Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariola kiepska

Co sądzicie o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej?

Polecane posty

Gość zadurka
Belik i jeszcze jedno, tez hipotetyczna sytuacja ale w zyciu roznie bywa. Zalozmy, ze ta ustawa przechodzi. Ty jestes szczesliwa i zadowolona. Mija kilka lat. Twoja corka zostaje zgwalcona, zachodzi w ciaze i okazuje sie, ze ta ciaza zagraz jej zyciu. Umrze przy porodzie. Jest mloda, pelna planow na przyszlosc, chce zyc, chce cieszyc sie kazdym nastepnym dniem. Ale wyrok na nia juz zostal podpisany. Co zrobisz kiedy twoje dziecko, to ukochane dziecko bedzie plakalo i prosilo cie "mamo zrob cos, ja chce zyc, nie pozwol mi umrzec, prosze mamo". Kazesz sie jej pogodzic bo zycie plodu jest wazniejsze? Bedziesz patrzyla na jej smierc? Jedno dziecko zastapisz drugim? Bedziesz umiala z tym zyc? Pamietaj, ze zycie bywa bardzo zaskakujace, nam sie nawet nie sni co los moze nam przyniesc.

Gość zadurka
Belik i jeszcze jedno, tez hipotetyczna sytuacja ale w zyciu roznie bywa. Zalozmy, ze ta ustawa przechodzi. Ty jestes szczesliwa i zadowolona. Mija kilka lat. Twoja corka zostaje zgwalcona, zachodzi w ciaze i okazuje sie, ze ta ciaza zagraz jej zyciu. Umrze przy porodzie. Jest mloda, pelna planow na przyszlosc, chce zyc, chce cieszyc sie kazdym nastepnym dniem. Ale wyrok na nia juz zostal podpisany. Co zrobisz kiedy twoje dziecko, to ukochane dziecko bedzie plakalo i prosilo cie "mamo zrob cos, ja chce zyc, nie pozwol mi umrzec, prosze mamo". Kazesz sie jej pogodzic bo zycie plodu jest wazniejsze? Bedziesz patrzyla na jej smierc? Jedno dziecko zastapisz drugim? Bedziesz umiala z tym zyc? Pamietaj, ze zycie bywa bardzo zaskakujace, nam sie nawet nie sni co los moze nam przyniesc.

Gość dfhfshgfdgad
no co wy przecież bellik będzie miała czyste sumienie a nie zasrane śmiercia neiwinnego płodu

Gość do zadurki
zadurka, bellik juz odpowiedziala co by zrobila, poinforowalaby corke, ze nie pochwala aborcji, ale w dupie mialaby to, co corka tak naprawde zrobi z ta ciaza.

Bellik Nie napisałam, ze was nienawidzę, że potępiam i że życzę wam śmierci. Wyraziłam TYLKO swoje zdanie na ten temat. Nie chcę żyć w kraju, w którym morderstwo jest legalne i gdybym mogla głosować za zaostrzeniem tej ustawy to bym głosowała. Do tej co tam pisała, ze nie oddałaby życia za dziecko a ja bym oddała itp itd. Możesz wykonać aborcje nielegalnie. Dlaczego ja mam patrzeć z założonymi rękami że w moim kraju morderstwo jest legalne a małe dzieci traktowane jako jedno wielkie zło skoro ja się z tym nie zgadzam! Ja nie będę sobie srała na sumienie akceptując aborcje... wy robcie jak chcecie. twój problem dziewczyno, to właśnie to JA, JA, JA. ale to też jest kraj, w którym, co pewnie cię zdziwi, zwolenników aborcji jest więcej, niż jej przeciwników. lecz z krzyżem w ręku, jezusem na sztandarze i hasłem "mordercy" na ustach jest się zdecydowanie bardziej widocznym. wiesz, co to demokracja? w niej każdy powinien mieć wolność wyboru. a to, co sobą reprezentujesz, to zamordyzm pod płaszczykiem wyższych idei. nie każda 17latka w ciąży urodziłaby, jak ty to zrobiłaś, ale najświętszej panienki to z ciebie nie czyni. idąc twoim tokiem myślenia - to też mój kraj i dlaczego mam patrzeć z założonymi rękami, jak odbiera się ludziom wolność wyboru w jakiejkolwiek kwestii, skoro ja się z tym nie zgadzam?

