Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rolnik polski

jak pomóc maltretowanemu pieskowi

Polecane posty

Gość gtuytu8
Rolnik polski, ja to zgłoszę na policje za Ciebie ! Co tej babie powie jakieś obce nazwisko z innego obszaru polski ? Nic.

rolniku piszę do ciebie ido twojego sumienia,pomóż temu pieskowi on tam cierpi a nie może się nikomu poskarżyć bo nie umie, ja bym na głowie stanęła żeby coś zrobić w tej sprawie.Można naprawdę anonimowo to zgłosić.Jak się będziesz czuła jeśli naprawdę zrobi mu krzywdę i dojdzie że piesek odejdzie z tego świata?Działaj proszę!!!!!!!

Gość jenyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
autorka boi sie,ze nawet ktos inny to zglosi,bo bedzie wiaodmo,ze to ona poinformowala. autorko, nie ma innej opcji. po prostu nie ma. albo pies w koncu zdechnie w eczarniach,albo ty podasz dziewczynom namiary na ta patologie.

Gość kikkal
Jesli psiak odejdzie z tego swiata to bedzie dla niego wybawienie,katusze przezywa teraz za zycia..pomoz mu autorko,niech ktos z tego forum to zglosi!Skoro zalozylas ten temat to znaczy,ze masz dobre serce!

Gość Paweł91;
Zgłoś to gdzie się da durna kobieto

Gość Wsiowy Głupek
zwiała!!! :D

Gość kikkal
wsiowy glupku-bardzo smieszne,rzeczywiscie:O

Gość Wsiowy Głupek
no to chcesz pomocy a nic nie zrobisz? chca ci pomoc to podaj im te cholerne namiary one chociaz maja rozum i pomoga psu boisz sie ale jak ktos chce to za ciebie zrobic to masz to gzies przygladasz sie temu jak oni traktuja tego psa jak mozesz.. :/ jeszcze zwiałaś! :P prosze powiedzcie mi czy ona odpisala wam na te maile bo przejelam sie strasznie tym pieskiem i chce wiedziec czy wkoncu poszla po rozum do glowy i pomogla mu ..

Gość gtuytu8
Do mnie jeszcze nic nie przyszło. Dlaczego Ciebie rolniku nie przekonuje wersja że któraś z nas mogła być na wakacjach u rodziny i zauważyć jak Twoja sąsiadka katuje psa ? To chyba nie jest takie odludzie że nikt tamtędy nie przechodzi. Ja mam koleżankę z policji w woj. lubelskim więc jeśli to to samo wojewodztwo to mogłaby się zaopiekować sprawą.

Gość 4234234234234234
"w razie czego to wszyscy na wsi będą ją potępiać że doniosła na sąsiadów o "głupiego"psa a psychole i tak żadnej kary nie dostaną bo za zabójstwo zwierzaka ze szczególnym okrucieństwem nie ma kar ," skąd ten pomysł???? :( za zabojstwo sa dwa lata wiezienia. Co do TOZ-u- samo zawiadomienie to chyba niekoniecznie dobry pomysł, bo oni nie będa mogli odebrac psa jeśli jest w dobrym stanie zdrowotnym- bo na znęcanie przecież nie będzie dowodów.... Jedynie zrobic filmik, wysłac i zastrzec swoje dane...

Gość gfnfgnfgn
nad czym ty się zastanawiasz, czekasz, aż skatuje go na śmierć!!!! bo boję się sąsiadki, no kurwa bez przesady.. :o :o jak nic z tym nie zrobisz, to będziesz współwinna..

Gość 4234234234234234
pomysl z youtube byl nalepszy... jakby to obejrzała masa ludzi, to mieliby przesrane w całej wsi.... moim zdaniem ona musi miec jakies zaburzenia psychiczne, i dlatego po tym jak jej zwrociłes uwage się pogorszyło. Sfrustrowała się jeszcze bardziej, i teraz wyladowuje na tym psiaku.

