Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DNS1

Dlaczego grubym kobietom nie chce sie ruszyc tylka? I czemu sie wspomagaja?

Polecane posty

A ja się pytam co powinno poprzedzać ową zmianę nawyków myslowych, żeby było to możliwe? 🖐️ Jak zmienić nawyki myślowe, skoro są one wynikiem sytuacji w której się znajdujemy? 🖐️ Na przykładzie owej zakompleksionej grubaski, a nie cudnego i wygranego Regresa. :classic_cool:

Prawiczek, Twoja stopka widocznie prawde mowi, daj Regresowi spokoj i przestan sie czepiac, bo nei masz racji :-)

"A co Ty tak bronisz tych grubasów? Sam nim jesteś bądź byłeś?' Cóż za prymitywne myslenie, godne prymitywnych ludzi. Możesz bronić tylko tych, do których sam się zaliczasz, bo przecież nie mozna po prostu mieć własnych poglądów. 🖐️ "Grubych nie ma co tłumaczyć są po prostu leniwi i kochają jedzenie. Jeśli im to odpowiada to ok, ale jak tylko marudzą na swoje grube dupska to niech spie**alają na siłownie, taka prawda Prawiczku."

**cream** "aneta...... regres ma 189 cm i wazy 86 kg czyli jest szczypior bo na minusie tak?" Niet, on nie jest, ale Ty już tak. :P

"daj Regresowi spokoj i przestan sie czepiac, bo nei masz racji " A kim Ty jesteś, żeby Twoje zdanie było absolutną prawdą? 🖐️ Według Ciebie mogę jej nie mieć i na tym poprzestańmy. 🖐️

"Cóż za prymitywne myslenie, godne prymitywnych ludzi. Możesz bronić tylko tych, do których sam się zaliczasz, bo przecież nie mozna po prostu mieć własnych poglądów." Ja bronię naprawdę wiele grup do których sama się nie zaliczam, ale pisanie, ze jestem prymitywna, bo nie staje za marudzącymi na siebie grubasami świadczy o Tobie. Ja nie mam zamiaru litować się nad tłuściochami, którzy sami sobie zawinili i nie mają siły tego zmienić. Ty może faktycznie ich rozumiesz skoro ciągle się żalisz na swoje życie, a zmienić go też nie potrafisz. 🖐️

''A kim Ty jesteś, żeby Twoje zdanie było absolutną prawdą? '' a gdzie powiedzialam, ze moje zdanie jest absolutna prawda ??? :-O :-O

**cream** "aneta mozesz mi laske zrobic" A Ty mnie możesz pocałować w dupę, ale z języczkiem, cmok-cmok. :P

Gość jak wy mozecie
Reminka..Temat jest raczej o tym jak inni ludzie patrzą na grubasow.a nie że ty grubej dowalisz to jest źle a jak jest odwrotna sytuacja to jest cacy.Tego w ogóle nie powinno być..dopierdalania,żeby się dowartosciowac...Ale ja świata nie zmienię i nie mogę narzucać komuś swojego zdania.

nie kazdy moze schudnac tak latwo :( moja mama ma niedoczynnosc tarczycy, ostatnio odebrala wyniki i nie byly za dobre...Je bardzo malo, rusza sie i schudnac nie moze!

A ja się pytam co powinno poprzedzać ową zmianę nawyków myslowych, żeby było to możliwe?" kurwa prawik ale po chuj chcesz coś poprzedzać ? Jesteś człowiekiem wiec masz wybór albo wpierdalasz stosy chesburgerów albo bierzesz sie za siebie i uprawiasz sport tak jest z kazda dziedziną życia na twoim przykładzie to bedzie wygladało podobnie albo siedzisz mamusia w domu i sie użalasz że nikt ci loda nie chce zrobic że trauma i ze całe zycie cie popychali albo wstajesz i idziesz i cos robisz w kierunku by ta laska w końcu ci tego loda zrobiła :) To takie proste

prawik dziwne ideologie do prostych spraw dorabiasz ;) naprawdę az dziw bierze że nie kumasz elementarnych postaw myslowych :) cream zapewniam cię że "szczypiorem" nie jestem :)

