Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luz80.2500

ILE KASY WYNIESIE MNIE MIESIECZNIE STOSOWANIE ANTYKON. HORMONALNEJ? MOZNA TANIO?

Polecane posty

Gość luz80.2500

chce rozpoczać branie tabletek anty, jednak przeraza mnie cena 40-50zł za opakowanie? Studiuje, dorabiam i nie mogę sobie pozwolić na tak drogie tab. Są jakieś tańsze zamienniki? Lekarz zapisał mi kiedyś takie za 47zł...

są tańsze tabletki, moje kosztują 21 zł za opakowanie, najtanszy jest chyba rigevidion czy coś... nie pamietam

Gość Maggie Opap
Mnie tabsy (Novynette) wynosiły ok 25 zł na miesiąć.

Gość skonfabulowana
diane 10 zl

Gość luz80.2500
ale to jak poprosze lakarza o jakies tansze nie zrobi dziwnej miny?

ja brałam stediril, jakieś 3-4 zł i tylko po nich czułam się świetnie, po cilestach, micro., yas. itp rzygałam i mdlałam..no i tyłam :P

Lekarz z prawdziwego zdarzenia powinien przede wszystkim wysłać cię na badania i mając wyniki dopiero wtedy zdecydować, jakie tabletki będą dla ciebie najlepsze. Ale z reguły lekarz zapisuje tabletki metodą prób i błędów. Oczywiście możesz poprosić lekarza o nieco tańsze tabletki. Moja ginekolog z reguły wciska te droższe typu Yaz, Qiara i Yasmin, ale te ostatnie przetestowałam, nie zdały rezultaty i poprosiłam o tańsze. Za Cilest płaciłam 14 zł za listek, a teraz za Kontracept- 20 zł. Są jeszcze tańsze.

Gość luz80.2500
ja wlasnie yaz za 47 kupowałam ;/ musze sie przejsc i poprosic o jakies tansze

ja jakoś nie czuję konieczności oszczędzania na tym te 10zł na miesiąc nie robi dla mnie żadnej różnicy

Gość luz80.2500
jak czytam ze sa po 20 zł no to mi robi różnice ok 30 zł na miesiac ;p gdybym miałą prace i nie studiowala to pewnie tez by nie robilo ale mam do oplacenia akademik i tylko w weekendy moge cos zarobic

no to tobie robi różnicę a mi nie jak zaczęłam stosować jedne to nie będę się bawić w drugie bo są tańsze. z czegoś ta cena musi wynikać.

Gość luz80.2500
nie bawie sie w cos takiego bo od jakiegos czasu nie biore tab. ze wzgledu na przerwe. po prostu za jakis czas mam umowiona wizyte i po co mam przeplacac skoro czytam ze wiekszosc po yazie tak jak ja miala skutki uboczne a po tanszych tabletkach nie. temat jest czy sa tansze a nie "pochwal sie ile wydajesz na tab. kto wiecej ten lepszy" takze nie rozumiem twoich postow.

Gość wqtr5y7
dane35 10zł teraz biore sylvie20 i płace 20zł

Gość bzdury i glupoty
citest 11,90 i sa ok :D wczesniej mialam drozsze i nie widzialam roznicy. POPROS O REFUNDOWANE moja siostra placi 7zl za jakos na R

różnica w cenie wynika z tego że niektore tabletki są częściowo refundowane, nie oznacza to że są gorsze czy cos

Gość luz80.2500
tzn bez problemu moge poprosic lekarza o refundowane czesciowo? ipowinien sie zgodzic?

Gość autorko policz
czy naprawdę nie stać cię na odłożenie jakieś 1,5 zł dziennie? Może z czegoś da się zrezygnować a nie biadolić, że drogo. albo powiedz swojemu facetowi, że skoro bzyka niech się dorzuci :) no chyba, ze nie masz faceta, ale wtedy po co tabsy. łatwa jesteś?

generalnie powinnaś brać takie tabletki jakie lekarz dobierze na podstawie badań hormonalnych, a nie kierować sie ceną czy czymkolwiek innym, ale wszystkie tabletki mają swoje "odpowiedniki" tzn tabletki o identycznym składzie, ale od innego producenta i często jest też miedzy nimi różnica cenowa - i o odpowiednik tańszy zdecydowanie możesz lekarza poprosić

Gość luz80.2500
nie chodzi o to. tylko po co przeplacac skoro mozna korzystac taniej jak inni? po co dac 150 za 3 listki skoro mozna 22 jak pisza inni... to chyba dosc duza roznica.

Gość luz80.2500
generealnie tak, ale moj lekarz ani razu nie badal mnie pod wzgledem doboru tabletek. w dodatku za 1 razem zgobil mi usg i przepisal yaz. pozniej co pol roku niby badal czy wszystko ok.

ja bym zmieniła lekarza, po co sie meczyc ze skutkami ubocznymi i próbować zmieniać tabsy na chybił trafił skoro mozna określić badaniem jakie bedą najlepsze?

ewunia - to że tobie yaz dobrze służą nie znaczy że dla każdego są dobre, każda kobieta może zareagować inaczej i to są indywidualne predyspozycje organizmu, nie wiem czemu nie mozesz uwierzyć, że miała skutki uboczne po yaz, nie można wychwalać jednych tabletek i twierdzić że sa najlepsze pod słońcem bo nie dla każdego są dobre i odpowiednie

a czy ja gdzieś napisałam że w to nie wierzę ???nie sądzę jestem tylko ciekawa jakie to były skutki uboczne chyba nic jej sie nie stanie jak napisze