Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roz_dzielna

dieta niełączenia - zaczynam... kto dołączy?

Polecane posty

Gość roz_dzielna
Justynka89 :) To wspaniale, 2,5 kg to naprawdę bardzo dużo :) Wyobraź sobie 2,5 kg słoniny :P Nieźle, prawda? Uszy do góry. Trzeba iść dalej. A z doświadczenia wiem, że jak my same nie widzimy efektów, to widzą je Ci, których spotykamy od czasu do czasu. Jeśli rzeczywiście nie widzisz efektów, możesz robić zdjęcia, albo się pomierzyć... spisać swoje obwody - biust, pod biustem, pas, biodra, łydka.... co tam chcesz.... mierzyć się co tydzień i cieszyć z efektów :)

A czy owsiakę można zjeść z jogurtem? Bo czytałam że zakwaszone produkty mleczne są neutralne.

Gość roz_dzielna
owsianka to wegle, jgurt - było nie było - mleczny - białkowy ja unikam tego zestawienia i co do owsianki :) przygotuj porcję, zważ i policz kalorie ;) ja wiem, ze zdrowa, ze sycaca, ze obniza poziom cholesterolu i zawiera mnostwo blonnika... ale moze warto sprawdzic?

Aha:) To w takim razie sama już niewiem. Ale myślę że nic się nie stanie jakbym jadła na śniadanie otręby i płatki owsiane zalane jogurtem owocowym 0%. Muszę coś zmienić bo ciągle jestem głodna. Niewiem czy dlatego że jem nie duże porcje czy mam tak rozciągnięty żołądek. A na kolacje można zjeść np grahamkę z warzywami? Czy raczej żeby to było białko?

Gość roz_dzielna
na kolacje zaleca sie jedzenie produktow z grupy weglowodanowej. szybciej przechodza przez organizm i nie czekaja - tak jak bialko na trawienie do rana ;) pieczywo z warzywami, makarony z warzywami, kasze... ryże... oczywiscie w rozsadnych porcjach jak najbardziej zalecane. ja na cale szczescie nie czuje glodu. rano miedzy 8 a 9 wcinam dwie kanapki z maslem i pomidorem/ogorkiem/rzodkiewka na drugie sniadanie zawsze owoc - ostatnio wzielo mnie na nektarynki ;) 14-15 obiad: mieso z piekarnika z surowka/leczo/ makaron z sosem warzywnym/ 2 tortille z warzywami... i miedzy 18-19 kolacja - dzisiaj makaron z sosem szpinakowym. Sukcesow zycze!

Kilka lat temu ładnie n a niełączeniu schudłam utrzymywała mi sie waga ale potem tak jakoś sie zaniedbałam i postanowiłam znowu wrócić do niełączenia. Tylko że ja o[pierałam sie na książce Tombaka.

Gość roz_dzielna
moglabys podac tytul?

Gość szukam ksiazki
wytlumaczcie mi , czyli grupe bialkowa laczymy z neutralna i grupe wegl z neutralna tak ? Czyli ,ze np kanapka z wedlina jest dozwolona ? Dobrze rozumiem ?

Gość poczatkujaca ale wytrwala
kolacja weglowadowanowa??? od kiedy?:D wieczorem najlepiej bialko...

Gość roz_dzielna
weglowodany i neutralne w jednym posilku albo bialka i neutralne w jednym posilku czyli: kanapka z ogorkiem tak, kanapka z wedlina nie co do kolacji: od zawsze :) poczytaj :)

Gość zupa kalafiorowa
rozdzielna - z jogurtem i majonezem sa pewne problemy - przeczytaj zawartosc poszczególnych grup w jogurcie i powiedz mi czego w nim jest więcej - białka czy węglowodanów?;) To ,że zrobiony jest z mleka o niczym nie przesądza;) W naturze nie ma czystych 100% węglowodanów czy białek .... trzeba czasem przymknąc oko na owsiankę na jogurcie ;)

justka jest taka dieta na której nie łaczy sie wegli z tłuszczmi - ja własnie sie zastanawiam czy jej nie stosowac bo wtedy mozna zjecs własnie płatki owsiane np z jogurtem 0%

Gość roz_dzielna
hehe :) nie ma tak dobrze :) potwierdzam gotowosc bojowa i obecnosc na polu walki informuje dodatkowo, ze dieta naprawde dziala :) trzymam sie nielaczenia i schudlam juz 6 kilo bez glodu, jedzac pysznie i zdrowo a jak wam idzie?

Mi to tak średnio idzie. Jakoś nie mam weny. A można np zjeść na kolacje rybę w pomidorach taką w konserwie?

Mi to tak średnio idzie. Jakoś nie mam weny. A można np zjeść na kolacje rybę w pomidorach taką w konserwie?

Gość roz_dzielna
można można :) byle bez chlebka :) trzymam kciuki!

Gość hfghf
Dzień dobry. Drogie użytkowniczki... Proszę odpowiedzcie na moje pytanie. -> http://d234.skroc.pl . Będę Wam strasznie wdzięczna.

