu złu na świecie nikt nie jest w stanie zapobiec

ktos tam sie na mnie wyzej wydarl,ze jak zwykle faceci chca decydowac,a ja jestem kobieta :) oczywiscie,ze kazdy ma prawo,ale...mamy takich sasiadow,gdzie kobieta zostala zgwalcona gdy byla juz mezatka.dziecka nie usunela,nie wiem czemu i w sumie ta dziewczyne (dziecko) maz tej babki cale zycie genbil,uwazal za gorsza i dziewczyna ma ogolnie traume,bo przeciez sie na swiat nie pchala.przykre.

Gość mama zaraz dwojeczki
Jestem zdecydowana przeciwniczka tej ustawy, ale generalnie jestem przeciwniczka aborcji w ogole. Popieram aborcje wylacznie w sytuacjach: gdy życie matki jest zagrożone, gdy ciąża jest z gwałtu i gdy dziecko będzie miało nieuleczalne wady (nota bene mam kolezanke, ktora musiala dokonac takiego wyboru w 23 tc. To, co ta dziewczyna przeszla nie zycze najgorszemy wrogowi) Jestem rowniez zwolenniczka invitro. Mam kolege w pracy, ktory dzieki tej metodzie zostal ojcem blizniakow. I ja osobiscie nie widze powiazania miedzy in vitro a aborcja (ktore zawsze sie ostatnio na forum pojawia jak jest mowa o aborcji), bo sa to kompletnie i diametralnie dwie rozne sprawy nie majace ze soba NIC wspolnego.

Gość klerykpierwszowawty
i szmaty na ryje,jak arabkito was nauczy pokory,nedziecie namsłuzyc baby!!!!

O jezu, co wy z tymi gwałtami? Myślicie, że w Polsce rodzą się rocznie tysiące dzieci z gwałtów? Może i kilka takich przypadków jest, ale po pierwsze gwałtów nie ma aż tak wiele (kobiety często tego nie zgłaszają), a po drugie mieć pecha i od razu zajść w ciążę- no proszę was. Owszem zdarza się, ale trzeba mieć pecha naprawdę. Ustawy tej, ani jakiejkolwiek innej nie popieram. Jestem za tym, żeby kobieta sama decydowała. Ona potem będzie ponosić konsekwencje swojego czynu

[zgłoś do usunięcia] gkihklnlnnnnnnn no właśnie czyli uważasz że TO ONA POWINNA DECYDOWAĆ? Czy Ty powinnaś, a może ustawa? Odpowiedź jest oczywista... Niewola już się skończyła... Teraz zgwałcona kobieta też dostaje psychologa, może porozmawiać z rodziną, księdzem o swojej decyzji i się zastanowić, przecież to nie jest jakiś kaprys tylko totalna tragedia, rozumiesz to wreszcie??? Ale nie powinna aborcja przebiegać legalnie. Jest to jawne morderstwo. Jeśli taką decyzję podjęłaby moja córka to kochałabym ją nadal. Zaznaczyłabym jednak, że dziecko nie jest niczemu winne i że jest skrzywdzone tak samo jak ona... powiedziałabym to raz- decyzja należałaby do niej i tak jest to tylko gdybanie... bo nikt nie wie jakby się zachował w takiej czy takiej sytuacji. Ale to nie powinno być legalne bo tak czy siak jest to morderstwo

Gość ghshjgfsdhjgtfs
no własnie należałaby do niej,. ale gdyby ustwa weszła to już nie...

Bellik- czyli wedlug ciebie kobieta,ktora moze umrzec podczas porodu powinna dac komus w lape,zeby jej nieprofesjonalnie usunal ciaze i moze nawet cos uszkodzil? prawo ma chronic ludzi,a nie zsylac do podziemia.wy myslicie,ze w holandii dziecko sie skrobie od reki? najpierw jest rozmowa z psychologiem, badania, czas na zastanowienie- to musi byc swiadoma decyzja z calymi konsekwencjami.po prostu holendrzy wiedza po co jest prawo i nie chca uciac nielegalne praktyki.tak to powinno dzialac.prawo powinno utrzec skapym i lasym na kase lekarzom

