Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariola kiepska

Co sądzicie o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej?

Polecane posty

Gość orsay200
A co np w momencie, kiedy kobieta ma już dziecko, dwoje czy nawet troje. Ponownie zachodzi w ciążę, która zagraża jej życiu, ale nie ma wyboru i musi je urodzić, mając świadomość, że za chwilkę może umrzeć i osieroci 4 dzieci. To jest CHORE. Dzięki Bogu, że mieszkam w cywilizowanym kraju, gdzie jest wolny wybór :o

bo tak i już- właśnie o to chodzi :/ Jest demokracja i mogę glosować wg swoich poglądów. Nikogo do moich poglądów nie namawiam. czy aborcja będzie legalna czy nie i tak te co chcą będa ciąże usuwały. Zarzucono mi, że ja narzucam swoje poglądy a tymczasem to wy narzucacie mi swoje poglądy mówiąc, że nie powinnam głosować za czymś takim. Skoro katolicy są taka mniejszością i w ogóle wy macie racje- jedyną słuszną to dlaczego boicie się wypowiedzi i głosów, które będa przeciw aborcji? Takie pewne siebie a mniejszości się boicie?

Moim zdaniem Bellik nie powinna brać się za tę dyskusję, ponieważ nie rozumie drugiej strony. Takie gadanie nie ma sensu. Ja już powiedziałam, życzę jej z całego serca szerokiej drogi na tamten świat, jak będzie umierać przy porodzie, lub przy komplikacjach poporodowych. Ja naprawdę rozumiem o co jej chodzi i ja jej w żadnym wypadku nie ograniczam, w dupie mam jej życie i zdrowie, ale niech ona do cholery nie ogranicza innych kobiet! :O

"Dzięki Bogu, że mieszkam w cywilizowanym kraju, gdzie jest wolny wybór" Zazdroszczę Ci. Ja też mam zamiar wyemigrować z tego gówna jakim jest Polska. :O

Aneta nie powinnam brać udziału w dyskusji bo mam inne zdanie? :D Co sądzicie o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej? a nie: Dziewczyny przeciw zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej napisałam co sądze :D

Gość dlaczego wiekszosc katolikow
Bellik tu nie chodzi o to, ze ktos sie boi, czy komus przeszkadzaja poglady katolikow. Zapytam po raz ostatni: rozumiesz juz dlaczego twoje poglady ograniczaja wolnosc innych? Bo jesli nie to juz prosciej chyba sie nie da. To tak jakbym ja chciala by zakazano jesc miesa w Polsce, bo uwazam, ze to zle itd. Nie uwazasz, ze wtedy ograniczalabym twoja wolnosc wyboru walczac o taki zakaz? I nie chodzi tu o to czy to by przeszlo czy nie, ale o sam fakt. Jesli zas chcesz by twoje poglady zostaly wcielone w zycie reszty ludzi to nie pisz o tym, ze szanujesz cudze zdanie i jestes za wolnoscia wyboru, tolerancja itd. Bo wtedy to jest hipokryzja.

Aneta w przeciwieństwie do Ciebie ja nikomu nie życzę śmierci ;) W szczególności małym niewinnym dzieciom

dlaczego większość katolików- zgodnie z moimi poglądamy póki co to wy chcecie ograniczać wolność innym- nienarodzonym dzieciom.

elik zyczę Ci zebyś została zgwałcona, albo żebys urodziła chore dziecko. Sory mnie kiedyś zgwałcono i w zyciu bym nie urodziła dziecka tego cz łowieka. Ty nie wiesz co to znaczy czuć się brudną po czyms takim. A poza tym co masz do invitro ? Moja kolezanka może miec tylko tak dziecko , dlaczego ma miec odebrana taka mozliwość ? Bo banda debili chce ograniczenia kobieta praw ? Żyjemy w ciemnym kraju gdzie jest białe i czarne a szarość

"Jesli zas chcesz by twoje poglady zostaly wcielone w zycie reszty ludzi to nie pisz o tym, ze szanujesz cudze zdanie i jestes za wolnoscia wyboru, tolerancja itd. Bo wtedy to jest hipokryzja." Ty też sobie to zdanie przeczytaj...