"wstajesz i idziesz i cos robisz w kierunku by ta laska w końcu ci tego loda zrobiła." Hahaha, no widzisz Prawiiku jakie to proste? :) A teraz idź na Wawe i szukaj lasi, która zrobi Ci laskę. :D

Gość jak wy mozecie
Nie odżywiała się źle.Sportu,uprawiała tyle co ja.Wody to ona do tej pory dziennie pije ok 5l.Jest zdrowa...A te moje słowa mówiłam jej już jakieś 10 lat temu.sama mówi,że pamięta moje słowa do tej pory i fajnie bo ja podbudowalam.Co do jej kg to ma proporcjonalna budowę i sama mówi,że akceptuje siebie,a jeśli ktoś nie ma ochoty na nią patrzyć to niech nie patrzy.Ma poprostu zdrowe podejście do życia.Dba o siebie fizycznie,siłownia,pracę też ma ruchliwą a kg stoją.Teraz inaczej podchodzi do swojej wagi..a jak się ma 15-16 lat to zapewne boli jak chłopak w którym się podkochujesz zwraca się do Ciebie per Gruba

"Ty może faktycznie ich rozumiesz skoro ciągle się żalisz na swoje życie, a zmienić go też nie potrafisz. " Zatem na pewno mam w tej kwestii większe doświadczenie od Ciebie. Tacy płytcy ludzie jak Ty nie zagłębiają się w procesy myslowe kierujące człowiekiem, bo nigdy nie stali przed taką sytuacją, kiedy latami byli zle prowadzeni. 🖐️ Po co się zastanawiac, skoro mozna zgnoic i poczuc się lepiej, prawda? Nikt nie pisał tu o litości. 🖐️ Ale skoro nie masz o czymś pojęcia(a nie masz), to przyjmij do wiadomości ten fakt. 🖐️ "k**wa prawik ale po ch*j chcesz coś poprzedzać ? Jesteś człowiekiem wiec masz wybór albo wpie**alasz stosy chesburgerów albo bierzesz sie za siebie i uprawiasz sport" Własnie nie. Twoj problem polega na tym, że Ty widzisz tylko stan początkowy i prawdopodobny efekt końcowy możliwy do uzyskania. Nie bierzesz pod uwagę rpzeżyc takiej osoby, tylko wyobrazając sobie nawet siebie w takiej sytuacji zakładasz, że stan Twojej psychiki byłby taki jak jest teraz. 🖐️ Łatwo jest pisać, że grubas powinien się wziąc za siebie, to takie proste. Moze nawet dla grubaski która jest tylko gruba nie byłoby to az tak trudne jak dla tych, których jakosc zycia przez otyłosc oraz wywołane tym kompleksy uniemozliwiaja normalne zycie. 🖐️ Ty przestając palic nie byłes każdego dnia dołowany aktualna sytuacją w jakiej się znajdujesz. Taki grubas po wyczerpującym treningu wracałby do swojego domu, do tej przygnebiającej atmosfery, widziałby siebie w lustrze dalej grubego i tak dzien w dzien. Wiekszości z nich wysiądzie psycha i zrezygnują. 🖐️ W idealnym swiecie człowiek podejmujac wyzwanie cały czas miałby pozytywne nastawienie ale w realnym swiecie tak nie ma i jeżeli liczba aktualnych negatywów przewaza to człowiek traci motywacje. 🖐️

Hahaha, no widzisz Prawiiku jakie to proste? A teraz idź na Wawe i szukaj lasi, która zrobi Ci laskę." nie w tym znaczeniu oczywiscie :) ze na miasto ,że prawik lodziary będzie szukał ... Po prostu może wiele zrobić zeby sie nim któras zainteresowała ... no ale po co ? jak mozna nadal w traumie siedzieć :D co nie prawuś?

