Gość olaa6 Napisano Lipiec 13, 2011 Witam. Mój kuzyn ma depresję. Zaczęła się ona około 6 lat temu, lecz nic z tym nie robił. Z każdym kolejnym rokiem depresja się pogłębiała. Zaczęło się od jego pierwszego związku, lecz dziewczyna z którą był okłamywała go na każdym kroku. Jest bardzo wrażliwy, szczególnie gdy mowa jest o miłości. Z ostatnią dziewczyną był 4 lata, myślał, że to ta jedyna, ta z którą spędzi całe życie. Czasem się kłócili, lecz kłótnie w każdym związku są normalne. Lecz niestety doszło do tego, że ona go zdradziła, minęły już 4 miesiące odkąd nie są ze sobą. On bardzo jednak przeżywa to, że znowu mu się nie ułożyło, że osoba z którą tyle lat się było,która kochała potrafi zrobić coś takiego. Był u psychologa, lecz jak na razie wizyty u psychologa mu nic nie pomagają. Ma chodzić na psychoterapię, ale są terminy, które zazwyczaj są długie. Nie wiem to może mu w jakiś sposób pomóc. Często spędzam czas z kuzynem, lecz nie wiem jak mu jeszcze mogę pomóc. On nie ma chęci do niczego, ma wszystkiego dość, jest ciągle zły, smutny. Czasem nawet nie wiem czy jak jest taki zły i smutny czy lepiej z nim być czy nie ? Co mogę robić, aby mu w jakiś sposób jeszcze pomóc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach