Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja669

dlaczego tak boli???pomocy!!!!

Polecane posty

Miałam usunięte dwa chore nie leczone przed usuwaniem zęby .Po usunieciu strasznie mnie boli,nie tylko dziury po zębach ale również szczęka górna.Zaraz po usunięciu oprócz krwi ściekało mi coś słonego .Co to mogło być?i czy to normalne że 5 dzień męczę się i jestem na proszkach przeciw bólowych?Jak sobie pomóC? PROSZĘ O RADĘ

NO WŁAŚNIE OBECNIE ,OD DZIŚ JEST NA URLOPIE DENTYSTKA ,DLATEGO PYTAM I PROSZĘ O RADĘ

Gość jeżeli masz przy tym
gorączkę to potrzebny jest antybiotyk niema żartów

Gość precz z zębami
Może można płukać szałwią lub czymś innym przeciwzapalnym? Spytaj w aptece, myślę, że Ci coś polecą. Może żel Elugel lub płyn Eludril, ja to dostałam na rozpaprane dziąsło.

po 5 dniach to nie powinno boleć tak dokuczliwe owszem wrażliwe miejsce idź do ogólnego da Dalacin C 300 i bierz 3x 1 co 8 h lub Clindamicin 600 teraz to zaparz goździki lub szałwie i płucz

Gość u mnie bylo tak
wyrywane osemki ale jeszcze nie wyrosniete musieli mi rosciac dziasla i spilowac kosc cala szczeka mnie bolala i tydzien bylam na lekarz przeciwbolowych ale nie wiem czy u cibie to normalne jak bedziesz mogla to idz do stomatologa on ci napewno pomoze

O kurczę to może i mi coś cieła bo mam takie dwie rysy na dziąsłach.W ogóle to wydaje mi się że mam gdzieś rope i to przez nią jest taki ból.Spróbuję antybiotyki ,coś do smarowania i coś do płukania .Jak to nie pomorze to pójdę do innego stomatologa bo ta moja dentystka coś spaprała w takim razie

Gość no to siup..
idz na pogotowie dentystyczne..to niemozliwe zeby po taki czasie bolalo!!!!

Gość jeżeli to było normalne
wyrwanie (nie dłutowanie) to nie powinno boleć tak długo i tak mocno. Mnie też po wyrwaniu bolało, po ponad tygodniu poszłam do dentysty, powiedział, że kilka dni później byłoby..... za późno, bo wdało się zakażenie.

Gość oooooooooooy
prawdopodobnie masz suchy zębodół. poczytaj o tym w necie. bez wizyty u stomatologa(nawet pogotowie) sie nie obedzie.trzeba włożyć do miejsca po zebach specjalny opatrunek. prawdopodobnie doszlo do zapalenia kosci. nie cierp.zapierniczaj do lekarza.

no to teraz się zaczęłam martwić...Dziś szósty dzień na proszkach.z rana wydawało mi się że jest lepiej ale ok 10 godz znowu się zaczęło.To chyba sama nie dam sobie z tym rady niestety...

poczytałam przed chwilą suchym zębodole i to może byc to ,ponieważ zaraz po usunięciu zęba jadłam i piłam i do tego na drugi dzień płukałam w dentosepcie ale to przez to że mnie strasznie drażniły dziąsła i miałam takie uczucię przymusu zaciskania szczęki ,myślałam że mnie wzieło zapalenie dzionseł. dentystka nie powiedziała mi jak postępować .dziury po zębach były ciemnoszare do wczoraj ,dziś jedna ciemna a druga biała w środku a dziąsła mam nabrzmiałe wokół tych miejsc po zębach i boli przy dotyku nawet po proszkach przeciw bólowych.to zapalenie?na stówę?

Gość oooooooooooy
na 100%. współczuje ci bardzo.tylko opatrunek wewnątrz ratuje sprawe a ulga NATYCHMIAST!(kilka dni wymienia sie te opatrunki) nie czekaj!!

Gość oooooooooooy
jestes tam?

tak jestem dziś:).jutro muszę się wybrać ,nie ma co.zresztą ile można na proszkach ciągnąć.A czy takie opatrunki może lekarz zrobić?bo dentystka do sierpnia na urlopie a prywatnie nie bardzo mam chęc iść bo kupe kasy pewnie trzeba będzie wywalić a do tego mam wydatki związane z wstawieniem porcelanowych zębów tych brakujących czwórki i piątki .Dzięki za rady i że w ogóle mi odpowiadacie:)

Gość oooooooooooooy
czyli dalej boli:( zmniejsza sie ten bol czy niestety nie? lekarz tego nie zrobi tylko dentysta ma leki . do zeba dostaniesz NIPAS http://www.doz.pl/leki/p4754-Nipas wiem ,ze niektorzy wkladaja cwiartkę aspiryny do zebodolu w akcie desperacji.ponoc pomaga.szczerze mowiac wcale sie nie dziwie bo nipas i aspiryna to to samo-kwas acetylosalicylowy ........ tyle ,ze dentysta zrobi to profesjonalnie wczesniej czysczac zebodol i zamknie calosc opatrunkiem. daj znac jak zdrowko. ostatnio przezylam 4 noce zajebistego bolu zeba.antybiotyk,kanalowe leczenie z kilkakrotnym plukaniem kanalow nie pomagalo.wyrwalam go bo juz nie moglam wytrzymac.obylo sie bez suchego zebodolu ale zapamietalam ten bol dobrze:O trzymaj sie:)

ooooooooy dzięki Ci za odpowiedź:)wiesz musiałabym odłożyć proszki by powiedzieć czy jest lepiej bo rano wziełam zaraz po wstaniu z łóżka ,po południu zaczeło mi znowu dokuczać i wziełam drugi i od tej pory do teraz nic nie brałam bo mnie ciut nerki pobolewają.Ciekawe czy da radę bez znieczulenia wytrzymać przy umieszczaniu i oczyszczaniu zębodołu .Bo znieczulenia boje się jak nie wiem czego .podniebienie mi opuchło po nim tak że myślałam ze się uduszę

Gość Ooot

I jak ?