Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariola kiepska

Co sądzicie o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej?

Polecane posty

"Tutaj kobietę pytają: rodzi pani, czy usuwa? Nie ma podziemia aborcyjnego, stresu, kłopotów. I wcale nie jest tak, że kobiety traktują aborcję jak antykoncepcję." No i tak właśnie powinno być. Polska to niestety katolickie ścierwo, taka prawda.

Gość takajednakkkkkkkkkk
3 lata temu wystąpiłam z kościoła i mam w dupie czy jest za aborcją czy nie, sama też nie napisze czy jestem bo to jest moja sprawa co bym zrobiła w takiej sytuacji i chcę mieć prawo do wyboru

[zgłoś do usunięcia] tak szczerze fakt i zapewne bym tak zrobila,ale zdarzaja sie gwalty zbiorowe,gdzie kobieta jest przetrzymywana przez pare dni...i co wtedy? Znasz taki przypadek? Ja osobiście słyszałam o czymś takim ( w TV kiedyś) ale ta dziewczyna była tak porozrywana, że trzeba ją było zszywać operacyjnie. Mowy nie było żeby ewentualna ciąża się utrzymała. Więcej o takich przypadkach nie słyszałam. 16:29 [zgłoś do usunięcia] dlaczego wiekszosc katolikow tabletki po nie zawsze zadzialaja niestety, ich skutecznosc nie jest stu procentowa. To taka ciekawostka dla Bellik A wiesz o tym, że aborcja też czasem bywa nieskuteczna? Szczególnie ta farmakologiczna... I co wtedy? Dziecko po urodzeniu zabijesz?

Ty jako katoliczka, ze slubem katlocikim, decydujesz sie na poczecie i wychowanie dzieci w katolickiej wierze. Wiec dziecko, ktore ma przyjsc na swiat bedzie ''za chwile'' aktolikiem, bo ochrzcisz je, nie pytajac o zdanie.

Gość dlaczego wiekszosc katolikow
Bellik wciaz nie odpowiedzialas na moje pytanie: Dlaczego chcesz wlazic ludziom w zycie ze swoimi pogladami i ograniczac ich decyzje tym samym piszac o szacunku dla cudzych pogladow? Powtarzam, ze hipokryzja zalatuje:P

a propos przestep seksualnych, czyli gwaltow, nawet w cywilizowanych krajach wiekszoc kobiet NIE IDZIE na policje, o Polsce juz nie wspomne.... :-O

JellyBelly ale póki nie jest ochrzczone nie jest katolikiem tylko urodziło się w rodzinie katolickiej- a to różnica! Ja bym starała się pochować w obrządku katolickim. Jeśli by się nie udało to przecież nie wywalę zwłok własnego dziecka na śmietnik, bo mi nie chcą pochować w obrządku katolickim tylko pochowałabym bez obrządku!

moje zdanie jest takie: -Jestem zdecydowanie przeciwko aborcji oraz antykoncepcji, ktora także zagraża życiu ludzkiemu -dzieci z gwałtu nie powinny być zabijane, bo to nie ich wina, ze zostały poczęte w taki a nie inny sposob -jeśli ciąża zagrażałaby życiu matki to wtedy już można zacząć się zastanawiać nad aborcją, ale też trzeba to dokładnie przemyśleć

Gość ewnlagjadfgadf
w stanach była kiedyś taka głośna sprawa że jakiś pedofil przetrzymywał przez 2 miesiace dziewczynkę 14 letnia i jak ją znaleźli była w ciąży ale wiem że usuneli jej ciąże bo ona była bardzo drobna, w sumie to wyglądała na 10 lat i taką miała budowę drodbną i ciąża jej zagrażała, i co bellik w takich przypadkach ? jakby ustawa przeszła to ona by musiała urodzić a pewnie i umrzeć za to dziecko przy porodzie... a pedofil by żył i miał sie dobrze? to jest po prostu niesprawiedliwe!

dlaczego wiekszosc katolikow Bellik wciaz nie odpowiedzialas na moje pytanie: Dlaczego chcesz wlazic ludziom w zycie ze swoimi pogladami i ograniczac ich decyzje tym samym piszac o szacunku dla cudzych pogladow? Powtarzam, ze hipokryzja zalatuje Nie zauważyłam Twojego pytania, wybacz. Już odpowiadam. Nie włażę ludziom w życie ze swoimi poglądami i nie ograniczam ich decyzji. Przedstawiam swoje poglądy i jakbyś umiał/a czytać ze zrozumieniem to byś zauważył/a, że nikogo do nich nie namawiam a tylko wyrażam swoje zdanie. Póki co to ja tu zostałam niejednokrotnie zmieszana z błotem więc zastanów się najpierw co piszesz...

Gość do belik
"JellyBelly ale póki nie jest ochrzczone nie jest katolikiem tylko urodziło się w rodzinie katolickiej- a to różnica! Ja bym starała się pochować w obrządku katolickim. Jeśli by się nie udało to przecież nie wywalę zwłok własnego dziecka na śmietnik, bo mi nie chcą pochować w obrządku katolickim tylko pochowałabym bez obrządku!" NIE MAM PYTAŃ! KOBIETO PRZECZYTAJ CO TY NAPISAŁAŚ! O ZGROZO!!! I TACY SĄ TERAZ "KATOLICY"

[zgłoś do usunięcia] ewnlagjadfgadf w stanach była kiedyś taka głośna sprawa że jakiś pedofil przetrzymywał przez 2 miesiace dziewczynkę 14 letnia i jak ją znaleźli była w ciąży ale wiem że usuneli jej ciąże bo ona była bardzo drobna, w sumie to wyglądała na 10 lat i taką miała budowę drodbną i ciąża jej zagrażała, i co bellik w takich przypadkach ? jakby ustawa przeszła to ona by musiała urodzić a pewnie i umrzeć za to dziecko przy porodzie... a pedofil by żył i miał sie dobrze? to jest po prostu niesprawiedliwe! Wypowiadałam się w tej kwestii już na tym wątku.

Bellik piszac, ze jestes za zaostrzeniem ustawy wlazisz ludziom w zycie ze swoimi przekonaniami, poniewaz chcesz by twoje poglady byly respektowane. Tym samym bycie za taka ustawa ogranicza wolnosc wyboru i pogladow innym. Nie atakuje ciebie, po prostu ciekawi mnie stanowisko twoje w tej sprawie. I dlaczego katolicy nie moga sami trzymac sie swoich zasad tylko musza narzucac je innym? jesli katolik uwaza, ze aborcja to morderstwo to tego nie zrobi, a jesli pani Krysia tak nie uwaza to czy nie nalezy jej sie wolny wybor w tej kwestii?

Bellik, Rozumiem, że masz za nic swoje życie, ale dlaczego twoim zdaniem inne kobiety mają być pozbawione wyboru? To, że ty tak uważasz to nic, każdy ma swoje zdanie, uważasz, że posiadasz monopol na prawdę? Moim zdaniem aborcja powinna być legalna i to na życzenie i nikomu nic do tego. Ta kobieta która chciałaby przerwać ciążę po prostu by szła do kliniki i to robiła w ludzkich warunkach, no a ty nie musiałabyś z tego przywileju korzystać i jeśli ciąża byłaby zagrożeniem dla ciebie to oczywiście też wolałabyś rodzić, a więc krzyż na drogę i zdychaj, bo takich mi nie żal, ale wybór należy się każdemu, wbij sobie to do główki, bo chyba od tego nagłego spadku wagi (patrz: twoja stopka) móżdżek ci też zmalał. Oczywiście o ile w ogóle istniał. 🖐️

Bellik- ale rozumiesz moj argument o bezpieczenstwie kobiety i wyjsciu z podziemia? zdziwilo mnie w sumie,ze popierasz tabletke "po".