Gość zażenowana.
Bellik chce zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej bo z taką mordą i tak nikt jej nie zgwałci :(

Wiescie co, wszystko pieknie ladnie, dyskusja dyskusja, ale zycenie komus gwaltu, smierci albo gwaltu na dziecku, to naprawde zenada :-O :-O

Gość kopernik1982
zanim pomyslisz o smierci wejdz na http://smierc.org i zobacz, ze smierc nie musi byc taka straszna jak myslisz :)

Gość sanibel
Bellik jest za życiem nienarodzonych dzieci,ale zycie i zdrowie (również psychiczne) własnej córki, w sytuacji jej ciąży z gwałtu, poświęciłaby i nawet powieka by jej nie mrugnęła.Ewentualnie powiedziałaby córeczce rób jak uważasz,ja jestem przeciwko,pięknie umyłaby rączulki.Biedne dziewczę zostałoby samo z wielką traumą,psychicznie zdewastowane,bez pomocy ze strony najważniejszej osoby w życiu...matki.Może nawet chciałoby się pozbyć tego problemu,usunąć,ale nie miałoby wsparcia w matce,bo dla matki bardziej liczyłaby się ta zygota z gwałtu niż życie własnego dziecka.Być może córka Bellik urodziłaby dziekco z gwałtu,bo postawa matki miałaby wpływ na jej decyzję i bałaby się potępienia z jej strony,ale już nigdy nie podniosłaby się z tej traumy.Żaden psycholog by jej nie pomógł,bo co pomoże gadanie nawiedzonej psycholożki jeśli codziennie będzie patrzeć na owoc gwałtu,albo w przypadku adopcji mieć świadomość,że wydała takie dziecko na świat i ono gdzieś tam żyje.Tym samym Bellik uspokoiłaby swoje katolcikie sumieie,czułaby się dobrym katolikiem,gdyż kosztem zrujnowanego życia własnej córki ocaliłaby dziecko z gwałtu.Kij z tym,że jej córka byłaby wrakiem.Jej życie jest przecież mniej warte niż życie tego płodu.Nie chciałabym takiej matki.Jesteś potworem Bellik i nie mam pojęcia co to za miłość do dziecka skoro jest ono dla ciebie mniej warte niz zygota z gwałtu.

Gość Karo_82
http://www.lifeprotection.wpia.uw.edu.pl/ Ja sie wybieram. Zeby bylo jasne, jestem za prawem kobiet do aborcji do konca 3 miesiaca ciazy i w pozniejszych okresach w przypadkach w jakich teoretycznie jest ona legalna teraz. Watpie zebym zmienila swoje poglady, ale jestem ciekawa co maja do powiedzenia. Podejrzewam jednak ze bedzie ta konferencja bardzo stronnicza.

Gość Czikka
Przymuszenie kobiety do urodzenia dziecka z gwałtu to jedna strona medalu. Nie wyobrażam sobie by ktokolwiek decydował za mnie o urodzeniu dziecka upośledzonego, bądź ciężko/nieuleczalnie chorego. Jakim prawem osoby, które nie mają pojęcia co to znaczy wychowywać takie dziecko, ile to trudu i poświęcenia to robią i mało tego uzurpują sobie prawo do decydowania???!! To jest jakiś koszmar i uwstecznienie. Biorąc pod uwagę fakt jak można liczyć na pomoc państwową, to pytam kto będzie nosił to brzemię?? Czy tylko w imię NIE ZABIJAJ dla wyimaginowanego "spokoju" sumienia należy skazać te dzieci na straszne cierpienia i upokorzenia?? Poświęcić wszystko w imię czego?? Łatwo się mówi i wytyka palcami ale w praktyce wygląda to zupełnie inaczej. Najlepiej też urodzić niechciane dziecko i oddać je do przytułka, albo pozostawić samemu sobie, bez miłości, bez przyszłości, bez perspektyw, bo przecież trzeba chronić życie od poczęcia ale później to KAŻDY ma w DUPIE co się z tymi dziećmi dzieje, czy mają się w co ubrać, czy mają co zjeść, czy są maltretowane, wykorzystywane. No przyznajcie się ilu z was wspiera domy dziecka, wspiera fundacje dokarmiające dzieci? Mocni to jesteście w gębie i narzucaniu poglądów innym. Kwestia moralności jest indywidualna i tak powinno zostać, bo to nie Wy będziecie wychowywać upośledzone dziecko i to nie WY będziecie patrzeć na jego cierpienie.