"Hahaha, no widzisz Prawiiku jakie to proste? A teraz idź na Wawe i szukaj lasi, która zrobi Ci laskę. " Boki zrywać. Ciesze się, że moja ocena Twojej osoby była jak najbardziej trafna. :)🖐️

bardzo to jest dziwne, ze jest tyle osob ktore tak sie dobrze odzywiaja, pija litrami wode, dbaja o siebie, ruszaja sie i nie moga schudnac...bardzo podejrzane :-) Tak samo jak u mojej kolezanki, ktora zawsze grala ta odchudzajaca sie, a lodowke miala zapchana do granic mozliwosci wszystkimi mozliwymi fast foodami. Ale niech kazdy sobie wierzy w co chce :-D

Wkurviaja mnie takie puste topiki, standardowe dla kafe. Zanim napiszesz takie gowno, zastanow sie czy czasem ktos nie ma wiekszych zmartwien niz idealna sylwetka.

siema regres dawno Cie nie widzialam zmiana nawykow nie jest latwa, bo ludzie sa wygodni z natury a nawyki pewne utrwalone przez lata ciezko wykorzenic natomiast prawda jest ze sie da sa ludzie ktorzy dorabiaja sie ogromnej otylosci a pozniej cwicza, biegaja i sa na diecie nawet przez rok i dluzej i potrafia zrzucic 20-30 kg i o dziwo ten nowy zdrowy styl zycia utrzymac moj szef jak byl mlody to byl drobny bardzo szczuply i wysportowany, mial w nawyku ruch i sprawialo mu to przyjemnosc z wiekiem sie rozleniwil i upodobal sobie tluste zarcie i zlopanie browarow co poskutkowalo juz za duzym brzuchem i kiepskimi wynikami u lekarza wzial sie za siebie, zaczal biegac, cwiczyc intensywnie, rzucil piwo przestal slodzic, przeszedl na diete i ma teraz plaski brzuch jak widac da sie:) natomiast zadna osoba ktora moze nic nie robic a ma takie geny ze bedzie zawsze chuda nie zrozumie osob ktore musza sie pilnowac cale zycie zeby nie miec nadwagi to nie jest tak ze kazdy szczuply kocha sport i zdrowe odzywianie komorki tluszczowe tworza sie am w pierwszych latach zycia a za zywienie wtedy odpowiedzialni sa rodzice

Gość jak wy mozecie
Regres Kuzwa co Ty piszesz?Gdyby każdemu tak łatwo przychodziło zmienić się jak Ty piszesz.To by nie było bezdomnych,biednych,grubych,szczerbatych itd..a jednak zawsze jest jakąś przyczyną że ktoś jest taki a nie inny..

Ty przestając palic nie byłes każdego dnia dołowany aktualna sytuacją w jakiej się znajdujesz. Taki grubas po wyczerpującym treningu wracałby do swojego domu, do tej przygnebiającej atmosfery, widziałby siebie w lustrze dalej grubego i tak dzien w dzien. Wiekszości z nich wysiądzie psycha i zrezygnują." ALE PITOLENIE !!! jak baba kadzisz grubaska ćwicząc efektywnie i stosując diety w lustrze zawsze zauważy zmiany bo te zmiany będa widoczne czego efektem będzie dalsza realizacja planu zrzucania wagi,postęp zrobi swoje i zmotywuje taką kobietę :) Z palaczami jest tak samo że mna było podobnie wracałęm do chaty wkurwiony i podenerwowany ,patrzałem w lustro i tez sie biłem z myslami typu po co nie palic? a wezmę macha ,swiat sie nie zawali Efekty były marne bo miesiąc chodziłem na takiem minie że lepiej nie podchodzic do mnie,efekty były mizerne ale prawiczku jak rzucałem to zmieniłęm nawyk myślowy zostawiając obraz mego "ja"z przeszłosci za sobą , stworzyłęm nowy obraz mnie "bez papierosa" ten obraz jest do dzisiaj juz bez fajki

Od lat cierpie na zaburzenia odzywiania i nie, nie idzie ot tak jesc tak jak sie jesc powinno. Czasem takie rzeczy siedza w psychice i wtedy zaczyna sie prawdziwy problem. Gdyby bylo inaczej, kazdy bylby szczuply, zdrowy, nie za chudy, nie za gruby... idealny.

nie bedziesz w stanie ocenic na le ktos jest leniwy i nie jestv w stanie sie przelamac czy moze ma problemy wiekszego kalibru albo czy ma problemy ze zdrowiem np ale ja sama jestem leniwa i wiem ze wiekszosc osob moze ale idzie na wygode oczywiscie nie oceniam wszystkich tak mam kolezanke ktora jest otyla a probowala diet i ciwczyla ma sporo schorzen i to ma duzy wplyw na jej wyglad