Gość orsay200
Na pocieszenie dodam, że nie znam nikogo, kto popierałby tą ustawę i chyba tak na prawdę jest to niewielki procent ludzi. Nie wierzę w to, aby ona przeszła dalej. Nie wszyscy w naszym rządzie są tacy zacofani. A kościół jak chce takiego ograniczenia, to niech zadeklaruje pomoc tym rodzinom i niechcianym dzieciom.

poprostuAnioł elik zyczę Ci zebyś została zgwałcona, albo żebys urodziła chore dziecko. Sory mnie kiedyś zgwałcono i w zyciu bym nie urodziła dziecka tego cz łowieka. Ty nie wiesz co to znaczy czuć się brudną po czyms takim. A poza tym co masz do invitro ? Moja kolezanka może miec tylko tak dziecko , dlaczego ma miec odebrana taka mozliwość ? Bo banda debili chce ograniczenia kobieta praw ? Żyjemy w ciemnym kraju gdzie jest białe i czarne a szarość Skąd wiesz czy nie wiem co czułaś? In vitro- poświęcenie pewnej ilości własnych dzieci po to by 1 mogło żyć- tak to widzę

ok Bellik:) w takim razie doszlysmy do sedna i chyba juz zrozumialas dlaczego twoje akurat poglady ograniczaja cudza wolnosc. Chyba, ze specjalnie odwracasz kota ogonem:P Co do nienarodzonych dzieci, dla ciebie plod od poczecia ma duze jest wiec czlowiekiem. Dla mnie nie. Nie uwazam bym kogos ograniczala w takim razie. A ty chcesz ograniczac ludzi zyjacych i miec wplyw na zagrozenie ich zycia tylko dlatego, ze dla ciebie plod to czlowiek. Dla ciebie owszem i dlatego nie usuniesz nigdy ciazy, ale nie kazdy jest toba.

Bellik "Aneta nie powinnam brać udziału w dyskusji bo mam inne zdanie? " Nie. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Mi chodzi głownie o dwie rzeczy: 1. Trzeba poznać tę sprawę, jaki jest sens brać udział w dyskusji i pieprzyć cały czas to samo, nie rozumiejąc strony przeciwnej? 2. Każdy ma prawo żyć jak chce- Ty masz to prawo cały czas, nikt cie nie zmusza do usuwania, możesz rodzić ile chcesz, możesz poświęcić swoje życie dla dziecka, ale dlaczego chcesz pozbawić możliwości wyboru innym kobietom?

[zgłoś do usunięcia] belik ty szmato jak już wczesniej napisałam życze jej aby ktos zgwałcił jej nastoletnią córeczke. Uważaj, żeby te słowa nie obróciły się przeciwko Tobie ;)

Aneta przeczytaj swoją ostatnią wypowiedz... niestety idzie ona w obie strony

ale ja szanuje twoje zdanie i twoje poglady:) Nie naklaniam cie do aborcji, nie chce bys byla do tego zmuszana. Ty zas chcesz bym ja byla zmuszana do rodzenia. Ja piszac o szacunku dla cudzych pogladow hipokrytka nie jestem.

Gość ttttttttttttttttttttttbvcxnbzc
"Takie pewne siebie a mniejszości się boicie?" - no właśnie nie mniejszości! Ja pierdole to Ty nie wiesz ze Katolicy to większość w Polsce? Ponad 90 %? Boimy się tej ciemnej zaściankowej większości która jak takie cielaki pójdzie zagłosować za jakąś pojebana ustawą która ogranicza nasze prawa!

Gość orsay200
Tutaj macie wypowiedz Pana Prezydenta: http://www.deon.pl/wiadomosci/polska/art,8621,prezydent-o-ustawie-antyaborcyjnej.html Nie ma szans, aby ta ustawa przeszła. Śpijcie spokojnie, bo na szczęście takich osób jak bellick nie ma wiele ;)

Bellik "Aneta przeczytaj swoją ostatnią wypowiedz... niestety idzie ona w obie strony" Nie, nie idzie, bo jeśli taka ustawa by przeszła, to pozbawia ona wyboru całą masę kobiet. Będą zmuszane do poświęcania zdrowia i życia dla rodzenia bachorów. Natomiast jeśli aborcja byłaby zalegalizowana, to każda strona byłaby zadowolona. Te, które chciałyby usunąć- robiłyby to, te które chciałyby donosić- robiłyby to. No dobra, jedynie nawiedzeni katole byliby wkurwieni, bo oni nie znieśliby takiej myśli, że jakaś kobieta może nie chcieć być w ciąży i rodzić. Ale to są śmieci i takich nie można słuchać, ani zwracać na takich uwagi.

te 90% katolikow to nieprawdziwe dane. Wiekszosc z nich tylko nalezy do kosciola, ale absolutnie nie zgadza sie z jego pogladami. takze tez mysle, ze nie ma czego sie bac. Ja np. oficjalnie naleze do kosciola i stanowie te 90%, ale tylko oficjalnie, bo osobiscie kosciol dla mnie nie ma znaczenia, a tym bardziej jego glupie (jak dla mnie) poglady.