Gość azja38
Podobają mi się założenia tej diety, mam chudnąć pomimo że jem to co lubię, bez większych wyrzeczeń z mojej strony? Na razie się przymierzam, zbieram informacje i materiały, próbuję stosować się do zasad nie łączenia i powiem że nieźle mi wychodzi. w każdym bądź razie głodna nie chodzę. Waga rusza się bardzo powoli ale podejrzewam że jakbym jeszcze ograniczyła ilości to spadała by dużo szybciej Zastanawiam się jak jest z alkoholem? Wiele diet każe się wstrzymywać od procentów, nie jestem osobą pijącą non stop, pytam bo jutro wielka impreza u mnie...

Gość roz_dzielna
z tego, co ja czytalam, alkohole zaliczaja sie do weglowodanow i tak je traktuje... i jesli ide na impreze, to lacze je tylko i wylacznie z innymi weglowodanami. jakbyscie mialy inne dane na ten temat, dajcie znac, bo tez sie zaczelam zastanawiac nad ta kwestia... weekend idzie ;) a co do wolnego spadku wagi, to rzeczywiscie... idzie powoli... ale przypomnijcie sobie, ile razy chudlyscie szybko, ale na krotko... mnie tam ta dieta odpowiada. jem zdrowo, ulatwiam organizmowi przemiane materii... to musi przyniesc efekt. pozdrawiam cieplutko w ten ohydny lipcowy dzien :)

Gość azja38
znalazłam coś ciekawego... "dieta opracowana przez amerykańskiego lekarza Williama Howarda Haya jest dietą niełączenia produktów węglowodanowych z białkowymi. Produkty podzielił on na białkowe, węglowodanowe i neutralne. Te ostatnie można łączyć ze wszystkimi innymi. W ciągu dnia należy zjeść jeden posiłek oparty na węglowodanach, jeden białkowy i jeden złożony z samych owoców lub warzyw. Posiłki białkowe i węglowodanowe musi dzielić czterogodzinna przerwa. Z jadłospisu eliminujemy cukier, sól, kawę, mocną herbatę, napoje gazowane, czekoladę, białe pieczywo, czerwone mięso, wędliny, piwo, alkohol, ciasta, fast-foody, produkty w proszku. Rezygnujemy z potraw smażonych, ostro przyprawionych oraz ciast z owocami i kremami. Owoce jemy na pusty żołądek albo jako przekąskę między głównymi posiłkami. Jemy często, ale mało - 3 posiłki i ewentualnie dwie przekąski. Pijemy między posiłkami, nigdy w trakcie. Staramy się unikać tłuszczu, ponieważ opóźnia on proces trawienia". co mnie zaciekawiło to ten fragment mówiący o tym z czego rezygnujemy... Przecież to nic innego jak typowe założenia każdej diety, wg mnie jeśli zrezygnujemy z powyższych to i tak będziemy chudnąć czy łączymy węglowodany z białkami czy tez nie... Mylę się drogie koleżanki?

Gość roz_dzielna
no niby tak :) a ta dieta nielaczenia jest problem... bo jak tak czytam i czytam... to wychodzi, ze istnieje dieta nielaczenia haya, andersona i diamondow /mai blaszczyszyn.... badz tu madry ;) w kazdym razie: nie lacze bialek z weglowodanami, nie pozwalam sobie na wiecej niz 1 porcja owocow dziennie, jem duzo warzyw i chudego miesa. i jakos nie czuje, zebym sie ODCHUDZALA... zmieniam tylko sposob jedzenia i tyle.

Gość meridiu m
Dieta rozdzielna nie ma uzasadnienia naukowego, jeżeli tobie jakoś pomaga to spoko...

Gość azja38
zadaję sobie pytanie: jaki jest sens stosowania tej "diety" skoro mam jedynie zmienić sposób odżywiania i jedynie czuć się lepiej. Ja się czuję rewelacyjnie jeno mnie parę kg przeszkadza i tego się chce pozbyć. Wybaczcie proszę mój sceptycyzm ale marzy mi się w końcu zobaczyć jakieś efekty w tej mojej codziennej walce z jedzeniem... Mam nadzieję że może to akurat dieta niełączenia. Nie rezygnuję tak od razu, bo są i tacy co zgubili po 20 kg na niełączącej diecie, może i mnie się to uda. W każdym bądź razie będę się obserwować

najlepsza książka dot. diety rozdzielnej to http://www.dobreksiazki.pl/b3268-dieta-rozdzielna.htm Stosowałam te dietę pod okiem lekarza. Najpierw 2 tygodniowe oczyszczanie (-4,5 kg), potem dieta. W sumie przez 3 miesiące zgubiłam 15 kilo. Kilogram spadał tygodniowo. Do południa tylko owoce - ile się chce. Potem niełączenie. Jogurty, śmietany, twarogi to produkty neutralne tak, jak tłuszcz. Można je jeść ze wszystkim. Piwo z węglowodanami, wino z białkiem, czysty alkohol ze wszystkim - jakby co:) To były moje jedyne zasady.

Gość azja38
majo, odpowiedz proszę czy ograniczałaś ilości zjadanych potraw czy było to tylko niełączenie...?

hej dziewcztny moge sie przylaczyc ?:) kiedys sporo schudlam na tej diecie