Gość madrakamilka
luzie z TOZ jak zobacza jak trzymany jest pies juz sie tym zajma, tak samo jak ci z ANIMALS. SAmo to ze ktos sie tym zainteresuje z autorytetow cos da kurwie do myslenia. Ja zadzwonilam anonimowow do TOZ i psa zabrano katom i tez akcja oparta byla na moich slowach i wygladzie zwierzaka(bardzo chudy i smutny)

Gość gfnfgnfgn
w razie czego to wszyscy na wsi będą ją potępiać że doniosła na sąsiadów o "głupiego"psa co za ciemnogród, a pieprzyć takich sąsiadów, którzy tolerują takie okrucieństwo, autorko zależy ci na opinii czy życiu psiaka!! to oni powinni być potępieni za brak jakiejkolwiek pomocy i znieczulicę, ludzie nie żyjemy w średniowieczu.. poza tym nie wierzę, że nie ma tam nikogo więcej, kto by chciał pomóż zwierzakowi

Gość 4234234234234234
a tamten jest strasznie wychudzony? Bo nie gadajcie że trzymanie na łańcuchu to podstawa do odebrania psa. Powinno tak byc, ale nie jest, połowa wsi tak robi.

Gość kikkal
Beda mogli,jesli zobacza ,ze pies jest wystraszony i trzymany w zlych warunkach a skoro jest bity to wystraszony jest na pewno .Wiem bo jak juz pisalam ,znam przypadki gdzie ludziom odebrano psy A Autorko mam pomysl-zadzwon do tego towarzystwo opieki nad zwierzakami ,powiedz o co chodzi i popros aby ,gdy ktos przyjdzie po psa ,zeby podal jakies fikcyjne imie i nazwisko,nie Twoje tzn ,ze dostali zgloszenie np od pani natalii jakies tam np,ze jest taka i taka sytuacja.Powiedz,ze prosisz o to ,poniewaz zwyczajnie sie tych ludzi boisz,tam pracuja naprawde dobrzy ,wartosciowi ludzie(inni by sie takiej pracy nie podjeli:)), ktorzy zrozumieja i z ktorymi mozena sie bez problemu dogadac. Odezwij sie autorko!

Gość 4234234234234234
Autorko mam pomysl-zadzwon do tego towarzystwo opieki nad zwierzakami ,powiedz o co chodzi i popros aby ,gdy ktos przyjdzie po psa ,zeby podal jakies fikcyjne imie i nazwisko,nie Twoje tzn ,ze dostali zgloszenie np od pani natalii jakies tam np,ze jest taka i taka sytuacja. wątpię, czy oni tak mogliby zrobic... :( Chyba że sami mieliby jakiś inny pomysł, np. ze robią kontrole w co którymś domu kazdego lipca.... :p Może by warto jednak się skontaktowac z nimi i porozmawiac- może mają jakies pomysły jak to rozwiązac. Wiem ze mozna podac dane z zastrzezeniem ich nieujawniania.

Gość zatrzęsło mną i poczytalam
co pisała autorka i wywnioskowałam że mieszka na odludziu ja też mieszkam troche na uboczu i sobie pomyślałam że gdyby mój sąsiad(na szczęście spoko gość)był takim psycholem to też nie miała bym jak anonimowo zawiadomić żadnych instytucji bo niby kto inny mógł by widzieć że on znęca sie nad zwierzakiem nie ma takiej opcji tylko ja i moja rodzina mogła by takie zgłoszenie zrobić ,więc ja rolnika rozumiem i moge jej tylko współczuć i życzyć szybkiego rozwiązania sprawy

Gość kikkal
Na pewno moga,poniewaz moga powiedziec,zgodnie z prawda zreszta ,ze otrzymali anonimowe zgloszenie(jesli by takowe bylo),nie musza podawac nazwiska zglaszajacej osoby,moga wiec podac nazwisko fikcyjne-nie bedzie to przeciez czyjes prawdziwe nazwisko.Mysle,ze nie bylo by problemu ,przeciez tym ludziom tez zalezy na dobru zwierzat wiec maly kit moga wcisnac,tym bardziej takiej patologii

Gość gtuytu8
Rolnik przecież pisała że próbowała zainteresować sprawą sąsiadów czyli nie jest taka że ona tam z tą sąsiadką jest sama na końcu świata.

