Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zespoldown

a ja usunelam dziecko z downem w 18 tyg

Polecane posty

Gość gość
Dania,chyba myslisz ze facet odejdzie od ciebie bo dziecko jest nieuleczalnie chore a tu sie chce dac facetowi (naprawde ?) zdrowiutkiego bobaska skoro podejmujesz taką a nie inną decyzję.

Gość gość
Morderczyni ja miałam taką samą sytuacje postanowiłam urodzić chociaż miałam świadomość urodziłam porodem naturalnym po porodzie okazało się że synek nie ma zd i jest zdrowy dobrze się rozwija mówię to ku przestrodze że badania prenatalne nie zawsze prawdę mówią ja jestem przeciwna aborcji i jak cię dowie to ci nogi z d**y powyrywam takim morderczyniom jak ty to kary śmierci szkoda że ciebie matka nie usunęła .

Gość OjciecDzieckaZD
Sama jesteś Downem! Bo dziecko miało ZESPÓŁ Downa. Ale żeby o tym widzieć trzeba mieć empatię. Skąd wiesz, że dziecko by cierpiało, że nie przeżyłoby miesiąca, skoro nawet nie dałaś mu szansy na to. O tym jaki będzie stopień upośledzenia, jak bardzo będzie rozwinięta i postepowa wada genetyczna jaką jest ZD, nie wiedzą nawet lekarze. Wady serca u noworodków się również leczy, tudzież operuje. Więc niestety jesteś Morderczynią! I fakt, który odpisałaś nie jest powodem do dumy! Dla mnie do zwykłe zbydlęcenie społeczeństwa (bo nawet zwierzęta nie usuwają swoich nienarodzonych dzieci).

Gość poli34
ojciec dziecka zd---> pewnie sam masz w domu daunola ,że tak piszesz...ciekawe jak ty kipniesz to kto się zajmie tym downem,pewnie będziesz chciał obarczyć tym zdrowe dzieci...jak ja bym miała mieć downa to też bym usunęła,a jak bym miała takie rodzeństwo to po śmierci rodziców oddała bym go jakiegoś zakładu...przecież bym się nie męczyła

Gość gość
Gość 13.33. zwierzęta nie usuwają chorych dzieci, bo nie mają takiej możliwości! Po narodzinach to już inna bajka, natura. Zagryzaja, albo porzucają. Bardzo często inne ze stada załatwiają sprawę za matkę. Natura dba o dobro gatunku, eliminuje chore geny. I nie zakrzyczysz tego, bo tak jest. Masz dziecko z zd, oki. Mi tam nic do tego, znam wiele dzieci i młodzieży z zd. Nie mam nic do nich, szczerze, są mi kompletne obojętni. Nie współczuję rodzicom, dzieciom też nie. Rozumiem kobietę, która chce usunąć chory płód. Bo jest chory i ma do tego prawo.

Gość gość
uważaj, bo ciebie te c**y katolickie pisowskie zeżrą za to, że usunęłaś, bo one dobrze się czują jak patrzą na cierpienie innych, tylko nie siebie

Gość gość
ja nie rozumiem o co ta cała burza itd. przecież tego dziecka już nie ma więc nie ma o co walczyć i nie ma nad czym się zastanawiać a także nie ma co rozpamietywac , każdy z nas podejmuje w swoim życiu decyzję i nikt nie ma prawa ich podważać , jeżeli autorka tego postu zdecydował a tak a nie inaczej to jej wyłącznie sprawa zrobiła to co uważała za słysze włącznie z jej sumieniem , rozumiem że tym postem chciał a zwrócić uwagę na temat taki a nie inny widać że to temat wciąż tabu i mało co się rozmawia i dyskutuje na temat ciąż z tym zespołem czy innym widać jak bardzo ludzie wciąż muszą ukrywać swoje związane z tym emocje i wątpliwości ponieważ takie temat w ogóle nie są poruszane a powinny być i jak tu ktoś kwestionuje Boga tu nie o to chodzi czy ktoś jest Bogiem czy nie tylko o to że cała odpowiedzialność spoczywa na rodzicach tych dzieci włącznie z ich cierpieniem i swoim ! I nie ma Cię prawa nikogo oceniać pod tym względem !

Gość gość
zobaczcie jakie fajne dziecko z zespołem Downa. Wpiszce Staszek-Fistaszek a drugi chłopiec to Kosmitek Jo.