Gość pro100tak
heya! witam i dzis! Jak widze goracy temat. szybkie 2 question: kto stwierdza ze czlowiek nie zyje? kto stwierdza kiedy czlowiek przyszedl na swiat? czas 12 tyg ciazy taaa? przed tym okresem mamy mowic płód. nie maly czlowiek. wiec? moze wyjdzmy ze sredniowiecza?

do bellik ty szmato- dla mnie niewinne dziecko ma takie samo prawo dożycia co jego matka. Ja "odbieram wolność" wam a wy nienarodzonym dzieciom. I... czemu życzysz źle mojemu dziecku? Zrobiło Ci coś? Od tego plucia jadem już Ci się nieźle w głowie poprzewracało

Gość 4365475686789c
do "dlaczego wiekszosc katolikow" - to czemu nie wystąpisz z kosciola? czemu nabijamy mu statystyki? przez to potem politycy się muszą zgadzać z tym co ustanawia kosciół bo jestesmy państwem katolickim...

[zgłoś do usunięcia] Aneta90_210 Bellik "Aneta przeczytaj swoją ostatnią wypowiedz... niestety idzie ona w obie strony" Nie, nie idzie, bo jeśli taka ustawa by przeszła, to pozbawia ona wyboru całą masę kobiet. Będą zmuszane do poświęcania zdrowia i życia dla rodzenia bachorów. Natomiast jeśli aborcja byłaby zalegalizowana, to każda strona byłaby zadowolona. Te, które chciałyby usunąć- robiłyby to, te które chciałyby donosić- robiłyby to. No dobra, jedynie nawiedzeni katole byliby wk**wieni, bo oni nie znieśliby takiej myśli, że jakaś kobieta może nie chcieć być w ciąży i rodzić. Ale to są śmieci i takich nie można słuchać, ani zwracać na takich uwagi. Po pierwsze nie bachorów bo być może te bachory byłyby lepszymi ludźmi niż Ty. Po 2 dlaczego te dzieci nie mają prawa wyboru? Bo są mniejsze? Bezbronne? Dlaczego kobietę stawia się nad innego człowieka?

niestety obecnie wystapic nie moge, kiedys chcialam sie tym zajac, ale jak sie dowiedzialam ile to formalnosci i glupot trzeba zalatwiac to zrezygnowalam. Teraz z checia bym sie temu poswiecila, ale mieszkam i pracuje na co dzien za granica, a jak jestem w Pl to naprawde szkoda mi czasu na to. Aczkolwiek to kwestia czasu, bo niebawem otrzymam drugie obywatelstwo i wtedy sie juz wezme za wszystkie tutaj formalnosci.

Gość zadurka
[zgłoś do usunięcia]Bellik Dlaczego wiekszosc katolików- no właśnie ja chciałabym żeby aborcja nie była legalna wy chcecie żeby była legalna. Wam wolni chcieć a mi nie? A z jakiej paki? Nie, belik, wciaz nie rozumiesz. Zalozmy taka sytuacje - ja zachodze w ciaze i ty zachodzisz w ciaze. Obie mamy juz dziecko i obie mozemy przyplacic zyciem rozwijajaca sie ciaze. Ja decyduje sie przerwac ja i zyc dla mojego dziecka, wychowywac je, byc przy nim. Ty decydujesz sie urodzic i umrzec, zsotawiajac dwie sieroty. Kazda z nas ma wybor. Dzisiaj. Po podpisaniu tak kretynskiej ustawy obie jestesmy skazane na smierc - ty ze spiewem na ustach, ja bo ktos za mnie zdecydowal. Rozumiesz?

Gość fhesfgzdsfdsaFD
1. Po co te kobiety które nie chcą dzieci mają je rodzić? Przecież i tak nie będą ich kochać. 2. Po co ktoś ma rodzić dziecko skoro umrze przy porodzie i nie będzie go wychowywać?

Bellik wyzszosc plodu nad kobieta? Hmm... mozna i tak, ale nie pisz o tolerancji w takim wypadku, bo ja toleruje to, ze chcesz umrzec rodzac dziecko, a dlaczego ty nie tolerujesz tego, ze ja chce zyc?