Gość wsadzcie se gdzes takie
instytucje jak sie coś dzieje to nie odbierają telefonu ja kiedyś znalazłam zagłodzonego psa straż dla zwierząt nie odbierała a straż miejska obstawiała mecz i nie miała czasu nie wiem co sie stalo z tym psiakiem bo musiałam biec do pociągu

Gość 4234234234234234
nie musza podawac nazwiska zglaszajacej osoby,moga wiec podac nazwisko fikcyjne-nie bedzie to przeciez czyjes prawdziwe nazwisko.Mysle,ze nie bylo by problemu czy ty masz 12 lat że takie bzdury wypisujesz??? Skąd ten pomysł?Kazde nazwisko jaest czymimś nazwiskiem, jakby podali kogo innego to tak jakby kogos wrabiali...

Gość pisała o znajomych nie
o sąsiadach

Gość madrakamilka
Wszystko takie chojrane na tym forum a jak przyjdzie co do czego wykonac anonimowo glupi telefon do ogranizacji strach u dupy. I to dlaczego? Bo stara glupia baba nasle swoich kolezkow? Wystarczy tupnac postraszyc znajomymi w policji i wszystko ucieknie :D Zreszta do takiej sytuacji nie dojdzie jak zglosi sie aninimowo:D wiem bo sama zglaszalam :D

Gość kikkal
zatrzeslo nna..-ale przeciez ktos kolo waszego domu czasem przechodzi ,prawda??a tam pies jest na podworku.Gdybym ja pezchodzac obok czyjejs posesji zobaczyla ,ze ktos zneca sie nad zwierzeciem bez zadnych watpliwosci bym zglosila wiec dlaczego nie moglo by byc tak w tej sytuacji? Poza tym no ludzie badzmy wlasnie LUDZMI ,pomagajmy ,miejmy troche odwagi a nie przymykajmy oczy na czyjes nieszczescie( czy to psa czy ludzi) ze strachu! No kto ma pomoc temu zwierzeciu?? samo sobie nie pomoze,pies czuje ,kocha ,cierpi tak samo jak czlowiek a nawet pewnie bardziej bo czlowiek jest w stanie pewne rzeczy sobie wytlumaczyc,pies juz nie ,wie tylko ,ze cierpi i nie rozumie dlaczego ,przeciez chcial dac swojemu wlascicielowi bezwarunkowa milosc,bo tak kochaja psy , a zaznaje od niego tylko bolu i cierpienia,choc niczego zlego nie zrobil. Cholera autorko zglos to,bo tak jak mialam Cie za dobra osobe gdy zobaczylam ten topic ,tak strace do Ciebie szacunek jesli pozwolisz na to bestwialstwo.

Gość Kurwiszon_
Wy dalej piszecie a ta juz se poszla i ma to w dupie zal mi takich ludzi.. a szkoda pieska ;(

Gość no ale niby jak
ten anonimowy fikcyjny ktoś dowiedział sie że na jakimś odludziu ktoś katuje psa chyba musiał mu ktośo tym powiedzieć jedyne to nasz rolnik ,czyli odrazu psychole wiedzą kto ich podkablował

Gość muszka1010
DO JASNEJ CHOLERY DZWON NA POLICJE I POWIEDZ ZE PROSISZ O ANIMOWOŚC> A CO BY DO CHOLERY SIĘ STAŁO JAKBY SIĘ DOWIEDZIELI ZE TO TY DONIOSŁAŚ??MOGĄ CI JEDYNIE PODSKOCZYĆ. JAKA TO MIEJSCOWOSC>..PODAJ ADRES JA ZADZWONIE NA POLICJE

Gość muszka1010
PODSTAWĄ ODEBRANIA PSA: -ZAGŁODZENIE , GŁODZENIE ZNĘCANIE SIĘ FIZYCZNE I PSYCHICZNE JEZELI PIES MA KRÓTKI ŁANCUCH TO MOŻNA WŁAŚCICIELCE DAC 24 h na poprawe losu zwierzecia jezeli się nie dostosuje organizacje zwierzece ograzu zakładają sprawy do sadu. Założylas watek chcesz pomóc ale się boisz......A gdyby człowieka tak traktowali tez byś nie reagowała?

Gość kikkal
42...cos tam,autorka sie boi wiec szuklam pomyslu ,zeby jednak sie zdecydowala,skad pewnosc,ze sie na cos takiego nie zgodza?? jasne,ze kazde nazwisko jest czyjes ale dopoki nie ma pozostalych danych nic tak naprawde nie znaczy, a pozostalych danych przeciez nie musza podawac,to oczywiste.