Gość niedawno czytalam artykul o ta
niedawno czytalam artykul o kobiecie która jak miała poród to wystąpiły poważne kąplikacje, musiała decydować czy za wszelką cenę ratować dziecko, mąż chciał ratować żonę ale nie wiem w koncu kto podjął decyzje żeby ratować dziecko (czytalam artykuł po angielsku i nie wszystko rozumiałam), w każdym bądz razie kobieta umarła, a mąż sie załamał, a dziecko trafiło do adopcji i miało "pecha" bo trafiło do domu zastępczego gdzie po latach okazało sie ze to małżenstwo brało dzieci żeby mieć z tego kase a dodatkowo "ojczym" był pedofilem :o

Gość mama zaraz dwojeczki
tak szczerze - jako pelnoprawna obywatelka Holandii popieram cie w tej kwestii w 100% :)

cholera bledow nawalilam,ale ogolny sens jest.myslicie w dziwnych kategoriach.to,ze prawo zezwala nie znaczy,ze nagle sie zaczna masowe mordy na nienarodzonych dzieciach.to oznacza,ze mozesz bezpiecznie zrobic pewne rzeczy w szpitalu,a nie w jakiejs piwnicy.tylko tyle,bo jesli ktos chce sie pozbyc dziecka,to i tak to zrobi,a teraz tylko kwestia sejmu i spoleczenstwa czy chcemy bezpiecznych warunkow,czy nie.na tym polega rozsadek.

Gość agik
nie komentuje zdania innych... chce tylko zaznaczyc ,ze moze najperw sejm zajaby sie poprawa poltyki prorodzinnej,zabezpieczyl prace dla chcacych pracowac,zrefundowal po czesci antykoncepcje,wprowadzil NORMALNE NAUCZANIE o seksie do szkoly(nie poprzez wykladowcow teologow lub zakonnice) a na koncu zaczal "grzebac" kobietom po doopie... bo jak bedzie praca.srodki na dziecko,antykoncepcja nikt nie bedzie musial sie skrobac. jak bedzie praca nikt nie bedzie sie upijal ani gwalcil...

haha,ja tez tu mieszkam.po prostu swiadomosc tutaj jest inna:) i jakos nic sie nie slyszy o masowych aborcjach.zreszta z tych samych wzgledow zalegalizowali prostytutcje-w koncu te dziewczyny i tak by nie zmienily zawodu,a tak sa odrobine bezpieczniejsze

Gość mam pyt do bellik
a co byś zrobiła gdyby twoja córka została zgwałcona i zaszła w ciąże, nie miała prawa by do abrcji wiec zrobiłaby to po kryjomu w tzw podziemiu i nie przeżyłaby tego zabiegu, czyja to byłaby wina? JEJ?

Gość Jestem wiatrem,
jestem calkowicie przeciwna aborcji,a dlaczego nie chce mi sie pisac,bo powinno to byc oczywiste dla kazdej kobiety.jestem zdania,ze to nie dzieci powinny umierac za rodzicow lecz rodzice oddawac zycie za dzieci.To wszystko w temacie dziekuje pozdrawiam. A jeszcze tak na marginesie rozumiem,ze kazda kobieta ktora jest za aborcja i wypowiada sie tutaj,jest niewierzaca? A jesli tak nie jest to jest poprostu zwykla hipokrytka,godne pogadry.......

no wlasnie w tym sek,powiedzmy ze corka zgwalcona i zdecydowana na zabieg...facet cos spieprzyl i juz dzieci miec nie bedzie mogla...i co wtedy? ja osobiscie uwazam,ze aborcja powinna byc w 100% legalna,ale pod obserwacja psychologow.

Gość kocikambga
Ustawa ma chronic zycie od poczecia do naturalnej smierci. Szkoda, ze dla czesci kobiet ta naturalna smierc moze byc przedwczesna, kiedy beda zmuszone do utrzymywania ciazy zagrazajacej ich zyciu. I szkoda dzieci tych juz bedacych na swiecie, tracacych matke. Ustawa na pewno nie przejdzie ale przeraza mnie potraktowanie kobiet w tak bardzo przedmiotowy sposob.