Gość do dlaczego wiekszosc katoliko
100% prawda ja wystąpiłam z kościoła dawno temu i mam w dupie co jest zgodne z kosciołem, sama tez nie narzucam swoich przekonan nikomu

Gość fdsjgloGHdsgadfgh
""JellyBelly ale póki nie jest ochrzczone nie jest katolikiem tylko urodziło się w rodzinie katolickiej- a to różnica! Ja bym starała się pochować w obrządku katolickim. Jeśli by się nie udało to przecież nie wywalę zwłok własnego dziecka na śmietnik, bo mi nie chcą pochować w obrządku katolickim tylko pochowałabym bez obrządku!" o jaaaaaa :o:o:o

No wlasnie to samo chcialam powiedziec-temat jest o ustawie,czy ktos popiera czy nie.Ty wyraznie popierasz i nie rozumiem dlaczego chcesz zeby komus zakazywano wlasnych wyborow?Bo ktos moze byc przeciwny aborcji,ale rowniez przeciwny tej ustawie,bo dla niego moze ona nie miec zadnego znaczenia-tak czy siak aborcji by nie wykonal

Gość patryciaa98
jestem za karaniem,kara smierci dla klaryków co gwalca dzieci

tak szczerze w mojej wypowiedzi zaznaczyłam, że NIE POPIERAM tabletki "po". Napisałam tylko, że nie musisz placić 2tyś lekarzowi. Dlaczego uważacie, że wypowiadając się na temat jakiejś ustawy ograniczam czyjąś wolność? Z tego co wiem Polska to kraj demokratyczny i gdyby było głosowanie to zagłosowałabym zgodnie z moimi poglądami ale nie macie prawa zarzucać mi, że ograniczam wam wolność! Już bez przesady!

Gość to jest żałosne....///
""JellyBelly ale póki nie jest ochrzczone nie jest katolikiem tylko urodziło się w rodzinie katolickiej- a to różnica! Ja bym starała się pochować w obrządku katolickim. Jeśli by się nie udało to przecież nie wywalę zwłok własnego dziecka na śmietnik, bo mi nie chcą pochować w obrządku katolickim tylko pochowałabym bez obrządku!" :o:o:o jeju aż strach że kobieto masz dzieci :o

to jest żałosne a czemu niby? Bo chciałabym dziecko pochować zamiast na śmietnik wyrzucać?

Bellik no wlasnie nie rozumiesz:) Nie ty ograniczasz wolnosc, a kosciol i ludzie wyznajacy takie poglady jak ty. Czy ty chcialabys aby aborcja byla obowiazkowo po urodzeniu dziecka i by cie zmuszali do tego? Zapewne nie wiec dlaczego nie rozumiesz ludzi, ktorzy chca tez miec prawo wyboru. I nie pisz o tym glosowaniu, bo z pewnoscia jakby ktos cie zmuszal do usuniecia ciazy to mialabys takie samo zdanie na ten temat jak ci, ktorzy sa zmuszani do rodzenia dzieci.

byla obowiazkowo po urodzeniu jednego dziecka- tak mialo byc

Gość dodlaczego wiekszosc katolikow
dokładnie!

Gość Monika z Albatrosa
Wszystko to nabiera innego znaczenia jeśli wiemy jak długo będziemy żyć, a żeby się o tym przekonać wystarczy przejść test na przepowiedzenie życia na http://poznajdate.com i otrzymać odpowiedź na nurtujące nas pytanie!

no wlasnie w tym sek,ze podpisujac ta ustawe zmuszasz ateistow to zejscia do podziemia,zmuszasz kobiety ktore moja doznac uszczerbku na zdrowiu do podjecia ryzyka porodu

dlaczego większość katolików- Tak jak i Ty mam prawo do swoich poglądów. Wyrażam swoje zdanie tylko i wyłącznie. Nikogo nie namawiam, żeby przeszedł "na moją czarną stronę mocy", nie oskarżam WAS ani nic. MAM PO PROSTU SWOJE ZDANIE a Ty mi z ograniczaniem wolności wyjeżdżasz :/