Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcesięzmienic

Chcę zmienić siebie i swoje życie

Polecane posty

Gość anooo
Mi też się zdarza odnieść do innych, porównać, ale to na takim płytkim poziomie, nie analizuje, czasem tylko pomyślę, hmmm a może ja źle robię, inni żyją inaczej...po czym dochodze do wniosku, ale przecież jestem szczęśliwa :)

Gość chcesięzmienic
Dobrze, że jej wygarnęłaś (siostrze)jeśli miała na Ciebie "zły" w pewnym sensie wpływ

Gość anooo
No właśnie czasem sie wydaje, że fajnie że ktoś bliski jest, wspiera, ale jak ciągle krytykuje, to też nie tak jak powinno być, bo przecież nikt nie robi tylko źle...

Gość chcesięzmienic
Anoo mi też właśnie tego brakuje, by ktoś mnie zrozumiał. Bo w pobliskim otoczeniu niestety nie otrzymuje zrozumienia, a raczej ciągłą krytyę. Ciągle robię źle itd.a mnie krytyka tak demobilizuje, nie tylko krytyka, a jak coś mi nie wychodzi za pierwszym razem to się zwykle poddaje;(

Gość anooo
I to budzi moją dużą niechęć do życia, to takie mechaniczne życie, szczególnie w dużych miastach...chyba wiecie o co chodzi?

Gość kejtlinka
A ja ostatnio wlasnie tak myslalam,ze chcialabym spotkac ludzi, ktorzy z jednej strony beda mnie rozumiec- bo maja podobne doswiadczenia,ale nie chcialam by byli to typowi narzekacze bez chęci zmian. No i proszę, poznalam Was, coprawda tylko wirtualnie,ale az mnie podbudowala ta nasz dzisiejsza rozmowa:) chcęzmieniczycie- cieszę się,że filmik się spodobal. Ten mezczyzna bez rak i nog jest naprawde niesamowity, duzo jest filmikow z nim, ciekawych wypowiedzi. Ja jak go widze, to mysle sobie,ze az glupio,ze czasem narzekam na takie bzdury jak za krotkie nogi,czy wlosy nie takie :) Nie zebym sie dowartosciowala czyims nieszczesciem,ale ze wlasnie trzeba pamietac jak wiele mamy, i ze mozna byc szczesliwym pomimo wszystko :)

Gość anooo
tzn. niechęć do ludzi, nie do życia.

Gość chcesięzmienic
a przez te wszystkie sytuacje to brak mi motywacji, ale jestem dziwacznym człowiekiem;(to kurcze niepowodzenia powinny chyba mnie motywować do działania, u mnie jest na odwrót ojjjj trzeba nad sobą popracować i to konkretnie

Gość anooo
kej, dosłownie tak samo mam, mam dość słuchanie jaki to pech, bo np.. komuś się pralka popsuła ;)

Gość chcesięzmienic
Rozumiem Anoo:) Mi także, brakowało takiego pogadania, poznania ludzi którzy zwykle wysłuchają, podzielą się swoimi doświadczeniami..i oto jesteście:)fajnie na prawdę się cieszę, że tu trafiłam a to tak zupełnie przypadkowo:)

Gość anooo
chcę, ja też tak mamo, mnie właśnie te małe i większe zwycięstwa bardzo motywuję, a porażki hmmm, średnio...ale to co uwielbiam u siebie ;), to to że jak idzie coś nie tak, to jakoś szybko potrafię wskoczyć na tory myślenia, jak to zrobić inaczej, zeby było ok, nie pogrążam się w smutku dniami, czy tygodniami...

A może dopadła cię lekka depresja? ja też mam czasami takiego doła że nic mi się nie chce. Jednak bardzo chętnie poznam nową znajomą :)

Gość kejtlinka
chcesiezmienic- nic się nie dzieje przypadkowo, bynajmniej ja w to wierzę :)

Gość anooo
Bo jak się spotykam z ludźmi, to albo czuję, że chcą mnie wypytać, szczególnie to co mi się nie udało ;), ale zalewają swoimi często na prawdę śmiesznymi problemami, choć staram się wysłuchać...bo wiem, że prawdę mówiąc no nie każdy jest w stanie wyjść po za swój świat...

Gość chcesięzmienic
Dokładnie, a po tym filmie to w ogóle widać jakie my mamy szczęście, że żyjemy, jesteśmy zdrowe itd. Żal tego człowieka, i innych którzy mają takie problemy a najlepsze w tym jest to, że ktoś kto nie ma rąk, nóg jest szczęśliwy. Zapewne nie do końca ale jest, a tak jak by taka osoba nas posłuchała to by się za głowe chwyciła wychodzi na to, że nasze problemy to nie problemy hihi:)tylko taka codzienność, lekcja byśmy mogły wyciągać wnioski i stać się silniejsze:)

każdy ma swoje problemy,dla ciebie śa śmieszne a dla kogoś innego nie. Trzeba być wyrozumiałym

Gość anooo
Tak, nic nie dzieje się bez przyczyny :). No i ważna jest świadomość i dystans, że przecież nie wszystko musi się udawać, bo jak się nawet nie uda, to i tak jakoś będzie, bo de facto mało jest ważnych sytuacji w życiu od których zależy być czy nie być...

Gość anooo
Ja z prawdziwymi dramatami zetknęłam się w rodzinie męża, to też mnie sporo zmieniło...

Gość chcesięzmienic
Witaj Anime :)możesz się do nas przyłączyć:)chyba to właśnie lekka depresja i razem z dziewczynkami staramy się sobie jakoś pomóc:) Anooo dosłownie, czuję tak samo, że jak ktoś mi się o coś pyta to jakbym czuła że chce usłyszeć co mi się nie powiodło, że nic się nie wyjaśniło itd. Kejtlin masz rację to chyba nie przypadek los nas sobie zesłał hehe

Gość anooo
Znaczy pewnie nie wszyscy są tacy żądni sensacji, to nawet statystycznie niemożliwe, ale człowiek robi się przewrażliwiony i uogólnia, jak ciągle spotyka się z takimi postawami.

Gość chcesięzmienic
ja kurcze należę do osób, które właśnie jak mi coś nie wyjdzie to nawet drugi raz nie próbuje..szybko się poddaje:(ale nabiorę dystansu:)

Gość anooo
Zycie to pasmo gór i dolin ;), banał, ale często się o tym zapomina...równowaga jest potrzebna ;)

Gość anooo
Ja różnie, ale jak do czegoś nie jestem wewnętrznie przekonana, to jest ciężko się mi przekonać...

Gość chcesięzmienic
życie to pasmo gór i dolin..święte słowa :)

Gość chcesięzmienic
Kurcze teraz tak patrze, na moje paznokcie i w lustro masakra jak się zapuściłam... pazury z nerwów poobgryzane, te włosy to w ogóle szok aż strach coś z nimi robić, jakieś pryszcze itd. Muszę się wziąć za siebie, tak o za całokształt

Gość anooo
Spokojnie, powoli, duchowi się polepszy, to i z ciałem będzie podobnie ;)

Gość chcesięzmienic
Myślisz:)to dobrze, mam taką nadzieję:)

Gość anooo
Ja to np. ostatnio mam problemy z cerą, różne kosmetyki testuje i mam wrażenie, że to pogarsza wręcz :D

Gość chcesięzmienic
ale swoją drogą tak chyba jest, gdy bywa źle to zawsze wyglądam maskarycznie ale gdy jestem szczęsliwa to aż tryska ze mnie jakaś energia i tli się z mojego wyglądu:)bynajmniej tak czuje hi hi